سلام
واریبل چیست و چند نوع دارد
واریبل ها همان متغیر ها هستند مثل متغیر خون ایکس و ایگرگ و ....
ورایبل ها سه نوع دارند 1- ورایبل باینری 2-ورایبل عددی 3-ورایبل حروفی
ورایبل ها به چه صورت نوشته می شوند
برای ایجاد یک ورایبل باید یک اسم را در کریت یک آبجکت نوشت ( اون اسم نباید تو گیم میکر تکراری باشد ) بعد یک مساوی جلوش می گذاریم جلوی مساوی تعیین میکنه که ورایبل از نوع عددی است یا binery یا ..
اصول نوشتن یک ورایبل باینری
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اصول نوشتن یک ورایبل عددی ( جون دشمن ها یا .. )
کد:
این نوع از ورایبل هایی که در بالا تعریف کردیم event creat هر آبجکتی که باشند فقط تو همون آبجکت میشه براشون کد نویسی کرد برای اینکه بتونیم بیرون از آبجکت هم براش برنامه نویسی کنیم باید از ورایبل گلوبال استفاده کرد
روش نوشتن ورایبل گلوبال همیشه به این صورت است
کد:
ئ اما من تو اون سورس چگونه از ورایبل ها استفاده کردم
اول
تو کریت یک آبجکت 4 تا ورایبل تعریف کردم همرو مساوی صفر قرار دادم
کد:
همانطور که دیدی ورایبل ها از نوع گلوبال هستند چون باید دستوراشون تو بقیه آبجکت ها هم انجام بشه
بعد دستوراشو تو یک ایونت استپ گذاشتم
برای هر کدوم از آبجکت ها از ورایبل متفاوت استفاده کردم مثلا گفتم اگه global.v1 (اینو برای آبجکت اول در نظر گرفتم ) مساوی با 1 بود اسپرایتش عوض بشه و بقیه ورایبل ها مساوی 0 بشن و اگه نبود اسپرایتش عادی باشد
کد:
بعد تو ایونت کلیک ماوس گفتم
کد:
به این معنی که global.v1 مساوی یک بشه چون ما تو استپ گفته بودیم اگه این ورایبل مساوی یک بود اسپرایت با کادر داشته باشه اسپرایتش با کادر میشه
اون آبجکت room 2 چیست
به این آبجکت ها میگن کنترولر توش دستور داره ( اینو دستواشو با کد ننوشتم با اکشنه ) که اگه global.v1 مساوی یک بود این آبجکت را در این x و y بسازه زیرش دباره نوشته بود اگه global.v2 مساوی یک بود ابجکت دومی را در روم دو در این مختصاد بسازه ( توجه این آبجکت کنترلر برای رومی است که بعد از روم انتخاب بازی کن قرار دارد)