چگونه بدون آنتی ویروس زندگی کنیم؟
فصل 3
اکثر ویروسها چکونه در سیستم فعالیت میکنند؟
برای اینکه قفل بزارید باید بلد باشین که چجوری قفل بشکنین
برای اینکه هک نشوید باید بلد باشید چگونه هک بکنید
و برای اینکه ویروسی نشید باید بلد باشید ویروس درست کنید
توی این آموزش میخوام تمام روشهایی که ویروس نویسا برای درست کردن ویروس به کار میبرند را یادتون بدم! انتظار ندارم که به سرعت یاد بگیرید ولی اگر درسهای قبل را خوب فهمیده باشید باید به یک سری ایده هایی هم رسیده باشید
این آموزش در قالب پرسش و پاسخه که یک ویروس نویس بش برخورد میکنه و از آنها در مقابل شما استفاده میکنه
قبل از اینکه توضیح اضافه بدم بزارن اضافه کنم که این آموزشهارا دارم خودم مینویسم برای همین اگر سوالی داشتین در همین تاپیک بگین
اول از همه فکر بکنید که چرا یک ویروس نویس ویروس میسازه؟
ویروس نویسها دوتا هدف بیشتر ندارن!
یک سود مالی! که ویروس نویسا با هماهنگی با شرکتهای آنتی ویروس یک ویروس میسازن که پول از کمپانی مثلا کسپر اسکای دریافت کنن!
دو به چالش کشیدن!
پسر ها روحیه خشنی دارند برای همین بیشتر دنبال بازی جنگی و کلا کتک کاریند
از نظر روانشناسی فرد میخواد که افراد دیگر را به چالش بکشه تا قدرت خودش را نشون بده
مثلا قفل شکن ها (کرکر ها) اکثر سودی از کرک نمیبرند ولی برای به چالش کشیدن نویسنده برنامه
و نمایش مهارت های خود برنامه ای را کرک میکنند برای همینه که اکثر هکر ها کرکرها ویروس نویسها
پسرن
البته تفاوتهایی هم پیدا میشن مثلا دخترهای خشن که هیچ کس حدس نمیزنن که دختر باشن
نمونش دختر خواهرم!
بگذریم
نمیدونم تاحالا تجربه ویروس نوشتن داشتین یا نه ولی آدم وقتی ویروس را نوشت و امتحانش کرد یک حس خاصی بش دست میده! احساس شوق و ...
ویروس نویسها هم برای همین ویروس مینویسن و هیچ هدف تخریبی ندارن
پس الکی بشون گیر ندین
سخنرانی بسه که داره حالم به هم میخوره
بریم سره درس!
1- برای اینکه ویروس بتونه فعالیت کنه باید همیشه اجرا باشه چی کار کنیم که موقع اجرای ویندوز ویروس هم اجرا بشه؟
همانطور که در جزوه های قبل خوندین باید اونو در لیست برنامه های Startup بزاریم
راهه حل ضد ویروس:
اونو از لیست برداریم تا اجرا نشه
2- وقتی در لیست گزاشتیم چی کار کنیم که کاربر شک نکنه؟
باید اسم برنامه های ویروسی را طوری بگزاریم که کاربر با فایلهای اصلی ویندوز اشتباه بگیره
مثلا explorer یکی از فایلهای اصلیه میتونیم اسم فایل ویروسی را بزاریم explore
راهه حله دیگه اینه که با همان اسمهای فایلهای ویندوز درست کنیم که کاربر اصلا شک نکنه
ولی با توجه به اینکه با یک اسم نمیشه دوتا فایل در یک فولدر گذاشت باید فایل ویروسی
در جایی غیر از فایل اصلی قرار بگیره!
راهه حل ضد ویروس:
فایلهای اصلی از فرعی را تشخیص میده و اونا را از روی سیستم پاک میکنه
برای این که خودتون بتونید این کار را بکنید کافیه قادر باشید که فایلهای اصلی را از فرعی تشخیص دهید که کار بسیار آسانی است که در آینده یاد میدم!پ
3- چی کار کنم که کاربر نتونه اون را از لیست اجرا حذف کنه؟
باید کاری کنیم که کاربر نتونه به برنامه های مدیریت مثل msconfig دسترسی پیدا کنه
مثلا به برنامه ام دستور بدم هر دو ثانیه یک بار چک کنه ببینه برنامه اجراس یا نه
اگر کاربر اجراش کرده بود سیستم را ریست کنه ولی این کار یک مشکل داره اون هم اینه که اگر برنامه ویروس را بتونه ببنده اونوقت به برنامه هم دسترسی پیدا میکنه پس باید کاری کرد که اگر ویروس هم بسته شد بازم دسترسی نباشه
کلا برنامه را از ریشه از روی کامپیوتر حذف کنه! مثلا با تغییر یک مقدار در رجیستری میتوان دسترسی تمام کاربران را به msconfig قطع کرد!
راهه حل ضد ویروس:
در حالت اول با بستن برنامه توسط ضد ویروس این مشکل هم رفع میشه و اگر نیاز بود مقدار تغییر داده شده در رجیستری را بخ حالت عادی بر میگردونه
4- چی کار کنم که ویروسم پخش بشه؟
بهترین کار اینه که یک عکسی برای برنامه انتخاب کنی که کاربر اونو اجرا کنه مثلا عکس یک فولدر برای برنامه باعث میشه که کاربرا فکر کنن اون یک فولدر است و رویش دابل کلیک کنند
بعد ویروست را طوری تنظیم که که زمانی که بش فلش مموری وصل شد فلش مموری را هم ویروسی کند
راهه حل ضد ویروس:
حالت نمایش پسوند را فعال کنید تا گول عکس برنامه ها را نخورید مثلا اگر عکس یک فولدر داشت و لی پسوندش exe بود بدون شک ویروسه
5- چی کار کنم که اگر ویروس اجرا از روی سیستم حذف شد بازم سیستم را ویروسی کنه!
کافیه هزاران نسخه از ویروس را در جاهای مختلف کامپیوتر کپی کنی تا کاربر به اشتباه در تله یکی از اونها بیافته!
راهه حل ضد ویروس:
این روش خیلی جالبه و ابتکار خودم بود یعنی قبل از اینکه کسی بم بگه خودم کشفش کردم!
کافیه حداقل دوتا از فایلهای ویروسی را پیدا کنید و به قسمت properties آنها برید
بعد میبینید که در یک چیز مشترک هستن مثلا در تاریخ ساخت(در بین تاریخها را باید نگاه کنید)
بعد در قسمت سرچ ویندوز برید و بگید تمام فایلهای exe را با آن تاریخ پیدا کنید
و لعد آن را از لیست به طور کلی Shift+Del کنید
بعدا کامل تر توضیح میدم
6-چی کار کنم که بستن برنامه ویروس برای کاربر تقریبا غیر ممکن بشه؟
کافیه چند نسخه مختلف از ویروس را آماده کنی به طوری که اگر کاربر تونست یکی از آنها را ببنده
چند نسخه اجرای دیگر دوباره ویروس بسته شده را باز کنند
راهه حل ضد ویروس:
این هم ابتکار خودم بود. معمولا ویروس ها فقط چک میکنند که آیا برنامه ی دیگر اجراست یا نه
اینجاست که باید به برنامه Iarsn Task Info برید
معمولا تشخیص ویروس های همکار آسانه
بعد از اینکه اونهارو تشخیص دادین باید از یک خاصیت این برنامه که Task Manager نداشت استفاده کنید
یکی از قابلیت های این برنامه Pause کردن یا یخ زدن برنامه ی اجراست
وقتی این فرآیند پیاده شود برنامه اجرا یخ میزند به طوری که دیگر قادر به انجام هیچ کاری نیست و در عین حال اجرا هم هست!
شما باید اول تمام برنامه های همکار را یخ بزنید تا نتونن هیچ فعالیتی بکنند
مفهومش خیلی سادس . خیلی ریلکس دونه دونه Pause کنید و هیچ اتفاق بدی هم نمی افته
و بعد وقتی تمام برنامه هاش را یخ زدید دونه دونه برنامه را ببنید یا به اصطلاح کامپیوتر kill کنید!
البته توجه کنید که قبل از اینکه ببندینشون مسیر فایل اجرایی را پیدا کنید که بعدا برید پاکشون کنید
7- چه کلکی بزنم که کاربر نتونه برنامه را با ابزاری مثله تسک اینفو ببنده؟
در ابتدا کافیه که با تغییر کوچکی در رجیستری برنامه Task Manager ویندوزرا از کار بندازید
سپس تنظیم کنید که اگر برنامه ای با نام Task Info اجرا شد سیستم را ریست کنه
راهه حل ضد ویروس:
اون تغییر رجیستری را میتوان دوباره ترمیم کردپ
اما برای Task Info کافیه که فقط اسمه برنامه را عوض کنید
به همین راحتی ها گول میخورند!
اگر اسم برنامه بود taskinfo.exe
بکنیدش alireza.exe
اونوقت برنامه هم تشخیص نمیده و بعد احرایش کنید!
8- چی کار کنم که کاربر نتونه پسوند فایلها را ببینه؟
این هم با یک تغییر کوچک در رجیستری امکان پذیره
9- چی کار کنم که کاربر نتونه بره توی folder Options تا مثلا فایلهای مخفی را نشان بده؟
چون ممکنه کاربر فایل اصلی ویروس را پیدا کنه شما باید فایلهای ویروسی را مخفی کنید سپس دسترسی
کاربر را به تنظیمات این قسمت مختل کنید برای این کار کافیه یک تغییر کوچکی در رجیستری ایجاد کنید!
راهه حل ضد ویروس:
اینها همه در رجیستری قابل ترمیمند که بعدا میگم
زنگ استراحت و توضیحات کوتاه
پیشگیری بهتر است از درمان
اگر طبق آموزش اول حواستون باشه کامیپوترتون ویروسی نشه دیگه اصلا شاید لازم نباشه بقیه آموزش را بخوانید ولی اگر اشتباه کردید و یا خیلی مشتاقید از ویندوز چیز بیشتری بدانید بهتر است ادامه را بخوانید!
9- آیا راهه حل های دیگری هم هست به غیر از startup?
بله قسمتی در فولدر ویندوز است با نام tasks که ازاونجا
و همچنین میتونید از فولدر Startup که هر کاربر به صورت جداگانه داره استفاده کنید
میتونید برای اطمینان بیشتر در فولدر استارتاپ از اسمی درست کنید به نام empty که کاربر با پیغام ویندوز اشتباه بگیرد
فعلا سوال و جواب کافی است تا دوباره نکاتی دیگه یادم بیاد چون من فی البداهه دارم تایپ میکنم!
روش تشخیص ویروس روی کامپیوتر
1- کاربر به task Manager دسترسی ندارد
2- فایلهایی به پسوند exe ولی عکسی متفاوته در کل سیستم قرار گرفته اندپ
3- دسترسی به Msconfig و regedit محدود شده
4- اتفاقات عجیب م افته
فعلا چیزی توی ذهنم نیست احتمالا تا شب بک آموزش دیگه هم میزارم!
راستی این را هم اضافه کنم
توی کل دنیا حدود 10 تا ویروس گردن کلفت وجود داره که نویسنده هاشون واقعا مخ بود
مثلا jefoo
جیفو یک ویروسیه با فشرده کردن و اضافه کردن خودش به تمام فایلهای اجرای (در اصطلاح کرکرها میگن برنامه پک شده) خودش را پخش میکنه
که دور زدن اونهم آسونه
یادم اون موقعا که روی سیستم ریخته بود همه ی آنتی ویروسها تشخیصش میدادن ولی نمیتونستن پاکش کنند و سالم فایل را تحویل بدن
اون موقع شرکت سوفوس از مهندسی معکوس در زمینه پکر ها استفاده کرد و برنامه ی 80 کیلوبایتی را ساخت که ویروس را کامل پاک میکرد!
بگذریم
بهتره توی فولدر ویندوزتون بگردین و فایلهای اصلی را شناسایی کنید
شناسایی فایل اصلی از فرعی یک فصل جدا دارد که انشاالله میگزارم
پایان
ع.ش
دیونه جون درست میگی ولی اگر شما تا آخرش صبر میکردی و بعد نظر میدادی اینطوری نمیشد!
راستی من میگم وفتی کامپیوتر ویروسی بشه که پایان دنیا نیست
اصلا مبازره با یک ویروس یک لذت خاصی داره!
در اکثر مواقع هم آنتی ویروس ها اشتباه میکنند
مثلا من برنامه تقویم ادوین را خودم کرک کردم
و بعد دیدم میگم کرکم ویروسیه!
داشتم شاخ در میاوردم!
اتفاقا آنتی ویروس بیشتر روی اعصابه
مثلا همین که آپدیت خودش درد سر داره و ..