نکونام: ما هم از تيم ملي کره بيشتر از ازبکستان متنفريم
کاپيتان تيم ملي فوتبال ايران ميگويد براي بازي روز سهشنبه تنها خوشحالي مردم در چشمان بازيکنان تيم ملي است. جواد نکونام همچنين ميگويد اگر ايران به جام جهاني صعود کند واکنشش سجده شکر به خاطر خوشحالي مردم خواهد بود.
جواد نکونام که اين روزها با رهبري خوبش در ميانه ميدان نقش تاثيرگذاري در موفقيتهاي اخير فوتبال ايران داشته، در گفتوگويي مفصل با ايسنا از بازي مهم روز سهشنبه آينده گفت. او از مردم خواست تا همچون دو بازي گذشته براي موفقيت فرزندانشان دعا کنند.
* اگر موافق هستيد از بازي با لبنان شروع کنيم، ديداري که تمامي خواستههاي فوتبال ايران را برآورده کرد.
خدا را شکر برد خيلي خوبي بود. اين بازي اميدواريمان را براي صعود به جام جهاني بيشتر کرد. ميتوانستيم با گلهاي بيشتري به پيروزي برسيم. من نگران گل اول بودم اما وقتي گل اول را زديم ميتوانستيم باز هم با استفاده از فرصتهاي به دست آمده گلهاي بيشتري بزنيم اما به هر حال در شرايطي که ميتوانستيم حتي با 6 گل لبنان را ببريم 4 گل زديم و پيروزي مهمي به دست آورديم. خوشحالم که الان در گروه وضعيتمان بسيار خوب شده است. اميدواري همه براي صعود به جام جهاني بسيار بيشتر شده است. بعد از بازي با ازبکستان شرايط دست خود ما نبود اما اکنون سرنوشت براي صعود در دست تيم ملي ايران است. ما ديگر از زماني که به کره آمدهايم بازي با لبنان را فراموش کردهايم و اکنون فقط به بازي سهشنبه فکر ميکنيم.
* صادقانه بگوييد قبل از بازي با قطر چقدر اميدوار بوديد که تيم ملي به جام جهاني صعود کند؟
من خيلي اميد داشتم. اگر صحبتهاي من را پيش از بازي با قطر در گفتوگوهايي که داشتم بخوانيد ميبينيد که من اميدوار بودم. گفته بودم که اگر قطر را ببريم راه صعود هموار ميشود و اکنون هم ميبينيد با توجه به اتفاقاتي که افتاده شرايط بسيار مناسب شده است. به هر حال الان بازي با کره حساسيت بسيار زيادي دارد و در اين بازي سرنوشت ما مشخص ميشود.
* با وجود اينکه بعد از صحبتهاي عجيب سرمربي کره شما و کيروش به اين حرفها واکنش نشان داديد اما همچنان حرف هاي او نقل محافل است. يک زماني شما با پارک جي سونگ کري ميخوانديد اما اکنون گويا اين کريخواني فراتر رفته است.
زماني که پارک بازي ميکرد بين من و او کري نبود. من تنها براي فوتبال ايران مصاحبه کردم و گفتم هرکس که به تهران بيايد ورزشگاه آزادي را برايش جهنم ميکنيم. او هم جواب من را داد. در جام ملتهاي آسيا هم او مصاحبهاي کرد و من به نمايندگي از بازيکنان تيم ملي پاسخ او را دادم. اما حالا که مربي کره اين حرفها را زده و گفته که من از ايران بيشتر از ازبکستان متنفرم من هم بايد بگويم ما هم درباره تيم ملي کره چنين حسي داريم. طبيعي است که آنها ناراحت باشند. مقابل يک تيم 10 نفره و جلوي چشم 100 هزار نفر باختهاند و تحت فشار قرار گرفتهاند. سرمربي کره به خاطر نتايج ضعيف تيمش تحت فشار است و البته اين کار ما را آسانتر ميکند.
* يکي ديگر از مسائلي که نشان ميدهد آنها از ديدار برابر ايران نگراني دارند انتخاب شهر اولسان است.
به هر حال شرايط آب و هوايي کره سختتر از قطر نيست اما انتخاب آنجا نشان ميدهد که از رويارويي برابر ايران ترس دارند. آنها فکر ميکردند براي صعود به جام جهاني به برد برابر ايران نياز دارند و ميخواستند تحت هر شرايطي که شده کار را براي ايران سخت کنند اما ما کاري به آنها نداريم. تدابيرشان هرچه ميخواهد باشد، ما فقط به صعود فکر ميکنيم.
* اين روزها عملکرد شما در ميانه ميدان براي تيم ملي بسيار موثر بوده و رکورد عابدزاده را هم در بستن بازوبند کاپيتاني زدهايد.
واقعا اينها برايم مهم نيست. کاپيتاني تيم ملي براي هر بازيکني افتخار است اما من به اين آمارها کاري ندارم. به تنها چيزي که فکر ميکنيم اين است که براي سومين هفته پياپي مردم را خوشحال کنيم. تنها زماني شيريني آن دو پيروزي تکميل ميشود که بتوانيم با شکست کره به جام جهاني صعود کنيم. خودم خيلي خوشبينم که با دعاي مردم اين اتفاق بيفتد. ضمن اينکه بايد بگويم من در جايي که راحت باشم خوب بازي ميکنم. از دوز و کلک و دروغ بدم ميآيد. من در زمان تيم ملي بلاژويچ، برانکو و دايي بهترين بازيهايم را انجام دادم. اگر مربيان از من خوب استفاده کنند خوب بازي ميکنم. من بايد در جايي بازي کنم که راحت باشم.
* نظرت درباره ازبکستان چيست؟
آنها هم تيم خوبي هستند اما اگر به بازي برگشت ما برابر ازبکستان نگاه کنيد ميبينيد که آنها بدون حمله به ما گل زدند. ما اگر آن بازي را مساوي کرده بوديم اکنون به جام جهاني رفته بوديم. لحظات در بازيهاي حساس بسيار مهم هستند و بايد از تک فرصتها استفاده کنيم و اين تجربهاي است که از بازي با ازبکستان گرفتهايم و در بازي با کره از آن استفاده ميکنيم.
* اين روزها بسياري کيروش را به خاطر تعصبي که به تيم ايران نشان داده ديگر ايراني ميدانند.
واقعا زحماتي که کيروش و کادر فني تيم ملي ميکشند نبايد ناديده گرفته شود. کيروش و تيمش براي تک تک بازيکنان حريف برنامه دارند. مثلا اگر دقت کرده باشيد ما در بازي با قطر تمام کرنرها و ضربات ايستگاهي را به صورت مستقيم به سمت دروازه قطر ميفرستاديم و آن هم به خاطر اين بود که ما تمامي گلهايي که دروازهبان قطر در ليگ اين کشور دريافت کرده بود را ديده بوديم و ميدانستيم که او روي اين ضربات از دروازه خارج ميشود. کيروش براي همهي بازيکنان حريف برنامه دارد. من به عنوان يک بازيکن ميگويم که بايد قدردان زحمات او و تيم فنياش باشيم. او کارهايي انجام ميدهد که نشان ميدهد چرا در تيمهاي بزرگ مربيگري کرده است.
* يک نگراني که وجود دارد مربوط به بازي قطر و ازبکستان است. فکر ميکني قطريها به ازبکستان راه بدهند؟
فکر نميکنم قطر اين کار را انجام دهد. آنها نياز به پول ندارند و ميزباني جام جهاني را هم گرفتهاند. برايشان مهم است که از اعتبارشان دفاع کنند اما به هر حال ما نبايد هيچ چيز را به قضا و قدر بسپاريم. فوتبال است و هزار اتفاق. تنها اميدوارم که فوتبال پاکي را شاهد باشيم.
* بزرگترين انگيزه شما براي بازي روز سهشنبه چيست؟
واقعا تنها به خوشحالي مردم فکر ميکنيم. تمام تلاشمان اين است که 75 ميليون ايراني را خوشحال کنيم. مردم ما از سال 2006 به بعد افتخاري در فوتبال نديدند و اميدواريم که بتوانيم اين ناکامي را جبران کنيم.
* اگر تيم ملي به جام جهاني صعود کند نخستين واکنش شما به عنوان کاپيتان تيم ملي چيست؟
همان جا سجده شکر ميکنم و اين سجده شکر هم به خاطر مردم است. ما براي مردم و آن کودکان معصوم بهزيستي بازي ميکنيم. دعاي آنها هميشه بدرقه راه ما بوده است. من بايد در مصاحبه با شما تشکر ويژهاي هم از رسانه ها داشته باشم که در زمان حضور تيم ملي در دوبي پشت سر تيم ملي بودند و مطمئنا آنها نقش بزرگي در موفقيت تيم ملي داشتهاند.
90