-مــعـنای زندگــی
-آسمــان در نگاهــش
-دریــای آرامــش
-روشنــیِ شــب
مـ.ا.د.ر
-مــعـنای زندگــی
-آسمــان در نگاهــش
-دریــای آرامــش
-روشنــیِ شــب
مـ.ا.د.ر
هستی؟
نمی فهمم
مهربانی؟
نمی فهمم
عاشقی؟
نمی فهمم
بودی
فهمیدم
.
.
.
هستم
نمی فهمد
مهربانم
نمی فهمد
عاشقم
نمی فهمد
بودم
فهمید
.
.
.
اکنون...
دیار مادران
من و مادر
..
سلام مادر
..
هستی؟
می فهمم
مهربانی؟
می فهمم
عاشقی؟
می فهمم
جاودانه ای
نمی فهمند!
ستاره جون و ندا جون ببخشید من یه سوال دارم. این طرح تلگرافی دقیقا باید چطوری باشه؟ مگه نباید مفهوم را با کلمات برسونیم؟ پس چرا بعضی از پستها، یک متن رو به چند کلمه تقسیم کردند و در هر خط یک کلمه گذاشتند؟ یعنی کلمات که به هم بچسبند متن کامل می شه!
من هنوز برام جا نیفتاده. ببخشید اینجا پرسیدم. پست اول رو هم مطالعه کردم ولی هنوز گیجم
اگه صلاح دیدید پستم را پاک کنید، پاکش کنید. من واقعا جای سوالم را نمی دونستم
سلام
درسته!
ولی تنها کلمه کلمه نوشتن و یا نوشتن جمله به صورت تلگرافی ملاک نیست؛ برای اینکه بهتر متوجه بشید یه توضیح دوباره میدم:
اول از همه، قبل از شروع شعر تلگرافی باید فکر کنیم واقعا تلگراف، شما رو یادِ چه جور نوشته ای میندازه؟!
در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پست به طور کامل توضیح داده شده و اما یه خلاصه ای برای روشن تر شدن:
در گذشته نامه ها و نوشته ها به صورت تلگراف به فرد مورد نظر فرستاده میشدن و از اونجایی که گرون بودند سعی میشده کوتاه تر نوشته بشن و همین طور به صورت رمزآلود.
حالا در شعر تلگرافی هم، کوتاه و کلمه کلمه نوشتن یکی از شرایط و قوانینِ مربوط هست ولی بجز اون باید دارای مفاهیمِ عمیق و بدون خارج شدن از مقصود و منظور اصلی باشه و
همین طور لازم به تکرار یک سری کلمات خاص نیست و در صورت داشتن آهنگ و وزنِ خاص، تلگرافتون به شعرِ موردِ نظر ما نزدیک تر خواهد بود.
و بدونید قوانین مربوطه در امتیازات لحاظ میشه و اگر شعری رو دیدین که به تلگراف شباهت زیادی نداشت مطمئنا امتیازی ازش به این خاطر کم خواهد شد.
در هر صورت چون برای اولین بار هست و نمونه ی خاصی، از شاعر بخصوصی وجود نداره شاید در ابتدا مفهومش کمی سخت باشه.
![]()
ســلام به همگـی هــمراهـان...
درین دوره مسـابقه باید تشکر کنـم از sara_program عـزیـز که به تازگـی به جـمع مـا پیوسـتند و مشـارکتِ خودشـون رو تثبیـت کـردنـد،
و همـچنین دوسـتانی که لطـف می کننـد و در هـر دوره با حضورشـون و با دسـتانی مملو از تلگـراف، به مسابقه گرمـی می بخشـند...
ضـمن مشـورت و اعـلام نتـایج و با تشکر از -saman- عزیـز،
برنـده ی این دوره Ahmad عزیـز هسـتند که با شـعرِ پر مفهـومشـون با مضمون "مــادر" تونسـتند بیشـترین امتیاز رو به خودشـون اختصـاص بدن.
از ایشـون میخواهـیم تا موضـوعِ این هـفته رو اعـلام کـننـد.
![]()
سلام
و ممنون از تمامی دوستانی که در مسابقهی طرح تلگرافی و همچنین مسابقهی دیگر انجمن ادبیات (مسابقه شعر / متن متناسب با عکس) شرکت کرده، همواره علاوه بر آزمودن و به کاربردن قوهی تخیل خود و همچنین حس دیداری و نوشتاری خویش، باعث ایجاد جوی رقابتی، صمیمی همراه با مکانی برای به اشتراک گذاشتن شعرهای زیبایی که خوانده یا سرودهاند؛ متنهای ادبی زیبایی که خوانده یا نوشتهاند؛ و دستنوشتههای ادبی تلگرافیِ زیبایی که خود سروده یا نوشتهاند، میشوند.
امیدواریم همواره همراه با هم و با کمک هم، بر این دانستهها و دیدگاهها و ...ـیمان، بیفزاییم و از آنها برای یک زندگی بهتر کمک بگیریم.
مثل اینکه یک بار دیگر قرعهی فال بهنام من دیوانه زدند
ممنون از ندا و تیم داوری و تمامی دوستان شرکت کننده
نمیدونم آیا شما هم مثل من تحت تأثیر بعضی کلمههای انگلیسی یا فارسی بخاطر ابهت و عظمتی که از هر لحاظ میشه اون رو در نظر گرفت، دارند؛ قرار گرفتهاید.
کلمههایی که هیچگاه از ذهن پاک نمیشوند.
کلمهای که به احتمال بسیار زیاد دارای معنای متضادی است که میتواند به اندازهی همان کلمه، برای شخص زیبا باشند.
یعنی دستکم اینگونه، دو کلمهی فراموشناشدنی را همواره به خاطر داریم.
این هفته فکر کنم خوبه که یکی از این کلمهها رو که به نظر خودم اینگونه آمده به عنوان سؤال مسابقه، مطرح کنم.
کلمهای که در انگلیسی Eternity نوشته شده و در فارسی میگوییم: جاودانگی
و معنای مخالف آن که به فارسی میشود: نیستی. و در انگلیسی احتمالا میشه : Nothingness
شما کدام رو میپسندید؟
پس سؤال این هفته:
جاودانگی
مرا جاودانگی
چه!
من
بی او
جاودانه هم
مرده ام!
گریه
یتیم
.
.
محبت
من
.
.
خنده
یتیم
.
.
مرگ
من
.
.
جاودانگی
کار من
جاودانگی
در من
است
پدرم
امضا کرد
فرم
اهدای عضو
من را
برای
دختری که
نفسش
تنگ و تنگتر
می شد
در آغوش
عشق
خفتن
تا
جاودانگی
تجربه کردن
زندگی کردن
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)