.gif)
آمپلی فایرهای هدفون طرفداران زیادی دارند و به شخصه افراد زیادی رو دیدم که از آمپ های هدفونی مثل Fiio استفاده می کنند؛ شاید استفاده از لامپ برای تقویت سیگنال هدفون بسیار هیجان انگیزتر باشه
.gif)
برندهای آماده زیادی در بازار (خارج از ایران) هست که قیمت های متفاوتی دارند، از برندهای ساخت چین 50 دلاری تا اودیونت 300 و خرده ای دلاری
.gif)
این آمپ های هدفون هایبرید بسیار ساده و کم قطعه هستند و این امکان وجود دارد که بوسیله منبع تغذیه DC (باطری) ازشون استفاده بشه (پورتابل) ... اصول کار بسیار ساده ست، از ماسفت بعنوان درایور و از لامپ بعنوان لامپ پاور استفاده میشه و در واقع لامپ وظیفه تقویت سیگنال صدارو بر عهده داره. از اونجاییکه در این مدارها (غالبا/نه همیشه) از فیدبک منفی بهره گرفته نمیشه، آمپ ها در کلاس A کار می کنند. معمولا از لامپ 12AU7 یا همون ECC82 معروف استفاده میشه، به دلیل ساختار تریود دوبل میشه از یک لامپ برای هر کانال (راست و چپ) استفاده کرد و مدار در حالت سینگل اند کار میکنه
.gif)
معمولا از یه ترانزیستور رگولاتور برای تصفیه و خطی کردن جریان ورودی مدار استفاده میشه.
خواستم اینجا عنوان کنم، به دلیل هزینه کمی که برای ساخت داره، و نتیجه خوبی که میده و تجربه ی لامپ به حساب میاد، با خودم فکر کردم شاید دوستان تمایل داشته باشند که همچین آمپلی فایر هایبردی رو برای خودشون بسازند و با استفاده از هدفون خودشون باهاش موسیقی گوش بدهند
(قصد از درج این پست به هیچ عنوان فروش هیچ کیت، قطعه، یا دستگاه ساخته شده ای نیست... فقط قصدم اینه که موضوع رو مطرح کنم و در صورت تمایل شرایط رو مهیا کنم که دوستان خودشون اقدام به ساخت کنند چون مدار بسیار ساده ست و حتی کسی که اولین بار قطعات الکترونیکی رو لمس میکنه، میتونه براحتی در کمتر از 1-2 ساعت یه آمپ بسازه)
من برآورد کردم هزینه ها اینطوری باشه:
دو عدد ماسفت: 1000 تومان!
.gif)
دو عدد IC رگولاتور: 1000 تومان!
حدود 5 عدد خازن: 1500 تومان
حدود 5 عدد مقاومت: 2000 تومان
یک عدد پتانسیومتر: 1000 تومان
دو عدد ورودی جک استریو: 1000 تومان
یک عدد جعبه آماده: بین 1000 تا 5000 تومان
یک عدد سوکت 9 پین لامپ: 5000 تومان (میشه از سوکت استفاده نکرد و برد رو سوراخ کرد و لامپ رو مستقیم روش لحیم کاری کرد)
یک عدد لامپ 12AU7: بین 10 تا 20 هزار تومن (بستگی به سال ساخت و برند و کشور سازندش داره)
یک متر سیم بدون اکسیژن 18AWG: 700 تومان
منبع تغذیه 12 ولت یا باطری: 4000 تومان
سویچ خاموش رو روشن: 1000 تومان
یک قطعه کوچک برد خام: 1000 تومان
مقداری سیم لحیم: 1000 تومان
اسید: 2000 تومان
ابزارهای مورد نیاز: هویه/دریل با مته 1 و 2
جمع کل: ~ 25 الی 40 هزار تومن (بستگی به مرغوب قطعات، جعبه، سوکت لامپ و برندلامپی داره که میخرید)
نکته: میتونید از ظاهر دستگاه از پلگسی گلس استفاده کنید که زیبایی کار بیشتر بشه.
نتیجه آمپلی فایر هایبرد کلاس A واقعی خواهد شد که صدای لامپ را با کمترین هزینه برای شما به ارمغان می آورد و میتونه تجربه خوبی باشه
چندتا عکس از نمونه های ساخته شده: