من هم از شما ممنونم
البته اکثر سوالات شما توضیحات دوباره ی برهان شر بود
نمیشه از ایات و مطالبی که آوردم این موضوع رو استنباط کرد که خدا با شر مخالف هست یا نهخب دوست عزیز ، با توجه به این هایی که شما گفتید میشه نتیجه گرفت که خدا کاملا با شر مخالف نیست و در بعضی مواقع برای بندگان خود از شر استفاده میکنه تا آن ها را امتحان کند !
ولی خب خدایی که در قرآن از آن یاد شده دارای صفات : قادر و عالم و کریم و مهربان است !
پس وقتی خدا قادر و مهربان مطلق باشد ، میتوانست از چیزی بغیر از شر برای امتحان انسان ها استفاده کند !
در واقع اصلا" منظور من این نبود ، شاید شما اینطور برداشت کردید . اون چیزی که از آیه ها میشه فهمید اینه که هر چه که برای انسان رخ میده ( چه خوب و چه بد) زاده ی عمل انسان هست و نمیشه اونو بی دلیل تلقی کرد.
آنچه که شر نامیده شده از دید ما شر هست ، زلزله ، فلج و قحطی و ... آیا حرکت لایه های زمین شر هست یا یک پدیده طبیعی ؟ آیا فلج به دنیا آمدین یک علت علمی داره یا یک اتفاق شر و بی دلیل ؟
نباید اینو گفت که خدا از شر استفاده میکنه تا بنده های خودش رو آزمایش کنه بلکه بنده ها تو موقعیتها آزمایش میشن ، یکی با دادن ثروت زیاد و یکی با بی پولی ، اسم هیچ کدوم از اینها رو هم نمیشه شر گذاشت
درباره صفتهای خدا هم در پایین پست قبلی توضیح دادم ،
منظورم این نبود که فلج بودن دلیل عدالت خدا ست ( که مطمئنا" هست و ما حکمتش رو نمیدونیم) بلکه اون تکلیفی که از شخص فلج و جامعه بازخواست میشه در چارچوب عدل خدا قرار میگیره ، همونطور که در پست قبلی گفتم شاید (فرضا")اگه اون شخص فلج و اطرافیانش توی یک صفحه نمایش زندگی اونو در صورتی که سالم بود میدیدن ، از خدا تشکر هم میکردن که شخص رو فلج آفرید. ضمن اینکه همین معلولیت سبب شده که بسیاری از معلولین قدر خودشون رو بیشتر بدونن و از استعدادهای ذاتی خودشون به نحو احسن استفاده کنن و کارهایی انجام بدن که یه انسان سالم از پس اونا بر نمیادخب من نمیگم حرف شما اشتباهه ولی من نمیتونم چنین دلیلی رو که یک فرد فلج بدنیا آمده بخاطر عدالت خدا بوده رو قبول کنم !
تمام این تعاریی که شما کردی در تعریف خدا نمیگنجهخب در این مورد باید بگم باز هم این نقض صفت قادر و مهربان بودن خدا است .
چون اگه خدا زلزله رو برای نفع انسان ها آفریده ، بنظر من نفع در آن نیست که در طول تاریخ میلیون ها بیگناه بخاطر این نفع بمیرند تا روزی که تکنولوژی پیشرفت کند و انسان قادر باشد از این انرژی استفاده کند . خدا میتوانست چیزهای بهتری جایگزین آن انرژی کند !
اگر خدا این را می آفرید....
چرا این را آفرید....
میتوانست این را بیافریند....
اون که خودش خلق کرد بهتر میتونه برنامه بده ، قبلا" هم گفتم که بهترین کسی که میتونه برای یه اختراع کاتالوگ بده ، خود مخترع هست
خوب منظور شما رو متوجه نمیشم ، یعنی خدا چیزی رو می آفرید که هم زمان که انسان خلق شد علت اون رو کشف هم میکرد تا از خطرش در امان بمونه ؟ پس انسان باید همزمان با خلقتش علت همه ی بیماری ها و امراض روحی و جسمی رو میدونست تا هیچ وقت بهش مبتلا نشه یا بتونه خودش رو درمان کنه ، پس هیچ کی نباید جویای علم بود چون خود انسان عقل کل بود...
مثل این هست که بگیم چرا خدا خوی ظلم و جنگ رو توی بعضی آدما قرار داد تا در طول تاریخ میلیون ها انسان بیگناه در جنگهای مختلف کشته شوند
چرا خدا این همه عقل به انسان داد تا ماشین بسازد و در سال صدها هزار نفر کشته بشن
چرا خدا دریا رو آفرید که سالیانه هزاران نفر در آن غرق بشن
چرا خدا حشره مالاریا را آفرید که سالیانه جان هزاران انسان رو بگیرد
چرا سوسک آفرید ، چرا به جای آن پروانه های زیبا نیافرید
میبینی چقدر این سوالها میتونه مزحک باشه
به نظرم وقتی انسان میتونه به چیزهای خوب و منطقی فکر کنه ، دیگه نباید ذهن خودش رو وارد ابهامات و سوالاتی کنه که عده ای مجهول الحال که خودشون رو دانشمند مینامیدن اونا رو مطرح کردن
یکم تقسیم بندی شما مشکل داره ، انسان نتیجه عمل خودش رو به 2 صورت میبینه ، یکی در این دنیا و یکی در آخرت و این با هیچ کدوم از موضوعاتی که در دین به اون اشاره شده مغایرت نداره .- شر طبیعی 2- شر اخلاقی 3- در دنیایی دیگر ( جهنم )
فکر کنم باز هم رفتید سر منزلگاه اول ، این همان سوال اول شماست اما به صورتی دیگهخب شاید هر شر و بدی اخلاقی از ما انسان ها باشه ولی شر طبیعی چی ؟( انسان ها که همیشه در آن دخالت ندارند )
پیشنهاد میکنم پست قبلی و این پست رو یه بار دیگه خوب مطالعه کنید ، اونجا که گفتم ایا اصلا" میشه به اینها شر گفت ، سبب این حوادث کیست ؟ آیا به ناچار باید اونو پذیرفت یا میشه ازش در امان بود.