تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 27 از 38 اولاول ... 1723242526272829303137 ... آخرآخر
نمايش نتايج 261 به 270 از 373

نام تاپيک: تاپيك ويژه ميكروكنترلر 8051

آخر فروم باز talot's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    فراتر از اندیشه

پيش فرض

این مطلب رو از جایی کپی کردم
    کتابخانه حافظه های 24Cxx به زبان C
    سلام این کتابخانه برای تمام آی سی های byte addres و word address سری 24Cxx کار می کنه و در WinAvr نوشته شده.
    اگه حوصله کنم برای CodeVision هم تغییرش می دم.
    آی سی هایی که این کتابخونه ساپورت می کنه:
    24C00
    24C02
    24C04
    24C08
    24C16
    24C32
    24C64
    24C128
    24C256
    24C512
    کار کردن با این کتابخونه خیلی راحته و کلا کتابخونه توپیه.
    برای اینکه آی سی مورد نظر رو انتخاب کنبد فایل 24Cxx.h رو باز کنید و در بالاهای فایل آی سی مورد نظر رو define کنید.
    البته تمام آی سی هایی که ساپورت می شن رو نوشته و کافی است که نام اونها رو کپی کنید مثل پایین:
    #define _24C16
    بعد از اون می تواند با پنج تابع این کتابخونه کار کنید:
    تابع ioinit باید یک بار در آغاز برنامه فراخوانی شود . تا رجیستر های پورت twi را مطابق کتابخانه تنظیم شود.
    توابع ee24xx_read_bytes و ee24xx_write_bytes برای خواندن و نوشتن به صورت بایتی است.
    توتبع ee24xx_read_byte و ee24xx_write_byte برای خواندن و نوشتن به صورت چند بایتی یا همان آرایه ای است.

2. این کاربر از talot بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    فراتر از اندیشه

پيش فرض

سیر تکاملی میکروکنترلر

اولین میكرو كنترلرها در اواسط دهه 1970 ساخته شدند. این میكرو كنترلرها در ابتدا پردازنده های ماشین حساب بودند كه دارای حافظه برنامه كوچكی از نوع ROM ، حافظه داده از نوع RAM و تعدادی درگاه ورودی/خروجی بودند.
    با توسعه فناوری سیلیكون ، میكرو كنترلرهای 8 بیتی قویتری ساخته شدند. در این میكرو كنترلرها علاوه بر بهینه شدن دستورالعمل ها، تایمر/شمارنده روی تراشه، امكانات وقفه و كنترل بهینه شده خطوط I/O نیز به آنها اضافه شده است.
    حافظه موجود بر روی تراشه هنوز هم محدود می باشد و در بسیاری موارد كافی نیست. یكی از پیشرفتهای قابل توجه در آن زمان، قابلیت استفاده از حافظه EPROM قابل پاك شدن با اشعه ماورا بنفش، روی تراشه بود. این قابلیت، زمان طراحی و پیاده سازی سخت افزار را بطور محسوسی كاهش داد و نیز برای اولین بار امكان استفاده از میكرو كنترلر ها را در كاربردهایی كه حجم تولید پایینی دارند، فراهم ساخت.
    خانواده8051 در اوایل دهه 198۰ توسط شركت اینتل معرفی گردید. از آن زمان تاكنون 8051 یكی از محبوبترین میكرو كنترلرها بوده و بسیاری از شركتهای دیگر نیز به تولید آن اقدام كرده اند. در حال حاضر مدل های مختلفی از 8051 وجود دارد كه در بسیاری از آنها امكاناتی نظیر مبدل آنالوگ به دیجیتال حجم نسبتاً بزرگ از حافظه برنامه و حافظه داده، مدولاتور عرض پالس (PWM) در خروجیها و حافظه فلش (Flash) كه امكان پاك كردن و برنامه ریزی مجدد آن توسط سیگنالهای الكتریكی وجود دارد، تعبیه شده است.

میكرو كنترلرها اكنون به سمت 16 بیتی شدن در حركت هستند. میكرو كنترلر های 16 بیتی، پردازنده هایی با كارایی بالا (نظیر پردازش سیگنالهای دیجیتال ) می باشند كه در كنترل فرایندهای بلادرنگ و در مواردی كه حجم زیادی از عملیات محاسباتی مورد نیاز است، به كار برده می شوند. بسیاری از میكرو كنترلرهای 16 بیتی، امكاناتی نظیر حجم زیاد حافظه برنامه و حافظه داده، مبدل های آنالوگ به دیجیتال چند كانالی، تعداد زیادی درگاه I/O ، چندین درگاه سریال، عملكردهای بسیار سریع ریاضی و منطقی و مجموعه دستورالعمل های بسیار قدرتمند با قابلیت پردازش سیگنال را دارا می باشند .

نکته: تعدادی از میکروکنترلرهای خانواده ی 8051 که دارای حافظه ی Flash هستند برای پروگرام شدن نیازی به پروگرامر ندارند و از طریق پورت موازی (پرینتر) قابل پروگرام شدن هستند.

4. این کاربر از talot بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    فراتر از اندیشه

پيش فرض

میکروکنترلر 8051

8051 اولین میکروکنترلری بود که توسط شرکت intel ساخته شد.اما بعدا intel این امکان را به دیگر شرکت ها داد که این میکروکنترلر را تولید کنند و شرکت هایی مانند ATMEL , PHILIPS،SIEMENS ، DALLAS و... به تولید این میکروکنترلر پرداختند.
    یکی از شرکت هایی که به صورت گسترده به تولید این تراشه پرداخت ATMEL بود که مدل های مختلف میکروکنترلر ساخت.
    اگربخواهیم به صورت کلی سیر پیشرفت این نوع میکروکنترلر رو در نظر بگیریم اولین میکروکنترلر هایی که ساخته شد با جدیدترین میکروکنترلرهای 8051 که الان تولید میشود با توجه به این پیشرفت شگفت در تمام زمینه ها که صنایع دیگر در دنیا دارند پیشرفت زیادی ندارد به طور مثال AT89S5X که میکروکنترلر 8051 جدید ساخت ATMEL است نسبت به مدل های اولیه 8051 پیشرفت آنچنانی ندارد. امکانات این میکرو نسبت به AVR و PIC قابل مقایسه نیست . به صورتی که که همین مدل جدید 8051 تقریبا حافظه ای برابر یک صدم (0.001 ) میکروکنترلر های AVR را دارد و سرعتش 4 برابر کمتر از میکروکنترلر های PIC و 12 بار کمتر از میکروکنترلر های AVR است . از لحاظ امکانات دیگر هم چنین ضعفی احساس میشود. اما برای کارهای ساده تر که پیچیدگی زیادی در آن نباشد به خاطر قیمت بسیار پایینی که این میکروکنترلر دارد بسیار مناسب است . قیمت همین مدل جدید AT89S5X حول و حوش 1000 تومان است که قیمت بسیار مناسبی است.

این میکرو کنترلر از زبان اسمبلی و C پشتیبانی میکند که زبان برنامه نویسی اصلی آن اسمبلی است که واقعا نوشتن با این زبان برنامه نویسی نسبت به زبان های برنامه نویسی دیگر هم مشکل تر و هم طولانی تر است. در کل این میکروکنترلر امروزه دیگر توانای رقابت با AVR و PIC رو ندارد و امروزه رقابت اصلی بین این دو میکروکنترلر است.

تمام میکروکنترلرهای بازار یکی این 5 تا هستنند:

1) 8051
    2) Pic
    3) Avr
    4) 6811
    5) Z8

6. این کاربر از talot بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    فراتر از اندیشه

پيش فرض

فعلا اینا رو داشته باشین
    سوالی داشتین بپرسین من جواب میدم ضمن اینکه اگه کسی به لاظ سخت افزاری مشکل داشت هم در خدمتم
    هم تهیه هم ساخت سخت افزارهای مورد نیاز

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سكونت
    White House!

پيش فرض

در اين پروژه تركيب پروژه هاي 1 و 2 را مشاهده مي كنيم . اگر 2 مورد قبلي را ديده باشيد اين مدار براحتي براي شما قابل تحليل است. ذكر نكات زير لازم است :
    1. اولا پورت 0 ميكرو رو بايستي Pull up بكنيم يعني توسط مقاومت 10k انرا به ولتاژ 5 ولت متصل كنيم . اما من در اين مدار اين كار را نكردم و جواب داد اما اين نكته رو براي اين گفتم كه بدونيم اين يك قانون كلي است و بايد رعايت بشه (گاهي به دليل عدم رعايت اين مسئله مدار جواب نميده )
    2. در اين صفحه كليد * نقش پاك كردن كل صفحه و # نقش پاك كردن آخرين كليد را انجام مي دهد .
    بقيه مطالب در مدار مشخص است.
    دانلود فايل هگز و اسمبلي و شماتيك مدار :
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

دوستان اگه اين پروژه ها براشون به درد بخور هست لطفا نظر هم بدن !!
    بعد از ارايه چند پروژه مقدماتي ديگه به بحث هاي نيمه حرفه اي هم مي رسيم ! پروژه هايي كه تو دانشگاه خودمون انجام داديم و به عنوان پروژه درس ارايه كرديم مثل : ماشين حساب - ساعت ديجيتالي - روبات - تابلو روان - آسانسور
    و .... اگه اين جور پروژه ها خوب هست لطفا نظرتون رو هم بگيد !!

شكل مدار رو هم ببينيد :
    سلام دوست عزیز
    مرسی از زحماتتون
    ولی لینکی که گداشتید فکر کنم وقتش تموم شده و Not Valid میده
    میشه این مدار رو به ایمیلم ارسال کنید
    واقعاً بهش احتیاج دارم.
    مرسی
    Email: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Mar 2007

پيش فرض

#include <reg51.h>
    static unsigned char a;
    void delay(void);
    void up1(void);
    void EXTERNAL0() interrupt 0
    {
    up1();
    TCON=0;
    IE=0;
    }
    void main(void)
    {
    unsigned char i;
    IP=0x01;
    IE=129;
    up:
    switch(a){
    case 0:
    for (i=0;i<80;i++){
    P1=0xff;
    delay();
    P1=0x00;
    delay();
    }
    case 1:
    for(i=0;i<120;i++){
    P1=0x0f;
    delay();
    P1=0xf0;
    delay();
    }
    case 2:
    for(i=0;i<120;i++){
    P1=85;
    delay();
    P1=170;
    delay();
    }
    case 3:
    for(i=0;i<120;i++){
    P1=9;
    delay();
    P1=P1<<2;
    delay();
    P1=P1<<2;
    delay();
    P1=P1<<2;
    delay();
    P1=P1<<2;
    delay();
    }
    default:
    a=a%4;
    }
    goto up;
    }
    void delay(void)
    {
    unsigned int w;
    for(w=0;w<32000;w++);
    }
    void up1 (void){
    a++;
    }
    یه برنامه ی سادست مثل این چراغ چشمک زنها که بعد از 30-40 ثانیه روش روشن خاموشش عوض می شه
    اشکال برنامه بالا کجاست؟؟؟ من می خوام با وقفه 0 تعداد خاموش شدن کلیدو محاسبه کنم تا حالت خاموش روشن شدن Led ها غوض شه ولی نمی شه

اگه نباشه جاش خالی می مونه farzadsw's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    Tehran

1 avr بی خانمان!!!

فعلا اینا رو داشته باشین
    سوالی داشتین بپرسین من جواب میدم ضمن اینکه اگه کسی به لاظ سخت افزاری مشکل داشت هم در خدمتم
    هم تهیه هم ساخت سخت افزارهای مورد نیاز
    سلام talot جان!
    ابتدا به لینک زیر یه سری بزن
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    اینطور که مشخصه شما هم مثل من طرفدار avr هستید.پس باتوجه به اینکه این تاپیک مربوط به 8051 میشه نه avr اگه مایلید یه تاپیک جدید برای این avr فلک زده درست کنیم تا مزاحم دوستان در 8051 نشیم!
    Last edited by farzadsw; 16-08-2008 at 13:53.

اگه نباشه جاش خالی می مونه farzadsw's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

سلام talot جان!
    ابتدا به لینک زیر یه سری بزن
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    اینطور که مشخصه شما هم مثل من طرفدار avr هستید.پس باتوجه به اینکه این تاپیک مربوط به 8051 میشه نه avr اگه مایلید یه تاپیک جدید برای این avr فلک زده درست کنیم تا مزاحم دوستان در 8051 نشیم!
    این پست رو جدی نگیرید! من که بی خیال شدم

اگه نباشه جاش خالی می مونه amin 3gp's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    شرق تهران

پيش فرض

اقایون 8051 به تاریخ پیوسته .پیشنهاد میکنم برید pic یا حداقل avr یاد بگیرید.اونایی هم که مهندس الکترونیک هستند FPGA کار کنن.

آخر فروم باز Sha7ab's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    Airstrip One

پيش فرض

ما که فعلا دارن بهمون همینو 8051 تدریس میکنن. کسی یه جزوه خوب از یه دانشگاه معتبر برای میکروکنترل (8051) داره؟؟

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •