سلام توقف رشد امر طبیعی است تا ریشه به محیط خاک عادت کند منظور از تاور ممکن است به علت تعرق اب روی برگها چکه کرده و به دلیل وجود آفتاب کار ذره بین را نموده است ولی باز با عکس با اطمینان میتوان پاسخ داد
سلام توقف رشد امر طبیعی است تا ریشه به محیط خاک عادت کند منظور از تاور ممکن است به علت تعرق اب روی برگها چکه کرده و به دلیل وجود آفتاب کار ذره بین را نموده است ولی باز با عکس با اطمینان میتوان پاسخ داد
با توجه به مشاهدات من علت می تواند موارد زیر باشد
1.کم آبی 2.کمبود پتاسیم
سلام به همه دوستان و سال نو مبارک
یه سوال:
درخت کاج رو چه جوری می کارند ؟حتما باید نهال بخری، از طریق کاشتن دانه هاش نمیشه؟
من پارسال حدود 40 عدد دانه کاج کاشتم . جوانه هاش بیرون اومد حدود 5 سانتی هم رشد کرد اما همهشون در محلی که از خاک بیرون مییاند (فکر میکنم شما به اون یقه میگید) ساقه هاشون نازک شد و بعد هم افتادند روی خاک و خشک شدند من دانه ها رو هم در باخچه و هم در باغ کاشته بودم سرنوشت همشون همین بود دلیل این چیه ؟
و من باید چیکار کنم تا بتونم درخت کاج مخصوصا کاج سوزنی داشته باشم؟
سلام دوست عزیز
فکر می کنم کاج سیلوستر (سوزنی) در درجه ی اول خاکش نیاز به هوادهی مناسب داشته باشه.
یعنی لایه ی زیرین خاک تا جایی که ریشه میرسه باید یه مقدار ماسه و شن داشته باشه و بعد لایه ی خاک روی اون قرار بگیره.
همینطور خاک اون هم باز باید مخلوط با ماسه و شن باشه و اگه در ابتدای جوانه زنی و رشد خاک غنی با کودهای مناسب وجود داشته بشه بعدش دیگه گیاه به خوبی نیازش رو برآورده می کنه و در کل درخت قانعی هست نسبت به منابع در دسترس.
و این که میگین خشک شدن احتمال میدم به خاطر خفگی ریشه ها در خاک باشه.
موفق باشید
میخواستم ببینم کسی اسم این گیاهی که میکارن روی دیوارها را کاملا میپوشونه میدونه؟
منظورتونو نفهمیدم..اگه یه نمونه عکس میذاشتین بهتر بود..
چون گونه های مختلفی هستن که به عنوان پوشش گیاهی روی دیوار به کار برده میشن
برای مثال :
گیاهان مناسب بالارونده از دیوار
نمونهای از بالارونده
پیچ اناری گل درشت
- نواحی گسترش: این گیاه بومی چین و ژاپن میباشد و در مناطق گرم بخصوص در آمریکای جنوبی و آفریقا نیز گسترش دارد.
مشخصات ظاهریدرختچهای است رونده یا خزنده ، کاملا ستبر ، مقاوم و خزان شونده که از نردهها و درختان بالا میرود. ارتفاعدر مکانهای مناسب ارتفاع این گیاه به 6 متر یا بیشتر هم میرسد. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برگها چرمی ، مرکب از 7 تا 9 برگچه تخم مرغی شکل ، دندانه دار و براق است. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] گلها نر - ماده ، نامنظم ، شیپوری شکل با 5 گلبرگ گرد به طول 9 - 5 سانتیمتر است که در گل آذین خوشهای مجتمع میباشند و در انتهای شاخههای جوان یکساله ظاهر میشوند و در تمام فصل تابستان با رنگ قرمز مایل به نارنجی ، زیبایی خاصی به محیط میبخشند. نیاز اکولوژیکیاین گیاه به سرمای زمستان نسبتا مقاوم است و رشد آن سریع میباشد. طالب خاک حاصلخیز است و نور کامل خورشید برای تکمیل رشد و ایجاد گلها ضروری است.
برای پوشش شیبها و تزیین دیوارها ، نرده ها و داربستها می توان از این پیچ استفاده کرد.
- تکثیر: بوسیله گرفتن قلمه چوب نرم یا چوب سخت در اواخر بهار صورت میگیرد و نیز کاشت آن توسط بذر در بهار صورت میگیرد.
کلماتیس
مشخصات کلی گیاهنواحی گسترشاین گیاه بومی اروپای جنوبی و آسیای غربی است. ارتفاعبه 3.5 تا 4.5 متر میرسد. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به صورت پنجهای است. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ارغوانی یا قرمز مایل به ارغوانی به قطر 5 سانتیمتر میباشد. زمان گلدهیخرداد تا تیرماه است. نیاز اکولوژیکیگیاهی است بسیار مقاوم و باید به طریقی کاشته شود که قسمتهای هوایی در نور کامل قرار گرفته و ریشهها خنک نگه داشته شود. به خاکهای حاصلخیز با زه کشی مناسب نیاز دارد. عمق کاشت بهتر است زیاد باشد. برای خنک نگه داشتن خاک بهتر است گیاه را در سایه یک بوته کوچک کاشت. کلماتیس برای رشد کافی به رطوبت و مواد مغذی نیاز دارد. در فصل رشد باید هر ماه کود به خاک اضافه شود و در اواخر زمستان هرس شود.
برای کاشت در نقاط سرد سیر و نیز شرایط آب و هوایی ایران بسیار مناسب است.
پاپیتال یا عشقه
- تکثیر: توسط خوابانیدن در بهار و یا تهیه قلمه ساقه در اواخر تابستان صورت می گیرد.
بومی اروپا ، آسیا و شمال ایران است.
مشخصات کلی گیاهارتفاعبه اندازه 30 - 15 سانتیمتر رشد میکند. ریشهگیاه ریشههای هوایی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] میکند و توسط ریشههای مکنده به نردهها و تنه درختان میچسبد و از آنهابالا میرود. ساقهساقههای رونده در در محل گرهها رشد میکنند، بر روی زمین میخرند و گسترش مییابند. برگزبر ، معمولا براق به رنگ سبز تیره ، در گیاه جوان دالبردار و در گیاه بالغ کامل میباشد. گلکوچک و غیر قابل تشخیص میباشد البته در چترهای سبز رنگ به قطر 10ساتیمتر ظاهر میشوند که عمرشان سه هفته میباشد. زمان گلدهیگلها در پائیز ظاهر میشوند. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به رنگ بنفش یا سیاه میباشد. نیاز اکو لوژیکیدر نقاط آفتابی ، نیمه سایه و سایه کامل و در هر نوع خاکی بخوبی رشد میکند و به سرما مقاوم است. کاربردبخاطر مقاومت به آلودگی هوا برای کاشت در مناطق صنعتی بسیار مناسب است برای پوشش سطوح شیبدار ، دیوارها و زمینهای برهنه زیر درختان (نقاط سایه روشن) بسیار مناسب است. تکثیردر بهار یا تابستان توسط گرفتن قلمه از شاخههایی که در حال رشد رویشی هستند و کاشت قلمههای ریشهدار به فاصله 45 سانتیمتر از هم صورت میگیرد.
پیچ امین الدوله
مشخصات کلی گیاهمشخصات ظاهریگیاهی است همیشه سبز ، خزنده ، بالارونده و پیچنده با گلهای زیبا و معطر. ارتفاعبه 8 متر هم میرسد. برگهمیشه سبز ، تخم مرغی و به طول 7 - 4 سانتیمتر میباشد. گلبه طول 5 - 4 سانتیمتر و بسیار معطر است ابتدا به رنگ سفید و بتدریج به رنگ زرد در میآید. زمان گلدهیاز اردیبهشت تا مهر ماه میباشد. میوهکوچک و به رنگهای تارنجی است. نیاز اکولوژیدر نور کامل ، نیم سایه و سایه کامل و در تمام خاکها به خوبی رشد میکند. مقاوم به سرما است. شاخههای قدیمی گل دهنده بلافاصله بعد از گل دادن و یا در زمستان باید هرس شوند. کاربردچون رشد سریعی داشته و سطح وسیعی را میپوشاند برای کاشت در بالای دیوارهای سنگی و کنار نردهها و داربستها بسیار مناسب است. بطوری که با آویزان شدن از آنها منظرهای زیبا بوجود میآورد. تکثیربوسیله گرفتن قلمه چوب سخت در بهار یا قلمه چوب نرم برگدار در تابستان ، خوابانیدان شاخههای بالا رونده در بهار و کاشت بذر در بهار در هوای آزاد صورت میگیرد.
مو چسب
مشخصات کلی گیاهنواحی گسترشدر آسیا و آمریکای شمالی انتشار دارد. ریشهگیاه توسط ریشههای مکنده خود از درختان و دیوار بالا میرود و بدون نیاز به قیم به آنها میچسبد. برگسبز - براق و پنجهای شکل و در پاییز به رنگهای زیبای سرخ و عنایی در میآید. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کوچک - متمایل به سبز دارای 5 گلبرگ است. زمان گلدهیاواخر تابستان یا اوایل پاییز میباشد. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] : کوچک به رنگ آبی مایل به سیاه که تنها بدنبال یک تابستان خشک و گرم و یک پاییز ملایم ظاهر می شود. نیاز اکولوژیکیگیاهی است مقاوم و سایه پسند که در نور کامل یا نیمه سایه رشد خوبی دارد. کاربردبعلت مقاومت زیاد و داشتن برگهای زیبایی پاییزی یکی از بهترین پوششها برای دیوارههای کناری بزرگراهها میباشد بطوری که سطح دیوارها را کاملا میپوشاند. تکثیرتوسط گرفتن قلمه چوب نرم در اواخر تابستان ، خوابانیدن مارپیچی یا مرکب بهار و کاشت بذر در پاییز صورت میگیرد.
پیچ پلی گونوم (هفت بند)
مشخصات کلی گیاهنواحی گسترشدر آسیای مرکزی انتشار دارد. مشخصات ظاهریاین گیاه علفی یکساله ، چند ساله و چوبی و گاهی نیز پیچیده و بالا رونده است. برگ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یا قلبی شکل به رنگ سبز که در پاییز به رنگ قرمز در میآید. گلکوچک ، به رنگ سفید مایل به صورتی و مجتمع در پانیکولهای انتهایی به طول 7 - 5 سانتیمتر که تا 4 هفته عمر میکند. زمان گلدهیتابستان و پاییز است. میوهکوچک و سفید رنگ است. نیاز اکولوژیکیاغلب گونهها مقاوم هستند بخصوص به سرما. خاک مناسب رسی ، گچی و مرطوب میباشد. در نور کامل خورشید بخوبی رشد میکند و به سرعت سطوح را میپوشاند. در اواسط پاییز ، گلهای پژمرده باید هرس شوند. کاربردبصورت پوشش کوتاه و متراکم برای کاشت در شیبها و نقاط مناسب توصیه میشود. فرم رونده و پیچنده آن میتواند پوشش مناسب و زیبایی برای دیوارها توصیه میشود. تکثیربوسیله گرفتن قلمه از گونههای بالارونده در بهار ، تقسیم بوته گونههای چند ساله در بهار ، خوابانیدن ساقهها و کاشت بذر در هوای آزاد در بهاره صورت میگیرد.
نسترن
مشخصات کلی گیاهنواحی گسترشنسترن در ایران دارای گونههای متعددی است. بعضی از آنها در جنگلها و ارتفاعات خزر میرویند و بعضی مخصوص نواحی استپی میباشند. عدهای نیز به عنوان زینت در باغها کاشته میشوند. ارتفاعبه 30 تا 50 سانتیمتر میرسد. ساقهاکثراغ خاردار میباشد. برگمعمولا پنجهای و برگ ریز است. گلساده یا پرپر ، به اندازهها و رنگهای متنوع صورتی - قرمز - سفد و بنفش ظاهر میشود. زمان گلدهیاردیبهشت تا تیر ماه است. میوهزینتی است و به رنگهای مختلف که گاهی تا زمستان باقی میمانند. نیاز اکووژیکیکاشت این گیاه آسان است و در اکثر خاکها به غیر از خاکهای مرطوب و اسیدی رشد میکند. در محل آفتابی نتیجه بهتری حاصل میشود. به سرما مقاوم است، نیاز به هرس دارد که بلافاصله بعد از گل دادن صورت میگیرد. بهتر است با فاصله 90 تا 200 سانتیمتر از هم کاشته شوند. کاربرددر خیابانها و پارکها ، گونههای رونده و زیبای نسترن با آویزان شدن از حصارها ، داربستها و دیوارها منازل زیبا بوجود میآورند. تکثیربوسیله کاشت بذر از خراش دادن و سرما دهی آن ، گرفتن قلمه چوب سخت به طول 15 تا 20 سانتیمتر و قطر 6 تا 10 سانتیمتر در پاییز و پیوند شکمی صورت میگیرد.
پیچ گلیسین
مشخصات کلی گیاهنواحی گسترشاین گیاه بومی چین است و از قدیم در ایران کشت میشود. ارتفاعبه 18 متر یا بیشتر میرسد. ساقهقطور و بالارونده است. برگدارای 13 - 7 برگچه به طول 3.5 تا 7.5 سانتیمتر میباشد. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به صورت مجتمع در خوشههایی به و 30 سانتیمتر و به رنگ آبی و بنفش میباشد و دارای عطر ملایمی است. زمان گلدهیاردیبهشت ماه میباشد. نیاز اکولوژیکیدر سالهای اول رشد سریعی داشته و در طی زمان گلدهی و در طول رشد نیاز به آب کافی و زهکشی مناسب دارد. اگر در نقاط آفتابی کاشته شود گلدهی بیشتر میشود و نیاز به هرس نیز دارد. کاربردبرای کاشت در نواحی سردسیر و نیز در شرایط آب و هوای ایزان بسیار مناسب دارد. تکثیربوسیله خوابانیدن در بهار ، تهیه قلمه در اواخر تابستان و کاشت بذر در بهار صورت میگیرد.
منبع: دانشنامه رشد
سلام
آ و آ جان لیست کاملی ا رایه دادند.
فکر میکنم منظور شما رایکی از دو گیاه پاپیتال یا مو چسب تامین میکند.
موفق باشید.
سلام
با اجازه از دانیلای عزیز حرفشون رو تکمیل میکنم.
این حالتی که شما اشاره فرمودید به احتمال 90درصد بدلیل آلودگی قارچی در محل یقه هست.قبل از کاشت میبایست بذور را با مواد و سموم ضد قارچ های خاکزی آغشته کنید.ضمن اینکه اگر دوره های استراتیفه و ورنالیزه کردن را هم کامل نکرده باشید و بذور شما از دسته بذوری باشد که نیازمند انجام این دوره هاست،گیاه جوان توانایی بقا را از دست خواهد داد.
موفق باشید.
از دوستان ممنونم.
به نظرم رسیده که برای زیبایی اتاق یکی از این گیاهان رو تو محوطه اتاق توی گلدون بکارم. تا سقف و دیوارای اتاقو بپوشونه.
از ایده های طراحی منزل خودمه.
برای این کار بنظرتون کدوم مناسب تره و زیبا تر می شه.
بازم ممنونم.
سلام دوباره
خب توی منزل فکر میکنم یه کم فرق داشته باشه چون این گیاها اغلب توی حیاط بهتر رشد میکنند و شما توی اتاق محدودیت نور و جریان هوا دارین ضمن اینکه اغلب این نوع گیاه های چسبنده به دیوار وقتی خشک بشن..زیبایی دیوار رو هم میگیرن...شما باید توی خونه از انواع مختلف پیچک که قابلیت سازگاری با نور منزلتون رو هم داشته باشه استفاده کنید
من خودم " پوتوس" رو به شما توصیه میکنم...منتظر نظرات کاملتر جناب امین رخ هم هستیم
پوتوس:
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)