من منظورت رو از سوال متوجه نمی شم.
هر روز خورشید در حال تغییر سمت هست حالا شما منظورتون از سمت چیه نمی دونم.
در مورد سوال قبلی هم که دوستمون پرسید(خورشید بالای برج) فکر نکنم بشه اینطوری توضیح داد.
ولی اگه شما هندسه رو خوب بدونید راه حلش اسونه.
من منظورت رو از سوال متوجه نمی شم.
هر روز خورشید در حال تغییر سمت هست حالا شما منظورتون از سمت چیه نمی دونم.
در مورد سوال قبلی هم که دوستمون پرسید(خورشید بالای برج) فکر نکنم بشه اینطوری توضیح داد.
ولی اگه شما هندسه رو خوب بدونید راه حلش اسونه.
مگه هر روز که خورشید طلوع میکنه، با روز قبلی محل طلوعش فرق نمی کنه؟ این مقدار چنده.
این مقدار به محل رصد شما بستگی ندارد.چون زمین با گردش در مدار و تغییر زاویه میل محورش نسبت به خورشید این وضعیت را به وجود می اورد.یعنی زمانی که زمین در طرفی از مدار است مثلا خورشید به استوا ی ان می تابد و روی زمین می بینیم که خورشید دقیقا از شرق در می اید و ........
اما زمین در مدارش بیضویش بدور خورشید دارای سرعت ثابت نیست.یعنی زمانی از مقدار متوسط ان بیشتر سرعت دارد(زمستان) و زمانی نیز کمتر.
پس نمی توان گفت همه روز این قدر جابه جا می شود.ولی برای راحتی کار یک مقدار متوسط دارد.
این مقدار را به راحتی می توان با رابطه ای ساده بدست اورد.
فرض اگر زمین در مدت 365 روز بدور مدارش می گردد و خورشید هم در این مدت یک بار به مدار راس الجدی رفته و بر می گردد.پس داریم در هر 182.5 روز خورشید دو تا 23.5 درجه یا 47 درجه جا به جا می شود.
خوب هر روز خورشید باید 0.25 درجه یا 15 دقیقه قوسی حرکت کند.
اگه متوجه نشدی سوال کن.
یه سوال دارم تو عرض های بین 63.5 تا خود قطب(90) چی اونا که این طور نیستند اون هاچه جور محاسبه میشن ....
مثلا تو این عرض ها خورشید گهای طلوع نداره و فقط فلق داره یا ط. قطب که خورشید تو آشمون می گرده چی
اصلا یه سوال دیگه در روز در قطب "روز خورشید واقعی" ارتفاع خورشید چه جوری تغییر می کنه ؟
سوال عجیبی می کنی.
بهر حال مگه چه شما توی قطب باشی چه تو استوا گردش زمین بدور خورشید فرقی می کنه؟
خورشید هر جا که شما باشی به یک اندازه هر روز جابجا می شه.این جا بجا شدن یعنی اینکه یا 15 دقیقه به بالا یا به پایین می ره.خوب اگه کسی بین مداری که شما گفتی(حالا چرا 63.5) باشه باز هم خورشید رو در روز می بینه که
15 دقیقه بالا یا پایین می ره.ممکنه در این بین خورشید به پایین ترین ارتفاعش برسه و خوب زیر افق قرار بگیره.
اما در مورد قطب مگه شما نمی گی خورشید در روز قطب 6 ماه از سال بالای افقه و 6 ماه پایین.
خوب در روز قطبی خورشید باز هم همین مقدار رو طی می کنه و اصلا اگه این کار رو نکنه که باید زودتر یا دیرتر از اینها یا شب بشه یا روز.
نمی دونم متوجه شدی یا نه ولی فکر کنم قبل از رسیدن به جواب متوجه اشتباهت شدی.چون فکر می کنم خوب سوال رو نفهمیدی.
ممنون. من فکر می کردم که سخت تر از این ها باشه... دستت درد نکنه. در ضمن امضام قشنگه؟!
بابا کجا رفتین؟ تازه داشت تاپیک گرم می شد!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
الو!
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)