یه سوال هم از دوستان: با دوربین 70*15 میشه پلوتو رو دید؟
و یه سوال دیگه: برای مثال لگه بخواهیم ایستگاه بین المللی فضایی رو با دوربین ببینیم، چی باید کنیم؟ چه جوری توی آسمون پیداش کنیم؟
یه سوال هم از دوستان: با دوربین 70*15 میشه پلوتو رو دید؟
و یه سوال دیگه: برای مثال لگه بخواهیم ایستگاه بین المللی فضایی رو با دوربین ببینیم، چی باید کنیم؟ چه جوری توی آسمون پیداش کنیم؟
فروشگاه آسمان شب تهران وارد میکنه . حدود 120 130 هزار تومن باید باشه و بهترین دوربین در این رنج قیمت هست
نه
امکان دیدنش شاید در بهترین شرایط رصدی و در زمانی که پولوتو در مقابله باشه با شیئی 10 اینچ وجود داشته باشه
برای پیدا کردن استگاه بین المللی و دیگر ماهواره ها به سایتمراجعه کنیدکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
با دوربین شک دارم بشه عوارض ایستگاه رو دید
سلام
از فروشگاه آسمان شب خریدم به قیمت 125 هزار تومان بدون پایه و به هر حال باش کمی کار کردم خوبه ولی بدون پایه لرزش دست اذیت میکند. آدرسش هم مجنمع پایتحخت میرداماد طبقه دوم.......
سلام
من اولین بار ه که این تاپیک رو می خونم .اطلاعات خوبی از اینجا نصیبم شد.اما در مورد ساخت تلسکوپ یا صحبتی نشده یا اگر هم صحبتی شده خیلی اطلاعات درستی ندادند.
من نمی دونم بچه های این تاپیک چه جور آدم هایی هستند یا تا چه حد به این مسائل علااقه دارند اما اگر کسی حس و حالش رو داشته باشه و اصولی کار کنه می تونه با قیمتی پایین تر از قیمت تلسکوپهایی که در بازار عرضه میشه تلسکوپی نسلتا خوب بسازه.مطمئنا کاری که یک فرد انجام میده با اونی که توی کارخانه انجام میشه از نظر کیفیت متفاوته اما با توجه به قیمت تمام شده در کل به صرفه تره.
سلام
راستی در مورد تلسکوپهای بتزتابی "بزرگنمایی"خیلی مورد توجه نیست بلکه قدرت وضوح در رصد اعماق آسمان مهم تره. "بزرگنمایی" بیشتر برای تلسکوپهای شکستی یا دوربین ها به کار میره.
این هم تفاوت نسبت کانونی با فاصله کانونی که چند جا به اشتباه به جای همدیگه به کار رفته بودند:
قطر اینه(سانتی متر)*نسبت کانونی=فاصله کانونی(سانتی متر)
برای کسانی که ساخت تلسکوپ رو انجام میدن نسبت کانونی اختیاریه.
هرچی نسبت کانونی بیشتری باشه بیشتر میشه به اعماق اسمون نگاه کرد .اما طول لوله هم بیشتر میشه.
این مورد تا چند سال پیش درست بود . اما بعد از اینکه اخترنمای شیراز و صاایران تلسکوپ های رت و تال رو آوردن و آسمان شب سری اسکای واچر رو وارد کرد موضوع بر عکس شد . الان هزینه ساخت تلسکوپ از هزینه خریدش بیشتره . مگر در ابعاد بزرگ . تلسکوپ هایی بزرگتر از 15 - 20 اینچ
در مورد همه تلسکوپ ها چه بازتابی چه شکستی بزرگنمایی مورد توجه نیست و ملاک قطر شیئی برای گرد آوری نور بیشتره . دوربین ها هم که بزرگنمایی محدود و کمی دارن خارج از این بحث هستند .
فاصله کانونی تقسیم بر قطر شیئی مساویست با نسبت کانونی
نسبت کانونی چندان هم اختیاری نیست . نمیتونید یک شیئی 10 سانتی متری با فاصله کانونی 1 سانتیمتر داشته باشید . خطای کروی خصوصا فراموش نشه .
مورد آخر در مورد بیشتر بودن نسبت کانونی و ارتباط اون با امکان دیدن عمق درست نیست . دیدن اعماق آسمان با افزایش قطر شیئی و گرد آوری نور بیشتر ممکنه . دیدن جزییات اجرام سماوی با افزایش بزرگنمایی ممکنه که این هم محدود به قطر شیئی هست . نسبت کانونی بیشترین تاثیر خودش رو در عکاسی و با افزایش میدان دید نشون میده .
یک یادآوری :
ساخت تلسکوپ با روش مرسوم ( سایش دو قطعه شیشه به هم و .. ) تا قطر 6 اینچ مناسبه .
باز هم این قضیه رو بررسی کنیم
سلام
من فکر می کنم اگر فقط در مورد بخش اپتیکی تلسکوپ صحبت کنیم ( و از یک پایه ی خوب و مثلا موتور دار بگذریم) هنوز هم ساخت دستی یک تلسکوپ از لحاظ اقتصادی کاملا به صرفه است چه زیر 6 اینچ و چه بالای آن. در ضمن لذت ساخت تلسکوپ چیزی است که با جنبه های اقتصادی قابل بحث نیست.
در حال حاضر در دنیا هنوز هم افرادی هستند که به آموزش و ساختن تلسکوپ مشغول اند. افرادی هستند که اینه ی 50 سانتی تراشیدند!!!!
دوستان این اولین تاپیک من در سایت p30world هست. مطالبتون رو از اول خوندم و واقعا به درد خورد. به تلسکوپهای دابسونی علاقه مند شدم و فکر میکنم همونطور که گفته شد این نوع از تلسکوپها در ایران مورد بی توجهی زیادی قرار گرفتن. به هر حال ترجیه میدم فعلا کار رو با یه بازتابی 6 اینچ اسکای واچر شروع کنم. سوالی که داشتم که البته دوستان قبل از این مختصرا بهش اشاره کردن اینه که با توجه به قیمتهای قابل قبول تلسکوپهای دابسونی به نسبت سایر مدلها، حتی نمونه های نیوتونی :
- آیا امکان نصب کارامد یه دابسونی روی پایه های EQ وجود داره؟
- در صورت مثبت بودن پاسخ حداکثر تا چه سایزی از مدلهای دابسونی مثلا 8، 10 یا بالاتر اینچ رو میشه به این صورت رو پایه موتورداد نصب کرد؟
- آیا این اتصال یک اتصال بدون لرزش خواهد بود؟ یعنی چنین قابلیتی توی پایه های EQ و تیوبهای دابسونی پیشبینی شده؟
سلام
بله
Eq6 کاملا از عهده داب 10 برمیاد بدون لرزش
سایز بالاتر بدنه باز هستن ( موجود ) و غیر قابل نصب روی پایه
این نسخه ایه که من برای خیلی ها پیچیدم . با یه دابسونی شروع کنن . عهد یه پایه سنگین براش بگیرن
توضیح : دابسونی در واقع همون نیوتونیه صرفا سیستم نصب پایه این عنوان رو بهش داده
سلام
اميدوارم شباتون صاف و بدون مهتاب باشه.
خيلي عالي بود اطلاعات خوبي گذاشته بودين ولي افسوس که اميد بر و بچ تلسکوپ ساز رو خاک کردين
من از آقا بابک يه گله بکنم که چرا اينقدر تبليغات !!! البته اگه اشتباهي نگرفته باشم (اگه اسشتباه نکنم شما بايد بابک امين تفرشي باشين چون اين اطلاعات رو از شما سراغ دارم )
تلسکوپ سازها اگه مايلين يه تاپيک تلسکوپ سازي برپا کنيم؟ چطوره
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)