تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: آیا انسان بر خلاف سایر موجودات دارای فطرت است؟

راي دهنده
45. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • آری، انسان برخلاف همه موجودات چیزی به نام فطرت دارد.

24 53.33%
  • خیر، انسان همانند سایر موجودات چیزی به نام فطرت ندارد.

21 46.67%
صفحه 20 از 26 اولاول ... 10161718192021222324 ... آخرآخر
نمايش نتايج 191 به 200 از 253

نام تاپيک: آیا انسان بر خلاف سایر موجودات دارای فطرت است؟

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

شما این میدونیم رو بر چه اساس بدست اوردین؟ تنها چیزی که ما در اسکن های مغزی مشاهده میکنیم، یک سری فعل و انفعالات هست، تنها چیزی که ما با ترشح دوپامین میبینیم یک سری رفتار هست، اما هیچ وقت احساس زجر/لذت رو نمیتونیم مشاهده کنیم! فرض کنید ما یک نوع هورمون جدید در مغز یک حیوان پیدا کنیم که تا الان ندیدیم، بعد میبینیم با ترشح این هورمون حیوان مثلا سوت میزنه، فعل و انفعالاتش رو هم در مغز اسکن میکنیم، شما بمن بگید موقع ترشح این هورمون و اون سوت زدن، حیوان چه احساسی داره؟
    دوست من لذت و رنج تعریف مشخصی داره ...
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

شما دنبال این هستی که ما کیفیت احساس مورد نظر رو بفهمیم !! قبلا هم توضیح دادم ما با کیفیت این احساس کار نداریم ، بلکه با ماهیتش کار داریم. یعنی اینکه آیا اصلا این احساس خوشایند هست یا نیست و خوشایند بودنش رو با واکنش اون فرد متوجه میشیم.

شما از دو نظر حرفهای خودتون رو زیر سوال میبرید . اولین جنبه اینکه قبول کردید رفتار ما وابسته به ساختار مغز مائه ، قبلا هم گفتم ، این ایده ی عصب شناختی هست و بر اساس همین روش هایی که شما بهش میگید غیر علمی بهش رسیدند و تبئینش کردند.
    دوم اینکه میگید ما از کجا بدونیم فرد حس رنج داره وقتی بهش شوک الکتریکی میدیم !! خب شما که مدعی بودی تمایل به زیبایی فطرت انسانه ، از کجا فهمیدی که فرد وقتی مثلا به گل و طبیعت و ... تمایل داره ، اون رو بعنوان یک چیز زیبا درک میکنه ؟!!

مثال فرضیتون چیزی به ما نمیگه ! از نظر علمی ما فقط میتونیم احساس فرد رو وقتی هورمون شناخته شده ای ترشح مشه بدونیم ، نه یک هورمون فرضی !! اگر منظورتون اینه که ما از کجا میفهمیم "سوت" زدن زمانی بروز داره که احساس خوشایند وجود داره یا نه ، باید شاخص هایی مثل تکرار این عمل به ما نشون میده ... چون ما احساسی رو خوشایند میدونیم که فرد تمایل به تکرارش داشته باشه و ازش اجتناب نکنه ... جدای از اینکه کیفیت احساسش اون لحظه چجوره ...

البته این رو هم بگم در عصب شناسی شدت احساس رو هم میشه بدست اورد ...

2. 3 کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

فکر کنم داری تعریف کنجکاوی رو ارائه میدی ! اگه شخصی گزینشی عمل کنه یعنی آگاهانه انتخاب کرده ، یعنی دلایلی براش داره. دیگه میل چه معنی پیدا میکنه ؟

اگه این اسامی و تعاریفش رو تغییر بدیم برای انسان هم صدق نمیکنه . نه لذت معنی داره نه احساس و این فقط نامگذاری هست که یک فرد لال و بی سواد هم نمیتونه ما رو قانع کنه اصلا احساس داره یا نه.
    هر تعریفی براش بگیریم باید شاخص هایی داشته باشه که با مشاهده اونها در موجودات دیگر هم به همین نتیجه میشه رسید ( تخمین زده میشه ). اگه تعریف مشترکی مثل ترشح هورمون یا واکنشهای فیزیکی در نظر نگیریم چطور مقایسه میکنی و میگی ما داریم ولی حیوان نداره ؟
    کنجکاوی همون میل به علمه دیگه! شما چون میخوای چیزی رو بفهمی میری دنبالش، یعنی آگاهانه انتخاب کردی ، یعنی دلایلی براش داری ، خب این بنظر شما میل به دانستن رو رد میکنه؟! شما بین خواستن به فهمیدن (کنجکاوی) و میل به علم (کنجکاوی) چه تفاوتی میبینید؟

در مورد غذا خوردن : مثلا " من میلی به غذا خوردن ندارم ولی از طعم فلفل احساس لذت میکنم پس غذای فلفلی میخورم " چطور نتیجه میگیری من میل به غذا خوردن دارم ؟ میدونی که گرسنگی من رو مجبور به غذا خوردن میکنه پس نمیتونم بگم میل دارم !
    شما طعم فلفل رو از طریق گوش فهمیدی؟! یا از طریق دهن؟ اصلا اولین بار چرا فلفل رو گذاشتی تو دهنت؟ چه نیازی داشتی؟ حالا شما از فلفل لذت میبری، کسی از چیز دیگه، اما در اصل اینکه ما نیاز به خوردن داریم، هیچ شکی نیست، اگر شک داری یه روز چیزی نخور، ببین این میل میاد سراغت یا نه؟ میل و خواستن یک چیز هستن که ریشه هر دو نیاز هست. بین ایندو فرقی نیست.

گه این اسامی و تعاریفش رو تغییر بدیم برای انسان هم صدق نمیکنه . نه لذت معنی داره نه احساس و این فقط نامگذاری هست که یک فرد لال و بی سواد هم نمیتونه ما رو قانع کنه اصلا احساس داره یا نه.
    هر تعریفی براش بگیریم باید شاخص هایی داشته باشه که با مشاهده اونها در موجودات دیگر هم به همین نتیجه میشه رسید ( تخمین زده میشه ). اگه تعریف مشترکی مثل ترشح هورمون یا واکنشهای فیزیکی در نظر نگیریم چطور مقایسه میکنی و میگی ما داریم ولی حیوان نداره ؟
    من به هیچ وجه نمیگم در ما هست در حیوان نیست! چرا حرفهای من رو درست متوجه نمیشید، پست های قبلی من رو بخونید میبینید من چندین بار تاکید کردم من هم اعتقاد دیگران رو دارم!

گه این اسامی و تعاریفش رو تغییر بدیم برای انسان هم صدق نمیکنه . نه لذت معنی داره نه احساس
    این حرف شما درست نیست! یعنی اگر ما از امروز تصمیم بگیریم بجای لذت بگیم درد، و به جای درد بگیم لذت، ماهیت این احساسات عوض میشه؟ یعنی دیگه من موقع گوش کردن به موسیقی مورد علاقم واقعا احساس درد میکنم، و زمان بیماری احساس لذت میکنم؟
    این احساسات با وجود اینکه واقعا وجود دارن، اما قابل مشاهده نیستن، همین. و چون قابل مشاهده نیستن نمیشه با متد علمی مستقیما خودشون رو آزمایش کرد، بلکه ما مجبوریم با توجه به نشانه هاشون حرف بزینیم
    علم پدیده های رو مورد بررسی قرار میده که قابل مشاهده باشن، شما اینو قبول ندارین؟
    Last edited by N I G H T P E A C E; 18-09-2014 at 13:16.

4. این کاربر از N I G H T P E A C E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

دوست من لذت و رنج تعریف مشخصی داره ...

شما دنبال این هستی که ما کیفیت احساس مورد نظر رو بفهمیم !! قبلا هم توضیح دادم ما با کیفیت این احساس کار نداریم ، بلکه با ماهیتش کار داریم. یعنی اینکه آیا اصلا این احساس خوشایند هست یا نیست و خوشایند بودنش رو با واکنش اون فرد متوجه میشیم.

شما از دو نظر حرفهای خودتون رو زیر سوال میبرید . اولین جنبه اینکه قبول کردید رفتار ما وابسته به ساختار مغز مائه ، قبلا هم گفتم ، این ایده ی عصب شناختی هست و بر اساس همین روش هایی که شما بهش میگید غیر علمی بهش رسیدند و تبئینش کردند.
    دوم اینکه میگید ما از کجا بدونیم فرد حس رنج داره وقتی بهش شوک الکتریکی میدیم !! خب شما که مدعی بودی تمایل به زیبایی فطرت انسانه ، از کجا فهمیدی که فرد وقتی مثلا به گل و طبیعت و ... تمایل داره ، اون رو بعنوان یک چیز زیبا درک میکنه ؟!!

مثال فرضیتون چیزی به ما نمیگه ! از نظر علمی ما فقط میتونیم احساس فرد رو وقتی هورمون شناخته شده ای ترشح مشه بدونیم ، نه یک هورمون فرضی !! اگر منظورتون اینه که ما از کجا میفهمیم "سوت" زدن زمانی بروز داره که احساس خوشایند وجود داره یا نه ، باید شاخص هایی مثل تکرار این عمل به ما نشون میده ... چون ما احساسی رو خوشایند میدونیم که فرد تمایل به تکرارش داشته باشه و ازش اجتناب نکنه ... جدای از اینکه کیفیت احساسش اون لحظه چجوره ...

البته این رو هم بگم در عصب شناسی شدت احساس رو هم میشه بدست اورد ...
    چندین جا گفتید من عصب شناسی رو به عنوان علم قبول ندارم! من نمی دونم شما سیستم استدلالتون چجوریه که تا الان چندین بار حرفهای رو بمن نسبت دادین که من روحم هم ازشون خبر نداره! شاید اینکارتون دلیل دیگه داره، نمیدونم. اما برای اینکه بدونید اشکال من که فقط در مورد نسبت دادن لذت به میمون هست به هیچ وجه به معنی علمی ندونستن علم عصب شناسی! نیست، از ویکی پدیا نقل قولی میارم که نشون میده این اشکال من یکی از بحث های مهمی هست که قبلا در مجامع علمی هم مطرح شده:

ویکی پدیا در صفحه مربوط به لذت بحثی باز کرده در مورد اینکه ایا حیوانات هم مثل انسان لذت میبرن یا نه:

There has been debate as to whether pleasure is experienced by other animals rather than being an exclusive property of humankind. Jeremy Bentham (usually regarded as the founder of Utilitarianism)[12] and Beth Dixon[13] both argue that animals do experience pleasure — the latter, however, in a carefully worded manner. People who believe in human exceptionalism might argue that it is a form of anthropomorphism to ascribe any human experience to animals, including pleasure. Others view animal behaviour simply as responses to stimuli; this is the way behaviourists look at the evidence, Pavlov's dogs (or rather his explanation of their behaviour) being the best-known example. However, it may be argued that we simply cannot know whether animals experience pleasure, and most scientists, indeed, prefer to remain neutral while using anthropomorphisms as and when they need them
    .

آخرش نتیجه میگیره که میشه دلایلی اورد که ما نمیتونیم بفهمیم ایا حیوانات هم لذت میبرن یا نه، اکثر دانشمندان ترجیح میدن در این مورد نظری ندن، هر چند هر وقت لازم باشه از انسان انگاری هم در مورد حیوانات استفاده میکنن ...

البته من معتقدم حیوانات هم مثل ما لذت میبرن، بحث من اینه که این نتیجه گیری ما علمی نیست، بر اساس انسان انگاری (تمثیل) هست. اگر علمی بود همه دانشمندا قبول داشتن، اما میبینیم که اکثر دانشمندا ترجیح دادن نظری در این مورد ندن (دلیل از این بهتر)
    فرض اولم رو که جوابی ندادین! گفتید:
    دقیقا حرف منم همینه! بحث اینه که ما چطور احساس ناشی از این هورمون رو بفهمیم؟! این هورمون اولین باره کشف شده.
    گفتی تکرار یعنی خوش امدن، شاید این هورمون نوعی درد هست که حیون تجربه میکنه، و چون به کرات ترشح میشه حیون هم ایتن سوت رو تکرار میکنه، زیاد هم تکرار میکنه، بر اساس استلال شما چون تکرار میکنه باید خوشایند باشه! این بنظر شما منطقیه؟ که چون ما وقتی کاری رو تکرار میکنیم خوشمون میاد، اون حیون هم باید خوشش بیاد.

اما برای اینکه درک سوال من کمی اسونتر بشه یه مثال دیگه میزنم
    فرض کنید (که بعید هم نیست) ما حیوانی پیدا کنیم که ساختار مفزش طوری تکامل یافته که وقتی در مغزش دوپامین ترشح میشه، رفتاری ازش میبینم که نشانه های درد کشیدن هستن. شما اینجا طور میتونید بمن نشون بدید که این حیون داره درد میکشه یا لذت میبره؟ از یک طرف میبینیم دوپامین در مغزش ترشح میشه، از طرف دیگه میبینیم رفتارش نشونه درده. اینکه میگم نتیجه گیری ما علمی نیست بخاطر اینه. چون ما مستقیما به احساس درد/لذت دسترسی نداریم، چون مشاهده پذیر نیست. چون ما داریم خودمون رو مقیاس قرار میدیم نه خود پدیده رو

اما در مورد اینکه گفتید:
    برعکس این حرف من رو تایید میکنه، چون شما از من خواستید به صورت علمی نشون بدم چطور از یک نمود به بود رسیدم، این حرف من اثبات میکنه ما در اکثر اوقات از طریق نشانه ها (دوپامین/رفتار) هست که بوجود یک پدیده دیگه (احساس لذت) پی میبیریم، نه از طریق راه های صرفا علمی
    Last edited by N I G H T P E A C E; 18-09-2014 at 14:36.

6. این کاربر از N I G H T P E A C E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

به هیچ وجه توضیح من رو پاسخ ندادید، صرف اینکه پست من رو ببرید در نقل قول که پاسخ نیست: )

کامل این نقل قولتون رده، چون شما "علمی بودن" رو دارید با "اثبات" خلط میکنید. بطور کامل و با بیان ساده براتون تفاوتش رو تشریح کردم.

من دو تا سیستم دارم به شدت مشابه، سیستم عصبی-مغزی حیوان و انسان(وجود اعصاب،نورون ها و...) ، خوب ...و در هر دو عامل ایکس رو که وارد میکنم نتیجه ایگرگ رو میگیرم.
    الان چه بخش این موضوع رو من قراره به دکارت شما ثابت کنم؟ اینکه حیوان این احساس رو مثبت میپنداره؟ بله چون حیوان واکنش منفی نشون نمیده و به دنبال تکرار اون احساس میره و واکنش دفاعی نشون نمیده، این احساس رو مثبت میگیرم و میگم به با درصد بسیار بالا این همون احساس لذت(خوب، فلان، ایکس،....) که من انتظارش رو از این آزمایش میکشیدم. حرفم هم کاملن علمیه.
    دقت کنید که احساس لذت نوعی تجربه درونی هست، درسته که ناشی از فعل و انفعالات مغز هست، اما از جنس احساسه، یعنی اینکه شما هر چقدر هم این فعل و انفعالات رو مشاهده کنید، هر چقدر هم رفتارم رو مشاهده کنید، هیچ وقت تجربه من را نخواهید داشت، بلکه صرفا نشانه هاش رو خواهید دید. شما علم رو یک رباط در نظر بگیر (اینظور هم هست) که خودش نمیدونه احساس لذت چیه، بش میگیم بیاد مثلا یک میمون در حال لذت رو تحلیل کنه، بعد بش میگیم تحلیلت چیه، میگه در این مدت این مقدار دوپامین ترشح شد، و این رفتارها بروز کردن، همین! دیگه نمیگه فرد هم احساس لذت کرد، چون اساسا نمیدونه لذت چیه.
    بعدش این ما هستیم که میگیم اینها نشانه ی لذته، با معیار قرار دادن تجربه درونی خودمون (غیر قابل مشاهده و اندازه گیری)

شما این رو مقایسه کن با مثلا نتیجه گیری در مورد یک بیماری
    به رباط میگیم فرد بیمار رو تحلیل کنه، به ما میگه این تعداد ویروس x در فلان جای بدن وجود دارن، و سلول های سفید دارن باشون میجنگن، حرارت بدن اینقد رفته بالا، فشار خون وضعیتش اینه، تنفس در فلان وضعیته و ...
    خب ما اینجا ما میگیم این فرد بیماری x رو داره، اما اینکار رو با معیار قرار دادن یک چیزی که تجربه درونی و حسی و غیر قابل مشاهده هست انجام نمیدیم، بلکه معیار ما بدن های هستن که قبلا همین وضعیت رو داشتن، یعنی معیار ما (بدن) یک پدیده قابل مشاهده هست

به همین خاطر شما تنها چیزی که میتونی به دکارت نشون بدی هورمون و رفتار هست، نه خود احساس! شما فرض دکارت تا الان لذت رو درک نکرده یا عمدا بگه آقا من تا لذت رو درک نکردم! خب اونوقت شما چطور میتونید بش نشون بدید میمون احساس لذت میکنه؟ آیا اینجا علم کم اورده و ناقصه؟ خیر، حرف ما علمی نیست، اینجا حرف ما بستگی پیدا کرده به این که فرد مقابل لذت رو درک کرده باشه، در صورتی که برای درک نتایج علمی فقط کافیه شما پنچ حواستون سالم باشه
    ممکنه دوپامین بش تزریق کنید، بعد تصور مغزش رو بش نشون بدید، و همین کار رو هم با مغز میمون انجام بدین، اما باز بگه این فقط رفتار مغزش مثل منه، از کجا معلوم واقعا داره احساس لذت رو تجربه میکنه؟ به شما میگه مگر روش علمی نمیگه نتیجه باید مشاهده پذیر باشه، من می خوام خود احساس لذت رو ببینم تا مطمئن شم!

اما در مورد بیماری اینطور نیست، راحت بدن رو بش نشون میدی، تا خودش ببینه چطور ویروس ها دارن بر قسمت های مختلف بدن تاثیر میذارن، تاثیراتی که همه قابل مشاهده هستن، بر عکس احساس لذت که فقط یک تجربه شخصی، درونی و غیر قابل مشاهده هست

به هر حال اگر به این راحتی بود الان همه دانشمندا اینو قبول داشتن، اما همونطور که در جواب محمدحسین اوردم چنین اجماعی وجود نداره، بلکه اکثر دانشمندا نظری ندارن در این مورد، چون این کار مستلزم تمثیل و انسان انگرای هست که از نظر علمی نمیشه رو حساب باز کرد
    Last edited by N I G H T P E A C E; 18-09-2014 at 15:33.

8. این کاربر از N I G H T P E A C E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

در راستای بحث، تاپیک داریم درباره احساس درد در حیوانات و مقایسه اش با انسان و ... ، خیلی از موارد بحث شده در راستای پست های اخیر هست که مطالعه اش بد نیست:

کلا این استدلال که "فلان حس در حیوان مثل ما انسان ها نیست پس بهتره ما انسان ها هیچی نگیم و طوری رفتار کنیم که گویی حیوانات چنین چیزی رو ندارند" یک نوع سو استفاده و برداشت گزینشی از گفتگو های علمی است که صورت می گیره. نظر هیچ موضع علمی این نیست که "ما هیچ چیز در مورد وجود این احساسات با مفهوم تئوریشون در حیوانات نمی تونیم بگیم" بلکه اینه که "احساس انسانی ما قادر به درک احساسات حیوانی اون ها نیست" و هدف از ارائه این جملات اینه که تعریف انسانی این حس ها رو برای حیوانات بکار نبریم، نه اینکه تعریف علمیشون هم برای حیوانات صادق نیست.

10. 3 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

در راستای بحث، تاپیک داریم درباره احساس درد در حیوانات و مقایسه اش با انسان و ... ، خیلی از موارد بحث شده در راستای پست های اخیر هست که مطالعه اش بد نیست:

کلا این استدلال که "فلان حس در حیوان مثل ما انسان ها نیست پس بهتره ما انسان ها هیچی نگیم و طوری رفتار کنیم که گویی حیوانات چنین چیزی رو ندارند" یک نوع سو استفاده و برداشت گزینشی از گفتگو های علمی است که صورت می گیره. نظر هیچ موضع علمی این نیست که "ما هیچ چیز در مورد وجود این احساسات با مفهوم تئوریشون در حیوانات نمی تونیم بگیم" بلکه اینه که "احساس انسانی ما قادر به درک احساسات حیوانی اون ها نیست" و هدف از ارائه این جملات اینه که تعریف انسانی این حس ها رو برای حیوانات بکار نبریم، نه اینکه تعریف علمیشون هم برای حیوانات صادق نیست.
    There has been debate as to whether pleasure is experienced by other animals rather than being an exclusive property of humankind. Jeremy Bentham (usually regarded as the founder of Utilitarianism)[12] and Beth Dixon[13] both argue that animals do experience pleasure — the latter, however, in a carefully worded manner. People who believe in human exceptionalism might argue that it is a form of anthropomorphism to ascribe any human experience to animals, including pleasure. Others view animal behaviour simply as responses to stimuli; this is the way behaviourists look at the evidence, Pavlov's dogs (or rather his explanation of their behaviour) being the best-known example. However, it may be argued that we simply cannot know whether animals experience pleasure, and most scientists, indeed, prefer to remain neutral while using anthropomorphisms as and when they need them

شما از این جمله چنین برداشتی میکنید؟

حـــــرفـه ای
    تاريخ عضويت
    Dec 2009

پيش فرض

دقت کنید که احساس لذت نوعی تجربه درونی هست، درسته که ناشی از فعل و انفعالات مغز هست، اما از جنس احساسه، یعنی اینکه شما هر چقدر هم این فعل و انفعالات رو مشاهده کنید، هر چقدر هم رفتارم رو مشاهده کنید، هیچ وقت تجربه من را نخواهید داشت، بلکه صرفا نشانه هاش رو خواهید دید. شما علم رو یک رباط در نظر بگیر (اینظور هم هست) که خودش نمیدونه احساس لذت چیه، بش میگیم بیاد مثلا یک میمون در حال لذت رو تحلیل کنه، بعد بش میگیم تحلیلت چیه، میگه در این مدت این مقدار دوپامین ترشح شد، و این رفتارها بروز کردن، همین! دیگه نمیگه فرد هم احساس لذت کرد، چون اساسا نمیدونه لذت چیه.
    بعدش این ما هستیم که میگیم اینها نشانه ی لذته، با معیار قرار دادن تجربه درونی خودمون (غیر قابل مشاهده و اندازه گیری)

شما این رو مقایسه کن با مثلا نتیجه گیری در مورد یک بیماری
    به رباط میگیم فرد بیمار رو تحلیل کنه، به ما میگه این تعداد ویروس x در فلان جای بدن وجود دارن، و سلول های سفید دارن باشون میجنگن، حرارت بدن اینقد رفته بالا، فشار خون وضعیتش اینه، تنفس در فلان وضعیته و ...
    خب ما اینجا ما میگیم این فرد بیماری x رو داره، اما اینکار رو با معیار قرار دادن یک چیزی که تجربه درونی و حسی و غیر قابل مشاهده هست انجام نمیدیم، بلکه معیار ما بدن های هستن که قبلا همین وضعیت رو داشتن، یعنی معیار ما (بدن) یک پدیده قابل مشاهده هست

به همین خاطر شما تنها چیزی که میتونی به دکارت نشون بدی هورمون و رفتار هست، نه خود احساس! شما فرض دکارت تا الان لذت رو درک نکرده یا عمدا بگه آقا من تا لذت رو درک نکردم! خب اونوقت شما چطور میتونید بش نشون بدید میمون احساس لذت میکنه؟ آیا اینجا علم کم اورده و ناقصه؟ خیر، حرف ما علمی نیست، اینجا حرف ما بستگی پیدا کرده به این که فرد مقابل لذت رو درک کرده باشه، در صورتی که برای درک نتایج علمی فقط کافیه شما پنچ حواستون سالم باشه
    ممکنه دوپامین بش تزریق کنید، بعد تصور مغزش رو بش نشون بدید، و همین کار رو هم با مغز میمون انجام بدین، اما باز بگه این فقط رفتار مغزش مثل منه، از کجا معلوم واقعا داره احساس لذت رو تجربه میکنه؟ به شما میگه مگر روش علمی نمیگه نتیجه باید مشاهده پذیر باشه، من می خوام خود احساس لذت رو ببینم تا مطمئن شم!

اما در مورد بیماری اینطور نیست، راحت بدن رو بش نشون میدی، تا خودش ببینه چطور ویروس ها دارن بر قسمت های مختلف بدن تاثیر میذارن، تاثیراتی که همه قابل مشاهده هستن، بر عکس احساس لذت که فقط یک تجربه شخصی، درونی و غیر قابل مشاهده هست

به هر حال اگر به این راحتی بود الان همه دانشمندا اینو قبول داشتن، اما همونطور که در جواب محمدحسین اوردم چنین اجماعی وجود نداره، بلکه اکثر دانشمندا نظری ندارن در این مورد، چون این کار مستلزم تمثیل و انسان انگرای هست که از نظر علمی نمیشه رو حساب باز کرد
    قبل از هر چیزی احساس لذت رو تعریف کنید.

13. 2 کاربر از Arash4484 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

شما از این جمله چنین برداشتی میکنید؟
    بله. کل عبارت زیر عنوان "As a uniquely human experience" گفته شده و منظور در مقایسه با تجربیات انسانی است و اگه دقت کنید بحث درباره موضع Anthropomorphic قضیه است (تعمیم دادن تجربیات انسانی به غیر انسان). اگه شما اگه وسط یک جمله یکدفعه اون پاراگراف رو قطع نکنید، می بینید در ادامه اش گفته میشه:

There has been debate as to whether pleasure is experienced by other animals rather than being an exclusive property of humankind. Jeremy Bentham (usually regarded as the founder of Utilitarianism)[12] and Beth Dixon[13] both argue that animals do experience pleasure — the latter, however, in a carefully worded manner. People who believe in human exceptionalism might argue that it is a form of anthropomorphism to ascribe any human experience to animals, including pleasure. Others view animal behaviour simply as responses to stimuli; this is the way behaviourists look at the evidence, Pavlov's dogs (or rather his explanation of their behaviour) being the best-known example. However, it may be argued that we simply cannot know whether animals experience pleasure, and most scientists, indeed, prefer to remain neutral while using anthropomorphisms as and when they need them.[14] It appears, though, that those who recognise emotions in other animals are in the ascent: many ethologists, for example Marc Bekoff, are prepared to draw the conclusion that animals do experience emotions, though these are not necessarily the same as human emotions.

همونطور که توضیح دادم:

نظر هیچ موضع علمی این نیست که "ما هیچ چیز در مورد وجود این احساسات با مفهوم تئوریشون در حیوانات نمی تونیم بگیم" بلکه اینه که "احساس انسانی ما قادر به درک احساسات حیوانی اون ها نیست" و هدف از ارائه این جملات اینه که تعریف انسانی این حس ها رو برای حیوانات بکار نبریم، نه اینکه تعریف علمیشون هم برای حیوانات صادق نیست.
    بحث درباره Anthropomorphism هست و نه چیزی که شما به دنبال برداشت ازش هستید (که دانشمندان هیچ نظر یا موضعی درباره نوعی از لذت/... در حیوانات ندارند).

15. 2 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

چندین جا گفتید من عصب شناسی رو به عنوان علم قبول ندارم! من نمی دونم شما سیستم استدلالتون چجوریه که تا الان چندین بار حرفهای رو بمن نسبت دادین که من روحم هم ازشون خبر نداره! شاید اینکارتون دلیل دیگه داره، نمیدونم. اما برای اینکه بدونید اشکال من که فقط در مورد نسبت دادن لذت به میمون هست به هیچ وجه به معنی
    علمی ندونستن علم عصب شناسی! نیست،
    دوست عزیز ، واضحه چرا میگم شما عصب شناسی رو قبول ندارید ... یعنی قبول داشتنش برای شما تناقض ایجاد میکنه ، چون شما روش این علم رو قبول نداری. خودتون دارید میگید از کجا معلوم دوپامین حس لذت ایجاد کنه !! خب عصب شناسی به همین روش که شما داری بهش میگی غیر علمی بقیه نتایجش رو میگیره ... مگر فقط راجع به احساسات حیوانات از این روش استفاده میشه ؟!!

گفتی تکرار یعنی خوش امدن، شاید این هورمون نوعی درد هست که حیون تجربه میکنه، و چون به کرات ترشح میشه حیون هم ایتن سوت رو تکرار میکنه، زیاد هم تکرار میکنه، بر اساس استلال شما چون تکرار میکنه باید خوشایند باشه! این بنظر شما منطقیه؟ که چون ما وقتی کاری رو تکرار میکنیم خوشمون میاد، اون حیون هم باید خوشش بیاد.
    وقتی میگیم ناخوشایند یعنی چی ؟ یعنی دوست داریم دوباره تکرارش کنیم ؟ اگر غذایی میخوریم که معده درد برامون میاره، بازم میخوریم؟؟ یا نمیخوریم ؟

فرض اولم رو که جوابی ندادین!
    شما کلا این پست رو فکر کنم نخوندی !!
    دقیقا جواب سوال شما اونجاست ، بدون توجه رد شدید و بحث رو دوباره گره زدید !!

اما برای اینکه درک سوال من کمی اسونتر بشه یه مثال دیگه میزنم
    فرض کنید (که بعید هم نیست) ما حیوانی پیدا کنیم که ساختار مفزش طوری تکامل یافته که وقتی در مغزش دوپامین ترشح میشه، رفتاری ازش میبینم که نشانه های درد کشیدن هستن. شما اینجا طور میتونید بمن نشون بدید که این حیون داره درد میکشه یا لذت میبره؟ از یک طرف میبینیم
    دوپامین در مغزش ترشح میشه، از طرف دیگه میبینیم رفتارش نشونه درده. اینکه میگم نتیجه گیری ما علمی نیست بخاطر اینه. چون ما مستقیما به احساس درد/لذت دسترسی نداریم، چون مشاهده پذیر نیست. چون ما داریم خودمون رو مقیاس قرار میدیم نه خود پدیده رو
    بعید نیست ؟؟ لطفا نتایج تحقیق و پژوهشی رو اینجا ذکر کنید که حیوان یا انسانی در هنگام تجربه ی درد یا رنج ، سیستم پاداش مغزش فعال شده باشه !!
    شما یجوری میگی بخاطر اینه که انگار الان همچین موردی داریم و در نظر نمیگیریم !! دقیقا چون همچین موردی نداشتیم نتایج بدست اومده ی قبلی معتبر شده ! اگر همچین مواردی بود خب دیگه معتبر نبود که بگیم دوپامین یا اندورفین و ... با احساس لذت همبستگی داره .
    نیازی نداریم مستقیما به احساس درد و لذت دسترسی داشته باشیم . پست ها قبلی رو خوندید ؟ الان من چی گفتم راجع به اینکه ما دنبال کدوم جنبه از احساس هستیم ؟ یادتون میاد ؟؟!! همین چند پست بالاتره !!

برعکس این حرف من رو تایید میکنه، چون شما از من خواستید به صورت علمی نشون بدم چطور از یک نمود به بود رسیدم، این حرف من اثبات میکنه ما در اکثر اوقات از طریق نشانه ها (دوپامین/رفتار) هست که بوجود یک پدیده دیگه (احساس لذت) پی میبیریم، نه از طریق راه های صرفا علمی

17. 3 کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

بله. کل عبارت زیر عنوان "As a uniquely human experience" گفته شده و منظور در مقایسه با تجربیات انسانی است و اگه دقت کنید بحث درباره موضع Anthropomorphic قضیه است (تعمیم دادن تجربیات انسانی به غیر انسان). اگه شما اگه وسط یک جمله یکدفعه اون پاراگراف رو قطع نکنید، می بینید در ادامه اش گفته میشه:

There has been debate as to whether pleasure is experienced by other animals rather than being an exclusive property of humankind. Jeremy Bentham (usually regarded as the founder of Utilitarianism)[12] and Beth Dixon[13] both argue that animals do experience pleasure — the latter, however, in a carefully worded manner. People who believe in human exceptionalism might argue that it is a form of anthropomorphism to ascribe any human experience to animals, including pleasure. Others view animal behaviour simply as responses to stimuli; this is the way behaviourists look at the evidence, Pavlov's dogs (or rather his explanation of their behaviour) being the best-known example. However, it may be argued that we simply cannot know whether animals experience pleasure, and most scientists, indeed, prefer to remain neutral while using anthropomorphisms as and when they need them.[14] It appears, though, that those who recognise emotions in other animals are in the ascent: many ethologists, for example Marc Bekoff, are prepared to draw the conclusion that animals do experience emotions, though these are not necessarily the same as human emotions.

همونطور که توضیح دادم:

بحث درباره Anthropomorphism هست و نه چیزی که شما به دنبال برداشت ازش هستید (که دانشمندان هیچ نظر یا موضعی درباره نوعی از لذت/... در حیوانات ندارند).
    However, it may be argued that we simply cannot know whether animals experience pleasure, and most scientists, indeed, prefer to remain neutral while using anthropomorphisms as and when they need them

شما مگه چطور معنی میکنید این جمله رو؟! که میفرمایید:
    بحث درباره Anthropomorphism هست و نه چیزی که شما به دنبال برداشت ازش هستید (که دانشمندان هیچ نظر یا موضعی درباره نوعی از لذت/... در حیوانات ندارند)،
    کجای جمله امده که دانشمندان معتقد هستن به لذت حیون و اخیلاف فقط در مورد Anthropomorphism هست؟!
    جمله صراحتا میگه میشه دلایلی اورد که ما نمیتونیم بفهمیم ایا حیوانات هم لذت میبرن یا نه، اکثر دانشمندان ترجیح میدن در این مورد نظری ندن، هر چند هر وقت لازم باشه از انسان انگاری هم در مورد حیوانات استفاده میکنن ... بعد میگه بنظر میرسه این عقیده که حیوانات هم عاطفه دارن داره بیشتر میشه، و اکثر زیست شناسان اماده هستن نتیجه بگیرن که حیوانات هم عواطف رو تجربه میکنن، اما لزوما نه به اون شکل که ما تجربه میکنیم

من نمیدونم چرا درک این مطلب که نسبت دادن احساس لذت به حیوانات علمی نیست این قدر برای شما سخت هست، چرا نمی تونید بپذیرید که اگر این موضوع هم مثه بقیه مسایل علمی بود، این همه بحث در موردش نبود. همین که متن میگه اکثر زیست شناسان اماده هستن نتیجه بگیرن که حیوانات هم عواطف رو تجربه میکنن، به این معنی نیست که هنوز همه زیست شناسان این رو علمی نمیدونن! من باید چطور این مطلب رو بگم که شما قبول کنید این موضوع مثه سایر موضاعات علمی نیست که روشون اجماع باشه!!! بابا من هم یکی از اونایی که معتقدم این برداشت ما علمی نیست، حالا شما قبول ندارید نظرتون محترمه.

فقط برای این که فکر نکنید این عقیده من بی اساس هست یک مثال میزنم ببینید ایا میشه بصورت علمی جواب داد یا نه
    فرض کنید کسی معتقد باشه رفتار حیوان فقط یکسری پاسخ های هست که حیون بصورت غریزی به محرک میده (بدون تجربه کردن هیچ احساسی، مثه رباط)، مثلا اگر محرک لذت بخش باشه حیون با ترشح دوپامین پاسخی مثل پاسخ ما میده، اما این دوپامین هیچ گونه لذتی برای حیون نداره، بعد دلیل بیاره که تجربه لذت در ما (علاوه بر ترشح دوپامین) ناشی از اختلاف ساختار مغز ما با میمون هست، یعنی وقتی ما هم میمون بودیم فقط ترشح دوپامین بوده، اما با تکامل مغز ما، لذت هم اضافه شده. شما چطور میتونید به این فرد نشون بدید که از نظر علمی حرفش اشتباهه؟
    Last edited by N I G H T P E A C E; 19-09-2014 at 02:28.

19. این کاربر از N I G H T P E A C E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •