تبلیغات :
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: آیــا با چنـد همسـری موافـق هستیــن ؟

راي دهنده
121. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • با چند همسری مرد و زن موافق هستم.

8 6.61%
  • فقط با چند همسری مرد موافق هستم و مخالف چند همسری زن هستم.

18 14.88%
  • فقط با چند همسری زن موافق هستم و مخالف چند همسری مرد هستم.

3 2.48%
  • با چند همسری مرد و زن مخالف هستم.

92 76.03%
صفحه 22 از 28 اولاول ... 12181920212223242526 ... آخرآخر
نمايش نتايج 211 به 220 از 276

نام تاپيک: چند همسری از دیدگاه روانشناسی | اخلاق | فلسفه

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی و علوم انسانی havzhini's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

جناب V E S T A هم از شما و هم از سایر دوستان یک سئوالی دارم.

جامعه ای رو در نظر بگیرین که به ازای هر 3 دختر، یک پسر هست. آیا در چنین جامعه ای چند همسری وجود داشته باشد بهتر هست یا تک همسر و دو دختر تا ابد مجرد به ازای هر پسر؟

و یا جامعه ای به ازای هر 3 پسر یک دختر !!

آیا در اینجا نیاز صرفا فیزئولوژیکی و جنسی و جبر جغرافیایی بر اخلاق و فرهنگ و... باید مقدم شود؟
    (اگر تک همسری رو یک حرکت اخلاقی بدونیم).
    از نظر من شرایط میتونه روابط و حتی قانون رو توجیه پذیر کنه
    پس در این شرایط که شما میگید میتونه یک زن چندشوهر یا یک مرد چند زن داشته باشه

ولی حالا سوالی که پیش مید این هست ایا فردی بخواد خلاف شرایط زمان و مکان حرکت کنه و میل دیگری داشته باشه تکلیف چی هست؟
    مثلا در محیطی که زن خیلی بیشتر از مرد هست و جبر این هست هر مرد چند زن داشته باشه ولی در این شرایط زنی و مردانی بخوان چندشوهری داشته باشن چه؟
    شما چه نظری در این باره میدید؟
    ایا این امر رو خلاف اعلام میکنید؟یا اجازش رو میدید؟

و مرد دیگه سوال پیش میاره این هست اگر شما انسان رو حیوان جدا میدونید و دارای شرایط متفاوت از حیوان بخصوص در بحث ازدواج و جفتگیری
    ایا در این شرایط چندهمسری رو درست دونستن مساوی با همان شرایط حیوانی نیست؟
    یعنی فقط برای بقا و ارضا نیازها باید تمام انسانها ازدواج کنن حتی اگر تعداد یک گروه بیشتر بود چندهمسری مورد پذیرش میشه
    دقیقا حالتی که بین حیوانات وجود داره

2. 2 کاربر از havzhini بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال فلسفه B.Russell's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

از نظر من شرایط میتونه روابط و حتی قانون رو توجیه پذیر کنه
    پس در این شرایط که شما میگید میتونه یک زن چندشوهر یا یک مرد چند زن داشته باشه

ولی حالا سوالی که پیش مید این هست ایا فردی بخواد خلاف شرایط زمان و مکان حرکت کنه و میل دیگری داشته باشه تکلیف چی هست؟
    مثلا در محیطی که زن خیلی بیشتر از مرد هست و جبر این هست هر مرد چند زن داشته باشه ولی در این شرایط زنی و مردانی بخوان چندشوهری داشته باشن چه؟
    شما چه نظری در این باره میدید؟
    ایا این امر رو خلاف اعلام میکنید؟یا اجازش رو میدید؟

و مرد دیگه سوال پیش میاره این هست اگر شما انسان رو حیوان جدا میدونید و دارای شرایط متفاوت از حیوان بخصوص در بحث ازدواج و جفتگیری
    ایا در این شرایط چندهمسری رو درست دونستن مساوی با همان شرایط حیوانی نیست؟
    یعنی فقط برای بقا و ارضا نیازها باید تمام انسانها ازدواج کنن حتی اگر تعداد یک گروه بیشتر بود چندهمسری مورد پذیرش میشه
    دقیقا حالتی که بین حیوانات وجود داره
    من که عرض کردم، آنچه از اخلاقیات و قانون در ذهن ما شکل گرفته یکسری چیزهای محدود به زمان و مکان و شرایط هست.

برای همینم هست مثلا گذشتگان رو به زن بارگی متهم میکنیم، در حالیکه شاید واقعا به دلیل کشته شدن مردها در جنگ، برای هر مرد چندین زن بوده و چند همسری ناگزیر باشه.

کما اینکه تو ایران هم یک سایت آماری رو دیدم که اکنون آمار پسر های مجرد نسیت به دختران مجرد در ایران 1 به 3 هست !!!!

و اینکه در این شرایط چه باید کرد خیلی مهمه :

1- روابط ازاد یا موقت رسمی گسترش پیدا کنه.

2- نیازهای جنسی ناکامین ازدواج سرکوب بشه.

3- چند همسری گسترش پیدا کنه.

اتفاقا فکر کردن به این موضوع بحث رو کاملا از قضیه حیوانی جدا میکنه، من این رو از لحاظ تولید مثل صرف نگفتم، از نظر مشکلات روانی حاصل از نداشتن ارتباط جسمی و روحی با جنس مخالف در اثر به هم ریختن توازن در جامعه گفتم.
    که بعدش چه تبعات اجتماعی میتونه به همراه داشته باشه.

چون در حیوانات معمولا نر غالب میزنه بقیه نرهارو ناک اوت میکنه و همه ماده رو از آن خودش میکنه، مخصوصا در جاهایی که توازنی بین نر و ماده وجود نداره.

4. 2 کاربر از B.Russell بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای V E S T A's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

من که عرض کردم، آنچه از اخلاقیات و قانون در ذهن ما شکل گرفته یکسری چیزهای محدود به زمان و مکان و شرایط هست.

برای همینم هست مثلا گذشتگان رو به زن بارگی متهم میکنیم، در حالیکه شاید واقعا به دلیل کشته شدن مردها در جنگ، برای هر مرد چندین زن بوده و چند همسری ناگزیر باشه.

کما اینکه تو ایران هم یک سایت آماری رو دیدم که اکنون آمار پسر های مجرد نسیت به دختران مجرد در ایران 1 به 3 هست !!!!

اتفاقا فکر کردن به این موضوع بحث رو کاملا از قضیه حیوانی جدا میکنه، من این رو از لحاظ تولید مثل صرف نگفتم، از نظر مشکلات روانی حاصل از نداشتن ارتباط جسمی و روحی با جنس مخالف در اثر به هم ریختن توازن در جامعه گفتم.

چون در حیوانات معمولا نر غالب میزنه بقیه نرهارو ناک اوت میکنه و همه ماده رو از آن خودش میکنه، مخصوصا در جاهایی که توازنی بین نر و ماده وجود نداره.

دوست عزیز درباره تعداد پسران و دختران مجرد دقت کنید امار بر چه اساسی هست؟ بر اساس سن ازدواج هست سن ازدواج در هر جامعه تابع عرف و سنت اون جامعه هست مثلا برای یک جنسیت سن ازدواج از نظر عرف از 9 سالگی شروع میشه و سن ازدواج برای یک جنس از 20 سالگی شروع میشه بر این اساس آمار نشون میده تعداد افرادی که در سن 9 سال تا مثلا 30 سال هستن بیشتر از تعداد افراد از سن 20 تا 30 سال هست .. وگرنه تعداد مردان در ایران هم بیشتر از زنان هست .

6. 3 کاربر از V E S T A بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز halflife g's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2009
    محل سكونت
    دور دور دور....

پيش فرض

بحث تاپيك كه صرفا از بعد قانوني به مساله نگاه نمي كنه چون :

در این تاپیک به صورت کامل مسئله چند همسری از دیدگاه فلسفه ،روانشناسی ،اخلاق و حقوق مورد بحث قرار میگیره. لطفا در بیان نظرات خود اصول و قواعد یک بحث منطقی رو رعایت کنید .
    تو هر كدوم از اين موارد شايد جوابا فرق كنه مثلا از لحاظ اخلاق يك جوري باشه جواب و از لحاظ قانون يك جور ديگه

+

در كل بحث چند همسري مثل اكثر بحثا بسته به زمان و جنس و عرف فرق مي كنه.....
    علت اينكه در اكثر كشورهاي خارجي هم اين مسيله ممنوع هست اينه كه فرد قبل ازدواج از منظر جنسي بسيار تجربه مي كنه مساله رو و ازدواج در سن بالا (مجرد ماندنهاي طولاني و فرصت تجارب جنسي بيشتر) و البته طلاق راحتتر (تقريبا عادي شده در كشورهاي خارجي) و باز دوباره تجربه اي ديگه از لحاظ جنسي چندان فرد رو به سمت چند همسري سوق نميده
    ولي در كشورهاي بسته تر اين پديده به نظر من به خاطر تنوع طلبي ها اتفاق مي افته كه شرايط به مانند كشورهاي غربي نيس(به خاطر مسايل عرفي و ايديولوژيك)

اگر از بعد كمبود مرد يا زن هم به اين مساله نگاه كنيم بازم وجود اين پديده رو توجيه نمي كنه چون اصلا مگر در كشورهاي غربي نسبت در اين مسيله تاثير داره؟؟(كه نداره به دلايل بالا كه كفتم)

+

اينم بگه كه كلا خودم مخالف چند همسريم

.
    Last edited by halflife g; 05-05-2014 at 15:34.

8. این کاربر از halflife g بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

وقتی ما تعریفی از چیزی میدیم دیگه نمیتونیم تحت هر شرایط اونو تغییر بدیم

وقتی برای ازدواج تعریف مشخص دادید دیگه با شرایط نمیشه این تعریف رو در هم شکست و تعریف جدید داد
    مگر اینکه قبول کنیم کلا تعریف اولیه ما ایراد داشته

نتیجه ای که من میگیرم اینکه تعریف ازدواج دارای اشکال اساسی هست و باید درک درستری از ازدواج داد تا اینطور هر کس به نفع خودش مصادره به مطلوب نکنه
    هرچند دادن تعریف از نظر من ناممکن هست چون خوده موضوع ازدواج دارای اشکال اساسی هست

درباره زمان گذشته و جنگ و ... حرفی نمیزنم
    فقط همین رو میشه دید ایجاد کردن جنگ و کشتن مردان و بعد برده و کنیز کردن زنان به بهانه نبودن مرد واقعا چه تفاوتی با عمل حیوانات داره؟ (از نظر من هیچ تفاوتی و این هم دقیقا نشون دهنده اشتراک انسان و حیوان هست)

پروفشنال Masoud-2014's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2013

پيش فرض

تو یه جمله از انسان صحبت میکنید و بین انسان و حیوان تمایز قائل میشین و در جمله بعدی انسان بودن زن یا مرد رو زیر سوال میبرین و در جمله بعدی درباره ماده ها :

یعنی می تونن ماده ها رفتاری مشابه نر ها داشته باشن

حالا موضع شما در کل چی هست و کدوم جنس رو انسان میدونید! و کدوم جنس رو حیوان یا انسان رو حیوان میدونید یا غیر حیوان مشخص نیست چون هر بار نظرتون در باره انسان بودن و حیوان بودن تغییر می کنه و هر بار یک جنس رو جزو انسان یا حیوان محاسبه میکنید ! یک جا تفاوت بین دو جنس رو رد میکنید و میگین "فرقی ندارد" جایی دیگه تاکید به چند همسری مرد دارین جای دیگر تاکید بر انسان نبودن زن دارین جای دیگه تاکید بر تشابه رفتاری زن و مرد دارین !!
    ببین ... زن و مرد هر دو انسانند و مختار ... میتونن واسه زندگیشون تصمیم بگیرند ... انسان میتونه به اوج برسه یا به عمق ... چه زن چه مرد ...

در مورد چندهمسری هم باز انسان مختاره ... میتونه همزمان با چند نفر ازدواج کنه ... باز اون همسرانش هم مختارند که با تعدد همسران وی به پیمانی که با او بستن پای بند بمونند یا نه ؟ اگر دوست دارند که خوش باشن اگه نه جدا میشن...

در مورد کل جریان چند همسری ما گفتیم که این زمینه برای مردان فراهم تره ... جنس نر قوی تره و تمایل بیشتر داره و جنس ماده معمولا گزینش میشه و ضعیفتره ...

حالا اصولا چند همسری خوبه یانه بسته به نظر فرق میکنه...

تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

بحث تاپيك كه صرفا از بعد قانوني به مساله نگاه نمي كنه چون :

تو هر كدوم از اين موارد شايد جوابا فرق كنه مثلا از لحاظ اخلاق يك جوري باشه جواب و از لحاظ قانون يك جور ديگه

.
    بله توضیحات پست قبلی هم در تفکیک قانونی و غیر قانونی ارتباط ها بحث اخلاقیات و میزان محدودیت هایی که ایجاد میکنه رو یادآوری کردم همین طور پست هایی که در طول تاپیک ارسال شدن تمام موارد فلسفه ،روانشناسی ،اخلاق و حقوق بررسی شدن .

چیزی که نظر سنجی نشون میده مخالفت اکثر دوستان با چند همسری زن و مرد هست ولی در بیان علت ها این خیلی عجیب هست که گرایش به سمت حمایت از چند همسری یکی از دو جنس به خصوص مردان است بدون اینکه دلیل موجهی برای اون ارائه بشه بر پایه شنیده ها یا آموخته هایی یا باید و نبایدی که عرف اونا رو تبدیل به هنجار کرده نمی توان درباره زندگی انسان ها به صورت اصولی و عقلانی تصمیم گیری کرد..

درباره آمار تعداد جمعیت به تفکیک سن و جنس از درگاه ملی آمار ایران (مرکز آمار ایران) نتیجه سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1390 > نتایج سرشماری 1390 ضمیمه شد:

میتونین تعداد جمعیت به تفکیک جنس در هر استان، تعداد جمعیت به تفکیک جنس و سن و تعداد جمعیت به تفکیک زناشویی(یک فایل با دو فرمت Pdf و doc) رو مشاهده کنید :

12. 2 کاربر از V E S T A بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال فلسفه B.Russell's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

دوست عزیز درباره تعداد پسران و دختران مجرد دقت کنید امار بر چه اساسی هست؟ بر اساس سن ازدواج هست سن ازدواج در هر جامعه تابع عرف و سنت اون جامعه هست مثلا برای یک جنسیت سن ازدواج از نظر عرف از 9 سالگی شروع میشه و سن ازدواج برای یک جنس از 20 سالگی شروع میشه بر این اساس آمار نشون میده تعداد افرادی که در سن 9 سال تا مثلا 30 سال هستن بیشتر از تعداد افراد از سن 20 تا 30 سال هست .. وگرنه تعداد مردان در ایران هم بیشتر از زنان هست .

نتیجه ای که من میگیرم اینکه تعریف ازدواج دارای اشکال اساسی هست و باید درک درستری از ازدواج داد تا اینطور هر کس به نفع خودش مصادره به مطلوب نکنه
    هرچند دادن تعریف از نظر من ناممکن هست چون خوده موضوع ازدواج دارای اشکال اساسی هست

درباره زمان گذشته و جنگ و ... حرفی نمیزنم
    فقط همین رو میشه دید ایجاد کردن جنگ و کشتن مردان و بعد برده و کنیز کردن زنان به بهانه نبودن مرد واقعا چه تفاوتی با عمل حیوانات داره؟ (از نظر من هیچ تفاوتی و این هم دقیقا نشون دهنده اشتراک انسان و حیوان هست)
    حداقل به عنوان افرادی که در این تاپیک گفتین با چند همسری مخالف هستین، میشه نظر شخصی خودتون رو در قبال این سئوال بدین که در صورت بهم ریختن توازن جنس مذکر و مونث راهکار چیست؟

اونم با در نظر گرفتن جامعه ای که توش هستیم.

1- ترویج روابط آزاد یا روابطی موقت و رسمی.

2- ترویج چند همسری چه برای مرد چه برای زن.

3- آن کسیکه از قافله ازدواج دائم باز می ماند به سرکوب بپردازد و تقوا پیشه کند.

تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

حداقل به عنوان افرادی که در این تاپیک گفتین با چند همسری مخالف هستین، میشه نظر شخصی خودتون رو در قبال این سئوال بدین که در صورت بهم ریختن توازن جنس مذکر و مونث راهکار چیست؟

شخصا ده ها بار (خیلی بیشتر از حداقل ) در طول تاپیک نظرم رو بیان کردم آخریش فکنم پست آخر ضفحه قبل در جواب سوال شما بود

گزینه هایی که گذاشتین اشتراکاتی دارن ارائه راه کار اصولی بر عهده حقوق دان و جامعه شناس و روانشناسان هست که به ابعاد روانی و اجتماعی و حقوقی این تصمیم گیری اگاهی کامل دارن ولی برای بیان نظرم اگر با این تقسیم بندی نگاه کنیم :

روابط آزاد به صورت موقت یا دائمی--> روابط آزادی که هنوز تحت حمایت قانون در نیومدن این روابط جزو حقوق فردی هر انسانی هست و از نظر من حقوق فردی هر انسانی از جمله آزادی در بیان، عمل و عقیده ارزشمند و قابل احترام هست و هیچ مرجعی اجازه ایجاد محدودیت تو این ازادی ها رو نداره (مگر اینکه حقوق فردی باعث ایجاد ضرر به بقیه افراد بشه)

روابط رسمی موقت و دائمی --> این روابط همان روابط قانونی هستن( ازدواج ) که درباره این مورد نظرم رو قبلا بیان کردم :

همه انسان ها به صورت طبیعی گرایشات جن*سی دارن که در طول عمر این تمایلات و گرایشات بسته به سن افراد افزایش یا کاهش پیدا میکنه . و هر انسانی برای آرامش و سلامت روانی باید این خواسته و نیاز طبیعی رو مثل هر نیاز دیگه ای برطرف کنه . تا با سلامت و آرامش کامل روانی در کنار سلامت جسمی بتونه با سایر انسان ها در جامعه تعامل داشته باشه .
    این خواسته و نیاز طبیعی به روش های مختلف میتونه پاسخ داده بشه هم از طریق نظارت یک قانون مشخص و مورد پذیرش عرف بر این روابط (ازدواج) و هم بدون نظارت قانون (روابطی غیر از ازدواج)

قانون رفتار انسان ها رو در تعامل با هم کنترل میکنه و باعث ایجاد تعادل در جامعه میشه .از بین رفتن این تعادل باعث آسیب و ضرر روانی/ جانی / مالی و .. به افراد جامعه میشه.

ازدواج یک قرارداد اجتماعی و مورد پذیرش عرف بین دو نفر هست که روابط عاطفی و جن*سی بین دو نفر یا زاد و ولد حاصل از این ارتباط رو قانونی میکنه .درباره ازدواج این قانون محدوده رفتارهای جن*سی رو در برخورد با سایر افراد جنس مخالف کنترل کرده . یعنی مجوزی برای هر نوع ارتباط با یک نفر و محدود شدن این نوع رفتار و ارتباط با سایر افراد برای برقراری تعادل در جامعه است.

چند همسری با ماهیت قانونی که برای تعادل ایجاد شده (قراردادی به اسم ازدواج) در تضاده و اون رو نقض میکنه. دلیل اینکه ازدواج از طرف عرف به عنوان یه قرارداد مورد قبول هست تنها پایبندی های اخلاقی و ایجاد تعادل در رفتار هر انسان بوده. در غیر این صورت لزومی به بسته شدن این قرارداد وجود نداره .

هر شخص تنها زمانی که احساس کنه لازم هست روابطش در محدوده ضوابط و قوانین مورد قبول اجتماع قرار بگیره اقدام به ازدواج میکنه . چند همسری نه در بعداخلاقی و نه در ایجاد تعادل در رفتار انسان ها هیچ تطابقی با قانون (تنظیم کننده رفتار انسان ها) نداره.
    علاقه مندم نظر شما رو به عنوان یکی از مخالفین چند همسری زن و مرد درباره سوالی که پرسیدین بدونم
    Last edited by V E S T A; 05-05-2014 at 18:04.

15. 2 کاربر از V E S T A بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

اولا بنده هرگز نگفتم با تک همسری یا چندهمسری موافق یا مخالف هستم و نمیدونم چطور این مطلب رو به من نسبت میدید
    دلیل موافق یا مخالف بودن با یک گروه هم این هست که اصولا تعریف ازدواج و سیستمی که بر روابط انسانی مسلط شده رو قبول ندارم

ولی جواب سوالتون
    1-روابط همیشه باید ازاد باشه و کسی حق نداره بر روابط بین انسانها نظارتی داشته باشه چه رسمی چه موقت و...
    پس راهکار من روابط ازاد هست

راهکار 2شما در صورت پذیرش 2طرف یک رابطه از نظر من بازم کسی حق دخالت در روابط دیگران رو نداره
    پس در هر شرایطی چه زن چه مرد هر نوع و روشی در راستای روابط و سبک زندگیش انتخاب میکنه کسی حق نداره انسانها رو محدود کنه

راهکار3 رو کلا و از بنیان در هر شرایط مردود میدونم و کلا الفاظ تقوا و سرکوب و ... کاملا مزحک هست از نگاه من

ولی در بحث ازدواج رسمی از لحاظ قانون بحث دیگه ای هست
    از نظر من در بحث قانون مدنی(بحث مالی و ...) میتونه تک همسری گنجانده بشه و چند همسری شاید نشه راهکار درستی براش گذاشت
    ولی از لحاظ قانون جزایی از نظر بحث روابط بین انسانی چه در چهارچوب ازدواج چه خارج از ازدواج نباید هیچ قانون مجرمانه ای براش وجود داشته باشه
    Last edited by havzhini; 05-05-2014 at 18:31.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •