سلام عرض می کنم خدمت تک تک اعضای تالار
در ابتدا باید از جناب آقای جبلی کمال قدردانی و تشکر رو داشته باشم، زیرا ایشون تجربه و دانش گرانبهاشون رو در اختیار ما قرار میدن و از معدود افرادی در ایران هستند که در "صـــدا" دغدغه ی تغییر نگرش کاربران از سطوح آماتور به سطح حرفه ای رو دارند.
آقا حمید عزیز از ابتدای کلید خوردن پروژه در کنارم بودند، تا به نتیجه رسیدن و تست صدا.
افراد اندکی به اتاق پراید اعتماد می کنند و معتقدند که صدا گرفتن با مقاصد کیفیتی در این ماشین سخت و دشواره. از طرفی اگر هم موفق به صدا گیری مطلوب بشیم، به دلیل مسائل امنیتی و سرقت آسان، هزینه های سنگین و استفاده از قطعات حرفه ای تحت الشعاع قرار می گیره.
ولی در تلقی بنده زیباترین ممکن ها، سخت ترین اونهاست. No pain، No gain...
پس پروژه ی SQ بنده روی یک دستگاه پراید 131 مدل 1395 کلید خورد.
از آذرماه 95 اقدام به خرید و جمع آوری قطعات کردم و در اردیبهشت ماه 96 نصب انجام شد و در خرداد ماه هم تکمیل تنظیمات و عایق کاری انجام شد.
این پروسه ی 6 ماهه با صرف وقت بسیار و کسب تجربیات متعدد از دوستان و همچنین تحقیقات فراوان از سایت های آلمانی، آمریکایی، روسی و مجلات معتبر Car Audio دنیا همراه بود.
هدف: دریافت صدایی بدون Peak و Wide Stage و بدون Coloring
دستیابی به این هدف سه پیش نیاز مهم داشت: 1) برق مناسب 2) Accessories با کیفیت 3) سلیقه در نصب
مرحله ی اول: خرید اجزای اصلی سیستم
H.U: Clarion DXZ956MC
Comp: Gladen Zero Pro 165.2 PP
AMP 4 Ch: SoundStream REF 4.920
AMP 2 CH For Subwoofer: Gladen XL275C2
Subwoofer: Gladen Zero 12 Pro
پخش کلاریون 956 از آقا حمید خریداری شد، ویژگی های منحصر به فرد این موجود آلومنیومی: کنترل بی نظیر در High range و صدایی بدون رنگ آمیزی هست.
من از دسته کاربرانی هستم که کیفیت صدا رو به کارایی و امکانات ترجیح میدم. این پخش فاقد درگاه USB هست، ولی انقدر صداش زیباست که فقدان USB رو حس نمی کنم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برای اینکه از زحمت CD رایت کردن و تعویض پیاپی لوح های فشرده خلاص بشیم، اقدام به خرید کیت آیپاد کردم. این کیت در ایران بسیار کمیاب هست.
انقدر خوش شانس بودم که به یک مورد آکبند برخوردم. این کیت از امارات وارد شده بود و قرار بود در یک سیستم چند میلیونی برای پخش Clarion HX-D2 مورد استفاده قرار بگیره. ولی قسمت ما شد...
حالا به آیپاد نیاز داشتم، لذا یک دستگاه iPod Classic به حجم 120 گیگ در شرایط سالم و تمیز خریداری شد.
این کیت به نوعی پخش رو گول میزنه و پخش فکر می کنه که کیت آیپاد یک چنجر هست و آیپاد هم CD!
پردازشات صوتی در پخش صورت می گیره و از حافظه ی آیپاد به عنوان منبع صدا استفاده میشه نه Processor. یعنی آیپاد پخش کننده نیست، بلکه فقط یک درگاه برای انتقال آهنگ هاست.
پردازش در DAC پخش انجام می گیره و بدین ترتیب صدا Analog نمیشه. (بر خلاف AUX)
کامپوننت ZERO PP
این کامپوننت صدایی عجیب و غریب داره، حتی تحت شرایطی که بهش فشار میارید؛ بهم ریختگی صدا وجود نداره.
صدای دف از ووفر نازنین به حدی زیبا به گوش می رسه که انگار وسط استودیو نشستیم...
توئیتر PP بزرگ و 28 میلی متری هست و حجم صدای زیادی داره. صدای این توئیتر ماورای تصور هست و جزئیات صدا لایه لایه به نظر می رسه و در صورت تنظیم صحیح و جهت دهی مناسب به گوش، بسیار سه بعدی هست و قادر به تصور فضای ضبط هستیم.
به لطف کلاریون 956 و آمپ رفرنس میشه تشخیص داد که چه سیمی از گیتار در حال نواخته شدن هست، فلزی یا نایلونی!
توئیتر سمت شاگرد به سمت گوش راست راننده و توئیتر مقابل به سمت گوش چپ راننده تنظیم شده.
احتمال داره که به حالت ضربدری تغییرش بدم، ولی همین حالا هم از صدا راضی هستم.
همونطور که میدونید کراس اور PP در بیش از 3000 حالت تنظیم میشه. ولی فعلاً با تنظیماتش بازی نکردم و در حالت OEM کارخانه قرار داره. در تصاویر زیر گستردگی تنظیمات رو میتونید مشاهده کنید.
بی نظیر ترین کراس اوری هست که در تاریخ دیدم.
یک عکس دسته جمعی از برخی قطعات....
ادامه ی مطالب در پست بعدی....