من هم تسلیت می گم امیدوارم یه جایگزین خوب براش گیر بیارن.
من هم تسلیت می گم امیدوارم یه جایگزین خوب براش گیر بیارن.
چند روزه میخوام این موضوع رو مطرح کنم میخواستم تاپیک جدا بزنم ولی دیدم حالا که همه اینجا جمعن همینجا مینویسم.
به این موضوع فکر میکنم که مقدس پنداشتن این مرحوم چقدر درسته؟ من به شخصه جملاتی مثل "جابز دنیا رو برای همیشه تغییر داد" رو نمیفهمم.
از پارسال یک آیپاد نانو نسل 6 دارم و از جمع شدن این تکنولوژی در این قطعه کوچک در شگفتم. اما حدود دو سه ماهیه این موضوع در ذهنم اومده که برای فعالیت های تجاری خیلی بیشتر وقت و انرژی گذاشته میشه تا چیزهای مهمتر.
برای مثال در پزشکی لوله آندوسکوپی رو در نظر بگیرید. واقعا بزرگه. به این فکر فرو رفتم که بشری که چیزی مثل آیپاد نانو یا مک بوک ایر میسازه قطعا میتونه این وسیله رو خیلی خیلی کوچکتر درست کنه
نه فقط محصولات اپل بلکه به طور کلی در تکنولوژی انگار وقت و انرژی بیشتری روی فعالیت تجاری و پولساز هست تا مثلا یه دستگاه پزشکی.
من فکر میکنم استیو جابز به عنوان "مدیر" و "دانشمند کامپیوتر" شایسته الگوبرداریست. ایشان حتی به انیمیشن هم خدمت کرده و از بنیانگذاران پیکسار بوده. اما این مقدس پنداشتن ایشان را قبول ندارم چون معتقدم بیشتر فعالیتش جنبه تجاری داشته.
حتی این موضوع که ایشان از اپل برای مدیر عاملی سالی 1 دلار دستمزد میگرفت توجیه کننده این مساله نیست. چون در سال 2010 صاحب 5 و نیم میلیون سهام از اپل بود پس دیگه چه نیازی به حقوق مدیر عاملی داشت.
جابز را در واقع باید یک دانشمند عرصه فروش و بازاریابی هم حساب کرد! و همین هم ویژگی هم میتونه الگو باشه. اما چرا برخی اینقدر به ایشان تقدس میدن و با اشخاصی نظیر ادیسون مقایسه میکنند؟
علم ادیسون در اختیار دانشمندان بعدی بود تا به ما رسید. اما تکنولوژی اپل چی؟ جز اینکه در انحصار اپله؟ (که این سیاست انحصاری هم در راستای پول هست...)
من استیو جابز را در جایگاه خودش دوست دارم اما میخوام بدونم آیا این مقدس پنداشتن ایشان اون هم تا این حد درسته یا نه؟
درسته منم با حرفای شما تا حدودی موافقم
یه مسئله دیگه خیلی از دانشمندا افرادی بودن و هستن که کمک های بی نظیری در زمینه علمی و عملی مثلا در همین زمینه مهندسی پزشکی و ... انجام دادن اما اسمی ازشون نشنیدیم برای اینکه تریبون تبلیغاتی ندارن و اصلا نیازی هم ندارن به این چیزا.
آقای جابز انسان بزرگی بوده فکر بزرگی داشته منکر این نمیشم اما اینکه یکتا باشه اصلا حرف درستی نیست
مطمئن باشید انسان هایی بودن و رفتن و با نبوغ و پشتکار خودشون تحولات بیشتری ( در نوع و زمان خودشون ) ایجاد کردن و انسان های زیادی هم میان با همین ویژگی ها .
دیدن روح مقدس در یه فرد و بت ساختن کار من و هموطن های منه فقط .
و گرنه اونطرف کسی که رفت دیگه رفته کسی زیاد فکر و تحلیل نمی کنه .
خدا رحمت ـش کنه ، به زندگی ادامه بدید !
TNX for the technology you gave us
تصاویر تعدادی از بازیگران در کنار حالتهای مختلف استیو جابز برای مقایسه جهت بازیگری در نقش وی به تصویر درآمده است تا مشخص شود که کدام هنرپیشه برای بازیگری به چهره نابغه اپل، نزدیکتر است.
چند روز پس از مرگ استیو جابز مدیر عامل شرکت اپل، شرکت سونی امتیاز ساخت فیلم زندگی استیو جابز را خریداری کرد و اکنون قصد دارد فیلمی را بر اساس زندگینامه و مصاحبههای شخصی که والتر ایساکسون تهیه کرده، بسازد.
هنرپیشههای مختلفی برای ایفای نقش استیو جابز در دوران مختلف زندگیاش انتخاب شدهاند. که تعدادی از آنها در اینجا معرفی شدهاند.
منبع: برنا
پ.ن: توی انجمن هنر هفتم هم این پست رو دادم اگه مدیرا صلاح نمیدونن یکیشو پاک کنن![]()
تقدس هیچ شخصیتی کار صحیحی نیست ولی سوال اصلی اینه که آیا استیو جابز شایسته این همه احترام و توجه بود؟ جواب من مثبته. درباره لوله آندوسکپی یا چیزهای مشابه، اونها هم یه فعالیت تجاری هستن و اگه کسی بتونه اونها رو خیلی کوچک کنه هم تغییر بزرگی و مهمی ایجاد کرده هم سود بسیار بالایی نصیبش میشه، و هم در نهایت شایسته احترامه. اینکه چرا استیو جابز این کارو نکرده خب شاید علمش رو نداشته، شاید علاقه نداشته! قرار نیست یک نفر همه جنبه های دنیا رو یک نفره تغییر بده.
درسته این یه مثاله، ولی بیزنس دستگاه های پزشکی جزو بیزنس های خیلی پولساز دنیاست و اتفاقا اون بازار شدیدا انحصاری چند برند قدرتمنده.نه فقط محصولات اپل بلکه به طور کلی در تکنولوژی انگار وقت و انرژی بیشتری روی فعالیت تجاری و پولساز هست تا مثلا یه دستگاه پزشکی.
ایشون مقدس نیست (به همون شکلی که هیچ شخصت عادی ای مقدس نیست)، ولی بین همون شخصیت های عادی شایسته بالاترین احترام هاست. درباره سهامش، اپل به هیچ یک از سهام دار هاش Dividend ای پرداخت نمی کنه، یعنی شما با سهام دار اپل بودن درصدی از سود اپل بهتون پرداخت نمیشه، برای همین کل سهام اپل رو هم داشته باشید براتون درآمد به حساب نمیاد، فقط سرمایه است و سهام دار های اپل از طریق خرید و فروش سهام در بازار درآمد دارند، و واضحه استیو جابز هیچ خرید و فروشی در بازار بورس نمی کرد. درآمد استیو جابز از طریق پیکسار (و بعد از فروشش به والت دیزنی از طریق سهام اونها) بود، حدود سالیانه 70 میلیون دلار (درآمد کمی نیستمن فکر میکنم استیو جابز به عنوان "مدیر" و "دانشمند کامپیوتر" شایسته الگوبرداریست. ایشان حتی به انیمیشن هم خدمت کرده و از بنیانگذاران پیکسار بوده. اما این مقدس پنداشتن ایشان را قبول ندارم چون معتقدم بیشتر فعالیتش جنبه تجاری داشته.
حتی این موضوع که ایشان از اپل برای مدیر عاملی سالی 1 دلار دستمزد میگرفت توجیه کننده این مساله نیست. چون در سال 2010 صاحب 5 و نیم میلیون سهام از اپل بود پس دیگه چه نیازی به حقوق مدیر عاملی داشت.) ، ولی کاملا مستقل از اپل. جالبه بدونید مثلا Larry Page بیش از 2 برابر استیو جابز پول در آورده.
صد درصد استیو جابز مدیر و بازاریاب فوق العاده ای بود، دقیقا مانند ادیسون! نمی دونم چقدر زندگی ادیسون رو می شناسید ولی استیو جابز بیش از حد به ادیسون شباهت داره. جالب اینه که همکاری ادیسون به دنیای انرژی و برق هم کاملا شبیه همکاری استیو جابز به دنیای IT بود و ادیسون در حقیقت Visionary اون زمان بود. واقعیت اینه که اگه از نظر شما استیو جابز شایسته "تقدس" نیست، ادیسون هم نیست.جابز را در واقع باید یک دانشمند عرصه فروش و بازاریابی هم حساب کرد! و همین هم ویژگی هم میتونه الگو باشه. اما چرا برخی اینقدر به ایشان تقدس میدن و با اشخاصی نظیر ادیسون مقایسه میکنند؟
انحصار در استراتژی بازار ارتباطی به انتقال علم نداره و یه استراتژی بیزینسه. انتقال علم از طریق مقالات در نشریات و کنفرانس ها و ژورنال های علمی صورت می گیره (و نه از طریق مثلا اجازه دادن نصب OS X روی بقیه کامپیوترها!) ، و یه نگاهی به ژورنال ها بندازیم می بینیم اپل (مثل مایکروسافت یا گوگل یا تقریبا اکثر کمپانی های بزرگ) همکاری فوق العاده ای با ژورنال ها و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی دارن و همیشه دست آورد های جدیدشون رو در اختیار دنیا قرار میدن. نکته ای که وجود داره Patent کردن این دست آورد هاست، برای اینکه حق استفاده تجاری و پول در آوردن از این دست آورد ها در اختیار خودشون باشه، وگرنه خوشبختانه همه کمپانی های مطرح علمشون رو در اختیار همه قرار میدن.علم ادیسون در اختیار دانشمندان بعدی بود تا به ما رسید. اما تکنولوژی اپل چی؟ جز اینکه در انحصار اپله؟ (که این سیاست انحصاری هم در راستای پول هست...)
من معتقدم بله، شایسته این احترام و توجه بوده. موافقم که خیلی ها با دلایل اشتباه بهش احترام می گذارن، ولی با دلایل صحیحش هم شایسته همین احترام بوده.من استیو جابز را در جایگاه خودش دوست دارم اما میخوام بدونم آیا این مقدس پنداشتن ایشان اون هم تا این حد درسته یا نه؟
به نظر من سیاوش قمیشی از همه ی اینا بیشتر بهش شبیه هستش![]()
عزیزان من به شخصه به دوستان دیگه کار ندارم .. تو زندگیم سعی کردم همیشه انسان پرستی و بت پرستی رو بزارم کنار اما زورم میگیره وقتی یه سیاستمدار یا یه خواننده میمیره کل دنیا واسش عذادار میشند و سالها واسشون یادبود میگیرند اما دانشمندای جهان همیشه مظلوم واقع شدند کسایی که به جامعه جهانی بیشترین خدمت رو کردند اما خیلی کم شده اینچنین مثل استیو مورد توجه باشند و شاید جابز نخستین دانشمندی باشه که انقدر محبوب شده و از این موضوع خیلی هم خوشحالم .. واسه همینه که امضام رو تا مدتی مختص به استیو میدونم .
ایشون مقدس نیست (به همون شکلی که هیچ شخصت عادی ای مقدس نیست)، ولی بین همون شخصیت های عادی شایسته بالاترین احترام هاست.آخه جابز دارای وجوه دیگری بجز علم بود که باعث این محبوبیت شدید شد.اما دانشمندای جهان همیشه مظلوم واقع شدند کسایی که به جامعه جهانی بیشترین خدمت رو کردند اما خیلی کم شده اینچنین مثل استیو مورد توجه باشند و شاید جابز نخستین دانشمندی باشه که انقدر محبوب شده و از این موضوع خیلی هم خوشحالم ..
مثلا اون همیشه خودش رو چهره میکرد. در مصاحبه ها سخت بود و حساسیت به خرج میداد. و موفق هم شد. اون نهایتا اون خودش رو به یک "برند" تبدیل کرد.
و الا شاید اگه قرار بود برای دانشمندی نظیر دکتر حسابی از این کارها بکنیم باید خیلی بیش از اینها خودمون رو کباب میکردیم.
اصلا اگر بخواهیم نکات برجسته جابز را بررسی کنیم نمیتونیم "علم" را اول قرار بدیم. چون اون حتی تحصیل دانشگاهی هم نکرد. (البته این موضوع در جای خودش یک تمجید هم هست)
---------- Post added at 10:46 PM ---------- Previous post was at 10:45 PM ----------
ضمن اینکه همین شهرت جابز معایبش را هم میپوشوند. مثلا در روزنامه [سلامت] خوندم که ایشان در محل مخصوص معلولان پارک میکرده (پیش از سرطان) ، یا در امور کاری بسیار سختگیر بوده.
اختیارات تاپیک ----> عدم اشتراک در این تاپیک![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)