سلام دوستان
راستش من یکی از طرفدارای سری فیفا هستم که قصد داشتم این دو بازی رو با هم مقایسه کنم و نظرم رو راجع به تفاوتها و برتری های هریک ،حتی الامکان بدون پیش داوری و تعصب بیان کنم
برای اینکار من مجبور شدم تا هر دو بازی رو بازی کنم تا ببینم چه تفاوتهایی واقعا توی این دو بازی به چشم میاد
که واقعا از انجام بازی پی اس هم لذت بردم مشاهدات بنده به شرح زیر هستن
مزایای بازی پی اس نسبت به فیفا
به نظرم همون اول، قبل شروع مسابقه زمانی که نشون میده هردوتیم از رختکن بیرون میان و بعدش وارد زمین میشن و دوربین روی تک تک بازیکننان دوتیم حرکت میکنه و اونها رو نشون میده درحالی که یه عده توی محوطه وسط زمین قرار دارن (و به قولی تشریفات مراسم قبل مسابقه رو نشون میده) واقعی تر و جالبتر از فیفا هست...ای کاش فیفا هم یه خورده به این موضوع دقت میکرد تا طبیعی تر بشه
وقتی داشتم بازی میکردم با اینکه بازی برام تازگی داشت و من خیلی قبلا پی اس بازی نکردم احساس کردم که یکم دقت پاس دادن ها و مخصوصا سانترها راحت تر از فیفا هستن (البته منظورم از سانتر فقط هنگامیه که میخواستم توی محوطه جریمه سانتر کنم تا بازیکنم سر بزنه یا به هر روش دیگه ای گل کنه...ولی توی مواقع دیگه مثلا وسط زمین سانترها دقیق و اونطور که میخواستم نبود...یعنی خیلی بلندتر از اونی که من میخواستم سانتر میکرد!)
از لحاظ فیزیک بازیکننان و حرکاتشون من فقط از ضربات سر پی اس (مخصوصا توی محوطه جریمه به قصد گل) خوشم اومد..به نظر کمی طبیعی تر و هیجانی تر از فیفا بود
راجع به گرافیک بازی اینکه گرافیک تماشاچیانش بیشتر و طبیعی تر از فیفا بود( یعنی سه بعدی بودن و تک تک و مجزا از هم)...متاسفانه توی فیفا تماشاچیان انگار همه به هم چسبیدن و دوبعدی هستن!...راجع به گرافیک خود بازیکنان هم بگم که فقط از نظر من گرافیک رونی (محاجم منچستر یونایتد) از اونی که توی فیفاست بالاتر بود و طبیعی تر
مزایای فیفا نسبت به پی اس
1- اولین چیز اینکه همون اول که وارد منو اصلی فیفا شدم به نظرم واقعا زیبایی و سلیقه خوبی طراحی منوش به کار رفته بود و مورد دیگه اینکه میشه با موس گزینه هاش رو انتخاب کرد در صورتی که توی پی اس خبری از موس و اینا نیست..کاملا مشخصه که مال ایکس باکس رو اومدن پی سی کردن انگار کنامی حالشو نداشته به این موضوع اهمیت بده و زمانی که میبینی نوشته برای انتخاب فلان گزینه دکمه مثلا Y رو که زردرنگ هستش رو فشار بده واقعا بهم برمیخوره
2-یک چیزی که توی فیفا همیشه از pes برتر بوده طبیعی بودن حرکات بازیکنانش هست که باعث میشه آدم احساس کنه که بازیکنای توی زمین روح دارن...قبول دارم یکم اغراقه ولی انگاری سازنده بازی از روح خودش توی بازیکنایی که ساخته دمیده!!!
3-توی فیفا واقعا آدم باید حالیش باشه چطوری بازی تیمی انجام بده و بدون بازی تیمی خبری از گل نیست
حالا نه اینکه بگم توی PES با یه نفر میشه همه رو دریبل داد...نه...خداییش از بازیهای play1 و بازیهای قدیمی مثل سگا سختترشده...ولی همچنان راحت میشه خیلی هارو همینجوری دریبل داد...مخصوصا با بازیکنی مثل Rooney که وقتی توپ پام میفتاد کسی جرات نمیکرد بیاد طرفم....و این باعث میشه که مقدار زیادی از هیجان بازی هدر بره
یه موضوع دیگه که راجع به همین حرکات بازیکنان هست اینه که دیدم توی pes وقتی توپ اوت میشه و بازیکن میخواد توپ رو پرتاب کنه، در حالی ایستاده سرجاش میچرخه و به بازیکنا نگاه میکنه( انگار یه صفحه گرد زیر پاش گذاشتن که روش میچرخه!)..آخه یکی نیست بگه konami جان این چیزا رو قدیما توی بازیهای play1 ملت میدیدن و چیزی نمیگفتن..چون اونموقع انقدر ملت توی کف سه بعدی بودن و جذابیتهای جدید بازیهای نسل جدید بودن که کسی نمیومد از این چیزا ایرادی بگیره..ولی حالا چی؟! میمردی یکم توجه به خرج میدادی؟!
4- مورد بعدی هم جو ورزشگاه و تاثیر بسیار جالبی که طرفداران روی حرکات بازیکنان توی زمین میتونن بزارن
هروقت خطایی اعلام میشه یا اینکه پنالتی اعلام میشه _ زمانی که داری توی زمین خودت حمله میکنی و سروصدای تماشاچیان و فریادهای اونا به گوشت میخوره و به تو انگیزه میده و یا اینکه زمانیکه حریف داره حمله میکنه طرفدارانت سوت میکشن و زمانی که موفق میشی توپ رو پس بگیری همه شروع به دست زدن میکنن و یا زمانی که حریف موفق به زدن گل میشه صدای صوت اعتراض و هو هو کردن اونها کوشت رو کر میکنه!
زمانی که یه تیم گل میخوره میبینی که احساساتی میشن و سریع حمله میکنن
یا اگه زیاد گل بخورن، روحیشون خراب میشه و خیلی اوقات پاسهای اشتباه میدن اینها همه نوید از بودن یک جو کاملا realastic(واقع گرایانه) توی بازی رو میده
من توی تمام زمانی که توی PES بودم مدام هواداران داشتن یکسره آواز میخوندن و فرقی براشون نمیکرد اصلا بازی داره چجوری پیش میره!!.gif)
5-مورد آخر هم ویژگی مهمی که توی بازی فیفا هست یعنی قسمت manager mode هست که واقعا عالی کار شده
حقیقتش رو بگم من نه زیاد Master league کونامی رو بازی کردم و نه به نظرم قابل قیاس با اونچیزی بود که توی فیفا دیدم (راجع به این موضوع دوستانی که بیشتر از من PES بازی کردن بهتر میدونن و میتونن نظر بدن)