تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 22 از 76 اولاول ... 121819202122232425263272 ... آخرآخر
نمايش نتايج 211 به 220 از 755

نام تاپيک: بحث درباره المپیاد نجوم

آخر فروم باز aslanaslan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

اعداد مورد نیاز رو تو صفحه آخر یا اول میدن...

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

یه سوال خفن...معادله یه فنر در مختصات استوانه ای که در راستای محور z هست، چی میشه؟ (فاصله هر حلقه با حلقه بعدی:h)
    Last edited by aslanaslan; 26-10-2007 at 15:18.

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

راستی دوتا سواله دیگه هم دارم ....ممنون می شم کمکم کنین 

1. تو کتاب گفته » گاه گاه زهره تا 16 برابر درخشانتر از درخشانترین ستارگان دیده می شود « حالا سواله من اینه که: به خاطره این گفته گاه گاه , چون زهره فقط وقتی تو نزدیک ترین وضعیتش نسبت به زمین قرار می گیره 16 برابر درخشانتر دیده می شه ؟ ( نمی دونم چه قد تونستم منظورمو برسونم ؟)

2.سواله ( تقریبا خارجه درس ) : چه طوری رونالد کارپنتر و ریچارد گلدستین تونستن با یه سری سیگنالهای راداری به زهره و مشاهده تغییری که توشون ایجاد شده بود سرعت چرخش سیاره رو به دست بیارن ؟؟؟؟ ( عجیبا غریبااا)اگه میشه ! یه کوچولو توضیح میدین برام ؟!

AlL ThE Best
    سوال 1 ) ملاک فقط نزدیک تر بودن زهره نیست ... زهره مثل ماه اهله داره ... بیشترین حد روشنایی اش هم 16 برابر ستاره ی شباهنگ هست . گاهی اوقات هم روشنایی اش کمتر می شه اما نه اینکه روشنایی اش از شباهنگ کمتر بشه . همونطور که می دونید روشن ترین جسم آسمونی خورشید با قدر حدود -26 بعد ماه با قدر -12 در حالت بدر و بعد زهره که تا قدر -4 هم می رسه و بعد از اون هم شباهنگ و مریخ و مشتری  و... 

سوال 2 ) خوب باید اثر دوپلر رو بدنی چیه بعد هم راه رو متوجه بشی . تو نجوم دینامیکی صفحه های 97 و 98 در مورد انتقال دوپلری توضیح کاملی داده ... من یکم توضیح ساده می دم بعد برو اون رو خوب بخون ...
    چون برای توضیح شدیدا به شکل نیاز داریم  شما همون صفحه ی 98 شکل 2_52 رو توجه کن و همین طور این مطلب من رو بخون . 
    تو قسمت الف شکل یه جسم رو می بینی که ثابته و از خودش اواج الکترومغناطیسی ساطح می کنه . و حاله همون جسم رو در نظر بگیر که در حال حرکته و همچنان امواج رو ساطح می کنه ... در موقعیت اول یکبار این اواج رو ساطح می کنه و یک ثانیه ی بعد می ره 1 کیلومتر جلوتر و یبار دیگه ساطح می کنه و به همین طور تا آخر ... خوب حالا می بینی که امواج کلی که در طی یه زمان از این دو جسم ثابت و متحرک ساطح شده خیلی فرق می کنه . اگر شما در موقعیتی باشی که جسم در حال حرکت به سمت شما باشه امواج رو قوی تر و با شدت بیشتر در یافت می کنی و اگر هم از شما دور شود امواج با شدت کمتری به شما می رسه ... اما اگه شما از کناره به جسم در حال حرکت نگاه کنی تغییری زیادی احساس نمی کنید چون این تغییرات در سمت شما نیست . 
    خوب شدت بیشتر در امواج نور باعث می شه که طیف نوری اون به سمت آبی (امواج پر انرژی تر ) و برعکس این به امواج سرخ رنگ (انرژی کمتر ) میل پیدا کنه .  
    با همین کشف دوپلر و بعد با رصدها ی ادوین هابل کشف شد که جهان فعلا در حال انبساط هست و در اکثر کهکشانها طول موج نوری به سمت قرمز میل داره . 
    مثال شهودی و در دسترس  این پدیده ی فیزیکی  آمبولانس در حال حرکته ... اگر آمبولانسی آژیر کشان به سمت شما بیاید شما صدای آن رو زیر می شنوید در حالی که از شما دور شود صدای آن بم تر می شود . 

خوب فکر کنم تعجب شما بخاطر این باشه که می گید چطور می شه سرعت و جهت حرکت سیارات به دور خودشون رو اینطوری بدست آورد ...
    خیلی سادست شما یه طول موج الکترومغاطیسی به یک لبه ی سیاره می فرستید و چون اون لبه در حال حرکته در بازتاب اون باریکه ی الکترومغناطیسی تغییرات دوپلری رو ایجاد می کنه .  با میل اون بسمت آبی یا قرمز جهت حرکت و با فرمول زیر سرعت حرکت اون رو می شه فهمید :

اختلاف طول موج (طول موجی که در آزمایشگاه اندازه گیری شده - طول موج بعد از اثر دوپلر ) = سرعت جسم × طول موج در آزمایشگاه ÷ سرعت موج الکترومغناطیسی . 
    البته فرمول رو تو صفحه ی 98 می تونید ببینید .

خوب شد یادم آوردید ... این اثر دوپلر یکی از مهمترین مسائل مرتبط با المپیاد هست ... حتما یسری مطالب دیگه در این مورد پیدا کنید و بخونید و به کتاب اکتفا نکنید . صد درصد یکی از سوالا المپیاد در این مورد است .

ممنون که توضیح دادین ولی من هنوز خوب نگرفتم .... من اینو می دونم که قطب مغناطیسی تو قطب نیست و قطب شمال مغناطیسی زمین الان تو کاناداست (فک کنم ) و تغییر می کنه ....
    می دونین ! من تو این جمله محور مغناطیسی رو نمی گیرم ! » محور مغناطیسی عطارد نسبت به محور چرخشش 7 درجه کج است ! « من می خوام بدونم محور مغناطیسی چه طوریه ؟ نمی دونم چه طوری بگم ؟ ببینید ما چه طوری الان بهمون بگن محور چرخش دقیقا می تونیم بگیریم یعنی یه تصویری ازش تو ذهنوم داشته باشیم ! من می خوام بدونم محور مغناطیسی چه طوریه ؟ همون خطوط مغناطیسیه خودمون نیست که ؟ همون که تو شکل 3-15 هست !(خیلی مسخره ست سوالم نه ؟!)

بازم ممنونم و شرمنده که این طوری سوال می پرسم .....
    خوب توجه نکردی دیگه ... گفتم میدان مغناطیسی زمین رو یک کره مثل زمین در نظر بگیر و خود زمین هم یک کره ... خوب حالا محور زمین خودمون چیه ؟ خطی فرضی که از قطب جنوب به قطب شمال وصل می شه .
    خوب حالا محور مغناطیسی چیه ؟
    خطی فرضی که قطب جنوب کره ی مغناطیسی رو به قطب شمال  اون وصل می کنه . 
    فقط چشمات رو ببند و اونچیزی که من گفتم رو تصور کن . 

اگه بازم متوجه نشدی بگو تا یه جور دیگه بهت توضیح بدم .
    دشمنت شرمنده .
    موفق باشید .

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

یه سوال خفن...معادله یه فنر در مختصات استوانه ای که در راستای محور z هست، چی میشه؟ (فاصله هر حلقه با حلقه بعدی:h)
    ما نیز جواب می طلبیم... سوال خفنی هست، نه؟

پروفشنال Parnyan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

12 Thanks a Miiilllliiiion Dear MohaMMad Hoseyn

سوال 1 ) ملاک فقط نزدیک تر بودن زهره نیست ... زهره مثل ماه اهله داره ... بیشترین حد روشنایی اش هم 16 برابر ستاره ی شباهنگ هست . گاهی اوقات هم روشنایی اش کمتر می شه اما نه اینکه روشنایی اش از شباهنگ کمتر بشه . همونطور که می دونید روشن ترین جسم آسمونی خورشید با قدر حدود -26 بعد ماه با قدر -12 در حالت بدر و بعد زهره که تا قدر -4 هم می رسه و بعد از اون هم شباهنگ و مریخ و مشتری  و... 

سوال 2 ) خوب باید اثر دوپلر رو بدنی چیه بعد هم راه رو متوجه بشی . تو نجوم دینامیکی صفحه های 97 و 98 در مورد انتقال دوپلری توضیح کاملی داده ... من یکم توضیح ساده می دم بعد برو اون رو خوب بخون ...
    چون برای توضیح شدیدا به شکل نیاز داریم  شما همون صفحه ی 98 شکل 2_52 رو توجه کن و همین طور این مطلب من رو بخون . 
    تو قسمت الف شکل یه جسم رو می بینی که ثابته و از خودش اواج الکترومغناطیسی ساطح می کنه . و حاله همون جسم رو در نظر بگیر که در حال حرکته و همچنان امواج رو ساطح می کنه ... در موقعیت اول یکبار این اواج رو ساطح می کنه و یک ثانیه ی بعد می ره 1 کیلومتر جلوتر و یبار دیگه ساطح می کنه و به همین طور تا آخر ... خوب حالا می بینی که امواج کلی که در طی یه زمان از این دو جسم ثابت و متحرک ساطح شده خیلی فرق می کنه . اگر شما در موقعیتی باشی که جسم در حال حرکت به سمت شما باشه امواج رو قوی تر و با شدت بیشتر در یافت می کنی و اگر هم از شما دور شود امواج با شدت کمتری به شما می رسه ... اما اگه شما از کناره به جسم در حال حرکت نگاه کنی تغییری زیادی احساس نمی کنید چون این تغییرات در سمت شما نیست . 
    خوب شدت بیشتر در امواج نور باعث می شه که طیف نوری اون به سمت آبی (امواج پر انرژی تر ) و برعکس این به امواج سرخ رنگ (انرژی کمتر ) میل پیدا کنه .  
    با همین کشف دوپلر و بعد با رصدها ی ادوین هابل کشف شد که جهان فعلا در حال انبساط هست و در اکثر کهکشانها طول موج نوری به سمت قرمز میل داره . 
    مثال شهودی و در دسترس  این پدیده ی فیزیکی  آمبولانس در حال حرکته ... اگر آمبولانسی آژیر کشان به سمت شما بیاید شما صدای آن رو زیر می شنوید در حالی که از شما دور شود صدای آن بم تر می شود . 

خوب فکر کنم تعجب شما بخاطر این باشه که می گید چطور می شه سرعت و جهت حرکت سیارات به دور خودشون رو اینطوری بدست آورد ...
    خیلی سادست شما یه طول موج الکترومغاطیسی به یک لبه ی سیاره می فرستید و چون اون لبه در حال حرکته در بازتاب اون باریکه ی الکترومغناطیسی تغییرات دوپلری رو ایجاد می کنه .  با میل اون بسمت آبی یا قرمز جهت حرکت و با فرمول زیر سرعت حرکت اون رو می شه فهمید :

اختلاف طول موج (طول موجی که در آزمایشگاه اندازه گیری شده - طول موج بعد از اثر دوپلر ) = سرعت جسم × طول موج در آزمایشگاه ÷ سرعت موج الکترومغناطیسی . 
    البته فرمول رو تو صفحه ی 98 می تونید ببینید .

خوب شد یادم آوردید ... این اثر دوپلر یکی از مهمترین مسائل مرتبط با المپیاد هست ... حتما یسری مطالب دیگه در این مورد پیدا کنید و بخونید و به کتاب اکتفا نکنید . صد درصد یکی از سوالا المپیاد در این مورد است .

سلام ,
    واقعا به خاطره زحمتی که کشیدین و اینا رو برام توضیح دادین ممنونم ...(شرمنده کردین ) . من این قسمته " اثر دوپلر " رو کامل فهمیده بودماااا (جونه خودم) ولی حتی فکرشم نمی کردم که وقتی می گه با استفاده از اثر دوپلر , سرعت و .... به دست میارن منظورش همون فرموله هست **!چه آبرو ریزی ای .....
    واقعا برا خودم متاسفم(با این گیراییم )
    همین خ... بازیا باعث می شه از خودم نا امید شم دیگه !

بازم ممنونم

خوب توجه نکردی دیگه ... گفتم میدان مغناطیسی زمین رو یک کره مثل زمین در نظر بگیر و خود زمین هم یک کره ... خوب حالا محور زمین خودمون چیه ؟ خطی فرضی که از قطب جنوب به قطب شمال وصل می شه .
    خوب حالا محور مغناطیسی چیه ؟
    خطی فرضی که قطب جنوب کره ی مغناطیسی رو به قطب شمال  اون وصل می کنه . 
    فقط چشمات رو ببند و اونچیزی که من گفتم رو تصور کن . 

اگه بازم متوجه نشدی بگو تا یه جور دیگه بهت توضیح بدم .
    دشمنت شرمنده .
    موفق باشید .
    نه دیگه گرفتم .دیگه فک کنم آبروم رفت نه ؟؟؟؟
    ممنون که توضیح دادین ....این یکیو امروز صبح کشف کردم ! گفتم شاید تو کتاب زمین شناسی سوم تجربی باشه دیدم آره یه چیزایی هست یعنی فقط همینی که شما گفتین رو کشف کردم (که محور مغناطیسی همون خطیه که قطب جنوب رو به شمال وصل می کنه )

Best wIshEs 4 U

حـــــرفـه ای مرتضی nvcd's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    بابل

پيش فرض

پرنیان جان من که نگفتم این اعداد رو می دن.گفتم مثل اون امتحان دبیرستانی.در اصل از این اعداد تو سوال استفاده می کنند.مثلا هیچ وقت نمی ان بگن دوره گردش زهره: گزینه 1: 18 گزینه 2:............ محور مغناطیسی که تو گفتی همون خطی یه که بین قطب های اهنربا ایجاد می شه.خط مستقیم بین قطب نه خطوط میدان.این خط ها هم فرضیه.تو عطارد هم اول چرخش اون رو بدست می ارن که محور چرخش پیدا می شه.بعد خطوط میدان رو در نظر می گیرن می بینند اون خطوط یه جایی تو عطارد جمع می شه.خوب اون می شه قطب مغناطیسی.حالا این محور مغناطیسی چرا اینطوری کجه بخاطر چرخش هسته داخل عطارده. زهره زمانی که به نزدیکی زمین می اد چون مدارش از مدار زمین به خورشید نزدیک تره سمت تاریکش به ماست.یعنی زمانی ما زهره رو نورانی می بینیم که اون ور مدارش باشه. در مورد سیگنالها هم که زمان رفت و برگشت اون رو اندازه می گیرند.یه سمت که توی چرخش داره به ما نزدیک می شه با اون سمت که داره از ما دور می شه سیگنال متفاوتی داره.یعنی وقتی سیگنال به سطح سیاره برخورد می کنه اون طرفش که به سمت ما داره می چرخه سیگنال رو نسبت به سمت دیگه تغییر می ده.

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

اگه جواب ندین خودمو از پنجره پرت میکنم بیرون! اونقدر روش فکر کردم که یادم رفت امروز امتحان عربی و دین و زندگی داریم! بد بخت شدم...

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

جواب می طلبیم...

پروفشنال Parnyan's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2006
    محل سكونت
    Black Hole

پيش فرض

پرنیان جان من که نگفتم این اعداد رو می دن.گفتم مثل اون امتحان دبیرستانی.در اصل از این اعداد تو سوال استفاده می کنند.مثلا هیچ وقت نمی ان بگن دوره گردش زهره: گزینه 1: 18 گزینه 2:............ محور مغناطیسی که تو گفتی همون خطی یه که بین قطب های اهنربا ایجاد می شه.خط مستقیم بین قطب نه خطوط میدان.این خط ها هم فرضیه.تو عطارد هم اول چرخش اون رو بدست می ارن که محور چرخش پیدا می شه.بعد خطوط میدان رو در نظر می گیرن می بینند اون خطوط یه جایی تو عطارد جمع می شه.خوب اون می شه قطب مغناطیسی.حالا این محور مغناطیسی چرا اینطوری کجه بخاطر چرخش هسته داخل عطارده. زهره زمانی که به نزدیکی زمین می اد چون مدارش از مدار زمین به خورشید نزدیک تره سمت تاریکش به ماست.یعنی زمانی ما زهره رو نورانی می بینیم که اون ور مدارش باشه. در مورد سیگنالها هم که زمان رفت و برگشت اون رو اندازه می گیرند.یه سمت که توی چرخش داره به ما نزدیک می شه با اون سمت که داره از ما دور می شه سیگنال متفاوتی داره.یعنی وقتی سیگنال به سطح سیاره برخورد می کنه اون طرفش که به سمت ما داره می چرخه سیگنال رو نسبت به سمت دیگه تغییر می ده.

سلام ,

خیلی ممنون که وقت گذاشتین و برام توضیح دادین .

خیلی عصبانی شدین از دسته خنگ بازیام نه ؟

شرمنده ! دیگه از این سوالا نمی پرسم...

بازم ممنون

فعلا
    Last edited by Parnyan; 27-10-2007 at 19:07.

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

خیلیkjvsykrdgryd هستین...آخه به من رحم نمی کنین؟ این طوری بکنین عقده ای می شم و می افتم کنار خیابون و تزریقی میشم...
    جواب...

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •