تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: آیا انسان بر خلاف سایر موجودات دارای فطرت است؟

راي دهنده
45. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • آری، انسان برخلاف همه موجودات چیزی به نام فطرت دارد.

24 53.33%
  • خیر، انسان همانند سایر موجودات چیزی به نام فطرت ندارد.

21 46.67%
صفحه 22 از 26 اولاول ... 12181920212223242526 آخرآخر
نمايش نتايج 211 به 220 از 253

نام تاپيک: آیا انسان بر خلاف سایر موجودات دارای فطرت است؟

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

تمام حرف من اینه که تجربه لذت درونی و شخصی هست، یعنی غیر قابل مشاهده هست، و به همین دلیل نمیشه
    مستقیما خودش رو تحت متد علمی دراورد، حالا شما چرا نمیتونید این رو درک کنید من نمیدونم!
    شما قبول دارید یک انسان ، وقتی بهش شوک الکتریکی بدیم ، احساس درد میکنه ؟
    اگر قبول دارید توضیح بدید ، چطور به این نتیجه رسیدید ؟ بر چه مبنایی ؟ چی حس درد رو در فرد ایجاد میکنه ؟

وقتی این توضیح رو به ما بدید ، من بر اساس همون توضیح شما بهتون نشون میدم شامپانزه هم همین احساس رو داره .

و برای شما بهتره که همینجا بگید قبول ندارم که شوک الکتریکی باعث درد در انسان بشه ! چون وضع وخیم میشه !!! قبلا هم توضیح دادم چرا وضع وخیم میشه و تناقض تو حرفاتون بوجود میاد ولی الان سعی میکنم بیشتر برای شما بازش کنم ...

به هر حال الان من از شما میخوام بهم توضیح بدید چرا وقتی به انسان شوک الکتریکی میدیم حس درد میکنه و این حس درد به کجای مغزش ارتباط داره . در کجای مغزش این حس رو درک میکنه . همین . توضیح اضافی نمیخوایم ...

2. این کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

در مورد بقیه مطالبت چیزی نمیگم، چون فقط تکرار مکرراته و انگار قرار نیست به جاب برسیم، اما در مورد این قسمت از حرفات:
    بازم میگم ، کم اطلاعی !
    اولا اگر فردی معتقده که بعد از جدا شدن انسان از نیکانش در فرایند فرگشت اتفاقی در مغز افتاده که باعث شده انسان از یک رباط بدون احساس تبدیل بشه به یک موجودی که احساس رو تجربه میکنه ، باید برای این ادعاش شواهد رو ارائه بده . مثلا مشخص کنه دقیقا بعد از جدا شدن ما از شامپانزه ها چه بخشی از مغز تغییر کرده که احساس رو درک کنه (بالاخره این احساس باید در یک جایی از مغز نشات بگیره. کجاست اونجا ؟) . تا اونجا که من میدونم همچین چیزی رو نداشتیم ، بلکه برعکس در neuroscience دقیقا برعکسش بدست اومده تا اینجا .
    برای ادعاش شواهدی نداره! اصلا چیزی از فرگشت و تکامل و عصب شناسی نمیدونه! مگه اگر من بگم من قبول ندارم اب تو صد درجه میجوشه باید برای ادعام دلیل بیارم، شما که ادعا دارید حرف من علمی نیست و علم خلافش رو ثابت کرده، باید به من نشون بدید که اینطور نیست؟
    حالا فرض کن بگه این تفاوت ناشی از اون چند میلیون سلول اضافی هست که تو مغز ماست؟ شما چطور میتونید نشون بدید اینطور نیست؟

ما میدونیم که گیاهان مثل انسان این درک احساس رو ندارن . چرا ؟ چون مغزی ندارن که بخوان این احساس رو داشته باشن . در واقع این نوع از احساس و رفتار وابسته به ساختار مغز موجود هست . خب وقتی ما هم مثل حیوانات سیستم پاداش داریم ، مث اونها سیستم دوپامین داریم و مثل اونها limbic system داریم ، بعد ساختار این بخش ها از مغزمون هم شباهت داره . دیگه شما نیاز به چه شواهدی داری که بفهمی مثل اونها احساس هم داریم .
    شما پذیرفتی که هر احساس یا رفتاری ناشی از فعالیت بخش خاصی از مغزه . ما رفتیم برای انسان اون بخش از مغز رو پیدا کردیم . بعد میبینیم عینا حیوانات هم همون بخش رو دارن ! در این شرایط چطور منکر میشید که حیوانات احساس ندارن ؟! چون ما انسانیم اونا حیوان ؟!! این جمله شامل هیچگونه استدلالی نیست!
    گرفتمت!
    تو بر چه اساسی میگی "ما میدونیم که گیاهان مثل انسان این درک احساس رو ندارن"؟
    از کجا میدونید سیستم گیاه طوری نیست که وقتی مثلا آب بش میذیم یا دی اکسید جذب میکنه لذت نمیبره؟ شما بر چه اساس میگید تنها سیستم زنده ای که میتونه لذت رو درک کنه حتما باید مغز داشته باشه، دوپامین ترشح کنه، و رفتاری مثه رفتار ما نشون بده؟
    اگر این سوال رو جواب علمی بدی تا آخر عمر مدیونت میشم که به این ذهن ناآرام آرامش دادی!

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

شما قبول دارید یک انسان ، وقتی بهش شوک الکتریکی بدیم ، احساس درد میکنه ؟
    اگر قبول دارید توضیح بدید ، چطور به این نتیجه رسیدید ؟ بر چه مبنایی ؟ چی حس درد رو در فرد ایجاد میکنه ؟

وقتی این توضیح رو به ما بدید ، من بر اساس همون توضیح شما بهتون نشون میدم شامپانزه هم همین احساس رو داره .

و برای شما بهتره که همینجا بگید قبول ندارم که شوک الکتریکی باعث درد در انسان بشه ! چون وضع وخیم میشه !!! قبلا هم توضیح دادم چرا وضع وخیم میشه و تناقض تو حرفاتون بوجود میاد ولی الان سعی میکنم بیشتر برای شما بازش کنم ...

به هر حال الان من از شما میخوام بهم توضیح بدید چرا وقتی به انسان شوک الکتریکی میدیم حس درد میکنه و این حس درد به کجای مغزش ارتباط داره . در کجای مغزش این حس رو درک میکنه . همین . توضیح اضافی نمیخوایم ...
    مرحبا، سوالی پرسیدی که می خواستم خودم بپرسم! خوب دقت کن ببین چی میگم، که کلید حل مشکلات دنیا و آخرت همینه!
    به من شوک میزنن، احساس در میکنم، این احساسم دلیل عصبی ش ترشح مثلا یک هورمون در مغزم هست، نشانه های ظاهری مخصوصی هم داره. خب بعد از من به شما شک میزن و من میگم شما هم دارید درد میکشید، از کجا فهمیدم؟
    1. شوک در من ایجاد درد کرد، پس در تو هم ایجاد درد میکنه
    2. رفتاری بروز میدی که عین رفتار من هنگام تجربه درد بود
    3. مغزت رو اسکن میکنم میبینم تو هم موقع درد، فلان قسمت مغزت فعال میشه، دقیقا مثل مغز من هنگام تجربه درد

اما آیا من درد تو رو میبینم، مشاهده میکنم، لمس میکنم
    ؟ خیر

من احساس درد رو فقط و فقط و فقط در درون خودم تجربه میکنم، در هیچ کس یا چیز دیگه اون رو درک نمیکنم. اما چون این درد نشانه هایی هم داره، من از طریق این نشانه ها به وجود این احساس در تو پی میبرم، یعنی از راه تمثیل و مقایسه این نشانه ها با نشانه های خودم هنگام احساس درد، یعنی غیر مستقیم، یعنی با واسطه

یعنی، اگر بخاطر اشکالی در مغزم از شوک احساس درد نکنم، هیچ وقت نمی تونم احساس درد تو رو درک کنم، و شاید هم از رفتار تو هنگام احساس درد تعجب کنم که چرا این کارا رو میکنه، حالا فرض کن تو دنیا فقط من و تو باشیم، اگر خودت بم نگی و من رفتارت رو نبینم و فقط اسکن مغزیت رو بمن نشون بدی و بگی این اسکن مغزت هنگام احساس درد هست آیا هیچ وقت میتونم از روی اسکن مغزی تو به وجود احساس درد در تو پی ببرم؟

این رو مقایسه کن با اینکه بخوای بم نشون بدی اب در 100 درجه میجوشه، که هیچ ربطی به تجربیات من نداره و فقط کافیه بتونم ببینم، تا حرفت رو قبول کنم.
    Last edited by N I G H T P E A C E; 19-09-2014 at 12:26.

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

تکرار مکررات رو خوب اومدی !!

قبل از هر چیز پاسخ من به شما در این پست بهتون کمکی نمیکنه چون شما از پایه یه مشکلی دارید با اصل قضیه که در این پست [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] سعی کردم مسیری تعیین کنم که اون رو مشخص کنیم و از اون طریق به شما پاسخ بدیم .

برای ادعاش شواهدی نداره! اصلا چیزی از فرگشت و تکامل و عصب شناسی نمیدونه! مگه اگر من بگم من قبول ندارم اب تو صد درجه میجوشه باید برای ادعام دلیل بیارم، شما که ادعا دارید حرف من علمی نیست و علم خلافش رو ثابت کرده، باید به من نشون بدید که اینطور نیست؟
    حالا فرض کن بگه این تفاوت ناشی از اون چند میلیون سلول اضافی هست که تو مغز ماست؟ شما چطور میتونید نشون بدید اینطور نیست؟
    زمانی ادعای "آب در 100 درجه نمیجوشه" ، معتبر هست (بعنوان یک ادعا در یک بحث علمی) که مورد ی داشته باشید . یا بتونید نشون بدید شواهد قبلی در مورد اینکه آب در صد درجه میجوشه ، نقصی دارن . از این دو حالت خارج نیست ... وگرنه میرید تو شبه علم .
    بازم میگم پست 211 کلید حل این مشکل هست . به اون بپردازید پاسخ پیدا میشه انشالله !

اما اون چند میلیون سلول ، یه عملکردی دارن . اگر تونستید نشون بدید کارشون درک احساس هست ، ما مخلص شما هم هستیم ، علم عصب شناسی از این کار شما قدردانی و تشکر میکنه ! وگرنه علم اینجوری نیست که هرچیزی نمیدونید چیه همینجوری به یه چیز نسبت بدید !! شما که ماشالله خیلی حساسی روی متد علمی !!

گرفتمت!

تو بر چه اساسی میگی
    "ما میدونیم که گیاهان مثل انسان این درک احساس رو ندارن"؟
    از کجا میدونید سیستم گیاه طوری نیست که وقتی مثلا آب بش میذیم یا دی اکسید جذب میکنه لذت نمیبره؟ شما بر چه اساس میگید تنها سیستم زنده ای که میتونه لذت رو درک کنه حتما باید مغز داشته باشه، دوپامین ترشح کنه، و رفتاری مثه رفتار ما نشون بده؟
    اگر این سوال رو جواب علمی بدی تا آخر عمر مدیونت میشم که به این ذهن ناآرام آرامش دادی!
    آفرین

بر این اساس که گیاه مغزی نداره که بخواد احساسی رو درک کنه. شما که پذیرفته بودی احساسات و رفتارها ناشی از "مغز" هست و گفته بودی غیر از این هم نمیتونه باشه . حالا چطور شد فکر میکنید گیاه هم احساس داره ؟
    چرا درک لذت فقط مخصوص موجوداتی هست که مغز دارن ؟
    نگاهی به تعریفی که خودتون هم ازش استفاده میکنید و من هم قبولش دارم بندازید :
    ......... Pleasure describes the broad class of mental states that
    حالا نیازه من به شما بگم mental state چیه ؟ مغز نباشه mental state وجود داره ؟!!

نیازی نیست تا اخر عمر مدیون ما باشید ، یا اعتراف کنید که باورهاتون خرافی هست !! هرکس ممکننه یه زمانی اعتقاداتش عوض بشه یا بفهمه اشتباه میکنه ... شما کافیه به تعاریفی که ازش در بحث استفاده میکنید دقت بیشتری بکنید و بهش پایبند باشید ...

6. 2 کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

مرحبا، سوالی پرسیدی که می خواستم خودم بپرسم! خوب دقت کن ببین چی میگم، که کلید حل مشکلات دنیا و آخرت همینه!
    به من شوک میزنن، احساس در میکنم، این احساسم دلیل عصبی ش ترشح دوپامین در مغزم هست، نشانه های ظاهری مخصوصی هم داره. خب بعد از من به شما شک میزن و من میگم شما هم دارید درد میکشید، از کجا فهمیدم؟
    1. شوک در من ایجاد درد کرد، پس در تو هم ایجاد درد میکنه
    2. رفتاری بروز میدی که عین رفتار من هنگام تجربه درد بود
    3. مغزت رو اسکن میکنم میبینم تو هم موقع درد، فلان قسمت مغزت فعال میشه، دقیقا مثل مغز من هنگام تجربه درد

اما آیا من درد تو رو میبینم، مشاهده میکنم، لمس میکنم
    ؟ خیر

من احساس درد رو فقط و فقط و فقط در درون خودم تجربه میکنم، در هیچ کس یا چیز دیگه اون رو درک نمیکنم. اما چون این درد نشانه هایی هم داره، من از طریق این نشانه ها به وجود این احساس در تو پی میبرم

یعنی، اگر بخاطر اشکالی در مغزم از شوک احساس درد نکنم، هیچ وقت نمی تونم احساس درد تو رو درک کنم، و شاید هم از رفتار تو هنگام احساس درد تعجب کنم که چرا این کارا رو میکنه، حالا فرض کن تو دنیا فقط من و تو باشیم، اگر خودت بم نگی و من رفتارت رو نبینم و فقط اسکن مغزیت رو بمن نشون بدی و بگی این اسکن مغزت هنگام احساس درد هست آیا هیچ وقت میتونم از روی اسکن مغزی تو به وجود احساس درد در تو پی ببرم؟
    الله اکبر

احساس درد که با دوپامین همراه نیست ولی خب با جزئیات کار نداریم ... اصل مطلب :

1. بر اثر شوک رفتار من و شما یکسان بوده
    2. مغز ما یک نوع از فعالیت رو در بخش های مشخصی نشون میده

خب فکر میکنید برای شامپانزه چطوره ؟
    1. همون رفتاری رو نشون میده که ما نشون میدیم
    2. همون بخش هایی از مغزش فعال میشه که برای ما میشه .

خب ؟! اگر بگیم ما که حس رنج شامپانزه رو درک نمیکنیم نمیتونیم بر اساس این دو شواهد بگیم اونم درد رو حس میکنه . خب عین همین قضیه برای مقایسه ی بین من و شما هست . شما که درد منو حس نمیکنی ، نمیتونی بر اساس همون 2 شاهد بگی که من درد حس میکنم !!!

بنابراین اگر با ادعای شما پیش بریم به کل نمیشه هیچ نتیجه ای از این 2 شاهد بدست اومده گرفت . چه انسان چه حیوان ...

بنابراین بازم برمیگردم به سوال :

از کجا میفهمید انسان ها با شوک الکتریکی حس درد میکنن ؟ (بر اساس منطق شما اون دو شاهد کافی نبود. لطفا شاهد دیگه ای ارائه بدید !! اگر ندارید دو راه میمونه. یا بپذیرید که مشخص نیست انسان هنگام شوک درد حس کنه و بکل این نتیجه گیری غیر علمیه. یا بپذیرید که تفکیک بیجاتون بین انسان و حیوان تناقض ایجاد میکنه.)
    Last edited by Mohammad Hosseyn; 19-09-2014 at 12:35.

8. 2 کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

تکرار مکررات رو خوب اومدی !!
    چاکریم!

زمانی ادعای "آب در 100 درجه نمیجوشه" ، معتبر هست (بعنوان یک ادعا در یک بحث علمی) که مورد ی داشته باشید . یا بتونید نشون بدید شواهد قبلی در مورد اینکه آب در صد درجه میجوشه ، نقصی دارن . از این دو حالت خارج نیست ... وگرنه میرید تو شبه علم .
    بازم میگم پست 211 کلید حل این مشکل هست . به اون بپردازید پاسخ پیدا میشه انشالله !

اما اون چند میلیون سلول ، یه عملکردی دارن . اگر تونستید نشون بدید کارشون درک احساس هست ، ما مخلص شما هم هستیم ، علم عصب شناسی از این کار شما قدردانی و تشکر میکنه ! وگرنه علم اینجوری نیست که هرچیزی نمیدونید چیه همینجوری به یه چیز نسبت بدید !! شما که ماشالله خیلی حساسی روی متد علمی !!
    نگرفتی چی شد! یا گرفتی میخوای بپیچونی! این مثال شما در مورد آب صادقه اما در مورد احساس لذت خیر! چرا؟ چوب با روش علمی اثبات شده که آب در 100 درجه میجوشه، این ادعا تکرار پذیر و قابل مشاهده هست! همه قبول دارن. چرا؟ چون با روش علمی اثبات شده. اما بحث اینه که این ادعای شما هیچ کدوم از این معیارها رو نداره! کجا اثبات علمی شده! همه قبول دارن؟ که بگیم از این دوحالت خارج نیست! خوبه دوباره این مطلب رو بخونی!

There has been debate as to whether pleasure is experienced by other animals rather than being an exclusive property of humankind....However, it may be argued that we simply cannot know whether animals experience pleasure, and most scientists, indeed, prefer to remain neutral while using anthropomorphisms as and when they need them
    امیدوارم تفاوت این دو مثال مع الفارق رو فهمیده باشی!

آفرین

بر این اساس که گیاه مغزی نداره که بخواد احساسی رو درک کنه. شما که پذیرفته بودی احساسات و رفتارها ناشی از "مغز" هست و گفته بودی غیر از این هم نمیتونه باشه . حالا چطور شد فکر میکنید گیاه هم احساس داره ؟
    چرا درک لذت فقط مخصوص موجوداتی هست که مغز دارن ؟
    نگاهی به تعریفی که خودتون هم ازش استفاده میکنید و من هم قبولش دارم بندازید :
    ......... Pleasure describes the broad class of mental states that
    حالا نیازه من به شما بگم mental state چیه ؟ مغز نباشه mental state وجود داره ؟!!
    باز نگرفتی چی شد!! اول از کجا من گفتم همیشه احساس ناشی از مغز هست! دوباره ...
    این حرف من:
    شما بر چه اساس میگید تنها سیستم زنده ای که میتونه لذت رو درک کنه حتما باید مغز داشته باشه، دوپامین ترشح کنه، و رفتاری مثه رفتار ما نشون بده؟
    من خودم دارم میگم شما چرا چنین برداشتی دارید (که لذت ناشی از مغزه) اونوقت میگی من خودم چنین عقیده دارم!
    دقت داشته باش اونجا که من گفتم قبول دارم احساس حاصله فعل و انفعالات مغزه منظورم این بود که امکان نداره از تو هوا باشه، نه این نتیجه که شما گرفتید!
    اصلا سوال من همینه که شما چرا میگید برای داشتن mental states حتما باید مغز وجود داشته باشه؟ بر چه اساس؟ شاید گیاهان هم برای خودشون میفهمن و درک میکنن، شما از کجا میدونید این طور نیست؟ همین که شما میگید:
    ما میدونیم که گیاهان مثل انسان این درک احساس رو ندارن
    خودش مغلطه توسل به جهل نیست؟ چرا؟ این حرف خودت تو پست شماره 152 نیست:
    از اینکه ما نمیدونیم ایا حیوانات به خدا و جهان و خودشون و سایر موجودات فکر میکنن یا نه ، نمیشه نتیجه گرفت که ما تنها موجوداتی هستیم که به این چیزها فکر میکنیم. این میشه مغلطه توسل به جهل .
    منم بر همین اساس میگم اینکه ما نمیدونیم ایا گیاهان احساس درد میکنن یا نه ، نمیشه نتیجه گرفت که ما و حیوانات تنها موجوداتی هستیم که به این احساسات رو دایم. این میشه مغلطه توسل به جهل

پس دوباره میپرسم:
    Last edited by N I G H T P E A C E; 19-09-2014 at 13:05.

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

الله اکبر

احساس درد که با دوپامین همراه نیست ولی خب با جزئیات کار نداریم ... اصل مطلب :
    قبل از اینکه پست بدی تصحیحش کردم، حواسم نبود!!!

شما که درد منو حس نمیکنی ، نمیتونی بر اساس همون 2 شاهد بگی که من درد حس میکنم !!!
    آفرین! همینو میخواستم! این یعنی این نتیجه گیری ما علمی نیست! بر اساس معیار قرار دادن خودمونه! امیدوارم دیگه منظورم رو فهمیده باشید، پلیز!

تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

دقت داشته باش اونجا که من گفتم قبول دارم احساس حاصله فعل و انفعالات مغزه منظورم این بود که امکان نداره از تو هوا باشه، نه این نتیجه که شما گرفتید!
    این نقل و وقل از شما پست [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

من تا الان چند بار گفتم در اینکه اینها دلیل الکتروشیمیایی در مغز داره کاملا موافقم،
    حتی گفتم امکان نداره غیر از این باشه
    چی بگم ... شما رسما میچرخید تو بحث !

اصلا سوال من همینه که شما چرا میگید برای داشتن
    mental states حتما باید مغز وجود داشته باشه؟ بر چه اساس؟ شاید گیاهان هم برای خودشون میفهمن و درک میکنن، شما از کجا میدونید این طور نیست؟ همین که شما میگید:

ما میدونیم که گیاهان مثل انسان این درک احساس رو ندارن

خودش مغلطه توسل به جهل نیست؟ چرا؟ این حرف خودت تو پست شماره 152 نیست:

از اینکه ما نمیدونیم ایا حیوانات به خدا و جهان و خودشون و سایر موجودات فکر میکنن یا نه ، نمیشه نتیجه گرفت که ما تنها موجوداتی هستیم که به این چیزها فکر میکنیم. این میشه مغلطه توسل به جهل .

منم بر همین اساس میگم اینکه ما نمیدونیم ایا گیاهان احساس درد میکنن یا نه ، نمیشه نتیجه گرفت که ما و حیوانات تنها موجوداتی هستیم که به این احساسات رو دایم. این میشه مغلطه توسل به جهل
    دوست عزیز ، معتقدین به دوگانگی جوهر در فلسفه بیان میفرمودند که حالت ذهنی با حالت مغز یکی نیست چون چیزی فرای مغز وجود داره که بعد غیر مادی اسمشو گذاشتن . اینها نتونستن ادعای خودشون رو علمی ثابت کنن .
    اما در عوض این ایده که حالات ذهنی همون حالات فیزیکی مغز هست ، تا به امروز با تحقیقات صورت گرفته روی مغز پذیرفته شده . بنابراین ما نمیتونیم بپذیریم که حالات ذهنی منشایی جز حالات مغزی داره . ما برای اینکه بپذیریم حالات ذهنی همون حاات فیزیکی مغز هستن ، شواهدی داریم . بنابراین اعتقاد به این مسئله توسل به جهل نیست. شما وقتی نمیدونی توسل به جهل چیه چرا ازش همینجوری در بحث استفاده میکنی؟ توسل به جهل یعنی ما اصلا راجع به موضوع هیچی ندونیم ، بعد استدلال خودمون رو بر پایه ی ندونستن بچینیم. در حالی که ما اینجا میدونیم که حالات ذهنی با حالات مغزی همبستگی دارن .

آفرین! همینو میخواستم! این یعنی این نتیجه گیری ما علمی نیست! بر اساس معیار قرار دادن خودمونه! امیدوارم دیگه منظورم رو فهمیده باشید، پلیز!
    پس از نظر شما گزاره ی "اگر به انسان شوک الکتریکی بدیم، درد احساس میکنه " علمی نیست ؟

پس این جملتون چی میشه ؟
    چون این درد
    نشانه هایی هم داره، من از طریق این نشانه ها به وجود این احساس در تو پی میبرم
    در نهایت (بر اساس حرف خود شما که بازم از نظر من ناقصه) ما میتونیم بگیم به همون اندازه مطمئنیم که با دادن شوک الکتریکی به شامپانزه ، دردش میگیره که مطمئنیم با دادن شوک الکتریکی به انسان دردش میگیره .

12. 2 کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

هر چند مطمئن هستم شما شاید معنی این جمله رو نفهمید اما حداقل برای دیگران دوباره حرفم رو تکرار میکنم، شما گویا هنوز با مفهوم تناقض آشنایی کاملی ندارید. شاید هم دارید اما دنبال پوششی هستید برای چرخش های خودتون! از پست 216 دوباره از خودم نقل قول میگیرم:
    اینکه شما از کجای جمله من نتیجه گرفتید که احساس حتما باید ناشی از مغز باشه، باز هم من نمیدونم!

دوست عزیز ، معتقدین به دوگانگی جوهر در فلسفه بیان میفرمودند که حالت ذهنی با حالت مغز یکی نیست چون چیزی فرای مغز وجود داره که بعد غیر مادی اسمشو گذاشتن . اینها نتونستن ادعای خودشون رو علمی ثابت کنن .
    اما در عوض این ایده که حالات ذهنی همون حالات فیزیکی مغز هست ، تا به امروز با تحقیقات صورت گرفته روی مغز پذیرفته شده . بنابراین ما نمیتونیم بپذیریم که حالات ذهنی منشایی جز حالات مغزی داره . ما برای اینکه بپذیریم حالات ذهنی همون حاات فیزیکی مغز هستن ،
    فلسفه میبافید برای رفع تناقض گوی هاتون!
    دوباره یه مقایسه بکنید:
    +
    ما میدونیم که گیاهان مثل انسان این درک احساس رو ندارن . چرا ؟ چون مغزی ندارن که بخوان این احساس رو داشته باشن . در واقع این نوع از احساس و رفتار وابسته به ساختار مغز موجود هست ...
    سوال من:
    حالا این که شما فکر میکنید با این فلسفه بافی ها ما رو بپیچونین یه بحث دیگس!
    راستی گفتی نمیدونم توسل به جهل چیه! تعریفش رو میارم از تاپیک مغلطه چیست:
    مغلطه توسل به جهل یا توسل به نادانی ، مغلطه ای است که شخص گزاره ای را صحیح می داند تنها به دلیل آن که نقیض آن ثابت نشده است. صورت دیگر این مغلطه آن است که شخص گزاره ای را صحیح فرض داند به دلیل آن که نمی تواند تصور کند چیزی به جز آن صحیح باشد.
    اینم حرف شما:
    ما میدونیم که گیاهان مثل انسان این درک احساس رو ندارن . چرا ؟ چون مغزی ندارن که بخوان این احساس رو داشته باشن . در واقع این نوع از احساس و رفتار وابسته به ساختار مغز موجود هست ...
    اینم دلیلتون برای این ادعاتون:
    اما در عوض این ایده که حالات ذهنی همون حالات فیزیکی مغز هست ، تا به امروز با تحقیقات صورت گرفته روی مغز پذیرفته شده . بنابراین ما نمیتونیم بپذیریم که حالات ذهنی منشایی جز حالات مغزی داره .
    قضاوت با دیگران !
    فقط یه سوتل خیلی خیلی مهم! مگه حالات ذهنی مشاهده پذیر هستن که شما میفرمایید همون حالات فیزیکی مغز هست، شما اساسا برچه اساس به چنین نتیجه رسیدید؟ حالات ذهنی رو به عنوان یک چیز جدا رو روی حالات فیزیکی مغز دیدید؟ یا منظورتون اینه که اساسا حالات ذهنی وجود نداره و فقط همون همون حالات فیزیکی مغز هست، اگر اینطوره بر چه اساس میفرمایید فقط مغز ما میتونه این شکلی باشه، و مثلا حالات فیزیکی ریشه درخت هم نمیتونه حالات ذهنی داشته باشه؟ شما فقط زمانی میتونید این ادعا رو بکنید که حالات ذهنی رو هم دیده باشید، و همبستگی معناداری بین مغز و این حالات دیده باشید که مثلا در ریشه و ساقه ندیدید.

در نهایت (بر اساس حرف خود شما که بازم از نظر من ناقصه) ما میتونیم بگیم به همون اندازه مطمئنیم که با دادن شوک الکتریکی به شامپانزه ، دردش میگیره که مطمئنیم با دادن شوک الکتریکی به انسان دردش میگیره .
    درسته،

اما دوس دارم نظرتون رو در مورد مثالی که زدید و نظری که من دادم بدونم:
    نگرفتی چی شد! یا گرفتی میخوای بپیچونی! این مثال شما در مورد آب صادقه اما در مورد احساس لذت خیر! چرا؟ چوب با روش علمی اثبات شده که آب در 100 درجه میجوشه، این ادعا تکرار پذیر و قابل مشاهده هست! همه قبول دارن. چرا؟ چون با روش علمی اثبات شده. اما بحث اینه که این ادعای شما هیچ کدوم از این معیارها رو نداره! کجا اثبات علمی شده! همه قبول دارن؟ که بگیم از این دوحالت خارج نیست! خوبه دوباره این مطلب رو بخونی!

There has been debate as to whether pleasure is experienced by other animals rather than being an exclusive property of humankind....However, it may be argued that we simply cannot know whether animals experience pleasure, and most scientists, indeed, prefer to remain neutral while using anthropomorphisms as and when they need them
    امیدوارم تفاوت این دو مثال مع الفارق رو فهمیده باشی!
    Last edited by N I G H T P E A C E; 19-09-2014 at 15:54.

ناظر انجمن علوم انسانی New Ray's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

کنجکاوی همون میل به علمه دیگه! شما چون میخوای چیزی رو بفهمی میری دنبالش، یعنی آگاهانه انتخاب کردی ، یعنی دلایلی براش داری ، خب این بنظر شما میل به دانستن رو رد میکنه؟! شما بین خواستن به فهمیدن (کنجکاوی) و میل به علم (کنجکاوی) چه تفاوتی میبینید؟

شما طعم فلفل رو از طریق گوش فهمیدی؟! یا از طریق دهن؟ اصلا اولین بار چرا فلفل رو گذاشتی تو دهنت؟ چه نیازی داشتی؟ حالا شما از فلفل لذت میبری، کسی از چیز دیگه، اما در اصل اینکه ما نیاز به خوردن داریم، هیچ شکی نیست، اگر شک داری یه روز چیزی نخور، ببین این میل میاد سراغت یا نه؟ میل و خواستن یک چیز هستن که ریشه هر دو نیاز هست. بین ایندو فرقی نیست.
    نمی خواستم پست طولانی و خسته کننده بشه ، دیگه شرمنده الان یکم سرم شلوغه :

گفتی میل به علم => کنج+کاوی یعنی رفتاری که نشان دهنده جستجوی یک پدیده باشه ( با هدف کسب چیزی ) ؛ یک کاوشگر هم کنجکاوی بروز میده . این معنی مساوی با میل به علم که نیست ؛ احتمالا منظورت میل به دانستن هست دیگه ؟ ( میل به علم science که بی معنیه )
    در معنی ایندو شبیه همن اما بهتره بگیم میل به دانستن باعث بروز کنجکاوی میشه.
      محتوای مخفی: ..... 
    بعضی جاها از کلمات در تعاریف متفاوتی استفاده میکنی که منجر به موضع گیری اشتباه و پیچیده شدن موضوعات میشه - استفاده مشترک از تعاریف غریزه و فطرت هم نمونه دیگری هست فقط خواستم بگم قبل از هر گفتگو از یه تعریف مشخص استفاده کنی دیگه بحثها گره نمیخوره

نمیخوام میل به دانستن رو رد کنم . ولی تعریفی که ازش ارائه میدی تعریفی هست که فقط مختص انسان تعریف کردی و به قول خودت علمی نیست چون فقط بر پایه مشاهده در انسان بهش رسیدی. در صورت امکان بگو چطور بفهمیم یک موجود میل به دانستن داره یا نه ؛ از من سوال نکن میخوای فلان چیزو بدونی یا نه و تمثیل به کل هم نیار ، نشانه بگو . ( امیدوارم علائم کنجکاوی رو بجاش نام نبری )

اگه میل رو به گرایش ، انحراف ، رغبت و شبیه اینها تعریف کنیم یعنی باید آگاهانه باشه و انگیزه و دلیل داره . مثلا میل به نقاشی کردن - اما میل به نفس کشیدن معنی نداره. معنی این دو کلمه رو یکجور استفاده کردی : میل با نیاز یکی نیست .
    در مثال غذا خوردن : وقتی کسی گرسنه باشه افزایش ترشح هورمون گرسنگی باعث نیاز به غذا خوردن میشه ، مدتی بعد از ورود غذا به معده و جذب پروتئین و کاهش این هورمون و افزایش هورمون سیری دیگه نیاز به غذا برطرف میشه. اینکه چرا غذا باید وارد دهان بشه ناشی از تجارب حاصل از تکامل هست که این موضوع خواستِ اجدادِ موجودات بوده که در ژنتیک ثبت شده (غریزه) و ربطی به میل نداره. مثلا دهان جلوی چشمها و بینی هست تا غذا راحتتر تشخیص داده بشه . ( خیلی کلی از کلمه میل استفاده میکنی )

من به هیچ وجه نمیگم در ما هست در حیوان نیست! چرا حرفهای من رو درست متوجه نمیشید، پست های قبلی من رو بخونید میبینید من چندین بار تاکید کردم من هم اعتقاد دیگران رو دارم!

گفتم : اگه تعریف مشترکی مثل ترشح هورمون یا واکنشهای فیزیکی در نظر نگیریم چطور مقایسه میکنی و میگی ما داریم ولی حیوان نداره ؟
    منظور اعتقادِ تو نیست ، بلکه قابل رد بودن هست که شرط اثبات پذیریه و وقتی این احتمال رو مطرح کردیم باید اینم در نظر بگیریم ، چون نمیتونیم ثابت کنیم حیوانات احساس ندارن.

البته این حرف رو مستقیم نمیزنی ، ولی وقتی معتقد به تعریف شکاف و خلق متفاوت از فطرت انسان هستی ( حتی از نوع دکارتی ) و میگی " ما با حیوانات فرق زیادی داریم و برتریم " این نتیجه گیری اجتناب ناپذیره.
    چون دو ادعا داریم :
    1 - ما شبیه حیوانات هستیم . دلیل : مشاهده رفتارهای مشابه زیاد در آزمایشهای تست رنج و لذت.
    2 - ما شبیه حیوانات نیستیم . دلیل : چون نمیتونیم بفهمیم احساسی درونی شبیه ما دارن یا نه. مثلا وقتی میگی ممکنه ترشح دوپامین باعث زجرش و برعکس ما بشه باید به واکنش مشترکِ خوشایند و ناخوشایندی در تمام حیوانات مختلف و انسان توجه کنی.
    اصلا تعریف احساس خوشایند همینه که موجود به سمتش کشیده بشه و ناخوشایند بی میلی و فرار در پی داره. در مورد ما هم همینطوره و مبنای این احساس فقط تجربه درونی نیست ؛ چرا که شخصی با خوردن " خورده شیشه " احساس خوشایندی داشته باشه که برای ما ناخوشاینده ( این یه بیماری روانی هست ). اگه با این مشکل داشته باشیم یعنی با تکامل و بقا مشکل داریم چون همچین موجوداتی زنده نمیمونن و به کام مرگ میرن.

دکارت 400 سال پیش در مورد حیوانات آنچنان شناختی نداشت که بگه مثل روبات هستن ! این تفکر قابل بررسی هست ولی چیزی که قابل اثبات یا رد نیست نظر دکارت نیست ، بلکه عدم اطمینان و تطابق ما نسبت به احساسی که ما مثلا از رنج داریم با حیوانات دیگر هست. چون هنوز حیوانات قادر به بیان احساس با زبان نیستن ، باز بخاطر تشابهات رفتاری با ما فرض غالب بر وجود این احساسات گرفته میشه. توجه داری که این واکنشها اکثرا در مورد پستانداران که ژنوم نزدیکتری به ما دارن تشابه بیشتری به واکنشهای ما داره و این معنی دار هست.
    اما اینکه چرا نمیشه اثبات کرد دوستان هم اشاره کردن چون تعریفی که ازش ارائه کردی فقط نامگذاری در ذهن خودت (انسان) هست و فاقد شاخصه های قابل بررسی هست هم برای انسان و هم حیوان.

این حرف شما درست نیست! یعنی اگر ما از امروز تصمیم بگیریم بجای لذت بگیم درد، و به جای درد بگیم لذت، ماهیت این احساسات عوض میشه؟ یعنی دیگه من موقع گوش کردن به موسیقی مورد علاقم واقعا احساس درد میکنم، و زمان بیماری احساس لذت میکنم؟
    این احساسات با وجود اینکه واقعا وجود دارن، اما قابل مشاهده نیستن، همین. و چون قابل مشاهده نیستن نمیشه با متد علمی مستقیما خودشون رو آزمایش کرد، بلکه ما مجبوریم با توجه به نشانه هاشون حرف بزینیم
    علم پدیده های رو مورد بررسی قرار میده که قابل مشاهده باشن، شما اینو قبول ندارین؟
    گفتم :
    " اگه این اسامی و تعاریفش رو تغییر بدیم برای انسان هم صدق نمیکنه . نه لذت معنی داره نه احساس و این فقط نامگذاری هست که یک فرد لال و بی سواد هم نمیتونه ما رو قانع کنه اصلا احساس داره یا نه.
    هر تعریفی براش بگیریم باید شاخص هایی داشته باشه که با مشاهده اونها در موجودات دیگر هم به همین نتیجه میشه رسید ( تخمین زده میشه ).
    "

وقتی من بگم موقع گوش دادن به موسیقی مورد علاقم احساس درد میکنم ، شما همچنان از درد برداشت فعلی خودتون رو میکنید ! ولی دقیقا نمیدونید منظور من از درد چیه. و همونطور که گفتم فقط به این اسامی اعتماد میکنید و تعریف مشخصی ازش ندارین. در نتیجه حتی نمیشه گفت این درد خوب هست یا بد و برای انسان هم قابل راستی آزمایی نیست.

** آقا من الان زیاد وقت ندارم اگه جوابم طول میکشه یا گاهی منصرف میشم شرمنده ، چون فعلا بحث به سرعت جلو میره ( البته با تکرار مکررات ) **

15. این کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •