تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 22 از 53 اولاول ... 1218192021222324252632 ... آخرآخر
نمايش نتايج 211 به 220 از 524

نام تاپيک: ** تجربیات رانندگی **

كاربر فعال اتومبیل، متفرقه، سبک زندگی MOHAMMAD_ASEMOONI's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)

پيش فرض استفاده از نیم کلاچ در سربالائیها اجتناب ناپذیر هست

در ترافیک سربالایی که ماشین مدام حرکت و ایست میکنه چی؟ باید دقیقه به دقیقه ترمز دستی بگیریم؟نیم کلاچ برای ایست های موقتی و ثانیه ای سربالایی خوبه ...
    تو اموزشگاه هم بی خود تاکید نمی کردن و یکی از موارد اصلی و اساسی امتحان شهر بود ...راننده بلد باید نیم کلاچ رو بدونه
    سلام .
    استفاده از نیم کلاچ در سربالائیها اجباری هست یعنی نمیشه اصلاً استفاده نکرد وگرنه ماشین برمیگرده عقب موقع حرکت کردن .
    استفاده از ترمز دستی برای این هست که شما تا میتونین مدتِ استفاده از نیم کلاچ رو کم کنین و ازش فقط موقع حرکت کردن استفاده نکنین نه برای توقف چون ضرر زیادی به کلاچ و جیب شما میزنه .
    یعنی حتی در جائی که ماشینها دارند آرام آرام میرند بالا و فقط دو سه ثانیه توقف دارند هم , اگر یاد بگیریم که ماشین در دنده یک باشه دائماً و دست راستمون روی ترمز دستی باشه و به جای نیم کلاچ با دستی توقف کنیم و فقط وقت حرکت نیم کلاچ بگیریم , این کار فشار رو از روی صفحه کلاچ کم میکنه .
    شما میتونین به روش دوستمون هم عمل کنین یعنی حتی در توقفهای 10-15 ثانیه ای هم فقط با نیم کلاچ ماشین رو نگه دارین اما ضرر مادیش خیلی زیاده چون غیر از سائیدگی گرمای زیادی هم تولید میکنه که اگر جنس فلزات صفحه و دیسک خوب نباشه ممکنه باعث تاب برداشتن اونها و لرزش پدال کلاچ موقع کلاچ گرفتن بشه .
    Last edited by MOHAMMAD_ASEMOONI; 09-06-2014 at 06:32. دليل: تصحیح

2. 5 کاربر از MOHAMMAD_ASEMOONI بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال تالار .Net senaps's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    خونمون

پيش فرض

توی ترافیک های بسته به نظرم استفاده از دستی باعث بیشتر شدن خطا میشه و همچنین حرکت رو کند میکنه...
    نیم کلاج روش بسیار خوبی هستش ولی به قول دوستان ضررش خیلی زیاد هستش و نباید زیاد استفاده بشه....

4. 2 کاربر از senaps بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز Mr.Pooya's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

سلام

بحث نیم کلاچ مطرح شد. دوستان هم به خوبی توضیحات کامل رو دادند.

راستش من متوجه نمیشم این قضیه رو که تو سربالایی با نیم کلاچ توقف کرد !

نیم کلاچ خیلی سادست اصلا پیچیده نیست.

خب همونطور که همه می دونیم رانندگی یک هنر هست و قانون خاصی نداره و نحوه رانندگی کردن هر راننده با راننده دیگه فرق می کنه. یک سری قانون های خاص هست ولی جزییات رانندگی چیزی نیست که بگیم ثابت هست و همه باید از یک قانون پیروی کنند مثل همین نیم کلاچ که هر شخصی روش خاص خودش رو داره.

اما در مورد توقف در سر بالایی من روش خودم رو عرض می کنم.

برای توقف که خیلی راحت طبق معمول با کلاچ و ترمز می ایستیم ( برای جاهایی که توقف کامل احتیاج هست ) یعنی ترمز و بعد هم کلاچ اگر هم مدت توقف طولانی شد که طبق معمول دنده خلاص و کلاچ آزاد و دستی بالا کشیده و ترمز هم آزاد البته برای اطمینان بیشتر میشه ترمز رو نگه داشت اما ذکر چند نکته خالی از لطف نیست:

1- نگه داشتن زیاد ترمز باعث داغ شدن سیستم ترمز و در نتیجه ضعیف تر عمل کردن ترمز میشه.

2- با نگه داشتن زیاد ترمز به سیستم ترمز آسیب وارد میشه در اثر گرمای زیاد.

اما خب دستی هم زیاد قابل اطمینان نیست و در این شرایط باید خیلی دقت کرد که وقتی دستی رو می کشید و ترمز رو رها می کنید ماشین آروم آروم به عقب حرکت نکنه.

برای کم کردن سرعت هم تو سربالایی که باز هم طبق معمول اول گاز رو رها می کنیم اگر شرایط طوری بود که رها کردن گاز کافی بود که هیچ اما اگر رها کردن گاز جواب نداد باید به آرامی ترمز کرد خب در این شرایط هم اگر دیدید دیگه ماشین داره به لرزه میفته و ترمز هم کافی نیست کلاچ رو هم میگیریم برای ایست کامل.

اما بریم سراغ شروع حرکت:

اول از همه دو روش کلی هست: نیم کلاچ با ترمز پایی و نیم کلاچ با ترمز دستی

1 نیم کلاچ با ترمز پایی: نحوه کار به این صورت هست که شما کلاچ و ترمز هر دو درگیر هستند یا فقط ترمز درگیر هست بعد کلاچ رو می گیریم ماشین رو در دنده 1 قرار میدیم و نیم کلاچ کرده ترمز رو رها می کنیم و شروع به گاز دادن و بالا آوردن کلاچ می کنیم. در این روش زمانی که تازه رانندگی رو شروع کردیم مطمئنا باید چندین و چند بار ماشین رو خاموش کنیم تا کم کم یاد بگیریم و مشکلی پیش نیاد در دفعات بعد. اما کاربرد این روش ( حداقل برای من ) زمانی هست که به مدت خیلی کوتاه می خوام بایستم مثلا برای چند ثانیه. در این صورت به دستی کاری ندارم و با نیم کلاچ حرکت می کنم. خب در این روش باید مهارت کافی رو داشته باشیم که ماشین به عقب نره موقع حرکت. همونطور که دوستمون هم گفتند خیلی از ماشین ها رو دیدیم که موقع شروع حرکت در سر بالایی رو به عقب حرکت می کنند.

البته 100% به مهارت راننده بستگی داره که ماشین عقب نره اما من به شخص دیدم که خیلی ها اصلا به این قضیه که ماشین عقب میره توجه نمی کنند ! یعنی اصلا براشون مهم نیست ! شاید هم قصد شون اینه که نیم کلاچ نکنند که به ماشینشون فشار نیاد که باز هم فشار وارده بر ماشین سر جاش هست ! دلیلش رو هنوز هم نفهمیدم برای چی توجه نمی کنند ! شاید هم با خودشون می گن هر کی از عقب بزنه مقصره

مورد بعدی اینکه شاید این سوال پیش بیاد که چطوری کلاچ رو بیاریم بالا که نیم کلاچ بشه یعنی ماشین عقب نره در عین حال خاموش هم نشه خب خیلی سادست هر راننده ای که برای بار اول پشت فرمون هر ماشینی که میشینه بعد از استارت زدن و بستن کمربند و قرار دادن ماشین در موقعیت دنده 1 نباید به فکر شروع حرکت باشه بلکه باید اول کلاچ ماشین رو قلق گیری کنه به اینصورت که دنده یک رو قرار میدیم و کلاچ رو آروم آروم میاریم بالا اولین جایی که ماشین شروع به حرکت کرد میشه نقطه یک کلاچ این برای کفی و برای سر بالایی هم هر جایی که ماشین نه به عقب رفت نه خاموش شد میشه نقطه نیم کلاچ خب این نقطه ها در مرور زمان تغییر می کنه که کلاچ میاد بالاتر یا به اصطلاحی کلاچ بالاتر ول می کنه ولی فعلا به این مورد فنی کار نداریم.

2نیم کلاچ با ترمز دستی: -اما دستی که خیلی راحت تر هم هست و برای اون دسته از افراد که رانندگی رو تازه شروع کردند میشه گفت احتمال خاموش شدن ماشین رو حتی می تونه به 0% هم برسونه چون همراه با گاز انجام میشه.

دوباره وارد دنده یک میشیم و شروع به گاز دادن می کنیم. بعدش همزمان کلاچ رو که کمی آوردیم بالا و همینطوری داریم کلاچ رو رها می کنیم دستی رو هم می خوابونیم و می بینیم که ماشین بدون عقب رفتن خیلی راحت شروع به حرکت کرد.

کلام آخر اینکه من به شخصه وقتی به فرض مثال یک ماشین تو سربالایی برای 3-4 ثانیه جلوی ماشین من وایمیسه دلیلی نمی بینم که دستی رو بکشم بالا چون زمانش کمه و ترجیح میدم با همون نیم کلاچ با ترمز پایی حرکت کنم.

البته باز هم بگم که این شخصا روش من بود و شاید از نظر هر شخص دیگه ای غلط باشه اما همونطور که گفتم قانون خاصی نداریم در این مورد.

6. 4 کاربر از Mr.Pooya بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال تالار .Net senaps's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    خونمون

پيش فرض

نه برادر....
    مسئله این نیست که چطوری نیم کلاج بریم! ....
    مسئله اینه که نیم کلاج بریم یا نه کلا؟!‌....
    فرض کنید توی مسیر، یه دفعه یه جایی گیر افتادید که سربالایی هستش و نیاز هست که ترمز کنیم تا عقب نره ماشین و هر چند ثانیه هم یه دو سه متر به جلو حرکت میکنیم و این وضع قراره یه مدتی مثلا 10 مین ادامه داشته باشه تا از ترافیک میایم بیرون!!!!....
    توی این شرایط ایا باید همش دستی رو بکشیم و تند تند دنده بدیم و خلاص کنیم؟ یا اینکه نه! تند تند نیم کلاج بدیم و همون رو بریم جلو؟؟؟؟؟
    شخصا فکر میکنم این تند تند دنده دادن و دستی کشیدن، هم به گیربکس و هم به موتور اسیب بزنه و البته کار رو کند هم میکنه که باعث میشه ملت بوق بگیرن و یه جورایی اعصاب ادم رو خرد میکنه

8. این کاربر از senaps بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

نه برادر....
    مسئله این نیست که چطوری نیم کلاج بریم! ....
    مسئله اینه که نیم کلاج بریم یا نه کلا؟!‌....
    فرض کنید توی مسیر، یه دفعه یه جایی گیر افتادید که سربالایی هستش و نیاز هست که ترمز کنیم تا عقب نره ماشین و هر چند ثانیه هم یه دو سه متر به جلو حرکت میکنیم و این وضع قراره یه مدتی مثلا 10 مین ادامه داشته باشه تا از ترافیک میایم بیرون!!!!....
    توی این شرایط ایا باید همش دستی رو بکشیم و تند تند دنده بدیم و خلاص کنیم؟ یا اینکه نه! تند تند نیم کلاج بدیم و همون رو بریم جلو؟؟؟؟؟
    شخصا فکر میکنم این تند تند دنده دادن و دستی کشیدن، هم به گیربکس و هم به موتور اسیب بزنه و البته کار رو کند هم میکنه که باعث میشه ملت بوق بگیرن و یه جورایی اعصاب ادم رو خرد میکنه
    درسته. ولی شما مثل اینکه مطلب من رو درست نخوندید !

عرض کردم در رانندگی قانون خاصی وجود نداره و هر کسی یک روشی داره. تو این شرایط یکی میاد دستی می کشه تند تند یکی با ترمز پایی نیم کلاچ میکنه حرکت می کنه. البته عرض کرده بودم تو پست قبلی.

البته با دستی هم میشه حرکت کرد ولی سرعت عمل بالا نیاز هست تا اون موردی که شما فرمودید پیش نیاد.

البته وقتی شما می خوای برای مثلا چند تانیه وایسی نیاز به خلاص کردن دنده نیست ! دستی می کشیم بالا و دوباره گاز کلاچ و دستی رو می خوابونیم.

اما من خودم باشم تو این شرایط از ترمز دستی استفاده نمی کنم. چون اونقدری فشار وارد نمیشه که بگیم بعد از یکبار سربالایی رفتن باید صفحه کلاچ و بقیه اجزا عوض بشه. اما خب در طولانی مدت عمر صفحه کم میشه که کاریش هم نمیشه کرد !

ناظر انجمن اتومبیل Pourya-pc's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2009
    محل سكونت
    اصفهان

پيش فرض

گذاشتن اسپری درون داشبورد ، بمب خطرناک !
    در این روزهای گرم تابستان حتما پیش میاید که خودروتان را زیر آفتاب تند و تیز گذاشته باشید .
    باید بدانید که دمای درون ماشین زیر آفتاب چیزی حدود 25 درجه بیشتر از دمای بیرونی آن میباشد . لذا اگر درون داشبورد خودروتان هرنوع اسپری مثل اسپری داشبورد یا خوشبوکننده دارید حتما آن را از خودرو خارج نمایید در غیر این صورت احتمال منفجر شدن آن بسیار بالاست که ممکن است آسیب هم برساند .
    ( تجربه خودم بود از ترکیدن اسپری داشبورد در داشبورد و حاصل ایجاد مقداری کثیف کاری )
    موفق باشید .

11. 8 کاربر از Pourya-pc بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال a6543210's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    بیژن یورد

پيش فرض

دوستان برا معکوس کردن دنده از 4 به 2 یا به 1 برا ماشین مشکل سازه؟
    یا باید به ترتیب همشونو عوض کرد مثلا 4-3-2-1 بعد ماشینو مثلا نگه داشت؟

ناظر فوتبال خارجی و مسابقه و سرگرمی Reza31001's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2010
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

دوستان برا معکوس کردن دنده از 4 به 2 یا به 1 برا ماشین مشکل سازه؟
    یا باید به ترتیب همشونو عوض کرد مثلا 4-3-2-1 بعد ماشینو مثلا نگه داشت؟
    نچ
    شما داری 80 تا میری با دنده 4 بعد سرعت رو کم میکنی و میرسونی به 30 مستقیم از 4 میای 2

نکته ای که اینجا هست اینه که تا وقتی که از سرعت نهایی تون بعد از تغییر سرعت مطمئن نشدین نباید دنده عوض کنید
    مثلا شما همون 80 رو داری میری و مجبور به ترمز میشی سرعت میاد رو 50 خوب اینجا باید بزنی دنده3 ولی اگه میبینید جلوتر بازم باید سرعت رو کم کنید (هنوز پاتون رو ترمزه و قرار هم نیست گاز بدین) خوب نباید بزنی دنده 3 صبر میکنی تا کاهش سرعتی که قرار داشته باشین تکمیل بشه بعد که میبینید جلو باز شده و میخوای سرعت رو افزایش بدین حالا وقتشه که سرعت شمار رو نگاه کنید و با توجه به شرایط دنده مناسب رو انتخاب کنی

یه نکته دیگه که بعضی وقتها دیده میشه و به خودرو فشار میاره اشتباه در استفاده از دنده 1 هست
    این دنده به عنوان قدرتی ترین دنده خودرو مخصوص حرکت از سکونه
    خیلی وقتها در ترافیک ما مجبور به ایست کامل میشیم که خوب برای حرکت مجدد باید از دنده 1 استفاده کنیم ولی خیلی وقتها هم علی رغم پایین اومدن سرعت خودرو همچنان در حالا حرکته (مثلا با سرعت10) اینجا نباید با دنده حرکت کرد بلکه با دنده دو و استفاده مناسب از کلاج یا نیم کلاج باید به حرکت ادامه بدیم
    کلا خودرویی که در حال حرکته رو نباید آورد رو دنده 1 مگه اینکه سرعت عملا نزدیک به صفر باشه

14. 5 کاربر از Reza31001 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

كاربر فعال اتومبیل، متفرقه، سبک زندگی MOHAMMAD_ASEMOONI's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)

پيش فرض

سلام 1- نگه داشتن زیاد ترمز باعث داغ شدن سیستم ترمز و در نتیجه ضعیف تر عمل کردن ترمز میشه.2- با نگه داشتن زیاد ترمز به سیستم ترمز آسیب وارد میشه در اثر گرمای زیاد.اما خب دستی هم زیاد قابل اطمینان نیست و در این شرایط باید خیلی دقت کرد که وقتی دستی رو می کشید و ترمز رو رها می کنید ماشین آروم آروم به عقب حرکت نکنه.برای کم کردن سرعت هم تو سربالایی که باز هم طبق معمول اول گاز رو رها می کنیم اگر شرایط طوری بود که رها کردن گاز کافی بود که هیچ اما اگر رها کردن گاز جواب نداد باید به آرامی ترمز کرد خب در این شرایط هم اگر دیدید دیگه ماشین داره به لرزه میفته و ترمز هم کافی نیست کلاچ رو هم میگیریم برای ایست کامل.
    سلام . 1- اگر منظورتون از داغ کردن اینه که در حالِ توقف , استفاده از ترمز باعث داغ شدن لنتها و دیسکها میشه , اینطور نیست . گرفتن ترمز در حال توقف باعث داغ شدن ترمزها نمیشه . 2-اگر هدف از ترمز در سربالائی و سرپائینی و حتی مسیر افقی , ایست کامل هست بهتره با ترمز کلاچ رو هم بگیریم تا موتور به لرزش نیافته .

16. این کاربر از MOHAMMAD_ASEMOONI بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

سلام . 1- اگر منظورتون از داغ کردن اینه که در حالِ توقف , استفاده از ترمز باعث داغ شدن لنتها و دیسکها میشه , اینطور نیست . گرفتن ترمز در حال توقف باعث داغ شدن ترمزها نمیشه . 2-اگر هدف از ترمز در سربالائی و سرپائینی و حتی مسیر افقی , ایست کامل هست بهتره با ترمز کلاچ رو هم بگیریم تا موتور به لرزش نیافته .
    در مورد ترمز در سربالایی بله من هم همین رو گفتم. ولی اینکه لنت ها داغ نمی شن یعنی شما میگی هرچه ترمز بیشتر درگیر باشه لنت ها داغ تر نمیشن ؟ ترمز ها هرچی بیشتر درگیر باشند داغ تر می شند !

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •