چیزی که من گفتم دلیلی برای تلاش نکردن نیست، توضیح این بود که تلاش کردن لزوما قرار نیست حتی بطور نسبی حلال مشکلات باشه و مسائل خیلی فراتر از این است که بگیم "پول نداشتن در ازدواج بهانه است".
الان دوباره شما یه حرف عجیب زدید (قسمت بولد)، شما روی چه حسابی میگید اونی که نزدیک خط فقر هست اصلا پتانسیلش رو نداره و در حد کارگر بودنه ؟! چطور خیلی از همین افراد تونستن برن دانشگاه و درس بخونن، خیلی هاشون وقتی مهاجرت می کنند در کشورهای جدید خیلی هم موفق هستند. یعنی در کشورهای اروپایی که درصد افراد زیر خط فقر یک رقمی است مسئله بخاطر پتانسیل متفاوت اونهاست؟+ این در راستای ذهنیت قبلی شماست که مقصر در هر صورت خود شخص است. اگه پول نداره یعنی پتانسیل نداشته، اگه بیکار هست یعنی تلاش نمی کنه و ... . در نهایت هم میگید من فقط درسته ای رو خطاب می دم که می تونن تلاش کنند ولی نمی کنند، می تونند ازدواج کنند ولی چون دنبال تجمل و ... هستند نمی کنند.
همه تحقیقات در همه دنیا نشون میدن مسائل مالی مهمترین فاکتور در ازدواج موفق است. افرادی که شرایط مالی و رفاهی خوبی دارن (افرادی که با یک - و فقط یک - شغل تمام وقت درآمد در حدی دارند که به مخارج زندگی و تفریح و ... می رسند) افرادی هستند که موقع ازدواج هم بهتر شریکشون رو انتخاب می کنند و هم بعد از ازدواج زندگی مشترک بهتری دارند و نرخ جدایی در بین این افراد هم خیلی کمتر است. شما هیچ وقت نمی تونید در جامعه ای که در بحران اقتصادی بسیار شدید مثل شرایط فعلی ایران است بگید مسائل مالی در ازدواج فقط بهانه است.