دوست گلم شما می گید باتری رو در بیاره نه؟
دوست گلم شما می گید باتری رو در بیاره نه؟
سلام
من به تازگی یک لپ تاپ Dell Inspiron 1545 خریدم
این تاپیک رو هم از اول تا آخر با دقت مطالعه کردم و کلی یاد گرفتم و کمی هم گیج شدم (به خاطر نظرات متفاوت) و البته چند سوال هم برام پیش آمد
بگذارید اول یک توضیح درباره این لپ تاپ و دلیل خریدنش بدم، بعد از مباحث این تاپیک نتیجه گیری کنم و در پایان سوالاتم رو بپرسم
من این لپ تاپ رو برای استفاده در خانه خریدم و همونطور که به این سری لپ تاپ Home use میگن به نظرم گزینه خوبی رو انتخاب کردم
منطور من از استفاده در خانه هم این هست که همیشه به برق دسترسی دارم و حتی کیف لپ تاپ هم نخریدم چون نیازی به بردن داخل شهر و ... ندارم. حالا شاید بگید چرا PC نگرفتم؟ دلیلش اینه که من هر چند ماه از یک شهر به شهر دیگه میرم و تقریبا ساکن دو شهر هستم که در این حالت حمل و نقل لپ تاپ برام خیلی راحت تر از PC هست. ولی باز هم تاکید میکنم در هر دو شهر لپ تاپ رو در خانه استفاده می کنم و به برق دسترسی دارم (جز در زمان خاموشی!)
1. مشخصات لپ تاپ من:
Dell Inspiron 1545
CPU: Intel T6400, 2Ghz 2MB
RAM: 2GB
HDD: 250 GB 5400RPM
VGA: Intel GM45
LCD: 15.6" HD720+ True Bright
Battery: 6Cell
گارانتی زیگورات
2. نتیجه گیری از این تاپیک و سوالت:
لپ تاپم رو همیشه موقع استفاده به برق وصل کنم و فقط هفته ای یک بار باتری رو تا 20 درصد خالی کنم
سوال: لپ تاپ من به طور پیش فرض وقتی به 10 درصد میرسه اخطار اولیه رو میده، حالا من تا 20 درصد خالی کنم یا تا زمان اولین اخطار؟
در طول روز وقتی با لپ تاپ کاری ندارم از حالت Stand by استفاده کنم
و شب ها Hibernate یا Shutdown کنم
سوال: با توجه به کم شدن سرعت در Hibernate بهتر نیست شب ها Shutdown کنم ؟
سوال: آیا واقعا Shutdown به پاور آسیب میزنه؟
سوال: آیا Restart هم مثل Shutdown آسیب میزنه؟ یعنی سعی کنم بر خلاف عادتم در PC کمتر Restart کنم؟
در مورد نحوه وصل کردن و جدا کردن از برق نظرات متفاوتی نوشته شده بود
یکی از دوستان عکسی از apple گذاشته بود که برخلاف دفترچه Dell می گفت اول به برق بعد به لپ تاپ
ولی در دفترچه نوشته شده که اول کابل رو به لپ تاپ بزنید بعد به برق (نکته: موقع اتصال به برق یک جرقه هم میزنه!)
سوال: بالاخره کدام روش درست هست؟
سوال: موقع جدا کردن اول از برق در بیارم بعد کابل رو جدا کنم یا برعکس؟
سوال: با توجه به نحوه استفاده من در خانه آیا بهتر نیست روز ها اول به برق وصل کنم و بعد روشن کنم و در شب هم بعد از خاموش کردن از برق جدا کنم؟
باتری رو از دستگاه خارج نکنیم
ماهیانه یک بار باتری رو کالیبره کنیم (توضیحات در صفحه چهار این تاپیک)
سوال: یکی از دوستان که Sony داشت میگفت در تنظیمات نوشته باتری رو موقع استفاده با برق در 50 درصد شارژ نگه دارید ولی من در Dell چنین گزینه ای ندیدم و نمیدونم آیا نگه داشتن در شارژ 100 درصد بهتره یا 50 درصد یا ...
سوال: من هارد 250GB دارم ولی در عمل حدود 232GB هست! چرا؟
این هارد رو به 4 پارتیشن تقسیم کردم
C: 22GB
D: 60GB
E: 75GB
F: 75GB
و روی درایو C ویندوز XP Pro SP3 نصب کردم
آیا تعداد پارتیشن ها زیاد نیست؟
میشه روی درایو E ویندوز ویستا بریزم؟ منظورم اینه که آیا این لپ تاپ ویستا رو راحت اجرا میکنه؟
نکته بعد در مورد Modem و Mouse هست که هر دو USB 2 هستند ولی بر خلاف Flash Memory این ابزارها گزینه Safely Remove ندارند
سوال: آیا میشه در هنگام روشن بودن سیستم با خیال راحت Modem و Mouse را وصل یا جدا کنم؟
سوال: چراغ درون چرخ Mouse همیشه روشن هست (حتی در حالت Stand by) آیا نمیشه چراغ رو خاموش کرد یا اینکه بعد ازStand by بهتره که Mouse رو جدا کنم تا برق بی مورد مصرف نشه؟
همراه این لپ تاپ فروشنده یک محافظ کیبورد به من داده که به صورت پلاستیک شفاف هست و روی تمام کیبورد و از بالا تا نیمی از Speaker رو میگره و از رفتن گرد و خاک به داخل کیبورد یا خطر ریختن مایعات جلوگیری میکنه...
سوال: با توجه به اینکه بخشی از گرمای دستگاه از زیر کیبورد خارج میشه آیا استفاده از این محافظ در تهویه لپ تاپ تاثیر منفی نداره؟
سوال: پوشیده شدن نیمی از سطح Speaker با این پلاستیک ایرادی نداره موقع پخش صدا؟
و در آخر یک سوال دیگه!
سوال: موقع پخش موزیک بستن lid با توجه به اینکه Speaker ها مستقیم روی LCD قرار میگرند آیا کار درستی هست؟
چون شنیده بودم قرار دادن Speaker در کنار Monitor های PC خوب نیست میخوام بدون در لپ تاپ چطور هست...
لطفا به سوالات من که تازه در اول راه هستم جواب بدید و هر جا هم نتیجه گیری من اشتباه بوده توضیح بدید
از وقت و حوصله شما متشکرم
این سوال را منم دارمآیا واقعا Shutdown به پاور آسیب میزنه؟
من که اول به برق می زنم بعدش به لب تاپ فکر کنم این کار عاقلانه تره چون در مورد موبایلم من همینو شنیده بودمیکی از دوستان عکسی از apple گذاشته بود که برخلاف دفترچه Dell می گفت اول به برق بعد به لپ تاپ
ولی در دفترچه نوشته شده که اول کابل رو به لپ تاپ بزنید بعد به برق (نکته: موقع اتصال به برق یک جرقه هم میزنه!)
رم شما 2 گیگه فکر کنم با مشکل مواجه بشی چون رم من زمان اجرای ویستا در حالت عادی 1.3 گیگش پره ، اگه می شه رم را افزایش بدهمیشه روی درایو E ویندوز ویستا بریزم؟ منظورم اینه که آیا این لپ تاپ ویستا رو راحت اجرا میکنه؟
جدا کن اگه اشکالی پیش آمد با من .سوال: آیا میشه در هنگام روشن بودن سیستم با خیال راحت Modem و Mouse را وصل یا جدا کنم؟
Last edited by Amir_Ans; 29-06-2009 at 12:04.
اوون جرقه هیچ چیز مهمی نیستش.. در اصل مربوط به شارژ شدن خازنهای داخل آداپتوره.. حالا یه راهنما مینویسه اول به برق.. یکی دیگه مینویسه اول به سیستم بعد به برق.. هیچ فرقی هم نمیکنه اول به برق بزنی یا اول به سیستم.. دیگه ما اندازه ی عمر شما همه جورش را تست کردیم..ولی در دفترچه نوشته شده که اول کابل رو به لپ تاپ بزنید بعد به برق (نکته: موقع اتصال به برق یک جرقه هم میزنه!)
من که در مورد موبایل هم برعکس حرف شما شنیدم (لطفا یکی ما رو روشن کنه!)نوشته شده توسط Amir_Ans
افزایش رم که اصلا امکانش نیست چون پول ندارمرم شما 2 گیگه فکر کنم با مشکل مواجه بشی چون رم من زمان اجرای ویستا در حالت عادی 1.3 گیگش پره ، اگه می شه رم را افزایش بده
ولی اینکه شما 1.3 گیگ از رمت پر هست صد در صد سرویس های غیر ضروری و نرم افزار های زیادی همیشه روی سیستمت فعال هستند، ویستا به تنهایی اینقدر رم نمیگیره
جدا کن اگه اشکالی پیش آمد با من .
شما که پست های ارزشمند زیادی در این تاپیک دارید و با تجربه هم هستید میشه لطفا به بقیه سوالات من جواب بدیدنوشته شده توسط avecina.ir
من واقعا در مورد لپ تاپ مبتدی هستم![]()
سلامم..
آستانه ی اخطار دادن را شما خودت میتونی از تووی برنامه ی مخصوصش تنظیم کنی و اصلن مطلب خاصی نیست.. همونی که قبلن تووی این تاپیک گفتن و تووی راهنمای لپتاپ شما گفته باید مرجع باشه.. زیاد هم در این زمینه نباید حساسیت بخرج بدین.. شخصن لپتاپ خیلی قدیمی پنتیوم3 دیدم که عمر باتریش بعد از هفت هشت سال کار بالای یکساعت هستش در صورتیکه عمر مفید باتری لپتایهای جدید حدود یکساله بعد یکسال,خواهی نخواهی عمر باتری افت قابل ملاحظه ای میکنه حالا هر جوری که حالا باهاش رفتار کنی نهایتش 3 ماه عمرش اینور اوونور میشه نه بیشتر..لپ تاپم رو همیشه موقع استفاده به برق وصل کنم و فقط هفته ای یک بار باتری رو تا 20 درصد خالی کنم
سوال: لپ تاپ من به طور پیش فرض وقتی به 10 درصد میرسه اخطار اولیه رو میده، حالا من تا 20 درصد خالی کنم یا تا زمان اولین اخطار؟
این سوالهای را هم دقیقن پرسیده بودن که پاسخهاش تووی صفحات قبلی موجوده.. ولی بطور خلاصه>>در طول روز وقتی با لپ تاپ کاری ندارم از حالت Stand by استفاده کنم
و شب ها Hibernate یا Shutdown کنم
سوال: با توجه به کم شدن سرعت در Hibernate بهتر نیست شب ها Shutdown کنم ؟
سوال: آیا واقعا Shutdown به پاور آسیب میزنه؟
سوال: آیا Restart هم مثل Shutdown آسیب میزنه؟ یعنی سعی کنم بر خلاف عادتم در PC کمتر Restart کنم؟
خاموش و روشن کردن سیستم یا به عبارتی Cold Boot باعث فشار و شوک بسیار بیشتری روی قطعات الکترونیکی((مثل قطعات الکترونیکی مثلن خازنها)) و قطعات مکانیکی سیستم((مثل هارد دیسک و فنها)) میشه در صورتیکه در Warm Boot که استندبای و هایبرنت را میگن اینطوری نیستش.. پس اگه مثل من زیاد با لپتاپ کار داری و هی باید خاموش روشنش کنی بهتره روی استندبای بذاری.. چون استندبای در لپتاپ با PC زمین تا آسمون فرق داره و خیلی مطمئن تره و برق بسیار کمتری نسبت به استندبای PC استفاده میکنه پس نباید بر اساس استندبای یه PC درباره ی استندبای یه لپتاپ نظر داد.. خیلیها این را نمیدونن و اظهار نظر اشتباه میکنن.. واسه بیش از نصف روز اگه خواستی خاموش باشه میتونی از هایبرنت استفاده کنی و برای چند روز خاموش بودن میتونی از شات داون استفاده کنی.. ضمنن بنده هنوز به موردی برخورد نکردم که بعد از دو یا چند بار هایبرنت ببینم سیستم کند شده!! نمیدونم این نظریاتی که داده شده چه توجیه فنی یا تجربی پشتش هستش!! نهایتن اگه کندی هم وجود داشت با برنامه های مخصوص Defrag کردن حافظه و ترفندهایی میشه کندی جزئی را به راحتی برطرف کرد..
قبلن این سوال را چند پست بالاتر و صفحات قبل هم تکرار کردیم ولی بدون تعارف اگه شما چشمتون امروز به دهن حسن و فردا به حسین بخواد باشه تا آخر عمرتون نه تنها پاسخ یکسانی پیدا نمیکنی بلکه بیشتر گیج میشی.. شخصی که خودش تووی زمینه ی مدارات الکترونیکی آشنایی داشته باشه خودش متوجه میشه که فرق چندانی نمیکنه.. حالا این کمپانی بگه اینجور اوون یکی بگه اوونجور..در مورد نحوه وصل کردن و جدا کردن از برق نظرات متفاوتی نوشته شده بود
یکی از دوستان عکسی از apple گذاشته بود که برخلاف دفترچه Dell می گفت اول به برق بعد به لپ تاپ
سوال: موقع جدا کردن اول از برق در بیارم بعد کابل رو جدا کنم یا برعکس؟
سوال: با توجه به نحوه استفاده من در خانه آیا بهتر نیست روز ها اول به برق وصل کنم و بعد روشن کنم و در شب هم بعد از خاموش کردن از برق جدا کنم؟
کدوم کاربر حرفه ای تا حالا دیدی باتری لپتاپ را باز کنه بذاره کنار یا گوشش به این حرفهای بی اساس باشه؟؟سوال: یکی از دوستان که Sony داشت میگفت در تنظیمات نوشته باتری رو موقع استفاده با برق در 50 درصد شارژ نگه دارید ولی من در Dell چنین گزینه ای ندیدم و نمیدونم آیا نگه داشتن در شارژ 100 درصد بهتره یا 50 درصد یا ...
این سوال تووی انجمن سیستم عامل و سخت افزار جواباش هستش و طبیعیه.. چونکه تفاوت کیلوبایتی که سیستم عامل در نظر میگیره با کیلوبایتی که تولید کننده ی HDD در نظر میگین فرق داره.. اولی یک بایت را 8bit و دومی یک بایت را 10bit در نظر میگیره و این وسط یه مقداری تفاوت ایجاد میشه..سوال: من هارد 250GB دارم ولی در عمل حدود 232GB هست! چرا؟
بستگی به کاربرد کاربر داره.. بنده هارد 250 را 7 پارتیشن کردم..این هارد رو به 4 پارتیشن تقسیم کردم
C: 22GB
D: 60GB
E: 75GB
F: 75GB
و روی درایو C ویندوز XP Pro SP3 نصب کردم
آیا تعداد پارتیشن ها زیاد نیست؟
اگه رم سیستم بالای 2 گیگ هستش ویستا راحت کار میکنه و مشکلی نیستش.. ضمنن باید اول ببینی درایورهای سخت افزارهای لپتاپت واسه ویستا وجود داشته باشه.. برو به وبسایت سازنده و چک کن..میشه روی درایو E ویندوز ویستا بریزم؟ منظورم اینه که آیا این لپ تاپ ویستا رو راحت اجرا میکنه؟
نه آقا هیچ مشکلی وجود ندارهنکته بعد در مورد Modem و Mouse هست که هر دو USB 2 هستند ولی بر خلاف Flash Memory این ابزارها گزینه Safely Remove ندارند
سوال: آیا میشه در هنگام روشن بودن سیستم با خیال راحت Modem و Mouse را وصل یا جدا کنم؟
در حالت استندبای برق پورتهای USB قطع نشده.. این یه مزیت بزرگه.. مثلن ادواتی که از طریق USB شارژ میشن را در این حالت میتونی وصل کنی شارژ شه..سوال: چراغ درون چرخ Mouse همیشه روشن هست (حتی در حالت Stand by) آیا نمیشه چراغ رو خاموش کرد یا اینکه بعد ازStand by بهتره که Mouse رو جدا کنم تا برق بی مورد مصرف نشه؟
مصرف LED قرمز زیر موس یا به اصطلاح لیزر موس اوونقدر ناچیزه که اصلن حرفی ازش نیاریم بهتره.. اگه LED های نمایشی که تووی بعضی موسها به تعداد دو سه تا به رنگهای مختلف هستش و روشن بودنش شما را اذیت میکنه موس را باز کن و یک پایه ی اوون LED های نمایشی را قطع کن..
اوون پوشش محافظ فقط مال زمانیه که سیستم خاموشه و واسه گرد و خاک ننشستن روی صفحه کلید استفاده میشه و موقع بستن نمایشگر و جابجایی هم باعث میشه بخش صفحه کلید((قاب زیرین)) به بخش نمایشگر((Lid)) فشار یا ضربه وارد نکنه.. در حالت روشن بودن اوون را نذار چون گرمای بخش بالایی لپتاپ درست دفع نمیشه و بعد مدتی میبینی گرم شده..همراه این لپ تاپ فروشنده یک محافظ کیبورد به من داده که به صورت پلاستیک شفاف هست و روی تمام کیبورد و از بالا تا نیمی از Speaker رو میگره و از رفتن گرد و خاک به داخل کیبورد یا خطر ریختن مایعات جلوگیری میکنه...
سوال: با توجه به اینکه بخشی از گرمای دستگاه از زیر کیبورد خارج میشه آیا استفاده از این محافظ در تهویه لپ تاپ تاثیر منفی نداره؟
سوال: پوشیده شدن نیمی از سطح Speaker با این پلاستیک ایرادی نداره موقع پخش صدا؟
اولن مغناطیس بلندگوها فاصله ی مناسبی با Lid در حالت بسته بودن داره.. دومن این تاثیر منفی که گفتن روی نمایشگرهای CRT که با پرتو کاتودیک کار میکنه وجود داره نه روی LCD ..و در آخر یک سوال دیگه!
سوال: موقع پخش موزیک بستن lid با توجه به اینکه Speaker ها مستقیم روی LCD قرار میگرند آیا کار درستی هست؟
چون شنیده بودم قرار دادن Speaker در کنار Monitor های PC خوب نیست میخوام بدون در لپ تاپ چطور هست...
حق با شماستنوشته شده توسط avecina.ir
ولی خوب وقتی آدم برای اولین بار هست که از یک وسیله استفاده میکنه طبیعی هست که در مورد نحوه استفاده دقت بیشتری داشته باشه
موضوع Cold Boot و Warm Boot رو متوجه شدم ولی دو تا سوال دارمخاموش و روشن کردن سیستم یا به عبارتی Cold Boot باعث فشار و شوک بسیار بیشتری روی قطعات الکترونیکی((مثل قطعات الکترونیکی مثلن خازنها)) و قطعات مکانیکی سیستم((مثل هارد دیسک و فنها)) میشه در صورتیکه در Warm Boot که استندبای و هایبرنت را میگن اینطوری نیستش.. پس اگه مثل من زیاد با لپتاپ کار داری و هی باید خاموش روشنش کنی بهتره روی استندبای بذاری.. چون استندبای در لپتاپ با PC زمین تا آسمون فرق داره و خیلی مطمئن تره و برق بسیار کمتری نسبت به استندبای PC استفاده میکنه پس نباید بر اساس استندبای یه PC درباره ی استندبای یه لپتاپ نظر داد.. خیلیها این را نمیدونن و اظهار نظر اشتباه میکنن.. واسه بیش از نصف روز اگه خواستی خاموش باشه میتونی از هایبرنت استفاده کنی و برای چند روز خاموش بودن میتونی از شات داون استفاده کنی..
1. آیا PC هم به اندازه لپ تاپ در این مورد آسیب پذیر هست؟ (من که 8 سال PC داشتم و تا حالا به خاطر Shut Down مشکلی ندیدم)
2. در موقع Restart سیستم چه اتفاقی میفته؟ یعنی Cold Boot هست یا Warm Boot ؟
پس اینکه تعداد زیاد پارتشین ها سرعت رو کم میکنه درست نیست؟بستگی به کاربرد کاربر داره.. بنده هارد 250 را 7 پارتیشن کردم..
آره این LED های نمایشی واقعا اذیت میکنناگه LED های نمایشی که تووی بعضی موسها به تعداد دو سه تا به رنگهای مختلف هستش و روشن بودنش شما را اذیت میکنه موس را باز کن و یک پایه ی اوون LED های نمایشی را قطع کن..
حتما قطعش میکنم
نه این محافظ Abacus مخصوص وقتی هست که میخواهی کار کنی و کلا باید همیشه باشهاوون پوشش محافظ فقط مال زمانیه که سیستم خاموشه و واسه گرد و خاک ننشستن روی صفحه کلید استفاده میشه و موقع بستن نمایشگر و جابجایی هم باعث میشه بخش صفحه کلید((قاب زیرین)) به بخش نمایشگر((Lid)) فشار یا ضربه وارد نکنه.. در حالت روشن بودن اوون را نذار چون گرمای بخش بالایی لپتاپ درست دفع نمیشه و بعد مدتی میبینی گرم شده..
مثلا در توضیحاتش نوشته:
It is soft and transparent like silk, there is no hard feeling when fingers contact the keyboard
و تازه خواص Antibiotic هم نوشته که داره! (خالی بندی چینی ها)
کلا چیز خوبیه ولی اگر ببینم گرما زیاد شده میشه موقتا جداش کنم
در پایان از توضیحات تکمیلی شما متشکرم![]()
مرسی بچه ها از این سوال و جوابا
البته به قول avecina.ir عزیز، شاید این سوالا حرفه ای نباشه، اما خوب واسه کسی که تازه از PC به لپ تاپ مهاجرت کرده فکر کنم طبیعیه.
avecina.ir جان ممنون از حوصله ای که تو جواب دادن به سوالا به خرج دادین
یه سوال داشتم
شما میگید هروقت یه جایی هستیم که برق داره یه سره لپ تاپو به برق وصل کنیم اینجوری وقتی باتری کاملا شارژ شد دگ برق تو باتری نمیره ؟آخه تو موبایل اگه به برق وصل باشه باتریش یکم دشارژ بشه سریع دوباره شارژش میکنه یعنی برق یه سره از AC به باتری و از باتری به موبایل میره
تو لپ تاپم همینجوره؟ یا بعد از شارژکامل باتری برق مستقیم به دستگاه میره؟
زمانی که شارژ کامل شد دیگه از برق شهر استفاده می کنه فکر کنم همه جدیدا این طوریه![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)