Mass Effect فقط یک بازی نیست، یک زندگی است...!
بدون شک یکی از برترین سری بازی های تاریخ هست.
و بی شک، انجام این بازی برای افرادی که تسلط کامل به زبان انگلیسی ندارن، اتلاف وقت و حماقته.
چون باید با داستان این بازی و تک تک دیالوگ های گفته شده بسیار فراوان شخصیت های فراوان بازی، زندگی کرد...
این یکی از بازی هایی هست که من میپرستمشون؛ ولی BioWare اصلاً پایان خوبی درست نکرده بود.
البته همونطور که خیلیا میگن، صحیحه و ما توقعمون همیشه یه پایان "خیلی خوب و عاشقانه و قشنگه"؛ ولی پایانی که BioWare درست کرد، یه جورایی مثل دیگر قسمتای بازی یه نوآوری و فکر جدید و متناسب با بازی به این بزرگی بود.
یه پایان به دور از کلیشه ها...
Spoilers Alert
من واقعاً عاشق Liara T'suni شده بودم و وارد رابطه شده بودیم؛ جداً شخصیتی داشت. ای کاش زنده میموندم و دوباره برمیگشتم کنار لیارا... :(
BioWare بعداً یه DLC ارائه کرد که فریم ها و دیالوگ های جدیدی به پایان می افزود برای از بین رفتن شبهات داستان...
قبلاً فرض میشد که شاید فرمانده شپرد، در طول کل بازی تحت تأثیر ریپرها بوده و خودش خبر نداشته؛ در پایان اگر تصمیم بگیری ریپرها رو کنترل کنی یا اینکه این cycle ساخته شده توسط catalyst رو ادامه بدی، پیروزی ریپرها و catalyst بوده که به تو دیکته کرده بودن در تمام طول بازی...
ولی با ارائه DLC مشخص شد که این فرض صحیح نبوده و سخنان A.I مستقر در Citadel (همون بچه * catalyst) واقعیته و تصمیمی که بگیری، آینده جهان هستی و جهان های بعدی رو رقم خواهد زد...
من همه پایان ها رو رفتم...
به شخصه با اینکه تصمیمم منجر به نابودی EDI عزیز (A.I سفینه فضایی Normandy) و Geth ـها (که اگه تلاش کرده باشید اونجا به جای نابودی یکیشون، هر دو رو به صورت مسالمت آمیز با هم دوست کنید)، خواهد شد (چون ماشین و سینتتیک لایف بودن) ،
ولی تصمیمم رو نهایتاً بعد یه مقدار تأمل گرفتم و اون "نابود کردن reaper ـها و همه انواع سینتتیک لایف در سرتاسر جهان" بود (خیلی تصمیم سختی بود)...
به نظرم این الان تبدیل به تاریخ میشه و امیدوارم آیندگان درس بگیرن و A.I ـها رو به مرتبه ای از هوش نرسونن /یا/ حداقل دشمنی بین خودشون و ماشین ایجاد نکنن...
یه کامپیوتر AI عوضی، سازندگان خودشم نابود و تبدیل به فرم ریپرها کرده! چرا؟ چون فکر میکنه solution یافته خیر سرش برنامه کم شعور...
آخه * کاری که تو میکنی هم که میزنی هر چی اورگنیک لایف پیشرفته ـس نابود میکنی که چی؟ چون ممکنه بعداً هوش مصنوعی بسازن و نابود بشن؟ آخه به تو چه؟
با این راه حلش...
شپردم مرد...
مثل اینکه اگر نیروی نظامیتون (توی war map میتونید ببینیدش که مجموع قدرت کل متحدهایی هست که جمع کردید) بیش از 9000 باشه، شپرد نمیمیره و یه صحنه از نفس کشیدنش خواهید دید...