من این مواردیو که شما فرشاد جان الان نوشتی توی این چند روزه و حتی زمانی که دمو اومده بود بارها توی تاپیک نوشته بودم اگه به پستهام دقت میکردی تمام موارد اومده فرشاد جان اگه پستها رو با دقت میخوندی انتظاراتت از بازی اینقدر بالا نمیرفت حقیقتا جای تعجب داره آخه در مورد این اشکالات توی تاپیک طی چند روز اخیر خیلی بحث شد اینو به این خاطر میگم که میدونم شما هم تخصصی بازیو دنبال میکنی و اخبار بازیو همیشه توی تاپیک دنبال میکنی . اما با این اوصاف بعضی از چیزهایی که گفتی درست نیست مثلا رفتارهای فردی توی بازی کاملا مشهوده شما خوب دقت نکردی من تصمیم دارم توی یک پست مجزا مواردشو با ویدئو توی تاپیک بزارم .
بازی چندان با دمو فرقی نکرده من تعجب میکنم چرا توی دمو این موارد رو متوجه نشدی ؟
من از چند روز پیش تا الان باگ چندانی توی بازی ندیدم بازی مثل فیفا 10 کم باگه .اما من از همین دیروز تا حالا چند باگ جدید و عجیب در بازی دیدم!!! این واقعا عجیبه چون من یک سال تمام فیفا 10 بازی کردم اما چنین باگهایی رو ندیده بودم !!!
سرعت بازی توی مانیتور من از نسخه قبل کمتره من این روزا هم نسخه جام جهانی رو بازی میکنم هم نسخه 10 و هم این نسخه تا تفاوتها برام ملموس تر باشه اما وقتی روی بالاترین درجه بازی میکنم تا حدودی حس میشه سرعت این نسخه کمتر شده . این مشکلی نیست مساله سر اینه که سرعت بازی توی بازیهای مختلف متغیره من فکر میکنم EA میخواسته تنوع به بازی بده دیگه بیش از حد توی این کار زیاده روی کرده هر چند که بازم باید بازیهای بیشتری انجام بدیم تا مساله واضح تر بشه .سرعت بازی خیلی بالاست ... حسین جان شما می گفتی سرعت بازی نسبت به دمو کمتر شده اما من سرعت بیشتری رو نسبت به دمو می بینم. کیفیت بازی به نظر من در حالت بارانی با حالت معمولی تفاوت خاصی با هم ندارند در حالی که در فیفا 10 این تفاوت کاملا محسوس بود!
در مورد کیفیت بازی در حالت بارانی فرشاد جان داری کاملا اشتباه میکنی توی زمین خیس مثل پارسال کاملا سرعت توپ کمتر میشه . در این مورد من تفاوت خاصی با نسخه قبل نمیبینم .
من وقتی دمو اومد همون روز اول گفتم بازی آسون تر شده اما این اندازه هم که میگی بازی راحت نشده . احتمالا شما دستی بازی نمیکنی . توی نسخه قبل هم در حالت کمکی و در سخت ترین حالت میشد به تیمای قوی چند تا گل زد اما در حالت دستی نه . من توی حالت دستی و بالاترین درجه توی نسخه 10 در دو نیمه 7-8 دقیقه ای 3-4 تا از تیمای قوی میخوردم اما اینجا معمولا دو تا بیشتر نمیخورم . علتهاشو در پایان این پست مینویسم .بازی خیلی خیلی خیلی راحته این اعصاب منو خورد کرده !! روی درجه افسانه ای تو منیجر مد با منچستر 5 بر یک چلسی رو بردم! این در حالی هست که بدون تمرین بازی رو در منیجر مد شروع کردم!
این مورد رو هم که من بارها و بارها توی تاپیک نوشتم و کلی در موردش بحث شد . توی دمو هم به همین شکل بود و هر کی دمو رو بازی میکرد کاملا متوجه این مساله میشد .CPU به طور کاملا غیر واقعی از تکنیکهای فضایی استفاده میکنه جاهایی که اصلا نیاز نیست و خیلی راحت می تونه گل بزنه تکروری میکنه... جالب تر اینکه با تیم دسته سومی انگلیس بازی کردم بازیکنانش آن چنان تکنیکهایی می رفتند که بازیکنانی مثل کاکا ، مسی و ... تو خوابشون هم نمیزنند!! جالبه مدافعین دریبل زیدانی میزنند!!!
این قلق رو میشه بیشتر توضیح بدی ؟مثل فیفا کارنت که با یک قلق می شد گلهای زیادی زد اینم اینطوریه جالبه تو دمو اینطوری نبود!! من الان از یه سبک و یه حرکت منحصر به فرد تو هر بازی با وین رونی گل میزنم!! همین بازیو واقعا خسته کننده کرده واسم
باید بیشتر به فعل و انفعالات داخل بازی دقت کنی .من از دیروز تا حالا فردیت گرایی رو اصلا تو بازی احساس نکردم ... شاید بیشتر بازی کنم این مورد احساس بشه
این موردو هم که یک ماه پیش ما همش توی تاپیک میگفتیم که پروپاسینگ اصلا مشهود نیست توی تالار رسمی EA هم دهها صفحه در موردش بحث شد که حداقل توی نسخه نهایی ارورها رو بیشتر کنن اما کلی اعتراض فقط نتیجش این شد که پترسن اومد گفت یک کم توی نسخه نهایی خطاها رو بیشتر میکنیم اما واقعا این ارورهای زمینه ای خیلی درصدش کمه .پاسهای پینگ پنگی کماکان یکی از مشکلات اصلی بازی است
اینو هم که همین چند صفحه قبل نوشته بودم که سیستم خستگی چندان فرقی نکرده توی دمو هم مشخص بود .سیستم خستگی بازیکنان هم اصلا جالب نیست ...
مشکلی که در PES ازش گله می کردیم در این فیفا به اوج خودش رسیده و با بازیکنان سرعتی میشه راحت مانور داد!!
این مورد جای بحث خیلی زیادی داره که حتی مرتبط با مواردیه که بالا ذکر شده و اون هم مساله AI بازی هستش که باید مفصل توی یک پست دیگه در موردش صحبت کنیم . من فقط بصورت خلاصه بگم فیفا 10 بصورت مصنوعی سخت بود امسال EA اومده بازیو طبیعی تر کرده و همین طبیعی تر شدن بعلت ضعف هوش مصنوعی بازیو به شکلی در آورده که آسون تر شده . مثلا توی نسخه قبل توی بالاترین درجه سختی مهاجم در حالت تک به تک با چیپ یا شوت مستقیم حتما دروازه ما رو باز میکرد که طبیعی نبود اما اینجا اینطور نیست به همین خاطر بازی برامون راحت تر شده توی نسخه 10 پاسهای CPU بسیار دقیق بود سانترشون همینطور تکلها و بقیه موارد هم همینطور سرعت پاسکاریشون خیلی بالا بود و حتی توی درجه سختی LEGENDARY قدرت بازیکنان حریف بالاتر میرفت که هیچ کدوم از این موارد طبیعی نبود امسال EA شهامت به خرج داده و بازیو طبیعی تر کرده که تاوانش اینه که بازی برامون آسون تر شده اما اول و آخرش باید همینطور میشد .
نسخه 10 معروف شده بود به استریت فایتر اینقدر که بازی فیزیکی بود و قدرت بدنی حرف اولو میزد اما اینجا اینطور نیست . اینجا توانایی های مختلف حکم به برتری یک بازیکن میده نه مثل نسخه 10 فقط قدرت بدنی . مثلا توی نسخه 10 چلسی با قدرت بدنی بالای بازیکنانش تقریبا هیچ وقت مغلوب نمیشد اما اینجا شتاب , سرعت و قدرت بدنی , هوش انحصاری بازیکنان در خلق موقعیت , توانایی و مهارت دفاع و ........ موجب شده هر بازیکن خصوصیت خاص خودشو داشته باشه و بازی منحصر به سرعت و قدرت نشه ( این مواردو من بعدا کاملتر توضیح میدم ) . اما همونطوریکه که گفتم هوش ضعیف بازی باگهایی در بازی ایجاد میکنه .
من پارسال که فیفا 10 رو بازی میکردم چون تازه از PES به فیفا نقل مکان کرده بودم سختی بازی فیفا منو خیلی مجذوب کرده بود هر چند که میدونستم این سختی مصنوعیه به شکلی که اصلا نمیشه یک تنه حتی مسافت کمیو طی کرد و حریفو جا گذاشت ( بدلیل همون مساله قدرت بدنی ) من متوجه تصنعی بودن اون بازی بودم اما آسون بودن بازی PES بقدری غیر قابل تحمل شده بود که به تصنعی بودن قدرت بدنی فیفا 10 رضایت میدادم . توی فوتبال واقعی بجز یکی دو مورد ( مورد تکرویهای زیاد و یکی دو مورد دیگه که توی فیفا 11 اعمال شده ) تمام این تغییراتی که در نسخه 11 اعمال شده وجود داره اما تفاوت اصلی و اساسی این بازی با فوتبال واقعی هوش مصنوعیه بازی . توی فوتبال واقعی با هوش مصنوعی در برابر حریفان دفاع تیمی صورت میگیره و در حمله هم به همین شکل اما اینجا بدلیل محدودیتهای مختلف این مساله وجود نداره و ما از این مساله شاکی میشیم که چرا میشه زیاد نفوذ کرد یا اینکه چرا راحت تر میشه گل زد و .... در صورتیکه توی فیفا 10 بدلیل قدرت بدنی تصنعی بازی نمیشد نفوذ کرد نه بدلیل هوش بازیکنان حریف و جایگیری درست و پوششهای مناسب .
به هر حال فرشاد جان راه حل 90 درصد این مشکلات اینه که تمام گزینه ها رو دستی کنی اونوقت بهت قول میدم توی منیجر مود بسختی بتونی جزء سه تیم بالای جدول باشی .
این مواردی که شما بهش اشاره کردی تقریبا میشه گفت 80 درصد از مشکلات بازیو تشکیل میده اما در مقابل ما کلی نکته مثبت در این نسخه میبینیم که منو متقاعد کرد امسال نسخه 11 رو بازی کنم .
اگه یادت باشه دو هفته پیش وقتی دمو اومد من بعد از یکی دو روز گفتم بدلایل مختلف از جمله همین مواردی که شما امروز بهش اشاره کردی من نسخه 11 رو بازی نمیکنم و بازم میرم سراغ نسخه 10 ( البته نسخه 11 PC ) اما وقتی به جزئیات بازی دقت میکنم میبینم حقیقتا این بازی نسبت به نسخه 10 برتریهای بسیار زیادی داره که نمیشه ازشون چشم پوشی کرد .