فیفا: نکونام وارث دایی و مهدویکیا /جواد نکونام: دیگر بازیکنی مثل آنها نخواهد آمد
کاپیتان تیم ملی فوتبال می گوید ایران می تواند با کارلوس کی روش به جام جهانی ۲۰۱۴ صعود کند. او همچنین از بازگشت خود در پایان دوران بازیگریاش به فوتبال ایران صحبت کرده است.
به گزارش ایسنا، جواد نکونام در گفت و گو با بخش اسپانیایی سایت رسمی فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) درباره امیدهای ایران برای صعود به جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل به همراه کارلوس کیروش و کاپیتانی خود در تیم ملی صحبت کرده است.
سایت فیفا در ابتدای گفت و گوی خود با کاپیتان تیم ملی ایران مقدمهای آورده است و در آن ذکر کرده است که هافبک ۳۱ ساله اوساسونا که در حال حاضر با غرور خاصی بازوبند کاپیتان ایران را بر بازو میبندد، همان طور که احترام خاصی برای کاپیتانی و بازوبند تیم ملی قائل است، امید دارد که بار دیگر طعم حضور در جام جهانی را تجربه کند. اگر چه نکونام در سال ۲۰۰۶ هم از بازی در جام جهانی با ایران لذت برده بود.
فیفا مینویسد: جواد نکونام، نخستین بازیکن ایرانی که وارد لالیگای اسپانیا شد، اکنون دیگر یک بازیکن با سابقه برای اوساسونا به شمار میرود. او پس از دو اسطوره فوتبال ایران یعنی علی دایی و مهدی مهدوی کیا وارث بازوبند کاپیتانی شده است. نکونام بر این باور است که در حال حاضر نقش او در تیم ملی ایران با مسئولیت بیشتری برای او همراه شده و مسئولیت او را سنگینتر کرده. مهمتر از آن این است که او باید به نقش کاپیتانی احترام بگذارد.
نکونام در این باره میگوید: نام دایی و مهدوی کیا همچون دو چراغ در شب برای ایران است. آنها بازیکنان بسیار خوب، با کیفیت بالا و ارزشمند برای ایران بودند. دیگر بازیکنی مثل آنها نخواهد آمد. ما بازیکنان خوب و زیادی در تیم ملی داریم، اما برای رسیدن به جایگاه بازیکنانی همچون دایی و مهدوی کیا باید بیوقفه تلاش کنند. هیچ بازیکنی نمیتواند کیفیت یک بازیکن دیگر را تکرار کند. ما باید هنوز منتظر باشیم و ببینیم که چه بازیکنان خوبی خود را نشان میدهند.
نکونام درباره حضور کارلوس کیروش در تیم ملی ایران به فیفا میگوید: کیروش میداند که ما تیم قدرتمند در آسیا هستیم و اگر پیش از این ما بیشتر بر روی دفاع تمرکز می کردیم، کیروش از ما میخواهد که بیشتر از قبل تهاجمی بازی کنیم. او این فرض را به ما القا میکند که ما ایران هستیم و میتوانیم بازیهای بیشتری را با پیروزی پشت سر بگذاریم. در حقیقت ما بسیار خوشحال هستیم که با چنین مربی خوب و بزرگی کار میکنیم.
به گزارش ایسنا، نکونام در ادامه به فیفا میگوید: ما با حضور کیروش با ذهنیتی جهانی کار میکنیم. مهمترین هدف ما حضور در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل است. ایران بازیکنان خوب زیادی در اختیار دارد، اما نیاز داریم که سبک بازی تیم را بهتر از قبل کنیم. ما میتوانیم جلسههای تمرینی بسیار کمی را با هم برگزار کنیم و این کمی ما را اذیت میکند و به همین دلیل که زمان کمی برای تمرین در کنار یکدیگر داریم، تفاوت بازیکنان به راحتی قابل تشخیص است. اما این موضوعی است که فقط برای ایران اتفاق نمیافتد و شاید اکثر تیمهای ملی دنیا با آن روبرو باشند. با این حال ما تیم بسیار جوانی داریم و نیاز به زمان داریم که ایران را همانند گذشته قدرتمند ببینیم.
هافبک میانی اوساسونا درباره حریفان ایران در رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ میگوید: بحرین و قطر مهمترین رقبای ما در این گروه هستند. این دو تیم خیلی شبیه به هم بازی میکنند و بازیکنان خوبی هم در اختیار دارند، می دانیم که در بازی بعدی که میزبان بحرین هستیم، این تیم فقط برای گرفتن یک امتیاز به تهران میآید، چرا که آنها نمیتوانند در ورزشگاه آزادی به ما حمله کنند. با این حال ما محکوم به شکست بحرین هستیم و فکر میکنم که اگر مانند بازیهای گذشته باشیم این کار برای ما شدنی است.
نکونام درباره تساوی تیم ایران با بحرین هم گفت: بازی کردن در قطر بسیار دشوار است، در عین حال ما نمایش خوبی داشتیم و فکر میکنم که تساوی هم در آن بازی نتیجه بدی نبود. این همیشه خوب است که در خانه حریف حداقل به یک امتیاز برسید.
جواد نکونام درباره حضورش در اوساسونا برای پنجمین سال میگوید: زمانی که به پمپلونا آمده بودم، دوستانم به من خیلی کمک کردند که با جو اینجا آشنا شوم و من همیشه از آنها ممنون خواهم بود. پس از یک سالی که از مصدومیت رنج بردم، اکنون خیلی خوشحال هستم که در اوساسونا حضور دارم، چرا که من می خواستم برای این تیم بازی کنم.
هافبک اوساسونا که در شکست هشت بر صفر تیمش مقابل بارسلونا نتوانسته بود به دلیل مصدومیت حضور داشته باشد، درباره آن بازی گفت: وقتی شما در دقایق اولیه بازی از بارسلونا گلی دریافت میکنید، پس از آن بسیار سخت است که آنها را کنترل کنید. پس از آن، آنها دائما توپ را در اختیار خود میگیرند و شانسهای زیادی برای خود درست میکنند. فکر نمی کنم که میان یک باخت معمولی و باخت با هشت گل تفاوت زیادی باشد، چرا که از این نوع اتفاقات در فوتبال رخ میدهد. طبیعی است که بارسلونا و رئال مادرید برای رتبه های اول و دومی تلاش میکنند، چرا که آنها بهترین بازیکنان دنیا را در اختیار دارند. برای سایر تیمها بسیار مشکل است که به رتبهای بالاتر از آنها دست پیدا کنند.
به گزارش ایسنا، جواد نکونام در پاسخ به این سوال که هدف اوساسونا در این فصل لالیگا چیست؟ گفت: ما هدفی برای خود مشخص نکرده ایم، ما افکارمان را بازی به بازی جلو میبریم و میخواهیم با داشتن بهترین نمایش در هر بازی پله به پله در جدول بالا برویم. اگر بتوانیم به جمع پنج تیم بالای جدول برسیم که خیلی خوب خواهد بود. اگر نه در جمع ۱۰ تیم بودن هم برای ما مناسب است.
هافبک اوساسونا همچنین درباره این که در آینده و برای خداحافظی از فوتبال به چه تیمی خواهد رفت، گفت: اگر در اسپانیا نباشم، به کشورم باز خواهم گشت، مطمئنا پیش از بازنشستگی در ایران بازی میکنم و در کشورم از فوتبال خداحافظی خواهم کرد.