حذف شود.....
با تشکر
تیم مدیریت اینترنت و شبکه
حذف شود.....
Last edited by saman123123; 21-11-2015 at 15:58. دليل: :(
من حرفای شما رو رد یا تأیید نمیکنم. خودم شاید بدتر از شما اهل دانلود باشم. پیش اومده که در ماه با شبانه رایگان پارسآنلاین تا 400 گیگ هم دانلود کردم. یعنی به معنای واقعی کلمه خوره دانلود فیلمهای با کیفیت حداقل 720p و بیتریت بالای 5000Kbps هستم. فیلمهایی که از نسخههای بلوری ریپ میشن و حجم متوسط هر کدومشون هم بین 6 تا 10 گیگه. این محدودیتهایی هم که گذاشته شده دست منم گذاشته تو پوست گردو.
اما تو بیشتر از 10 -20 نفر نزدیکانم که اکثرشون هم تحصیلکرده و دانشگاهی هستن فقط من یه نفر این جوریم. اونا هم از اینترنت استفاده میکنن اما برای کارای معمولیتر و در واقع شاید در ماه همون 4-5 گیگ رو بیشتر مصرف نکنن. دلایلش هم مختلفه، بعضیا به قول شما شناختی از این سرویسها ندارن. بعضیها امکانات هزینهای یا تجهیزاتیش رو. بعضیها هم وقتش رو ندارن. مثلن من برای پیدا کردن منابع دانلودیم متوسط روزی 1-2 ساعت وقت صرف میکنم تا لینکها رو پیدا کنم، اونا رو به فایلشیرینگهای داخلی یا خارجی مورد استفادهام منتقل کنم و بعد دانلودش کنم. خوب اونا این وضعیت رو ندارن.
دلایل این که چرا همه دانلود زیاد نمیکنن مهم نیست. مهم نتیجه است. من قبلن هم گفتم، آماری از وضعیت مصرف و سرانه اون تو ایران وجود نداره. فقط بر اساس آمار پراکنده میشه یه حدسایی زد. من هم ادعا نکردم که 100 درصد همینی که من میگم درسته. فقط گفتم میشه برآورد کرد.
اما اگه بخوام یه مقایسه با بلاد استکبار و کفر آمریکا کنم، این رو میتونم بگم. بر اساس گزارش «Global Internet Phenomena Report» نیمه دوم سال 2014 شرکت مطالعاتی Sandvine که از این آدرس ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) میشه فایل PDFش رو دانلود کرد، متوسط مصرف دانلود کاربران اینترنت ثابت مثل ADSL و فیبر نوری، 48.9 گیگابایت بوده. تو همین گزارش گفته شده که در ساعتهای اوج مصرف، 67.5 درصد از مصرف ترافیک دانلود برای Real Time Entertainment بوده که شامل دیدن ویدیوها و موسیقیهای آنلاین از جمله نتفلیکس، یوتیوب، آیتیونز، آمازون ویدیوز و ... بوده. جالبه که این وسط نتفلیکس با حدود 35 درصد بیشترین سهم رو به خودش اختصاص داده. یعنی پرکاربردترین سرویس تو آمریکای شمالی بوده.
تو گزارش قبلی همین شرکت، یعنی مربوط به نیمه اول 2014، ( [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) گفته شده سهم نتفلیکس از کل ترافیک دانلود تو ساعتهای اوج مصرف 64 درصده.
اما آمار جالب برای من شما اینه که تو گزارش مربوط به نیمه اول 2014 درصد کاربرای اینترنت ثابت رو بر اساس میزان استفاده هم به شکل تجمیعی داده. بر اساس این آمار:
1% از کل کاربرای اینترنت ثابت آمریکای شمالی حدود 15% کل ترافیک دانلود تو طول یک ماه در این منطقه رو به خودشون اختصاص دادن. (اینا پر مصرفترین گروهن.)
2% از کل کاربران اینترنت ثابت آمریکای شمالی حدود 20% کل ترافیک دانلود یک ماهه این سرویسها رو استفاده کردن. (اینا شامل اون 1% قبلی و 1% بعدیشونن.) یعنی با این که تعداد 2 برابر شده اما دیگه مصرف دو برابر نیست.
5% از کل کاربرای اینترنت ثابت آمریکای شمالی حدود 35% کل ترافیک دانلود تو طول یک ماه در این منطقه رو استفاده کردن. (اینا شامل 2% قبلی به اضافه 3% بعدیشونن.) یعین با این که تعداد نسبت به اون 1% پرمصرف 5 برابر شده، اما میزان ترافیک دانلود فقط حدود 2 برابر شده.
اگه همین طور جلو بریم، حدود 15 درصد کل کاربرای اینترنت ثابت تو این منطقه، نزدیک به 65% کل ترافیک رو مصرف میکنن.
بخش عمدهای از این مصرف هم مال همون Real Time Entertaiment اه که اونجا برای عموم محدودیت خاصی براش وجود نداره و نیازی نیست طرف نصفه شب بیدار بمونه این کار رو بکنه. اما با این وجود همه به یک میزان از این سرویسها استفاده نکردن.
با همه این آمار و با توجه به محدودیتهای ایران، من بعید میدونم بیشتر از 5% کاربران اینترنت ثابت ایران بتونن رفتار مشابهی داشته باشن. (با این توضیح که تو ایران دانلود فایل مثلن با تورنت یا IDM جای سرویسهای آنلاین ویدیو و صوت رو قاعدتن میگیره.)
دوست عزیز حرف شما درست ولی خداییش فکرکنم بیشتر از ۵ درصد باشن دانلودرها
بزرگوار [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ،آمار بی معنی هست!
آماری که داخل کشور داده میشه از دو نهاد مجزاست همیشه!
مرکز آمار ایران!نهاد های دولتی!
که 99 درصد مواقع با هم اختلاف فاحش دارن!
اگرم شخصا بخوای اونها رو براساس مشاهدات میدانی بسنجی که هیچ کدوم سربلند از این سنجش بیرون نمیان!
حالا وای بحال آمارهایی که توسط نهاد های خصوصی در خارج از این کشور برای این کشور گرفته میشه که معمولا بدون دخالت عوامل مختلف منجمله سیاست هم نیست!
حالا در این مورد خاص که کلا آماری در داخل وجود نداره شما چظور به این درصد رسیدی جای تامل داره!چون عملا مشاهدات بنده تو این چن سال اخیر درصد بیشتری از اون چه شما فرمودین رو به ذهن متبادر میکنه.
حالا یه سوال دارم از شما،جنابعالی در بحث قبلی اشاره کردین به ارتباط مستقیم دانلودرها با توجه شرکت ها برای در نظر گرفتن پلنهایی برای اونها!
سوال این هست که بلفرض این دسته زیاد بشن!چطور و به چه شیوه ای میتونن آی اس پی ها رو مجاب به این کار کنن؟
مگر الان که درصد استفاده کنندگان عادی به گفته شما زیاد تر از دانلودرها هست مجاب شدن که کیفیت سرویس هاشون رو در زمینه پینگ و پایداری بالاتر ببرن؟
تشکر.
Last edited by saman123123; 21-11-2015 at 15:25. دليل: ویرایش اشتباه تایپی
دوست عزیز
من هم مثل شما اعتقاد دارم ما مصرفکنندهها و کاربرا تو ایران خدمات اینترنت رو با حداقلهای تعریف شده یه اینترنت مناسب دریافت نمیکنیم.
مطمئنن اگه کسی بخواد مثل کشورهای پیشرفته روزی 3-4 ساعت هم به شکل آنلاین ویدیو ببینه حقشه. حتی بیشتر. امکاناتش هم باید براش به وجود بیاد.
اما وجود امکانات و حتی باور به این که حق یه ایرانی چه چیزهایی باید باشه هم الزامن دلیل بر این نمیشه که همه بخوان در ماه 100 گیگ اینترنت استفاده کنن. تأیید این هم همون گزارشی که تو پست قبلیم از وضعیت مصرف تو آمریکای شمالی دادم.
با این که اونجا محدودیتهای ما رو نداره. سرویسهای متنوعی هم وجود داره. اما میانگین ترافیک دانلود مصرف آمریکاییها از اینتنرنت ثابت، حدود 50 گیگابایت در ماهه. نکته جالبتر این که میانه (Median) مصرف تو همون جا حدود 21 گیگابایته. یعنی 50 درصد کاربرا کمتر از 21 گیگابایت در ماه و 50 درصدشون بیشتر از 21 گیگابایت مصرف میکنن.
به هر حال الگوی مصرف ما تو ایران به دلیل محدودیتهامون مثل آمریکایی نیست مطمئنن. اما این جوری نیست که اگه شرایطش هم مهیا باشه همه مثل هم مصرف کنن یا نزدیک به هم.
طبیعتن، هر چی سرعتها بالا بره، هر چی سرویسهای پرمصرف بیشتر بشه، استفاده افراد چه به صورت آگاهانه و چه به صورت ناآگاهانه بیشتر میشه. ولی بازم همه یه جور نیستن.
دانلودر رو هم من تو همون پستم عرض کردم با شرایط ایران کسی که حداقل 50 گیگ در ماه استفاده کنه یعنی روزی حداقل 1.5 گیگ. با این شرایط به نظرم کسی که در ماه 10 گیگ استفاده میکنه یه مصرف کننده عادیه نه دانلودر.
در مورد آماری که دادم، مربوط به ایران نبود. مربوط به الگوی مصرف تو آمریکای شمالی بود. برای ایران که آماری نداریم عملن. فقط میشه برآورد کرد.
در مورد سؤالهاتون هم اول یه نکته رو روشن کنم. تو ایران شرکتها برای دانلودرها پلن ارائه نمیکنن. فقط برای بهینه کردن استفاده از پهنای باندی که در اختیارشون هست و افزایش درآمداشون پلن میدن. این که در گذشته شبانه رایگان داشتن فقط یا هنوز بعضیا دارن، یه جور ابزار تشویقی و تبلیغاتیه. نمونههاش تو کشورهای دیگه هم هست. مثل On-the-Peak و Off-the-peak که من تو سرویسهای ISPهای استرالیایی کم ندیدم. ISP یه شرکته که ته ماه باید سود بده. اگه این سود هم از یه حدی کمتر بشه در واقع براش نمیصرفه و به تدریج ورشکست میشه. پس اونا تا زمانی که مجبور نباشن دلشون به حال من و شمای مصرفکننده نمیسوزه.
این وسط دو تا عامل دیگه هم اثرگذار میشن:
یکی سیاستهای دولت که تو ایران و در زمینه ایننرنت بیشتر در جهت کاهش کیفیت عمل کرده. مثل عدم توسعه پهنای باند به مقدار کفایت، اعمال محدودیتهای زیاد روی سرویسها و محتوای مورد استفاده (ف.ی.ل.ت.ر.ی.ن.گ) و انحصار توسعه شبکههای زیرساختی و تأمین پهنای باند که باعث شده ما سرعتهای پایینی هنوز داشته باشیم و قیمتهای بالا.
دیگه، نبود نهادهای عمومی حمایت از مصرفکننده یا نهادهای قدرتمند. این یه بخشیش به فرهنگ عمومی ما برمیگرده که عادت به توسریخوردن داریم و یه بخشیش هم به توسعهنیافتگی همون دولت و سیاستهاش. یعنی تو کشورهای پیشرفته هم مردم میدونن که حق و حقوقشون چیه و براش تلاش میکنن و هم دولتها به حدی از بلوغ رسیدن که به نهادهای مستقل اجازه فعالیت بدن تا از حقوق مصرفکننده دفاع کنه.
به هر حال همه ما داریم حرف یکسانی رو میزنیم. از منظرهای مختلف یا با برداشتهای متفاوت. مشکل در واقع جای دیگه است.
بنظر شما من گفتم این آماری که دادین مربوط به ایران هست؟یا اینکه در ایران امار هست ولی آمار شما اشتباهه؟
ضمن تشکر از توضیحاتتون اجازه بدین در مورد درصد دانلودرها در ایران و راه حلی که برپایه افزایش تعداد دانلودرها دادین با شما موافق نباشم و قانع نشم.
فکر نمیکنم اینجا کسی پیدا بشه که منکر تاثیر گذاری منفی عملکرد و سیاست های کلان سیستم بر شرایط اینترنت کشور باشه.
اما حقیقتا شما فکر میکنین با فرض عدم وجود سیستم پالایش محتوای چن لایه و این سیاست ها با توجه به ذهنیتی تاریخی که در بخش هایی غیر از حوزه نت داشتیم ،سرمایه گذاران این بخش واقعا میتونن به کیفیت نسبی که در حتی کشور های همسایه وجود دارن نزدیک بشن؟
ببین دوست عزیز به نظر من اینکه یکی با دانلود منیجر یه فیلم رو دریافت کنه یا استریمش کنه فرق زیادی نیست
تازه به نظر من استریم حجم بیشتری مصرف میشه
مهم اینه که داره اون فایل رو دریافت می کنه
در واقع من نمی دونم چرا شرکت ها به یکباره دانلود شبانه رو جمع کردن
ولی همیشه میگم اینترنت با کیفیت به سرعت IDM نیست
دوستان یه نکته داره استریم اصولا دیتایی که نیاز نداریم رو دریافت نمیکنیم به طور مثال
من میخوام شروع کنم به دیدن سریال مثلا لاست شب میزارم کل فصل 1 دانلود شه بعد فردا ازش خوشم نمیاد و کلش رو پاک میکنم ولی اونجوری 5 دقیقش رو می بینم قطش میکنم
البته به این نکته دقت کنید که خیلی از ما دلمون نمیاد شب چیزی نزاریم دانلود مثلا خودم میگم چرا 1 قسمت بگیرم شاید خوشم اومد بزار کلش بگیرم
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
واسه این که من آماری از داخل ندادم. گفتم میشه بر اساس یه سری برآوردها به این نتیجه رسید که تعداد دانلودرهای حرفهای تو ایران بیشتر از 5% درصد کل کاربرا نیست. اما چون شما تو پستتون راجع به آمار صحبت کردین و به ویژه این عبارت رو ذکر کرده بودین:
فکر کردم شاید اون آماری رو که من از گزارش اون شرکت خارجی دادم اشتباه برداشت کردین. به هر حال تصور من غلط بوده.حالا وای بحال آمارهایی که توسط نهاد های خصوصی در خارج از این کشور برای این کشور گرفته میشه که معمولا بدون دخالت عوامل مختلف منجمله سیاست هم نیست!
برای درصد برآوردی دانلودرها از کل کاربرای اینترنت تو ایران هم، اول شما به من بگو تعریفت از یه دانلودر چیه؟ کسی که در ماه 10 گیگ مصرف داره دانلودره یا کسی که در ماه حداقل 50 گیگ مصرف داره یا کسی که بالای 100 گیگ مصرف داره. من تو پستهای قبلیم گفتم که منظورم از دانلودر کسیه که حداقل 50 گیگ مصرف ماهیانه داره نه کسی که 10 یا 20 گیگ مصرف میکنه. اگه روی تعریف دانلودر به توافق رسیدیم منم میگم چه طوری میشه تا حدودی برآورد کرد که چند درصد کل کاربرای اینترنت دانلودرن.
در مورد این که راهکار مجبور شدن شرکتها به افزایش کیفیت سرویس هم دقیقن همون چیزی که شما بهش اشاره کردین:
بله. اگه دست دولت و انحصارش از روی این حوزه برداشته بشه کیفیت خیلی بهتر خواهد شد. مگه شما فکر کردی کیفیت تو کشورهای پیشرفته به خاطر چی به وجود اومده؟ به خاطر این که شرکتهای اونجا خیلی دلشون به حال مردم سوخته؟ یا این که از اول هر کالا و خدمتی که تو اونجاها عرضه شده کیفیت عالی داشته؟ نه خیر. فقط و فقط رقابت و سود باعث شده که شرکتهای اونا به فکر رضایت مشتری و افزایش کیفیت بیافتن. طبیعتن جایی که مشتری به تدریج به قول خودشون به «شاه» کسبوکار تبدیل شده و از طرف دیگه دولتهاشون هم تلاش کردن از مصرفکننده حمایت کنن به تدریج به سطح از کیفیت و مشتریمداری رسیدن.عدم وجود سیستم پالایش محتوای چن لایه و این سیاست ها
Last edited by bilmazlar; 22-11-2015 at 10:06.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)