سلام.
به زبون خیلی ساده عنی اینکه وقتی میخوایم نموداری بکشیم باید داده هایی که قراره تو نمودار نشون داده بشن، هر کدوم با 2 مولفه مشخص بشن که یکی از اونها مولفه ی افقی (x) نمودار میشه و دیگری مولفه ی عمودی (y)
حالا تو اکسل میان و 2 سری متفاوت از داده ها رو هر کدوم پشت سر هم مینویسن و خود اکسل میاد و اونها رو یکیشون رو به عنوان سری مولفه های افقی و دیگری رو سری مولفه های عمودی در نظر میگیره و نمودار رو میکشه به این صورت که نقطه ی اول رو معادل اولین مختصات افقی و اولین مختصات عمودی هر کدوم از سری ها در نظر میگیره.
مثلا در عکس زیر که خودم درستش کردم اومدم و در ستون B چند تا داده نوشتم که منظورم از اونها اعداد روی محور x بوده و در ستون D اومدم و مقدار سینوس هر کدوم از درایه های متناظر در ستون B رو بر حسب رادیان محاسبه کردم و نوشتم. (البته برای اینکار هم از خود توابع تعریف شده ی اکسل استفاده کردم)
حالا میخوایم نمودارش رو بکشیم. به این قسمت میریم:
البته من این مدل از نمودار رو همینطوری انتخاب کردم و شما میتونین سایر مدلها و نمودارها رو انتخاب کنین. بعد از اینکه روی یکی از این نمودارها کلیک کنیم خود اکسل میاد و نمودار رو برای ما میکشه:
حالا فرضا ما میخوایم که تنظیمات محورهای نمودار رو عوض کنیم. (به هر دلیلی، مثلا درست نیستند) میایم و روی هر کدوم از محور ها right click میکنیم و گزینه ی select data رو انتخاب میکنیم:

-------------------------------------------
همونطور که تو عکس هم دیدین میشه اینطوری اعداد مد نظر خودمون رو به صورت سری اعداد وارد محور نمودار اکسل کرد. برای محور افقی هم همینطور.
نه دوست عزیز! درصد گیری معمولا از حاصل تقسیمهایی صورت میگیره که نسبت یک چیزی و یا احتمال وقوع واقعه ای رو به صورت کسری بیان میکنند که مقدار این کسرها همواره بین صفر و یک هستند. حالا با ضرب کردن عدد 100 در این کسر، درصد اون نسبت و یا احتمال رو برای فهم بهتر و راحت تر، بین صفر تا عدد 100 قرار میدیم.
موفق باشین.
89/10/6