سلام دوباره
هر اندازه که سعی کردم دیدم نمیشه اکتفا به دکمه تشکر کنم.
ممنونم دوست خوبم.
خیلی زحمت کشیدید.
دستتون درد نکنه
![]()
سلام دوباره
هر اندازه که سعی کردم دیدم نمیشه اکتفا به دکمه تشکر کنم.
ممنونم دوست خوبم.
خیلی زحمت کشیدید.
دستتون درد نکنه
![]()
خواهش میکنم.
فقط قضیه رو ساده تر بگم :
اگر پیمانه یک عبارت همنهشتی تبدیل به مضربی از پیمانه اصلی شد ، باید طرفین عبارت را در مضرب، ضرب نمود.
در مورد مساله بالا ، برای کوچکترین مضرب همه عبارتها یعنی 60 ، تساویهای همنهشتی بترتیب در مضارب 30،20،15،12 ضرب شده اند.![]()
جواب دوستمون كاملا درسته. ولي براي اون دسته از عزيزاني كه با اين عبارات آشنا نيستن يه راه حل ساده تر ارائه ميدم:
اين يعني تعداد گوسفندها 5k+4 يا به عبارت ساده تر 5k-1 هستش.وقی گوسفندهاش رو پنج تا پنج تا دسته بندی میکنیم، 4 گوسفند باقی میمونه.
باز هم به همون استدلال ميشه گفت كه تعداد كل گوسفندها 4k-1 هستش.وقی گوسفندهاش رو چهار تا چهار تا دسته بندی میکنیم، 3 گوسفند باقی میمونه.
همين طور داريم:
x=5k-1
x=4k-1
x=3k-1
x=2k-1
در نتيجه:
x+1=5k
x+1=4k
x+1=3k
x+1=2k
و اين بدان معناست كه x+1 مضرب 2 و 3 و 4 و 5 است. يعني x+1 مضرب ك.م.م اين اعداد يعني 60 نيز هستش.
و در نتيجه داريم:
x+1=60k
x=60k-1
كه كوچكترين عدد صادق در مساله 59 هستش و الي آخر.
موفق باشين.
88/6/15
Last edited by davy jones; 06-09-2009 at 12:24.
عزیز راحت شانسی به جواب رسیده . چون در قسمت قرمز شما همه ی k ها رو یکی گرفتین ولی از کجا می دونین یکی می شن ؟
اگه دلیلی داری بگو ما هم روشن شیم .
سبز باشید ...
من از فرمول استفاده نکردم و راه حلو ندیدم ولی ذهنی حساب کردم به همین عدد 59 رسیدم نظرم رو عدد 9 بود که 5 تا رو کم کنیم 4 بمونه و بقیه ماجرا
فرقی نمیکنه . منظور از k یک خارج قسمت هست . شما با اندیس فرض کن . با اجازه دوستمون جوابو مرتب کردم:
تعداد گوسفندان را x فرض کنید :
یا :
وقتی x+1 مضربی از 2،3،4،5 هست پس میتواند مضربی از ک م م هم باشد(کوچکترین مضرب مشترک):
k فقط خارج قسمت هست و میتواند هر عددی بزرگتر یا مساوی یک باشد . اگر 1 باشد ،59 راس، 2 باشد 119 و ..........
شما این اعداد هم فرض کنید ، به جواب خواهید رسید :من از فرمول استفاده نکردم و راه حلو ندیدم ولی ذهنی حساب کردم به همین عدد 59 رسیدم نظرم رو عدد 9 بود که 5 تا رو کم کنیم 4 بمونه و بقیه ماجرا
119،179،239،299،359 و ...............
Last edited by saber57; 07-09-2009 at 15:06.
خوب من دلیل شما رو فهمیم و الان اینجابه طور کامل شرحش می دم .
اگه ما مضرب های اولیه رو k-1 بگیریم در نتیجه :
درنتیجه :
و اگر k رو به صورت زیر مقدار دهی کنیم :
اونوقت به این نتیجه می رسیم :
ممنونم .
سبز باشید ...![]()
Last edited by soroshea; 07-09-2009 at 17:27.
سلام.میگفت با دلفی برنامه نوشتم براش؛ و سیستم بعد از یک ساعت و نیم تونست پیداش کنه!!!!!! (ظاهرا برنامه طوری بوده که تمام اعداد رو چک میکنه)
راه حل ها رو که دوستان گفتن.
اما در مورد برنامه: ساده تر از برنامه نویسی نمیشه. با 3 یا 4 خط برنامه هر تعداد بخوای از این اعدا رو حساب می کنی. کلا بعد از نوشتن برنامه که 3 دقیقه طول میکشه بدست آوردن جواب هم از طریق کامپیوتر کمتر از 1 ثانیه خواهد بود.یعنی در کل در 4 دقیقه بیش از 100 جواب آماده هست.فامیلتون زیادی شلوغش کرده ...
اینم چند مورد :
59-119-179-239-299- 359 .... 9899
از عدد 1 تا 10 هزار حساب کنی 166 مورد از این مدل عدد وجود دارد.
3 نفر برای غذا خوردن میروند رستوران و نفری 100 تومان میگذارند که جمع پول هر 3 نفر 300 تومان می شود.صاحب رستوران از این پول 50 تومان میدهد به شاگرد برای اضافه بودن پول غذای آن 3 نفر.شاگرد از این 50 تومان 20 تومان برای خودش بر میدارد و الباقی پول می ماند30 تومان پیش شاگرد ،شاگرد از این پول نفری 10 تومان به سه نفربر میگرداند پول این سه نفر شده نفری 90 تومان که 3 تا 90 تومان می شود 270 تومان + 20 تومان که شاگرد برمیدارد سر جمع می شود 290 تومان پس 10 تومان از 300 تومان کجا رفته است ؟
جای دیگه ای برای طرح این موضوع پیدا نکردم فکر کنم بهترین جا اینجا باشه.جریان سر شرط بندیه
با تشکر![]()
نه 93.3 رند کرده 90 در صورتی اینطور نیست بازی با اعداده90
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)