وقتی گوشی تلفنهمراه انیماتور میشود :
نوکیا N8 و سیستم سلاسکوپ:
وقتی آرش برهمند به من گفت که با گوشی موبایل یک انیمیشن آن هم از نوع عروسکی یا استاپموشن (Stop Motion) ساختهاند من حرفش را به حساب شوخیهای همیشگی گذاشتم و خندیدم. اما احساس کردم که هیچ کدام از علائم شوخی در چهره آرش وجود ندارد و یک لحظه تعجب کردم. البته به من حق بدهید که تعجب کنم چراکه زیاد به دنبال گوشیهاي جدید و تکنولوژیهای عجیب و غریب در صنعت گوشیهای تلفنهمراه نیستم. تنها قابلیتی که گوشی من دارد دریافت پیامهای صوتی و متنی است و البته یک دوربین باکیفیت خندهدار.
البته شنیده بودم که گوشیهایی ساخته شده که دوربینشان هشت مگاپیکسل است و کارهاي محيرالعقول میکنند اما خودمانیم دیگر به درد استاپموشن نمیخورند. اما آرش حرفش اصلا شوخی نبود و شرکت نوکیا مبدع این اتفاق غیرقابل تصور است. نوکیا N8 گوشی است که قدرت عجیبی در تصویربرداری دارد. کیفیت دوربین این گوشی نهتنها که هشت مگاپیکسل بلکه ۱۲ مگاپیکسل است. به نظر من بهتر است بگوییم شرکت نوکیا یک دوربین ساخته است که قابلیت نصب سیمکارت و استفاده از آن به عنوان تلفنهمراه را دارد.
پروفسور فلچر سلاسکوپ را برای این گوشی طراحی کرده که میتوان با آن تصاویر میکروسکوپی را ضبط کرد. کمپانی انیمیشن آردمن که سازنده انیمیشنهای والاس و گرومیت است این انیمیشن مینیاتوری را ساخته است. تکنیک استاپموشن یکی از پرهزینهترین سبکهای انیمیشن است. در این روش انیمیشنسازی دکور اهمیت فوقالعادهایی دارد. در ساخت دکور باید حسابی صبور بود تا دکوری با جزيیات فوقالعاده ساخته شود. جزيیات دکور باعث میشود که انیمیشن جذابیت بینظیری داشته باشد. اگر به انیمیشنهایی که با این روش ساخته شدهاند دقت کنید متوجه میشوید که دکور جزيیات خیلی دقیقی دارد.
در عین حال هر چقدر بخواهید جزيیات دقیقتری داشته باشید باید بیشتر روی دکور کار کنید. در این میان باید به این موضوع که قرار است در این دکور عروسکها بازی کنند هم دقت کنید. دکور را باید با وسایلی بسازید که توانایی مقاومت را در اثر حرکت دادن و بازی دادن عروسکها را داشته باشد. همینطور باید اسباب صحنه را در اندازهایی بسازید که بشود در آن کار کرد. اگر دکور خیلی کوچک باشد قطعا نمیتوان روی آن کار کرد. سازنده عروسک باید عروسکها را با توجه به اندازه دکور و با مقیاس درست طراحی کند. در انیمیشن «نقطه» دکور داستان با وسایلی ساخته شده که در اندازه طبیعی هستند؛ مثل میخ، سوزن، پارچه، دکمه و ...
جالب است بدانید که عروسک یا شخصیت این انیمیشن اندازهاش در حدود ۹ میلیمتر است. اما بايد توجه کرد که حرکت دادن یک عروسک ۹ میلیمتری در یک انیمیشن عروسکی کاملا غیرممکن است. سامو سائنس کارگردان این انیمیشن برای حرکت دادن این شخصیت ۵۰ عروسک با همین شکل درست کرده است. هر کدام از این پنجاه عروسک در فیگورهای مختلف هستند که در کنار هم باعث حرکت میشوند. سازنده عروسکها به خاطر حساسیت و دقیق بودن کار نهتنها که نمیتواند حرکت کند يا با کسی صحبت کند بلکه نباید حتی نفس بکشد تا احيانا هنگام رنگآمیزی عروسکها دستش تکان بخورد و کل عروسک یک رنگ نشود. این فیلم در واقع یک تبلیغ است برای گوشی نوکیا N8 و سیستم سلاسکوپ. در ثانیههای آخر این انیمیشن میتوانید فضای استودیو را ببینید که چگونه یک گوشی توانسته یک انیمیشن با تکنیک استاپموشن درست کند. تیم آردمن با مشقت فراوان برای ساخت این انیمیشن توانستهاند کاری کنند که برای اهل انیمیشن غیرقابل تصور باشد و به همین خاطر این انیمیشن در کتاب رکورد گینس ثبت شده است. نه به این دليل که با گوشی انیمیشن ساختهاند بلکه به این خاطر که انیمیشنی در این مقیاس ساخته شده است. تیم سازنده در هر روز فقط میتوانست چهار ثانیه از آن را بسازد. به این خاطر که حرکت در دکور با این اندازه بسیار سخت است و طبیعی است که باید بیشتر وقت کرد. اما نوکیا این گوشی را برای انیماتورها نساخته است و سیستم سلاسکوپ ممکن است فقط در همین پروژه انیمیشنی استفاده شود. این سیستم برای جاهایی که تجهیزات پزشکی کم است استفاده میشود تا بتوان به منظور آنالیز نمونههای خونی با دوربین موبایل از آنها عکسبرداری کنند. این سیستم در اوگاندا تست شده است و توانستهاند از آن برای تشخیص مالاریا در خون استفاده کنند. شرکت آردمن توانسته با تغییر در تصاویر گرفته توسط این دوربین به تصاویر دلخواه خود دست یابد و این انیمیشن را به عنوان یک محصول خارقالعاده به سفارش نوکیا تولید کند. برای این انیمیشن آنها بیش از دهها هزار فریم عکس گرفتهاند که همه این عکسها در کنار هم به این انیمیشن تبدیل شدهاند.
امروزه سرعت رشد تکنولوژی آنقدر سریع شده که افراد(مخصوصا ایرانیها) حتی در استفاده به گرد آن نمی رسند چه برسد به ساخت و تولید. پس با این اتفاقاتی که الان در دنیای تکنولوژی و ارتباط میافتد اگر فردا کسی پیدا شود و به من بگوید که یک گوشی آمده که با آن میتوانی جراحی قلب باز انجام دهي، من اصلا تعجب نمیکنم و جوابم ممکن است این باشد: آهان، چه جالب. یادم میآید سالها پیش وقتی سیستم ویبره(لرزش) روی گوشیهای موبایل آمد من انگشت به دهان ماندم و با خودم میگفتم که مگر ممکن است؟؟ اما امروز با گوشی تلفنهمراه انیمیشن میسازند و بیماری مالاریا را تشخیص می دهند، پس طبیعی است که فردا روزی هم با آن جراحی قلب کنند.

اگر برای شما هم جالب است که یک گوشی انیمیشن بسازد و علاقه دارید آن انیمیشن را ببینید میتوانید به تحریریه آنلاین عصر ارتباط بروید و این انیمیشن جالب را دانلود کنید.
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
منبع:
هفته نامه عصر ارتباط