در گفت و گوي اختصاصي با فارس
الونگ الونگ از دربي پايتخت ميگويد
خبرگزاري فارس: الونگ الونگ، بازيكن كامروني پرسپوليس در گفت و گو با فارس از دربي پايتخت و شرايط فوتبال ايران گفت.
الونگ الونگ، بازيكن كامروني تيم فوتبال پرسپوليس گفت و گويي اختصاصي را با خبرگزاري فارس انجام داده كه متن آن را در زير ميخوانيد:
*به لحاظ جسماني در چه شرايطي قرار داري؟
اوايل فصل جاري از ناحيه زانو و رباط صليبي دچار مصدوميت شديد شدم. به دليل پارگي رباط، از حضور در جمع پرسپوليسيها محروم شدم. بعد از عمل جراحي اول كه انجام دادم، پزشكان خبر دادند كه ميتوانم بازي كنم؛ اما پس از بررسيهاي بعدي معتقدند كه براي يك بهبودي كامل بايد تا پايان فصل استراحت كنم.
*با توجه به شرايط فعلي، تا پايان زمان قراردادت نميتواني براي پرسپوليس بازي كني؟
با توجه به قرارداد يك ساله ام، بايد اين حقيقت را بپذيرم؛ برخلاف ميل باطني نميتوانم تا آخر سال بازي كنم.
*علاقهاي به تمديد قرارداد داري؟
در ايران علاقه زيادي به پرسپوليس و هواداران اين تيم دارم؛ اما براي ماندن يا نماندن در اين تيم بايد مسئولان تصميمگيري كنند. براي ادامه فعاليتم در فصل آينده ميخواهم با حبيب كاشاني به طور مستقيم صحبت كنم.
*آيا پيشنهاد جديدي داري؟
از چند تيم داخلي و خارجي پيشنهاد دارم؛ اما در شرايط فعلي نميخواهم به آنها فكر كنم زيرا سلامتي و رهاييام از بند مصدوميت بيش از هر چيز ديگر اهميت دارد. بدون شك هر بازيكني فقط زماني كه سلامت باشد ميتواند نگاهها را به خود معطوف سازد. بنابراين، بايد به سلامتي و بهبودي كامل خود تمركز كنم.
*پيشنهاد خارجي از چه كشورهايي هستند؟
از تيمهاي كرواسي و بلژيك پيشنهادهاي خوبي دارم. اف.ث گنگ از بلژيك بسيار جدي است؛ اما همانطور كه گفتم، به پيشنهادهاي جديدم فكر نميكنم.
*با توجه به مصدوميت شديد، بختي براي قرار گرفتن در تيم ملي كامرون داري؟
قبل از آنكه مصدوم شوم، مسئولان تيم ملي با تماس تلفني شرايط دعوتم را جويا شدند؛ اما اكنون موقعيتم در تيم ملي به دليل مصدوميت شديد فرق كرده است. 3 ماه گذشته زماني كه كامرون براي برپايي يك اردو به آلمان رفته بود، فراخوانده شدم؛ اما به دليل پارگي رباط نتوانستم باشم و پاسخ منفي به آنها دادم.
*تا يك سال بايد حضور در تيم ملي را فراموش كني؟
فكر نميكنم 7 ماه ديگر ميادين به دور باشم زيرا پزشكان قول دادهاند 5 ماه ديگر ميتوانم پا به توپ شوم.
*با كداميك از بازيكنان پرسپوليس صميميتر هستي؟
در پرسپوليس با همه بازيكنان دوست هستم؛ اما دوستيام با شيث رضايي، كريم باقري و عليرضا نيكبخت واحدي بيش از سايرين است. صحبتهاي خصوصيام را با آنها انجام ميدهم.
*احساست از دوستي با شيث رضايي چيست؟
او واقعاً فرد ديوانه اي است و همواره با انجام كارهايي دوست دارد بازيكنان را شاد كند؛ اما به دليل شادابي، احساس خوبي از دوستي با وي دارم. كاري كه در پرواز هوايي شيراز انجام داد، يكي از كارهاي عجيبي است كه واقعاً شوكه شدم زيرا نمي دانم چنانچه در هواپيما بودم چه اتفاقي برايم رخ مي داد. اطمينان دارم رضايي براي خنداندن بازيكنان و مسافران آن كار را انجام داد.
*باتوجه به تجربهاي كه در ديدار برابر استقلال داشتهايد، نظرت درباره دربي شصت و چهارم چيست؟
تجربه بالايي از رويارويي با استقلال دارم. بايد پذيرفت كه شرايط دربي با همه مسابقات متفاوت است و در جو خاصي برگزار مي شود. در نيم فصل دوم استقلال در سطح بالايي قرار بازي مي كند و برخلاف نيم فصل اول، بهتر از پرسپوليس بوده است.
*پيش بيني ات از نتيجه چيست؟
پيشبيني نتايج كار سادهاي نيست زيرا بارها يكي از تيمها به لحاظ امتياز و اعتماد به نفس موقعيت بهتري داشته؛ اما دربي را از دست داده و مغلوب شده است. نمي توانم در اين زمينه اظهار نظر دقيقي داشته باشم.
*به عقيده بسياري از هواداران و كارشناسان، الونگ همواره مقابل استقلال عملكرد خوبي داشته است. علت اصلي اين موفقيت چيست؟
دربي شرايط متفاوتي با ساير ديدارها دارد؛ اما به دليل آمادگي روحي موفق شدم كه فصل گذشته بازي خوبي را مقابل استقلال انجام دهم.
*در دربي 65 شانس كداميك از تيمها براي پيروزي بيشتر است؟
اميدوارم پرسپوليس با تعصب و هماهنگي بازيكنان پيروز شود؛ اما همانطور كه گفتم، پيش بيني نتايج كار ساده اي نيست.
*آيا قبول داري كه به دليل عملكرد خوبت برابر استقلال محبوب هواداران پرسپوليس شدهاي؟
بدون شك ارائه بازي خوب در دربي تاثير زيادي روي نگرش هواداران دارد. خوشحالم كه در 2 فصل گذشته بازيهاي نسبتا خوبي را مقابل استقلال ارائه كردم.
*چرا بيشتر دربيها به لحاظ تاكتيكي و جذابيت در شرايط خوبي برگزار نميشوند؟
رسانهها توجه ويژهاي به اين مسابقات دارند. مصاحبههاي زياد با بازيكنان دو تيم، ذهنيت نفرات حاضر در ميدان را تحت تاثير قرار ميدهد. آنها نميتوانند به طور كامل تواناييهايشان را در ميدان به نمايش بگذارند. پيروزي در دربي اهميت زيادي دارد؛ اما بازيكنان و حتي كادر فني تحت تاثير جو قرار ميگيرند.
*دربي ايران چه تفاوتهايي با دربيهاي بزرگ جهان مثلاً اينتر ميلان و آث ميلان ايتاليا دارد؟
به دليل حساسيت مسابقه استقلال و پرسپوليس، تفاوتي با دربيهاي بزرگ جهان مانند ال كلاسيكو بارسلونا و رئال مادريد اسپانيا و اينترميلان و آث ميلان ايتاليا ندارد؛ اما به لحاظ كيفيت و تاكتيكي متفاوت است. در اروپا دربيها به مراتب در كيفيت بالاتري برگزار ميشوند.
*نظرت درباره قضاوت داوران خارجي در دربي چيست؟
به دليل حساسيت بالاي مسابقه، موافق حضور آنها هستم. داوران ايراني عملكرد خوبي دارند؛ اما به دليل مسايل حاشيهاي و شناخت آنها از جو موجود، ناخودآگاه تحت تاثير قرار ميگيرند. بهتر است كه دربي را داوران خارجي قضاوت كنند.
*بزرگترين آرزوي الونگ در فوتبال چيست؟
در ايران دوست دارم با پرسپوليس قهرمان ليگ قهرمانان شوم. سپس در پي درخششم در ايران در تركيب ثابت تيم ملي كامرون بازي كنم؛ اما بزرگ ترين آرزويم اين است كه روزي در يك تيم بزرگ اروپايي بازي كنم. بارسلونا تيم مورد علاقه من است و اين آرزو در سن 23 سالگي چندان دور از دست نيست.
*با توجه به حضور چند سالهات در پرسپوليس،بزرگترين مشكل فوتبال ايران چيست؟
فكر ميكنم نوع تفكرات بازيكنان با كشورهاي بزرگ متفاوت است. اين مشكل بزرگي محسوب ميشود. بازيكنان ايراني بيش از آنكه به مسايل گروهي توجه داشته باشند، بيشتر به حركات انفرادي تمركز دارند. اين نوع تفكر در بازي فوتبال نميتواند راهكار خوبي باشد؛ اگرچه ايران، بازيكنان خوبي را در تيمهاي خارجي دارد. آنها بايد با فعاليت در اروپا به اهميت كار گروهي پي برده و در ايران روي آن تمركز كنند.
*افشين قطبي با مصطفي دنيزلي، سرمربي فصل گذشته چه تفاوتهايي دارند؟
نوع فعاليت و مربيگيري قطبي با دنيزلي كاملا متفاوت است. قطبي با وجود آنكه نسبت به دنيزلي بسيار جوانتر است؛ اما نوع ارتباطش با بازيكنان و روانشناسي اش نسبت به مربي تركيهاي بهتر است. به لحاظ تاكتيكي و نحوه تمرينات، تفاوت چنداني ندارند و هر دو همواره به بازي هجومي توجه دارند. دنيزلي گاهي اوقات خيلي عصبي ميشد و برخورد بدي با بازيكنان داشت؛ اما قطبي چنين اخلاقي ندارد. البته فصل گذشته با مربيگري دنيزلي فرصتهاي خوبي براي قهرماني داشتيم. معتقدم چنانچه از موقعيت ها به درستي استفاده ميكرديم، ميتوانستيم قهرماني را كسب كنيم.