تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: آیا انسان بر خلاف سایر موجودات دارای فطرت است؟

راي دهنده
45. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • آری، انسان برخلاف همه موجودات چیزی به نام فطرت دارد.

24 53.33%
  • خیر، انسان همانند سایر موجودات چیزی به نام فطرت ندارد.

21 46.67%
صفحه 25 از 26 اولاول ... 15212223242526 آخرآخر
نمايش نتايج 241 به 250 از 253

نام تاپيک: آیا انسان بر خلاف سایر موجودات دارای فطرت است؟

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

چيزى به اسم ميل به فدا کردن براى معشوق نداريم, توضيح دادم دليل چنين واکنشى چه چيزهايى مى تونه باشه.
    آيا اين ميل به فدا کردن براى معشوق رو در کنار به عنوان مثال ميل به غذا قرار مى ديد؟ نمى تونيم يک سرى رفتارها رو که به صورت موردى رخ مى ده به کل بسط بديد و ازش نتيجه گيرى کنيد.
    میل به فدا کردن خود براى معشوق به گستردگی ميل به غذا نیست، اما واقعا وجود دارد. توضیح در این مورد ندادید ...

حـــــرفـه ای Sara's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2008
    محل سكونت
    Sea

پيش فرض

میل به فدا کردن خود براى معشوق به گستردگی ميل به غذا نیست، اما واقعا وجود دارد. توضیح در این مورد ندادید ...
    به این دلیل توضیحی ندادم که مطلقاً اعتقادی به عنوان و اهمیتی که برای یک واکنش موردی و ساده که هزاران مثال می شه از این نوع زد، ندارم. در مورد میل به فدا کردن برای معشوق بخوام توضیح بدم باید در مورد میل به شنا کردن در دریا، میل به ترس از شنا کردن در دریا، میل به درس خواندن، میل به درس نخواندن، میل به مصرف کوکایین و میل به ترک مصرف کوکایین هم توضیح بدم. که تمام این امیال وجود دارند.

3. 6 کاربر از Sara بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز danielo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

محبوبیت بیشتر :یعنی طرفداران بیشتر در زندگی اجتماعی که برای بقا و تولید مثل سودمند بوده.
    فداکاری هم چیزی هست که محبوبیت میاره.
    Last edited by danielo; 23-09-2014 at 13:35.

5. این کاربر از danielo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

تمام اون مواردی که به عنوان امیال فطری نام بردم از یک نظر همون امیال معنوی هستن. برای اینکه بحث پراکنده نشه، من در مورد میل به پرستش (عشق) مثال میزنم

بعضی معتقدن عشق ریشه معنوی داره و نیاز عاشق به معشوق از نوع نیازهای مادی صرف نیست
    از جمله مسائلی که عشق رو متفاوت از نیازهای مادی دیگه میکنه یکی اینکه گاه عشق بجایی میرسه که دیگه عاشق معشوق واقعی رو نمیخواد، و فقط دوست داره با خیال معشوقش زندگی کنه (ادبیات پره از مثال هاش) و دیگری اینه که در بعضی عشق ها تمام افتخار عاشق اینکه بتونه خودش رو فدای معشوقش کنه (تا حد مرگ)

این امیال (زندگی با خیال معشوق/فدا کردن خود برای معشوق) با حساب های مادی جور در نمیاد، چون از یک طرف از نظر مادی و فرگشتی هدف عشق رسیدن به معشوق، همخوابی و تولید مثل هست و نه زندگی با خیال معشوق، و از طرف دیگه میل به فدا کردن خود برای معشوق با میل به بقا اصلا جور در نمیاد
    دوستمون نظرشون رو گفتن و خب منم موافقم باهاشون و تکرار نمیکنم حرفاشونو ...

اما خب من خواستم که شما نیاز معنوی رو تعریف کنید . دقیقا یعنی چی یک رفتار نیاز معنوی رو ارضا میکنه ؟؟

یعنی دقیقا وقتی میگید نیاز معنوی دارید به چه جنبه ای از انسان اشاره میکنید ؟ وقتی من میگم لذت/ رنج ، دارم به ساختار مغزش اشاره میکنم که ما میبینیم عملکردشو و بررسیش میکنیم با متد خاصی .

قبلا هم گفتیم که وقتی میگیم فطرت ، همگانی بودنش مهمه ... شما دارید به رفتار اشاره میکنید نه الزاما رفتار غیراکتسابی که در همه ما انسان ها باشه. میل به فدا شدن در راه معشوق ، در خیلی ها نیست !

اینکه بپرسید خب چرا برخی ها حاضرن حتی خودشون رو برای معشوق به کشتن بدن ، چون ابن به نظر تناقض داره با توجیه های مادی از رفتار انسان ، سوال غلطی نیست . ولی اینکه اینها رو رفتار های فطری بگیریم مشکل داره .

در هر صورت همونطور که قبلا اشاره کردن میل به بقا رو باید در یک مفهوم کلی تر که همون رنج و لذت هست ببینید . مثلا کسی که به جهاد و کشته شدن در راه خدا باور داره ، معتقده بقا و ارامش ابدی در جهانی بعد از این جهان نهفتست . همچنین باوری در ذهن وجود داشته باشه دیگه عمل این فرد باز هم در همون چارچوب قبلی قابل توجیهه
    یا مثلا خودکشی ، زمانی که فرد از زندگی فعلی خودش به ادازه ای احساس رنج کنه که این رنج بیش از رنج و ترسش از مرگ باشه ، فرد دست به اینکار میزنه ...

7. 5 کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

محبوبیت بیشتر :یعنی طرفداران بیشتر در زندگی اجتماعی که برای بقا و تولید مثل سودمند بوده.
    فداکاری هم چیزی هست که محبوبیت میاره.
    شاید گاهی دلیلش میل به محبوبیت باشه اما در اکثر موارد ناشی از میل به محبوبیت نیست، هر چند خود میل به محبوبیتی هم که فرد میدونه با مرگ همراه، میشه مصداق یکی از امیال معنوی

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

دوستمون نظرشون رو گفتن و خب منم موافقم باهاشون و تکرار نمیکنم حرفاشونو ...

اما خب من خواستم که شما نیاز معنوی رو تعریف کنید . دقیقا یعنی چی یک رفتار نیاز معنوی رو ارضا میکنه ؟؟

یعنی دقیقا وقتی میگید نیاز معنوی دارید به چه جنبه ای از انسان اشاره میکنید ؟ وقتی من میگم لذت/ رنج ، دارم به ساختار مغزش اشاره میکنم که ما میبینیم عملکردشو و بررسیش میکنیم با متد خاصی .
    شاید با یه مثال ملموس تر بتونم منظورم از نیاز معنوی رو بهتر برسونم. خیلی وقتا پیش میاد که انسان تو یه دو راهی قرار میگره، یک طرف نیازهای مادی و غریزی انسان هستن، یعنی اونایی که ناشی از فرگشت هستن و شانس بقا رو افزایش میدن (مثه خوراک، سکس، خواب، پول، مقام و ...) طرف دیگه نیازهای هستن که به هیچ یک از این نیازها مربوط نمیشن، یعنی غیر مادی (معنوی) هستن، مثل غرور و شخصیت، میبینیم که در بسیاری از موارد انسان در این دو راهی از نیازهای مادی و اساسیش میگذره و حاظر نمیشه بخاطر یک منفعت مادی غرور و شخصیتش رو خرد کنه. یعنی ذلت رو نمیپذیره، هر چند میدونه با این کارش شانس بقای خودش رو کمتر میکنه، تا جایی که گاه این ترجیح به مرگ فرد منجر میشه.

منظورم از نیازهای معنوی چنین نیازهای هستن، یعنی نیازهای که ریشه در نیازهای زیستی و فرگشتی ما ندارن، نیازهای غیر مادی و غیر حیوانی انسان، نیازهای که این دنیایی نیستن، نیازها و رفتارهای که با معیارهای این دنیایی و فرگشت غیر منطقی هستن

فقط من یک نکته رو دوباره بگم و اون اینکه امکان نداره انسان نیاز یا رفتاری داشته باشه و این نیاز/رفتاری فعل و انفعالاتی در مغز انسان نداشته باشه. من نمیدونم تصور شما از روح چیه، اما تا جایی که من اطلاع دارم کسانی که معتقد به روح و نیازهای غیر مادی هستن نمیگن که این نیازها نباید هیچ انعکاسی در مغز داشته باشن. ملاک معنوی بودن یک نیاز یا رفتار از نظر این افراد این نیست که هیچ واکنشی در مغز نداشته باشه (که چنین چیزی امکان هم نداره)، بلکه ملاک اینه که این نیاز/رفتار با حساب های مادی و این دنیایی و میل به بقا جور در نمیاد، مثه مثالای که زدم

این میل انسان به حفظ شخصیت و عزت نفسش رو میشه به عنوان یکی از امیال فطری انسان تام برد، باز هم تکرار میکنم که بر اساس تعریف فطرت، برای فطری بودن یک نیاز/رفتار لزومی نیست که در همه نمود داشته باشه

در هر صورت همونطور که قبلا اشاره کردن میل به بقا رو باید در یک مفهوم کلی تر که همون رنج و لذت هست ببینید . مثلا کسی که به جهاد و کشته شدن در راه خدا باور داره ، معتقده بقا و ارامش ابدی در جهانی بعد از این جهان نهفتست . همچنین باوری در ذهن وجود داشته باشه دیگه عمل این فرد باز هم در همون چارچوب قبلی قابل توجیهه
    اونهایی که خودشون رو فدا میکنن لزوما مذهبی نیستن، تاریخ خیلی نشون میده افرادی رو که در راه میهن یا عقیدشون خودشون رو فدا کرد، افرادی که به هیچ وجه اعتقادات مذهبی هم نداشتن.

میشه به عنوان مثال خیلی از مارکسیست ها رو مثال زد، که اساسا ماتریالیست بودن و ضد مذهب و برخیشون اصلا جزوه طبقه کارگر و پرولتاریا هم نبودن، جزوه طبقه سرمایه دار بودن، یعنی هیچ چیز بقاشون رو تهدید نمیکرد، با این وجود جذب آرمانهایی مارکسیسم شدن و حاظر شدن در راه آرمانهای این مکتب خودشون رو فدا کنن ... این رفتار انسان رو چطور میشه صرفا بر اساس نیازهای مادی و حیوانی توجیه کرد؟ با توجه به اینکه بعضی از این افراد از نظر مادی در رفاه (ول بینگ) کامل بودن، چه نیازی باعث شده این افراد به نفع یه طبقه دیگه وارد مبارزات انقلابی بشن که میدونستن ممکنه آخرش کشته شدن باشه؟

یا مثلا خودکشی ، زمانی که فرد از زندگی فعلی خودش به ادازه ای احساس رنج کنه که این رنج بیش از رنج و ترسش از مرگ باشه ، فرد دست به اینکار میزنه ...
    به نکته خوبی اشاره کردی، صادق هدایت مثال خوبیه، کسی که از نظر نیازهای مادی و رفاه هیچی کم نداشت، خانواده ریشه دار و ثروتمند، خودش نویسنده معروف و ...، با این وجود میبینیم نیاز عمیقی داره تا معنی و هدف زندگی رو بفهمه، و چون جوابی برای نیازیش نمیتونه پیدا کنه، خودش رو میکشه! یعنی اون چیزی رو که بر اساس معیارهای مادی، این دنیایی و منطق باید محور تمام رفتارهاش باشه (بقا) خودش با دست خودش از بین میبره. آیا خود این نیاز به درک معنای زندگی یک نیاز غیرمادی/معنوی نیست؟ نیازی که برای انسان متفکر از همه نیازهای مادی و حیوانی مهمتر و حیاتی تره ...
    Last edited by N I G H T P E A C E; 24-09-2014 at 12:50.

10. این کاربر از N I G H T P E A C E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2014

پيش فرض

انسان فطرت دارد زیرا اگر نداشت چگونه می توانست سخن بگوید؟

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

یعنی لال ها فطرت ندارن؟

13. این کاربر از A.M.D.D.E.V.I.L بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2014

پيش فرض

یعنی لال ها فطرت ندارن؟
    موجوداتی که می توانند آزادانه سخن بگویند فطرت دارند ولی انسان هایی که لال هستند از اصل خود فاصله نگرفته اند حتی به واسطه گناهانی که باعث شده از نعمت صحبت کردن محروم باشند. بنده فکر نمی کنم گناهکاران فطرت خویش را از دست می دهند زیرا راه برای توبه باز است.

Banned
    تاريخ عضويت
    Oct 2014
    محل سكونت
    بخش جنوبی فروم که هوای خنکتری داره...اصولا اونجا پلاسم

پيش فرض

موجوداتی که می توانند آزادانه سخن بگویند فطرت دارند ولی انسان هایی که لال هستند از اصل خود فاصله نگرفته اند حتی به واسطه گناهانی که باعث شده از نعمت صحبت کردن محروم باشند. بنده فکر نمی کنم گناهکاران فطرت خویش را از دست می دهند زیرا راه برای توبه باز است.
    و در مورد لال های مادرزاد؟ در رحم گناه کردن یا تقاص گناه اولیاشون رو میپردازن؟

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •