افرين
بيوگرافي و سوال بعدي با تو
افرين
بيوگرافي و سوال بعدي با تو
ببخشید گفتم یاداوری شه اگه یکی زودتر شعر جدید گفت ناراحت نشن دوستان.تذکر:
1.لازم نیست که حتماً کاربری که نام شاعر پست قبلی را ارسال میکند،پست بعدی را ارسال کند،ولی در هر حال حق تقدم دارد.
2.می تواند شاعر تکراری باشد(یعنی چندین پست از یک شاعر به صورت متناوب یا نامتناوب ارسال گردد)
3.در صورت اینکه هیچ کاربری نتوانست در عرض یک هفته جواب را بدهد خود طرح کننده نام شاعر را قید کند.
4.تنها از آثاری استفاده شود که اشعار آنها به ثبت رسیده است.(کلیه ی اشعاری که در تاپیک های ادبیات و علوم انسانی با نام شاعر ذکر شده اند جزو آثار ثبت شده محسوب میشوند)
5.از آثار شاعران غیر ایرانی(انگلیسی،چینی و ...)تنها در صورتیکه ترجمه ی آثار ایشان به چاپ رسیده باشد،استفاده شود.
مخلصیم
Last edited by mahdistar; 08-07-2009 at 22:07.
احمدرضا احمدی زاده ۳۰ اردیبهشت ۱۳۱۹ در کرمان شاعر ایرانی است. دوره ي آموزش هاي دبستاني را در زادگاهش و دوره ي دبيرستان را در دارالفنون تهران به پايان رساند سپس در كانون پرورش فكري كودكان ونوجوانان به كار پرداخت و هم اكنون نيز در همان جا كار مي كند .
اینم شعر:
"بازم آواز دهيد
وبه نزهتگه اين باغ بزرگ
كه فرو هشته سر و زلف دراز
باز پرواز دهيد
روح زنداني و غمگين مرا
ناي رنگين مرا
كه در افتاده به بند
فرصت يك دهن آواز دهيد
باز پرواز دهيد
مدتي مي گذرد كه نمي ديدم من
رقص بازيگري
آب و غروب مهتاب
خواب بربودم من
يخ زده چشمه مهتاب
بر آب
من و تا كي اين شام سياه
من واين غربت ژرف
من و اين جاده لغزان راه
ديده روشن آن صبح دل افروز
به خواب
يخ زده چشمه مهتاب
در آب
ساز دل من
باز از خواب گران
باز بيدار كنيد
ياد مرغان گرفتار كنيد
روح زنداني و غمگين مرا
ناي رنگين مرا
كه در افتاده به بند
فرصت يك دهن آواز دهيد
باز پرواز دهيد
باز پرواز دهيد"
بيزن ترقي... .
صبر کن لااقل دکمه های کیبرد برگردن بعد جوابش بگو
آبرومون رو که بردی
البته می دونستم جوابش رو به این زودی می دید فقط خواستم یادی از این زنده یاد کرده باشم
"به رهی دیدم برگ خزان ...............
یادش گرامی
بیژن ترقی زاده12 اسفند سال1308 خورشیدی در شهر تهران شاعر و ترانهسرای ایرانی است.. آتش کاروان با صدای یکی از پرآوازهترین ترانههای اوست. بیژن ترقی ترانههای به یاد ماندنی بهار دلنشین، آتش کاروان و برگ خزان را سرودهاست.
ترانهٔ «بهار دلنشین» کار مشترک بیژن ترقی با روح الله خالقی بود. این ترانه با صدای بنان ماندگار شد.
بیژن ترقی با پرویز یاحقی نیز سه ترانه ماندگار«برگ خزان»، «افسانه محبت» و «می زده» را ساخت که هر سه ترانه را مرضیه خواند.
گفته میشود بیژن ترقی سبک تازهای را وارد ترانه سرایی ایران کرد.
محمود خوشنام، کارشناس موسیقی سنتی ایرانی میگوید مهمترین نقش بیژن ترقی، تقویت جنبههای روایی و داستانگونه کردن ترانهها و افزودن جنبههای تصویری به آنهاست که این پدیده را در آتش کاروان و نیز ترانههای تصویری ای چون برگ خزان میتوان دید.
به گفته آقای خوشنام، سه گانه مشترک بیژن ترقی با پرویز یا حقی، از نظر فرم و ساختار آهنگ، یکسانیهایی با هم دارند، از جمله اینکه یاحقی مقدمه وسیعی برای ترانهها در نظر گرفت و ترقی هم در بخش شعر، جنبههای تصویری را مد نظر قرار داد.
مجموعه سرودههای او در کتابی با عنوان «آتش کاروان» گرد آمدهاست. وی در کتاب «از پشت دیوارهای خاطره» پنجاه سال خاطرات خود را در زمینه شعر و موسیقی جمع آوری کرده و از جمله به نقل خاطرات خود با شعرا و ترانه سراهایی چون نیما یوشیج، شهریار، پرویز یاحقی، ابوالحسن صبا، رهی معیری و علی تجویدی پرداختهاست.
همچنین قرار است ادامه خاطرات او در کتابی تحت عنوان «پنجرهای به باغ گل» به بازار کتاب عرضه شود.
وی در این کتاب به چگونگی سروده شدن تعدادی از ترانههای خود نیز اشاره کردهاست.
بیژن ترقی از سال 35 با راديو ايران نیز همکاری میکرد.
ترقی فعالیت ادبی خود را با استادانی چون ملکالشعرای بهار، امیری فیروزکوهی، نیما یوشیج و شهریار آغاز کرده بود و با هنرمندان و آهنگسازان نامی روزگار خود چون ابوالحسن صبا، رضا محجوبی، علی تجویدی، داریوش رفیعی و پرویز یاحقی همکاری نزدیک داشت. وی در ساعت ۲ بامداد شنبه، پنجم اردیبهشتماه مطابق با در سن ۸۰ سالگی در منزلش درگذشت.این ترانهسرای پیشکسوت که در تابستان سال ۱۳۸۷ سکتهٔ قلبی کرد و بیماریاش تشدید شد، زمانی گفته بود:
” با اینکه مردم هنوز ترانههای مرا زمزمه میکنند، از یادها رفتهام. از وقتی مریض شدم، کسی احوالی از من نمیپرسد
Last edited by halflife g; 08-07-2009 at 23:11.
بچه ها شعر بعدي رو شما بگين
اگه من به سوالي جواب دادم خيلي منتظر من نباشين واسه سوال بعدي چون زياد نمي تونم اينجا سربزنم در نتيجه واسه خاطر من حيفه اين تاپيك بخوابه
دوست عزیزم،صفحه اول نوشته اجباری نیست؛کسی که جواب رو میده باید بیوگرافی رو بزاره.حتما لازم نیست پست(شعر )بعدی رو هم خودش بگه ،کس دیگه ای هم میتونه شعر جدید بزاره.
مخلصیم.
با اجازه:
اینو بگید تا یه داستان 2-3خطی جالبم در موردش بگم:
ما مرگ و شهادت از خدا خواسته ایم
و آنهم به سه چیز کم بها خواسته ایم
گر دوست چنان کند که ما خواسته ایم
ما ،آتش و نفت و بوریا ،خواسته ایم
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)