بدلیل اینکه همشهری هستیم دی:
با 32 کانکشن سرعت چطوره؟
با تشکر
تیم مدیریت اینترنت و شبکه
بدلیل اینکه همشهری هستیم دی:
با 32 کانکشن سرعت چطوره؟
سرورهای خارجی فقط دو کنکشن برای هر فایل میدن.
Sent from my H30-U10 using Tapatalk
اشتباه میکنید عرض کردم خدمتتون بدون وجود فکس مودم 56 کیلو این کار امکان پذیر نیست
اگر لپ تاپشون تا حدودی قدیمی باشه که حتما این مودم را داره و میتونند باهاش به روش dial-up وصل بشن .
Last edited by peyman_2012; 21-11-2015 at 12:24.
دوستان
بحث دانلود و تعاریف متفاوت از اینترنت و دانلودر حرفهای و یا حتی دلایل بزرگترین یا بهترین ISP ایران شدن خیلی بحث باز و گستردهایه.
مطمئنن دانلود یکی از مهمترین اجزا یا مؤلفههای شکلدهنده ارتباط اینترنتیه. یعنی اصلن هر کاری که با یه خط ارتباطی اینترنتی بشه انجام داد یا از جنس دانلوده یا به تعبیر بهتر داوناستریمه یا از جنس آپلود یا همون آپاستریم. حالا بسته به نوع استفادهای که کاربر میکنه این یه دانلود معمولی میشه یا دیدن آنلاین ویدیو و صوت یا بازی آنلاین یا وبگردی یا سرویسهای فایلشیرینگ P2P. اما نیازمندیهای هر نوع استفاده متفاوته. با توجه به این که استفاده از سرویسهای آنلاین داره روز به روز گسترش پیدا میکنه، کیفیت ارتباط اینترنت، سرعتش و پایداریش در کنار هزینه سرویس خیلی مهم میشن.
مثلن اگه یه اینترنت خوب باشه که سرعت قابل قبولی داشته باشه (حداقل 5مگابیت در ثانیه)، پینگ مناسب داشته باشه، قطعی نداشته باشه و به تعبیر بعضی از دوستان بین سرعت تککانکشنش با حداکثر ظرفیت پهنای باند سرویسش اختلاف زیادی وجود نداشته باشه و از طرف دیگه دچار محدودیتهای ف.ی.ل.ت.ر.ینگ هم نباشه، خیلیها ترجیح میدن از سرویسهای آنلاینی مثل یوتیوب و موارد مشابهش برای دیدن فیلم یا آهنگهای مورد علاقهشون استفاده کنن و از دانلود کردن پرهیز کنن. چون به هر حال دانلود فایل و استفاده به صورت آفلاین نیاز به فضای هارد هم داره که ممکنه محدودیت داشته باشن.
برای بازی آنلاین، خوب سرعت شاید در درجه اول اهمیت نباشه و بر عکس پینگ و عدم قعطی و باز بودن پورتها اهمیت بیشتری دارن.
برای وبگردی هم سرعت اگر چه تأثیر داره اما از یه حدی به بعد دیگه اهمیت چندانی نداره. یعنی درسته که بین یه سرویس 128 با یه سرویس 1مگابیت تو وبگردی اختلاف خیلی زیاده، اما بین یه سرویس 1مگابیت با یه سرویس 8 مگابیت این قدر اختلاف کیفیت وبگردی وجود نداره.
برای سرویسهای فایلشیرینگ P2P اما سرعت هم دانلود و هم آپلود خوب خیلی مهمه. چون اساس کار این سرویسها بر آپلود و دانلوده داده است.
پس حتمن امکان دانلود با سرعت مناسب، سقف مجاز (یا همون ترافیک مجاز) معقول با قیمت مناسب خیلی اهمیت داره.
اما این که چرا یه ISP مثل آسیاتک با وجود این که این شرایط رو نداره اما همچنان یکی از بزرگترین شرکتهای ISP تو ایران بعد از شرکت مخابراته دلایل خودش رو داره. درست به دلایل مشابهی که مخابرات بزرگترین ISP ایران از نظر تعداد مشترکه.
علت کیفیت بالای اینترنت یا ویژگیهای مناسب سرویسهاش برای دانلود نیست. یکی از اصلیترین دلایل گسترده بودن شبکه شرکتی مثل آسیاتک تو سطح کشوره. طبعتن اگه کسی بخواد از ADSL استفاده کنه و متوجه بشه تو مرکز مخابراتیش غیر از خود مخابرات و آسیاتک شرکت دیگهای سرویس نمیده فارغ از کیفیت مجبور میشه سراغ یکی از این دوتا بره. همین الآن تو خیلی از مراکز مخابراتی پورت خالی وجود نداره. نمونهاش مرکز مخابراتی کاشانی تهران که خط من اونجاست. حتی از مخابرات هم بخوام بگیرم باید چند ماه تو نوبت وایسم.
اما یکی از مهمترین و بحثبرانگیزترین دلایل این که چرا با وجود افت کیفیت دانلود شبانه رایگان یا حتی حذف شبانه رایگان تو ISPهای مختلف، و مهاجرت دستهای دانلودرهای از یه ISP به ISP دیگه، خیلی از این شرکتها هر روز سیاستهای محدودکننده شبانه رایگان رو بیشتر میکنن، درصد تعداد دانلودرهای حرفهای به کل کاربران اینترنته. امیدوارم دوستان به خودشون نگیرن اما بین دانلودرهای حرفهای و کسی که به طور اتفاقی و موردی دانلود از اینترنت میکنه تفاوت وجود داره. اگه تعریف خودم از دانلودر حرفهای رو بخوام بدم اینه:
دانلودر حرفهای کسیه که در طول شبانهروز حداقل 2 تا 3 گیگ دانلود داره و در طول ماه هم به همین نسبت حداقل حدود 50 تا 100 گیگ دانلود میکنه. اما با فرض نبود محدودیت، واقعن تو ایران چند درصد کاربرای اینترنت این مقدار دانلود ماهیانه رو دارن. دقت کنیم گفتم با فرض نبود محدودیتهای دانلود. من سال گذشته هم تو تاپیکها این موضوع رو مطرح کردم. جالبه که دوستان تصور میکنن حداقل 25 درصد کاربران اینترنت تو ایران جزو این دسته از کاربران. اما واقعیت چیز دیگهایه. درسته که آمار درست و حسابی از وضعیت مصرف اینترنت به ازای هر کاربر یا از ترکیب و درصد گروههای مختلف وجود نداره. اما میشه یه برآوردهایی کرد.
به نظرم تو ایران کمتر از 5 درصد کل کاربرا مشمول این تعریف میشن.
پ.ن.: میدونم که الآن به خاطر همین یه جمله کوتاه که نوشتم سیل اعتراضات به سمت من روانه میشه. اما میشه از روی اعداد و ارقام مربوط به پهنای باند کشور و تعداد کاربرا، این رو تا حدود زیادی برداشت کرد.
پ.ن.2: همین درصد کم دانلودرهای حرفهای تو ایران باعث میشه که شرکتها به راحتی امکانات دانلود رایگان شبانه رو حذف کنن و سرویسهای جایگزین هم نداشته باشن. اگه یه کاربر تو ایران به طور متوسط در طول ماه 4-5 گیگ مصرفش باشه (که با توجه به ظرفیتهای موجود و نحوه استفاده خیلی از کاربرا تو ایران) بیشتر از این مقادیر هم نیست، براش حذف شبانه رایگان یا ایجاد محدودیت تو اون ساعتها معنایی نداره.
Last edited by bilmazlar; 21-11-2015 at 11:37.
قبول دارم کاربران ایرانی هیچ قابل مقایسه با کاربران اکثر دنیا نیستند. فرهنگ اینترتی پایینی دارند و اینترنت رو فقط برای ورودی سایتهای دولتی و نگاه کردن عکس و کم و بیش فیلمی کوتاه.
بقول خودت اینترنت فقط دانلود و اپلوده، هر چه کنی همینه. اونهایی که فیلمی رو یوتوب یا غیره تماشا میکنند در ان لحظه دانلود میکنند، ولی تجربه دار اون رو روی لپتاپ دانلود میکنه و به میل خودش هر وقت میخواد تماشا میکنه، حجم دانلود فقط یک مرتبه مسرف میشه.
خارج مثل هم مرزمان ترکیه این مافیا isp وجود نداره و حجم و سرعت رایگان و آزاده تا دلت بخواد مجوده بدون ف.ی.ل.ت.ر و محدودیتهای مسخره
Last edited by dadash42; 21-11-2015 at 11:27.
سلام دوست عزیز حرف شما رو تا حدودی قبول دارم اما این که میگید جمعیت دانلودرها خیلی کمه قبول ندارم و بیشتر قشر جوان ما کاربر اینترنت هستن و همشونم اهل دانلود تازه خیلی هاشون به خاطر محدودیت دست و پاشون بسته هست مثلا خود من اگه همین آسیاتک هم شبانه رایگانشو برداره دیگه هیچ جا ندارم برم چون دانلود حداکثر ۲ یا ۳ گیگ در روز بدردم نمیخوره از اونطرف هم از پس هزینه های زیاد گیگ و نامحدود های گرانقیمت برنمیام این جمعیتی که هم میبینید سرویس حجمی بدون شبانه براشون کافیه حتی تو بعضی مواقع زیاد هم میارن یا زیاد دانلود ندارن بخاطر آشنا نبودن با سرویس های گوناگون و یا علاقه ندارن به محتواهای دانلودی که بیشتر شامل موسیقی و بازی و فیلم و سریال میشود در ضمن تماشلی ویدئو در اینترنت با کیفیت حداقل hd هر ویدئو کلیپ ۵ دقیقه ای بطور میانگین ۱۵۰ مگ حجمشه پس اینترنت حجمی بدون شبانه رایگان اصلا بدرد مولتی مدیا نمیخوره مگر اینگه متناسب با نیاز هر کاربر خودش هزینه گیگ اضافی رو بده که با قیمت ۴۰۰۰ تومان در هر گیگ خیلی گرون میشه هزینه ماهانه اینترنت و خیلی ها از پسش بر نمیان اینترنت حجمی فقط بدرد شبکه های اجتماعی مثل تلگرام میخوره که مصرف ترافیک پایینی دارن میخوره
اگه یه کاربر تو ایران به طور متوسط در طول ماه 4-5 گیگ مصرفش باشه (که با توجه به ظرفیتهای موجود و نحوه استفاده خیلی از کاربرا تو ایران) بیشتر از این مقادیر هم نیست، براش حذف شبانه رایگان یا ایجاد محدودیت تو اون ساعتها معنایی نداره.
آیا یک ایرانی حق نداره در طول ماه چند فیلم فول اچ دی ببینه؟
برای تهیه اون فیلم چند ده هزار پول تو جیب دزدایی که خودشون دانلود و رایت میکنن بریزه... یا دانلود کنه؟
چه پیشنهادی دارید؟ آیا سلیقه ها یکسانه؟
با پنچ گیگ 3تا فیلم میشه گرفت...
لیاقت یک ایرانی در حد چهارتا فیلم در ماه نیست واقعا؟! اگه بخواد میشه زیاده خواه؟!
اگه یک ایرانی نرم افزار بخواد برای سیستمش چکار کنه؟ اورجینالش ریخته تو بازار یا اونایی که توبازاره همین دانلودی های خودمونه؟؟؟
یعنی برای یک نرم افزار دانلود شده باید چند هزار پول داد؟ و حق ندارم خودم دانلود کنم؟
اگه یک ایرانی بخواد هر ماه چند تا بازی و یا نرم افزار جدید روی گوشیش داشته باشه میشه دانلودر؟!!!
4-5 گیگ در ماه؟؟؟؟ ایرانی ها در حال حاضر بیشتر امکانات ندارن... همین باعث فقر فرهنگی میشه
به نظر میرسه تو بحثهای چند صفحه گذشته این تاپیک یه مقدار دوستان نسبت به هم کم لطفی کردن و یه مقداری بحثها به حاشیه کشونده شده. یکی از دوستان که اسمش رو نمیبرم نمیدونم به چه علتی من رو قابل دونسته بود و ازم خواسته بود تا راجع به اظهارنظرهای شده، دیدگاه خودم رو بگم و به قول خودش از من خواسته بود که «ایرادات بحث هر دو طرف رو اگر امکانش باشه براش» بگم. اما به نظرم یه سری توضیحات و نکات کلی، فارغ از موضوع خاص این بحثی که شده بود، لازمه. منم سعی میکنم تو این مطلب این نکات رو در حد امکان توضیح بدم.
اصل نابرابری در استفاده از اینترنت
به دلایل مختلف فنی و غیرفنی، همه کاربران اینترنت نمیتونن از خدمات اینترنت (شامل ظرفیت/سرعت سرویس، پینگ، سرعت تککانکشن، قطعی و وصلی و ...) در سطح یکسانی بهرهمند بشن.
این دلایل هم مختلفه از جمله، کیفیت تجهیزات ISP یا شرکت مخابرات در مرکز مخابراتی، کیفیت کابلکشی بین محل مصرف تا مرکز مخابراتی و تجهیزات استفاده شده در طول این مسیر، کیفیت تجهیزات سمت کاربر، فاصله کاربر از مرکز مخابراتی (که خودش یکی از اصلیترین عوامل فنی و تکنولوژیک نابرابریه)، ضریب اشتراک سرویس، محدودیتهای اعمال شده از طرف ISP و ...
اصل تفاوت در نیازها و اولویتهای کاربرا از اینترنت
این هم به نظرم خیلی نیاز به توضیح نداره. اما خلاصه این که یکی دنبال سرویس وبگردی خوب و با کیفیته، یکی دنبال سرویس با امکان دانلود بیشتر با هزینه یکسان (حتی اگه مجبور باشه 24 ساعت سیستمش رو روشن نگه داره و با 32 کانکشن دانلود کنه) و دیگری هم دنبال سرویس مناسب بازیه و ...
بنابراین چندان منطقی نیست که برداشت متفاوت و تجربه منحصربهفرد خودمون (چه تجربه مثبتی باشه چه تجربه منفی) رو که اولن، ناشی از تفاوت نیازهامونه و در ثانی به دلیل نابرابری حتمن تابع شرایط بیرونی هم هست، به کل تعمیم بدیم. حالا این کل میتونه کل کاربرای محلهمون باشه، یا کل شهرمون یا کل استانمون یا کل کشور (چه برای یه ISP چه برای کل اینترت کشور)
به همین خاطر اگه قرار باشه این تاپیک کمکی به حل مشکلات کاربران ISP (اینجا آسیاتک) بکنه و برای اونایی هم که دنبال گرفتن اطلاعات هستن بتونه مفید باشه، به نظرم دوستان این موارد رو مد نظر داشته باشن بد نیست:
1. پرسیدن سؤالهای کلی کمک چندانی به تصمیمگیری نمیکنه.
هر چی دقیقتر سؤال پرسیده بشه، راهنمایی هم دقیقتره. یعنی پرسیدن سؤالی مثل این که «وضعیت اینترنت آسیاتک چه طوره؟» خیلی سؤال مبهم و کلیی حساب میشه و سؤالکننده نباید انتظار داشته باشه که جواب دقیقی بگیره. مثلن من اگه بخوام ببینم وضعیت شبانه رایگان آسیاتک چه طوره بهتره این جوری سؤال کنم: «سرعت تککانکشن/حداکثر سرعت مولتیکانکشن/پینگ از 8.8.8.8/میزان قطعی اینترنت شبانه رایگان آسیاتک از سرورها خارجی و داخلی تو مرکز مخابراتی کاشانی تهران با سرویس شهاب 10مگابیت چنده؟»
2. بیان تجربه شخصی بدون ارائه اطلاعات تکمیلی هم نمیتونه کمک چندانی به شناخت دیگران از وضعیت اینترنت ما بکنه.
مشابه همون سؤال پرسیدن، اگه من تجربه شخصی خودم رو بدون ذکر جزئیات و شرایط خودم مطرح کنم در واقع دارم اونو به کل تعمیم میدم که در عمل نمیتونه درست باشه. مثلن، اگه به صورت کلی بگم «وضعیت اینترنت آسیاتک افتضاحه» به نظرم فقط تعمیم دادن کلی یه وضعیت خاص به کل میشه. در حالی که باید دقیقتر بگم «پینگ من با سرویس چلچله نامحدود برنزی از سرورهای خارجی مثل 4.2.2.4 یا 8.8.8.8 از 150 میلیثانیه تو ساعتهای خلوت اول صبح به 500 میلیثانیه بین ساعتهای شلوغ 7 تا 12 شب میرسه و تعداد تایماوتها هم 4-5 برابر میشه.»
3. بخشی از مراجعان به این فروم و تالارها ممکنه متخصص IT نباشن یا حتی شناخت دقیقی از مفاهیم اون نداشته باشن.
اگه کسی بیاد اینجا و حتی فرق بین مفاهیم ابتدایی و روشنی مثل «بیت» و «بایت» رو هم ندونه، مجوزی برای دیگران نیست که به خاطر این ندونستنش یا به خاطر این برداشت غلطش بهش توهین کنن. چه برسه به این که به کسی به خاطر اظهارنظر (به زعم ما درست یا نادرستش) درباره یه مفهوم گستردهتر و با پیچیدگیهای خاص خودش بخواهیم توهین کنیم. حداکثر میتونیم با دلیل و مدرک اشتباهش رو بهش گوشزد کنیم یا این که ما هم نظر خودمون رو محترمانه مطرح کنیم. این به نظرم یه قاعده اخلاقیه و ربطی به این تاپیک و مسائل تخصصی اون نداره.
4. دیگران مثل ما فکر نمیکنن، تصمیم نمیگیرین و رفتار نمیکنن و ما حق نداریم به خاطر این تفاوتها به اونا توهین (یا حتی اونا رو سرزنش) کنیم.
اگه من به خاطر نیازها، اولویتها و دلایل خاص خودم برداشت مثبت یا منفی از یه موضوع دارم و بر اساس اون تصمیم گرفتم، نباید انتظار داشته باشم که دیگران هم عینن مثل من فکر کنن یا تصمیم مشابه من رو بگیرن. هر کسی نیازها و دلایل خاص خودش رو داره. مثلن اگه من به عنوان یه دانلودر حرفهای، از کیفیت دانلود شبانه رایگان آسیاتک راضی نیستم و درخواست تخلیه میزنم و از یه شرکت دیگه سرویس میگیرم یا در واکنش به محدود کردن سرعت دانلود شبانه رایگان از سرورهای خارجی تو این شرکت، به این شرکت فحش میدم قرار نیست که کل کاربران آسیاتک هم همین کار رو بکنن. شاید خیلی از کاربران آسیاتک حتی ندونن یه چیزی به اسم دانلود شبانه رایگان هم وجود داره و اگه روزا ایمیلشون رو چک کنن یا به چند تا سایت سر بزنن یا تو تلگرام واسه دوستاشون پیغام بذارن و مطالبشون رو بخونن (مثل برادر من یا همکارم یا اون همسایه 60 ساله روبروییمون). من که نمیتونم به خاطر این تفاوت نظرات و رفتارها برم با اون همسایهمون دست به یقه بشم که فلان فلان شده چرا نمیری خطت رو جمع کنی.
همسایه بازنشسته 60 ساله دارم تازه گوشی سامسونگ خریده و آسیاتک dsl گرفته یکساله با 10 گیگ. بیچاره تو 2 هفته فقط با گوشی حجمش تمام شد و 5 گیگ اضافه خرید. اونم 1 هفته تموم کرد، باز 15 گیگ اضافه خرید و اونم داره تمام میشه. از دنیای کامپیوتر خبری نداره و از تعرفه ها هیچی حالیش نیست. Ispهای ایران اینطوری پول میگیرند
به نظر من اگر میبینید که روز به روز اینترنت در حال کندتر شدن هست دلیلش فقط و فقط یک چیزه ، چیزی که متاسفانه هیچ کدوم از شرکت ها براش برنامه ای نداشتن. اگر به دو سال پیش برگردیم بیشتر افراد مسن جامعه از اینترنت صرفا برای دیدن اخبار و انجام امور غیر حضوری استفاده میکردن که بار ترافیکی نداشت. به لطف شبکه های اجتماعی موبایلی حالا قشر مسن جامعه هم وارد بار ترافیکی اینترنت شدن و به میزان قابل توجهی آپلود و دانلود در شبکه های اجتماعی موبایلی انجام میدن. بله الان هر کاربر معمولی اینترنت ۴ تا ۵ گیگ بیشتر استفاده نمیکنه اما ! دو سال پیش این مصرف در یک خانواده ۴ نفره (پدر مادر دو فرزند) فقط توسط دو فرزند استفاده میشد و ماهی ۸ تا ۱۰ گیگ برای یک اشتراک اینترنت کفایت میکرد. حالا که پدر و مادر اون خونواده هم وارد شدن این حجم شده ۱۶ تا ۲۰ گیگ.
این مورد رو به راحتی تو خونواده های خودتون میتونید ببینید. چند درصد افراد بالای ۴۰ سال که دوسال پیش شاید ماهی ۲۰۰ مگ هم مصرف اینترنت نداشتن امروزه به کاربر معمولی اینترنت تبدیل شدن ؟ به واسطه ورود این قشر به حوزه کاربران معمولی اینترنت چند درصد از مشترکان اینترنت حالا در گروه کاربران پر مصرف قرار میگیرن ؟! وضعیت اینترنت روز به روز با بیشتر شدن حضور قشر مسن در گروه کاربران معمولی اینترنت، بدتر خواهد شد و لاغیر.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)