من فکر می کنم اشاره شما به این مواردی که من در زیر میگم باشه؛ امیدوارم بدرد بخوره:
1. نیازی نیست باتری های Li-ion رو تحت چرخه کامل شارژ-دی شارژ قرار بدیم: یعنی لازم نیست کامل شارژ بشن و بعد کامل خالی بشن و بعد دوباره شارژ بشن .. هر وقت خواستی شارژش کن ..
2. باتری های Li-ion به اینکه کاملاً از شارژ خالی باشن حساس هستند .. شدیداً توصیه میشه که نذارید باتری ipod تون تا ته خالی بشه .. گزارش هایی که داریم نشون میدن که اگه باتری بطور کامل خالی بشه، میتونه عمر باتری رو شدیداً کم کنه یا حتی باعث بشه که باتری از بین بره!! ... بخصوص اگه مدت زمان خالی موندنش طولانی بشه (مثلاً چند هفته) .. باتری های li-ion این خاصیت رو دارن که حتی اگه استفاده نشن، به تدریج شارژشون تخلیه میشه.
3. در مقابل حتی شارژ باتری هم بهش گرما وارد می کنه و گرما هم یکی از دشمن های Li-ion هستش .. بنابراین باتری رو وقتی دیگه نزدیک به شارژ کامل شد جدا کنید .. اینکه الکی روی شارژ بمونه در حالیکه مثلاً شارژش 100 درصده، بجز کاهش عمر باتری خاصیتی نداره ..
نتیجه: به نظر میاد امن ترین روش این باشه که شما بازه 1/4 خالی تا 3/4 پر باتری رو در نظر بگیرید .. یعنی وقتی به 25% آخر باتری رسید شارژش کنید و وقتی به 80-90 درصد رسید جداش کنید..
(باز اگه بخوایم حرفه ای تر رفتار کنیم، بد نیست اگه ماهی یه بار خلاف این عمل کنیم و چرخه شارژ-دی شارژ 0-100 رو دقیق رعایت کنیم تا کالیبره بشه باتری اصطلاحاً.)