دادكان: فدراسيون بايد پيش از صدور حكم مدارك خود را ارائه كند
برانكو حتي يك ريال هم طلب ندارد
به دنبال پيگيري سرمربي اسبق تيم ملي فوتبال و نشست روز 16 جولاي دادگاه عالي ورزش براي رسيدگي نهايي و صدور راي قطعي، محمد دادكان رييس سابق فدراسيون فوتبال مصاحبهاي با ايسنا انجام داده است. دادكان در ابتداي اين مصاحبه ميگويد: پس از آنكه تيم ملي به جام جهاني صعود كرد 10 درصد از قرارداد برانكو را تحت عنوان پاداش به او پرداخت كرديم. پس از اينكه ما از فدراسيون فوتبال رفتيم به دليل اينكه فدراسيون ثبات كاري نداشت سرمربي تيم ملي شكايتي را عليه فدراسيون فوتبال به فيفا اعلام كرد و در شكايتنامهاش گفت 10 درصد قراردادش را كه همان پاداشاش ميشد دريافت نكرده است. پس از اين اتفاق فدراسيون فوتبال در نامه اي محرمانه از من پرسيد آيا برانكو طلبي از فدراسيون فوتبال دارد يا خير كه ما هم صراحتا اعلام كرديم او حتي يك ريال هم طلب ندارد و اسناد و مدارك پرداخت پاداش و قرارداد وي در فدراسيون موجود است. فدراسيون فوتبال هم پس از بررسي مدارك و اسنادي كه در فدراسيون وجود دارد تأييد كرد كه در زمان حضور ما در فدراسيون برانكو تمام حق و حقوقش را دريافت كرده است.
دادكان ادامه ميدهد: پس از آن فدراسيون طي نامهاي به فيفا و دادگاه عالي ورزش اعلام كرد چرا وقتي برانكو تمام پاداش و حقوقش را گرفته بايد 400 هزار دلار پرداخت كنيم. سؤال من از فيفا، CAS و كنفدراسيون فوتبال آسيا اين است كه چرا واقعاً در جايي كه كارها به درستي انجام گرفته ميخواهند ايران را محكوم و از برانكو حمايت كنند؟! چه دستي در كار است و تلاش دارد كه ايران را محكوم كند. نبايد در اين موقعيت با توجه به اسناد و مدارك موجود اين سه مرجع ايران را محكوم كنند، آنها بدون مدرك حكم صادر كرده و قصد گرفتن خسارت از ايران را دارند. دادكان با بيان اينكه پس از بازيهاي تيم ملي در جام جهاني رفتار مناسبي با برانكو صورت نگرفت، ميگويد: برانكو 4 سال و 3 ماه سرمربي ايران بود و حداقل انتظارش اين بود كه بعد از جام جهاني از او دلجويي شود، شايد او به خاطر اين رفتارها از ايران ناراحت است و شكايت كرده وگرنه هيچ طلبي از ايران ندارد. تنها پس از پايان جام جهاني 20 روز از قرارداد او باقي مانده بود كه اين مدت هم جزو مرخصي اش محسوب ميشد. پس از جام جهاني او از ما پرسيد كه ميتواند اين بيست روز را مرخصي بگيرد كه ما هم موافقت كرديم اما اينكه ميگويد از ايران طلب دارم دروغ است.
رييس سابق فدراسيون فوتبال ايران با بيان اينكه فدراسيون بايد با مديريت صحيح با فيفا و دادگاه عالي ورزش برخورد كند ادامه ميدهد: چرا بايد با بي تفاوتي پول مردم را به برانكو بدهيم. نميخواستم اين حرف را بزنم اما بايد بگويم در زمان من هيچ پروندهاي عليه ايران نبود كه فيفا فدراسيون يا باشگاهي را محكوم كند اما در اين چند سال اخير چند بار پرسپوليس و فدراسيون فوتبال به دلايل مختلف محكوم شدند. دليل آن هم اين است كه مديران ما به قوانين اشراف ندارند و ما متاسفانه همين طوري مدير انتخاب ميكنيم و برانكو هم احتمالاً از اين وضع سوء استفاده كرده و از ايران شكايت كرده است. با ضعف مديريت و اطلاع رساني، آنها با فشار و شانتاژ ايران را محكوم ميكنند. آنها ميدانند كه مديران فدراسيون فوتبال ايران به مقررات اشراف ندارند و به همين خاطر از اين وضع سوء استفاده ميكنند.
من به عنوان رييس سابق فدراسيون فوتبال به صراحت ميگويم كه فدراسيون من به هيچ كس و ارگاني بدهكار نيست و همه حسابها تسويه شد. ما حتي يك ريال هم از هيچ نهاد دولتي پول نگرفتيم و با اين وضع فوتبال را چرخانديم.
دادكان در ادامه مصاحبهاش به انتقاد از شرايط موجود در فوتبال ميپردازد: در حال حاضر فدراسيون فوتبال ما حساب و كتاب ندارد و به راحتي ميتوان از آن پول گرفت. من يك سؤال دارم؛ چرا فيفا سند بدهي برانكو از فدراسيون فوتبال را به ايران ارائه نميكند؟ مديران ما اطلاعي ندارند و به خاطر همين بي اطلاعي نميتوانند فيفا و دادگاه عالي ورزش را قانع كنند. مديران فدراسيون فوتبال نسبت به اين موضوع بي تفاوت هستند و به راحتي ايران به خاطر اين مسأله در حال محكوم شدن است. دادكان در پاسخ به اين سؤال كه شايد برانكو از پولي كه فيفا بابت پاداش صعود ايران به جام جهاني پرداخت كرده است از فدراسيون فوتبال طلب پول كرده هم ميگويد: ما پيش از آنكه فيفا آن پول را به حساب فدراسيون فوتبال واريز كند آن پاداش را به برانكو داديم، شايد زدوبندي در كار است. در خارج دلال هايي هستند كه لابي ميكنند و ميخواهند درصدي از اين پول را بگيرند اما متاسفانه مسؤولي در فدراسيون فوتبال نيست كه مدارك را ارائه كند و آنها را دال بر بيگناهي ايران به فيفا اعلام كند. توصيه ميكنم فدراسيون فوتبال دو برگه قرارداد و پاداش را ترجمه كند و به همراه يك حقوقدان مجرب به فيفا و دادگاه عالي ورزش بفرستد. به فدراسيون فوتبال ميگويم پيش از آنكه فيفا و دادگاه عالي ورزش حكم نهايي را صادر كنند اين مدارك را به فيفا بفرستند.