چالش پیش روی مارتینو: فلسفه «بیلسائی» رودرروی بی تجربگی در اروپا

غیرممکن است که بتوان این سرمربی آرژانتینی متولد روساریو و سرمربی اسبق نیولز اولد بویز را از مارسلو بیه لسا جدا کرد.
سایت گل- آنچه نام «جراردو مارتینو» را به یاد خیلی ها می آورد، عملکرد تیم ملی پاراگوئه در رقابت های جام جهانی 2010 در آفریقای جنوبی بود. یک تیم نه چندان تراز اول به نام پاراگوئه که سرمربی ای به نام تاتا مارتینو را روی نیمکت مربیگری اش می دید و بعد از صعود ازمرحله گروهی به دور بعد، همه توجهات را به خود جلب کرد؛ آنها حتی دریک قدمی حذف کردن اسپانیا درمصاف دوتیم درمرحله حذفی ودرژوهانسبورگ بودند؛ اسپانیایی که درنهایت قهرمان آن تورنمنت لقب گرفت. تیمی غنی که توانایی های تاکتیکی زیادی داشت و شاگردان دل بوسکه را تا پایان بازی تحت فشار می گذارد.
از آن بازی علاوه بر گل داوید ویا،نمایش های خیره کننده کاسیاس هم به یاد مانده؛ چرا که بازیکنان پاراگوئه با بهره گیری از استراتژی هایی که خوب روی آنها کار کرده بودند، یک ضربه پنالتی از خطای پیکه گرفتند که کاردوسو آن را از دست داد. به علاوه گل نلسون آئدو والدس هم مردود اعلام شد و کاسیاس هم با چند مهار استثنایی مقدمات باخت پاراگوئه را فراهم آورد. بعداز مطالعه اتفاقاتی که در آن بازی رخ داد، خیلی ها آن بازی را بهترین بازی کارنامه مربیگری تاتا دانسته اند. این در حالی است که در سالهای اخیر بارسلونا از نظر تاکتیکی افت چشمگیری داشته و حالا آمدن این مربی آرژانتینی شاید به معنای دمیدن روح تازه ای در جسم آبی اناری ها باشد. یک سرمربی متفاوت که فاصله زیادی با مکتب هلندی بارسلونا دارد و با متدهای خاص خودش کار می کند.نباید فراموش کرد که پاراگوئه یکی از قابل احترام ترین تیم های آمریکای جنوبی به خاطر شرایطش در جدول مرحله مقدماتی جام جهانی 2014 و عملکرد این تیم درجام جهانی2010 است.
غیرممکن است که بتوان این سرمربی آرژانتینی متولد روساریو و سرمربی اسبق نیولز اولد بویز را از مارسلو بیه لسا جدا کرد.در اوایل دهه 1990 وقتی که بیه لسا ، با نیولز خوش می درخشید، مارتینو لیدر تیمش در زمین مسابقه بود. بیه لسا تاثیرگذاری فراوانی روی مارتینو که 509 بازی انجام داده داشته. او در آن زمان هم یک فوتبالیست بالغ بود. یکی از کسانی که به شدت تحت تاثیر او قرارداشت، خورخه مسی، پدر لیونل مسی و طرفدار سرسخت نیولز اولدبویز بود.
مارتینو حالا گام در مسیر بیه لسا گذاشته و حتی در رقابت های کوپا لیبرتادورس هم با تیمش خوش می درخشد. حالا باید منتظر ماندو دید که او چه سبکی را به بارسلونا می آورد. یک مربی بامتد، دانشمند که شیفته یادگیری است؛ در مصاحبه های قبلی اش،بارها اعلام کرده بود که تیم گواردیولا را تحسین می کند:« بارسلونا الگوی خوبی است. ما آرژآنتینی ها همیشه بیش از حد نگران برد هستیم. » تاتا که به عنوان فوتبالیست، با پیراهن تنریفه سابقه حضور در زمین بارسلونا را داشته، مربیگری را از تیم آلمیرانته براون آرسیفه آغاز کرد و با تیم لیبرتاد در پاراگوئه جام های قهرمانی متعددی را فتح کرد و بعد هم هدایت سررو پروتنیو را در دست گرفته و سپس به کولون سانتافه پیوست. در آرژانتین هم او با نیولز اولدبویز افتخارات متعددی را کسب کرده و همین افتخارات او را در آمریکای لاتین مشهور نموده.
البته مارتینو تجربه مربیگری در اروپا را در کارنامه مربیگری اش نمی بیند ولی ویژگی هایی دارد که به موفقیت او در قاره سبز حکم می دهد. او همیشه تیم های فوتبالی خوبی می سازد. حالا چالش بزرگی پیش روی است: تطبیق یابی با تیمی که تاریخ ساز شده و متقاعد کردن بازیکنان که به کارنامه مربیگری او باور داشته باشند.
+
گزارش روز: مارتینو، چهارمین آرژانتینی در تاریخ باشگاه بارسا
سرمربیان آرژانتینی ای که پیش از او روی نیمکت مربیگری بارسا نشسته بودند، همگی سرشناس بودند و بعد از جدایی شان از بارسا، ردپایشان برای همیشه درتاریخ باشگاه مانده
سایت گل- جراردو تاتا مارتینو دوشنبه شب و بعد از توافق با سران باشگاه بارسلونا پنجاه و دومین سرمربی تاریخ غنی باشگاه بارسلونا لقب گرفت و حالا چهارمین سرمربی ای است که روی نیمکت مربیگری نوکمپ نشسته است.
سرمربیان آرژانتینی ای که پیش از او روی نیمکت مربیگری بارسا نشسته بودند، همگی سرشناس بودند و بعد از جدایی شان از بارسا، ردپایشان برای همیشه درتاریخ باشگاه مانده: النیو ارررا (که برای دو دوره هدایت بارسا را در دست داشت) روکه اولسن و سسار لوئیس منوتی که در طول دوران حضور دیگو ارماندو مارادونا در بارسا مربی او بود.
اولین دوران حکمرانی یک آرژانتینی در نوکمپ دربین سالهای 1958 تا 1960 و با حضور النیو ارررا رقم خورد. در طول این دو سال بارسا یک قهرمانی در جام فریاس (1958)، دو قهرمانی در لالیگا (9-1958 و 60-1959) و یک قهرمانی در جام خنرالیسیمو (1959) به دست آورد. ارررا با سبک کاتاناچو، فلسفه جدیدی را در بارسا حکمفرا کرد و به علاوه جملاتی را برزبان آورد که در تاریخ باشگاه بارسا جاودانه شد:« با ده نفر بهتر از یازده نفر می توان بازی کرد»؛ یا:« ما بدون پیاده شدن از ماشین، پیروز می شویم.» او در بین سالهای 1979 تا 1981 نیز هدایت بارسا را در دست داشت و در طول این دوره هم در سال 1981 توانست با این تیم قهرمان جام خنرالیسیمو Generalísimo شود.
روکه اولسن هم برای دو فصل هدایت بارسا را در دست داشت: 6-10965 و 7-1966. در طول این دو فصل بارسا تنها توانست در سال 1966 قهرمان کوپا فریاس شود و در بازی فینال مقابل رئال ساراگوسا به پیروزی رسید.او به خاطر نظم و انسجامی که درمیان بازیکنانش برگزار می کرد، شناخته شده و مشهور است.
درنهایت این سسار لوئیس منوتی بود که در مارس سال 1983 به سمت مربیگری بارسا برگزیده شد. درهمان فصل بارسا با او قهرمان جام حذفی و لالیگا شد و در سال بعد که آخرین سال حضور او در باشگاه کاتالان بود، منوتی تیمش را قهرمان سوپرکاپ اسپانیا نمود. تیم های او به خاطر ارائه فوتبالی جذاب، با پاسکاری های متعدد و مالکیت توپ مشهور بودند. او در حقیقت بانی مکتبی در فوتبال آرژانتین به نام «منوتیسمو» بود که درواقع درمقابل «بیلاردیسمو» قرار داشت. رابطه صمیمی او با مارادونا و انداختن جلسات تمرینی تیم به عصرها، از جمله مواردی بود که درتاریخ باشگاه کاتالان باقی مانده.
+
نیمار: بله، من پرادعا هستم؛ ولی مثل بکام به سر و وضعم نمی رسم

نیمار،ستاره برزیلی باشگاه بارسلونا در گفتگو با مجله فرانسوی سورفیس درمورد شرایط پیش رویش گفت:« فشارها روی من تاثیر نمی گذارد. از سالها پیش رویایم بازی کردن در تیم ملی برزیل بود.»
سایت گل- نیمار ستاره جوان و برزیلی باشگاه بارسلونا خوشش می آید که لباسهای خوبی بپوشد و به موهایش برسد و به تیپ و قیافه اش برسد. ولی مراقب باشید.او خودش را metrosexual نمی داند و معتقد است که فردی نیست که مثل بکام بیش از حد به تیپ و قیافه و ظاهرش اهمیت بدهد.
نیمار در صحبت هایی گفت:« من خیلی پراداعا هستم ولی این هیچ وقت مبدل به یک مشکل نشده. » این مجله فرانسوی روز 26 جولای چاپ خواهد شد و نیمار در بخش دیگری از صحبت هایش گفت:« بله .من دوست دارم که برای خودم لباس و عطرهای خوب بخرم و برای موهایم کرم های مخصوصی خریداری کنم و به سرو وضعم برسم ولی من خودم را یک metrosexual (فردی که بیش از حد به تیپ و قیافه و ظاهرش می رسد) نمی دانم. بکام این سبک و استیل را دارد.»
ستاره 21 ساله بارسلونا ترسی از مسئولیتی که قرار است روی دوش او گذاشته شود ندارد. این روزها نیمار به عنوان اسطوره ملی برزیل شناخته می شود. نیمار ادامه داد:« فشار برروی من تاثیر نمی گذارد. از جوانی رویایم بازی در تیم ملی برزیل و مبدل شدن به اسطوره ای در میان مردم بود. برای هرگونه چالشی آماده ام. من همیشه آماده این هستم.»
آیا ممکن است این ستاره جوان کمی پرمدعا باشد؟ نیمار نگران این موضوع نیست:« بله من کمی پرمدعا هستم ولی این هیچ وقت برایم مشکلی ایجاد نکرده.»
+
اینیستا: بایرن، با پپ بهتر از قبل می شود؛ اگر سران بارسا مارتینو را برگزیده اند،پس مربی ایده آلی است

ستاره خط میانی بارسا براین باور است که یونایتد در به خدمت گرفتن سسک ناکام خواهد ماند و به علاوه انتصاب مارتینو به عنوان سرمربی جدید بارسا را مورد ستایش قرار داده
سایت گل- آندرس اینیستا ستاره باتجربه باشگاه بارسلونا در صحبت هایی اعلام کرده که بعید است که سسک فابرگاس با ترک باشگاه بارسلونا به منچستریونایتد بپیوندد.
کاپیتان سابق باشگاه آرسنال که چند سال پیش با انتقالی جنجالی به بارسلونا پیوست، حالا با پیشنهاد 41 میلیون یورویی شیاطین سرخ مواجه شده که قصد دارند او را به اولدترافورد ببرند. البته اینیستا بعید می داند که این اتفاق رخ دهد.
اینیستای 29 ساله در یک رویدادی تبلیغاتی در جمع خبرنگاران در خوسکار گفت:« من نمی توانم سسک را در حال ترک بارسلونا تصور کنم. کاملا طبیعی است که بازیکنان بزرگ نظر تیم های دیگر را به خود جلب کنند. بارسلونا خیلی خوش شانس است که او را دارد و من امیدوارم که بتوانیم همچنان به بازی در کنار هم ادامه بدهیم.»
دیشب نام جراردو مارتینو به عنوان سرمربی جدید بارسلونا معرفی شد و حالا اینیستا در صحبت هایی اعلام کرده که جانشین تیتو ، در این تیم موفق خواهد بود. اینیستا ادامه داد:« اگر سران بارسا مارتینو را به عنوان سرمربی تیم انتخاب کردند، مطمئنم که او مربی ایده آلی خواهد بود. ما بازیکنان اینجا آماده ایم تا به گفته های گوش داده و فصل مثبت و خوب دیگری را پشت سربگذاریم. من دیروزبا تیتو صحبت کردم تا به او روحیه بدهم و همه انرژی مثبتم را به او منتقل کنم تا بتواند این لحظات سخت را پشت سربگذارد.»
اینیستا در ادامه به این نکته اشاره کرد که نگران بازی کردن نیمار و مسی در کنار یکدیگر نیست و پیش بینی کردکه با حضور پپ برروی نیمکت مربیگری بایرن، این تیم حتی بهتر از قبل نیز می شود.
اینیستا ادامه داد:« من بعید می دانم که مشکلی میان نیمار و مسی وجود داشته باشد. بازیکنان خوب همیشه می توانند با هم بازی کنند. بازیکنان خوب به یکدیگر کمک می کنند تا بهتر شوند. پس وقتی که نیمار به بارسلونا بیاید، فکر می کنم که تیم ما به روند فتح جام های قهرمانی اش ادامه خواهد داد و این همان چیزی است که ما می خواهیم. »
او درمورد بایرن گفت:« بایرن تیم بزرگی است و گواردیولا این تیم را قوی تر از قبل خواهد نمود.نمی دانم که آیا در آینده این فرصت را خواهیم داشت تا خودمان را مقابل بایرن محک بزنیم یا خیر ولی هم آنها و هم ما تیم های قوی ای هستیم. باید ببینیم که در بازی 4شنبه چه اتفاقاتی رخ خواهد داد و چه تیمی به پیروزی می رسد. من تنها می توانم بگویم که بایرن با روی کار آمدن گواردیولا حتی بهتر از قبل هم می شود.»