حرفهایی که میزنین درسته ولی انقدر عوامل مختلفی توی یک زندگی مشترک میتونن دخالت داشته باشن که نمیشه نظر داد دقیقا برای چه کسی چه چیزی میتونه عامل مخرب ازدواج و زندگی مشترکش باشه یا برعکس. یکی بودن دیدگاه تفکر یکی از هزاران فاکتور موثره و شما نمیتونین یک لیست کلی از این فاکتورها تهیه کنین و با هرکی خواستین آشنا بشین یکی یکی نظرش رو بپرسین
اون چیزی که اینجا معنی پیدا میکنه داشتن یک دیدگاه کلی در مورد اینه که شما دقیقا چی لازم دارین تا نتیجه بگیرین رابطه ای که توش هستین به سرانجام ممکنه برسه یا نرسه؟
من جواب این سوال رو با نظریه ی Triangular theory of love میدم که یه ارتباط رو با سه معیار کلی میسنجه:
intimacy - به معنای صمیمیت, یعنی لذت بردن از رابطه و گذراندن وقت با طرف مقابل بطور مثال یعنی خوردن یک چای با طرف مقابل براتون لذت بخش و آرامش بخش باشه یا حرف زدن یا گردش با فرد مورد نظر
commitment - به معنای داشتن تعهد نسبت به طرف مقابل, یعنی شما در قبال شخصی که باهاش در رابطه هستین احساس مسئولیت داشته باشین نه اینکه صرفا قانون این احساس رو برای شما ایجاد کنه. یعنی الان که با تو هستم فقط با تو هستم و اتفاقاتی که تو زندگیت میفته چه خوب و بد به من مربوطن حتی اگه هیچ قانونی من رو به تو مربوط نکرده باشه
passion - راضی بودن در رابطه جنسی با فرد مورد نظر
به رابطه ای که سه ضلع این مثلث رو داشته باشه یه چشم رابطه ای میشه نگاه کرد که میتونه کامل باشه و به سرانجام خوبی برسه
ضلع imtimacy اینجا ناخوداگاه تفاهم در زمینه تفکر یا سطح اجتماعی و خیلی معیارهای دیگه رو پوشش میده. شما با کسی یه رابطه صمیمی ایجاد میکنین که نقاط مشترک مورد علاقتون رو در اون پیدا کنین
شما به کسی احساس مسئولیت پیدا میکنین که براتون مهم باشه چه اتفاقاتی براش میفته و زندگیش به کجا میرسه
توی ازدواج های سنتی معمولا به هیچکدوم از این سه ضلع پرداخته نمیشه و تفاهم یبشتر برمیگرده به ظاهر افراد و موقعیت شغلی و اجتماعیشون و چهار تا فاکتور که تو چند جلسه درموردش صحبت میشه
توی دوستی دو جنس مخالف خیلی بیشتر میشه شناخت پیدا کرد ولی معمولا اضلاع مثلث ناقصن یعنی بیشتر موارد passion همراه intimacy وجود داره و یا حتی فقط ضلع passion تو رابطه هست
ضلع تعهد اغلب لنگ میزنه و علتش هم اینه که طوری ما رو بار آوردن که تعهد رو فقط قانون میدونیم و یاد نگرفتیم که بدون اینکه اسم یکی تو شناسناممون بیاد هم میشه نسبت به یک نفر تعهد داشت. درک همین جمله مطمئنم برای خیلیا سخت و حتی مسخره است!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]