ویرایش شد ...
با سلام ...
جایی نرفته بودم ...همین دورو ورا بودم ...
راستش من اصلا یادم نمی آد که کجا شما رو راهنمائی کردم در این مورد !!
خودم هم یکم با این قانون مشکل دارم !!!!
اما تو یه پست شما 4 5 تا سوال در مورد قوانین کپلر پرسدید من می خواستم جواب بدم اما شما گفتید که قانون سوم رو توضیح بده ...من هم الان قانون سوم رو براتون ساده توضیح می دم ...اگه هنوز جوا اون پنجتا سوال رو نگرفتید بگید تا کمکتون کنم ...
منظورم اینا هست :
می شه یکی بهم کمک کنه !؟؟؟؟
2روزه دارم با قانونایه کپلر ... می دم ! می شه یکم برام توضیح بدین که :>
1. تو قانون اول گفته معادله بیضی به این صورت هست > x به توان 2 ÷ a به توان دو + y به توان 2 ÷ b به توان 2
حالا من می خوام بدونم با این فرمول چیو می شه حساب کرد ؟ یعنی به جایه x ,y یه چیزی بزاریم و معادله رو حل کنیم جوابه آخرمون چیه ؟ ( نمی دونم چقد تونستم منظورمو برسونم )
2. باز تو همون قانون اول : ما با رابطه ای که بینه a , b ,c هست چه چیزایی رو می تونیم حساب کنیم ؟( چه وقتایی ازش استفاده می کنیم ؟
قانون سوم : تقریبا می شه گفت هیچی نفهمیدم ازش !
3.تو فرموله سرعت زاویه ای که گفته :
دلتا تتا ÷ دلتاt = سرعت زاویه ای
منظور از دلتا تتا فاصله ی جسم یا ...(در حال گردش) تا مرکز جسمی ست که حول محورش می چرخه ؟ و دتا t تغییر زاویه ... ؟ (یعنی(مقدار تغییری که تو زاویه ای که که قبلا بوده تا جایی که الان هست .)هست ؟
4.گفته وقتی دوره تموم می شه سرعت زاویه ای = 2پی ÷T هست ! می شه بگین 2 پی از کجا اومده ؟ می شه یکم توضیح بدین ؟!
5. r به توان 3×چهار ( پی به توان 2 ) ÷GMs =Tبه توان 2
این برایه چیه ؟ چرا به جز این , یه فرموله دیگه هم برایه( T به توان دو )* دوره تناوب سیاره * بود ؟ اصلا 4(پی به توان 2)÷ GM چی هست که گفته ثابته !؟ از کجا بدست اومده ؟من این تیکه رو اصلا نمی فهمم ! می شه بگین اون سه تا فرولا برا چین ؟
و اما قانون سوم کپلر
این قانون می خواد چی رو بررسی کنه ؟
رابطه ی میان دوره تناوب یک سیاره ( زمان گردش سیاره دور خورشید ) و فاصله ی سیاره از خورشید .
فرمول مهم این قانون چیه ؟
الان بهت می گم :
"مربع دورهای تناوب هر دو سیاره متانسب است با مکعب فاصله های متوسط آنها از خورشید ."
شاید اینجوری فهمیدنش سخت باشه من برات فرمول ریاضیش رو می نویسم .
فرض کن که دوتا سیاره داریم به نامهای A و B . و می خوایم قانون سوم کپلر رو براشون بدست بیاریم ... افرمول رو برات ضمیمه کردم .
در این معادله فقط دوتا متغییر وجود داره ...دوره تناوب یه سیاره و فاصله ی آن از خورشید .کافی یکی از اون ها بدست بیاد (از طریق رصد یا هر طور دیگه ) .
خوب ما که دوره تناوب و فاصله ی زمین از خورشید رو می دونیم .پس زمین یه پای همیشگی این فرموله . پای دیگه سیاره ی مجهول هست . پیشنها من برای راحتی کار اینه که اگه سیاره در حال مقایسه در فاصله ی کمتر از زمین قرار داره به عنوان B در معادله قرار داده بشه و A زمین باشه و اگر بر عکس این بود جاشون عوض بشه . (فقط برای راحتی محاسبه ی افراد تنبلی مثل من گفتم ) .
البته این قانون سوم کامل نیست و نیوتون اون رو کامل کرد و من نمی دونم که تو المپیاد کدوم رو به عنوان فرمول فبول دارن .مال خود کپلر رو و یا مال نیوتون رو ؟!؟!؟
حالا با استفاده از فرمولی که بهت دادم این مسئله ی آب خوردن رو حل کن ؟
دوره تناوب مریخ 678 روز است . فاصله ی متوسط خورشید را حساب کنید !!!
اگه جاییش مشکل داری بگو .
موفق باشید .
Last edited by Mohammad Hosseyn; 06-11-2007 at 09:10. دليل: ضمیمه یادم رفت
ضمیمه ی حرف های استاد گرامی بنده باید بگم که رابطه نیوتونی کپلر در اکثر مسائل مورد استفاده است ولی در منظومه شمسی با تقریب خوبی k یا همون عدد ثابت رابطه کپلر که خودش هم نتونسته بود به طور دقیق محاسبش کنه برابر 1 میشه البته اگه واحد دوره تناوب سال زمینی و فاصله برحسب AU باشه
به عنوان تمرین خودتون می تونین حسابش کنین که یک می شه
سلام ! حالتون خوبه ؟
شما همون جایی که برام سوالایه المپیاد و جواب یه دوره رو گذاشته بودین ,قانونایه کپلر هم گذاشته بودین (شرمنده کردین ) ! (البته فک کنم! به هر حال خودتون گذاشته بودین منم همونارو خوندم !)
اون موقع من اصلا نمی تونستم بفهمم که چرا یه عالمه فرمول هست تو قسمته قانون سوم .الان دیگه (بعد از 500 سال) کشف کردم که یه چندتایی برا اثباتش هست یکی هم برا سرعت زاویه ای و ... ولی هنوزم درگیرم !(من دیگه آخرشم )
خیلی ممنون ....
راستش یکی از دوستام دیشب بهم گفت قانون اصلیه اینه => p^2 = a^3 گفت بقیه ها غلطن !
این طوری می شه ؟ ==>
3^3/1^فاصله مریخ تا خورشید =2^365/ 2^678
==>3.4504334772002251829611559392006
می شه 3.45 AU ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟اگه جاییش مشکل داری بگو ..[/QUOTE]
فعلا نه ....هیچی از درسایه فردامو نخوندم ....... مزاحمتون میشم
واقعا ازاینکه وخت گذاشتین و توضیح دادین ممنونم ....
از شما هم ممنونم ....
فعلا ...![]()
Last edited by Parnyan; 06-11-2007 at 22:30.
سلاااااااااااااااام
الان داشتم فصله 5 رو می خوندم دیدم فاصله ی مریخ تا خورشید 1.52 هستمن 3.45 آوردم
اصلا هیچ سیاره ای تو منظومه شمسی همچین فاصله ای نداره که !
می گماااااااا باور کنین ...این مسئله یه جاییش مشکل داره ..به خدا هر جور تو اون فرمولی که داده بودین جا گذاری کردم همین اومدتازه اگه به توان نرسونیم هیچ کدومو می شه 1.85 ..... روانی شدم رفت !
حالا می شه حلش کنین برام ؟!!! pllllllllllllllllllllllllllllllllllz
خوب این a و p چی هستن ؟ من تا حالا این فرمول رو ندیدم .خیلی ممنون ....
راستش یکی از دوستام دیشب بهم گفت قانون اصلیه اینه => p^2 = a^3 گفت بقیه ها غلطن !
اون فرمول نیوتون هم که گفتم تکمیل شده ی همون فرمول کپلر هست که اینجا براتون ضمیمه کردم .
این طوری می شه ؟ ==>
3^3/1^فاصله مریخ تا خورشید =2^365/ 2^678
==>3.4504334772002251829611559392006
می شه 3.45 AU ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نه دیگه اشتباه بزرگی کردی ... (البته تقصیر من هست که نگفتم واحدها چطوریهسلاااااااااااااااام
الان داشتم فصله 5 رو می خوندم دیدم فاصله ی مریخ تا خورشید 1.52 هست من 3.45 آوردم اصلا هیچ سیاره ای تو منظومه شمسی همچین فاصله ای نداره که !
می گماااااااا باور کنین ...این مسئله یه جاییش مشکل داره ..به خدا هر جور تو اون فرمولی که داده بودین جا گذاری کردم همین اومد تازه اگه به توان نرسونیم هیچ کدومو می شه 1.85 ..... روانی شدم رفت !
حالا می شه حلش کنین برام ؟!!!) اینجا واحد دوره تناوب روز زمینی هست و واحد فاصله هم باید بصورت کیلومتر وارد بشه . خوب ... حالا جواب رو بدست بیار ببینم چی کار می کنی .
خواهش می کنم ...فعلا نه ....هیچی از درسایه فردامو نخوندم ....... مزاحمتون میشم
واقعا ازاینکه وخت گذاشتین و توضیح دادین ممنونم ....
اگه تو درسهات هم مشکل داشتی من در خدمتم ... البته اینجا نپرسی ... تو انجمن فیزیک سوالات فیزیک و تو انجمن ریاضی هم سوالات ریاضی ... اگر هم سوالش طوری بود که نمی شد تاپیک زد برام پیغام خصوصی بزن .
البته حتما درستون هم مثل نجومتون خوبه . نه ؟
موفق باشید![]()
![]()
p که تناوب حرکت سیارات هست a هم همون شعاع هست ! خودم هنوز دقیق نمی دونم که چه طوری جا گذاری می کننن ؟
![]()
اگه بدونین امروز چی شد! ....آبروم جلویه معلم فیزیکم رفت ....بیچاره هی می گفتا
anyw@y
3^3/149599000^فاصله مریخ تا خورشید =2^365/ 2^678
==> من جوابه آخرم این اومد که بازم می گم مطمئنم اشتباه ....x=رادیکال (11^10×11.41)
ملت ... حل می کنن من تو چی موندم
شما لطف دارین !
مسخرم میکنین ؟؟حق دارین خب ! میبینین که هیچی از نجوم حالیم نیست جدیدا تو مدرسه هم همین طوری شدم !
ممنون
فعلا ...![]()
AlL ThE Best
Last edited by Parnyan; 07-11-2007 at 17:53.
تعدیل زمان رو یکی میشه توضیح بده؟ هیچی نمی فهمم...
اون فرمولی که گفتی اصلا برای زمین خودمون جور در نمی آد که ... من تا حالا این فرمول رو نشنیدم ...
دیروز هم یادم رفت براتون ضمیمه کنم فرمول نیوتون رو ... تو پائین این پست می تونید بگیریدش ...
فقط انگلیسی نوشتم چون دفعه ی قبل پدرم در اومد تا فارسی نوشته بودم ... مشخصه ...
خوب در مورد فرمول هم بعد از نیم ساعت سروکله زدن با اعدد بزرگ و نجومی آخر فهمیدم مشکل کجاست . شما باید در آخر که می خوای رادیکال بگیری باید ریشه ی سوم اون عدد رو بگیری نه ریشه ی دوم ...چون x به توان سه است و برای بدست آوردنش باید عدد برابر با X^3 ریشه ی سوم رادیکالش بدست بیاد . ( اگه تو ریاضی ریشه ی سوم نخوندیدن بگو تا این رو هم سریع توضیح بدم برات ) .
جواب دقیق هم هست 228,000,000 که من چون بعضی جا ها خیلی خلاصه کردم جوابم یه سه میلیون کیلومتری خطا داشت !!
این هم روش حل مسئله :
نه بابا ... به نظر من شما واقعا تو نجوم استعداد خوبی دارین ... جدی می گم ...مسخرم میکنین ؟؟ حق دارین خب ! میبینین که هیچی از نجوم حالیم نیست جدیدا تو مدرسه هم همین طوری شدم !
ایشالله هم تو نجوم و هم تو مدرسه موفق باشید .
Good Luck !
![]()
نمی دونم ؟
خودم یه 5-6 ساعتی باهاش درگیر بودم بعد هرچی فک کردم ببینم چه طوری تو یه مسئله جاگذاریش کنم دیدم نمی شه ! تو اون فرمولی که شما گذاشته بودین گفتین همش یه پاش زمینه دیگه ؟ ولی این این طوری نیست
اصلا براتون ... می زارم تا .... .
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدReally???l
یعنی همش غلط نیست ؟...خب راستشو بخواین نتونستم بنویسم x= رادیکال (همون عدده ) با فرجه سه ! (شرمنده دیگه....)(بی سوادیم بد دردیه ها خداییش)
اگه اشکال نداره و براتون زحمت نیست می شه ریشه سوم رو برام توضیح بدین ؟ (بلد نیستم !)
ممنون
شما لطف دارین !
ممنون از توضیحاتتون .*زحمت کشیدین...*
ما بیش تر !
AlL ThE BesT
![]()
Last edited by Parnyan; 08-11-2007 at 19:27.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)