تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 2 از 15 اولاول 12345612 ... آخرآخر
نمايش نتايج 11 به 20 از 141

نام تاپيک: "من" چیست؟

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

سلام
    به نظر من"من" همون چیزیه که از روز اول عمر تا به حال باهامون بوده و با وجود اینکه تغییرات بسیار زیادی در طول عمر برای جسممون اتفاق افتاده اما اون "من" عوض نشده و ثابت مونده.
    این میتونه نشون بده که "من" وابستگی به جسم ما نداره.
    چقدر من من شد!
    همون چیزی که تعبیر به "من" میشه. همون "من"ـی که در 5 سالگی بوده و الان در مثلاً 30 سالگی نمیگیم اون یه "من" دیگه بوده. با اینکه جسم ما توی این 25 سال شاید چندین بار تمام اجزاش عوض شده باشه.
    آیا ماشینی که تک تک قطعاتش طی یک مدت تغییر می کنه هم این "من" براش صادق هست؟ و این نشون میده اون "من" برای اون ماشین هم وابستگی به جسمش نداره؟

اینکه یک مجموعه از اجزای زیادی تشکیل شده باشه و تعویض تک تک و به نوبت اون اجزا (چه ماشین / چه انسان) در نهایت باعث بشه تغییری در ماهیت/کارایی اون مجموعه بوجود نیاد به هیچ وجه نتیجه نمیده اون چیزی که به اون مجموعه ماهیت می داده و از اول تا به حال باهاش بوده، وابستگی به جسم اون مجموعه نداشته.

2. 6 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای *Ali*'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

آیا ماشینی که تک تک قطعاتش طی یک مدت تغییر می کنه هم این "من" براش صادق هست؟ و این نشون میده اون "من" برای اون ماشین هم وابستگی به جسمش نداره؟
    بله، مثل پیکانی که در عرض ده سال به نوبت قطعاتش عوض بشه. در آخر این ده سال هیچ اثری از پیکان اولیه نیست، ولی پیکان بودن اون از بین نمیره. البته این مثال خیلی ضعیفه و زیاد با "من" ثابت مطابق نیست.

4. 3 کاربر از *Ali* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز danielo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

خب این چیزی که از روز اول عمر تا به حال باهامون بوده چیه؟ چه کیفیتی داره؟
    اتفاقا این یک اشتباه هست.اتفاقا ما حتی اون ادمی که در نوجوانی بوده نیستیم.فقط اطلاعات و حافظه از اون موقع باقی مونده.
    کسی که الان یک فرد 40 ساله هست بسیار متفاوت هست با زمان نوجوانیش.
    ما بارها شده خودمون کارهایی کردیم در 10 سال گذشته که الان حتی فکر کردن به انجام اون کار برایمون مسخره و عجیب میاد ..

6. این کاربر از danielo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

بله، مثل پیکانی که در عرض ده سال به نوبت قطعاتش عوض بشه. در آخر این ده سال هیچ اثری از پیکان اولیه نیست، ولی پیکان بودن اون از بین نمیره. البته این مثال خیلی ضعیفه و زیاد با "من" ثابت مطابق نیست.
    شکی نیست که پیکان بودنش از بین نمیره، ولی پیکان بودنش وابسته به جسمش هست کماکان (وابسته به نوع چینش و الگوهای چینش قطعات مختلف کنار هم). شما جایی که جسمی نباشه نمی تونید بگید این پیکان است در حالی که اگه معتقد باشید پیکان بودن وابسته به جسم نیست پس هر جسمی (یا حتی بدون جسم) می تونه پیکان باشه در حالی که چنین حرفی واضحه صحیح نیست.

اینکه شما می فرمایید صرفا به خاطر اینکه با تغییر تمام اجزای جسم انسان در طی سالیان، اون "من" تغییر نمی کنه، نشان دهنده اینه که اون "من" وابسته به جسم نیست، به نظر من بی پایه و اساسه. تغییرات در جسم بطور واضح باعث تغییر در اون "من" میشه و این حرف شما صحیح نمی تونه باشه.

8. 6 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

نظر بعضی از دوستان اینه این من تغییر میکنه، بعضی میگن تغییر نمیکنه. خب چه دلایلی (علمی، منطقی) برا نظرتون دارین

حـــــرفـه ای *Ali*'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

ما بارها شده خودمون کارهایی کردیم در 10 سال گذشته که الان حتی فکر کردن به انجام اون کار برایمون مسخره و عجیب میاد ..
    اما همه مون قبول داریم که اون کارها رو خودمون انجام دادیم.
    اینکه شما می فرمایید صرفا به خاطر اینکه با تغییر تمام اجزای جسم انسان در طی سالیان، اون "من" تغییر نمی کنه، نشان دهنده اینه که اون "من" وابسته به جسم نیست، به نظر من بی پایه و اساسه. تغییرات در جسم بطور واضح باعث تغییر در اون "من" میشه و این حرف شما صحیح نمی تونه باشه.
    منکر تغییر کردن نیستم، ولی اینکه بگیم این "من" در طول سالیان عوض میشه، یعنی مثلاً من در بیست سال پیش یک کس دیگه ای بودم واضحه که درست نیست.
    نظر بعضی از دوستان اینه این من تغییر میکنه، بعضی میگن تغییر نمیکنه. خب چه دلایلی (علمی، منطقی) برا نظرتون دارین
    من که نظرم رو اعلام کردم. منتظرم دلایلی که نشون بده "من" در زندگی عوض میشه ارائه داده بشه.
    Last edited by *Ali*; 11-08-2014 at 18:03.

11. 2 کاربر از *Ali* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

نظر دکارت در این مورد این هست که ما دو قسمت برای هوشیاری داریم . 1-brain
    2-mind
    دکارت توضیح میده که قسمت اول همون خود مغز هست ، قسمتی از بدن ما که پردازش میکنه داده ها رو . در مورد قسمت دوم چندان توضیحی نمیده .
    این دیدگاه مثل این هست که تصور کنیم ، همه ی دنیا و همه ی بدن ما تحت قوانین علت و معلول دارن اعمال خودشون رو انجام میدن و در کنار این ها در داخل مغز ما یک ربات یا یک پردازش گر یا تماشاگروجود داره که همون "من" هست . ما هممون می تونیم این تئوری رو نسبتا قبول کنیم ، تفکر عادی مارو وادار میکنه فکر کنیم مثل رباتی هستیم که با قدرت های جادوئی که داریم کنترل بدنمون رو بر عهده بگیریم و از قوانین علیت فرار کنیم و تحت تاثیر جبر نباشیم .
    چیزی که این تئوری رو رد میکنه ، یافته های علمی در نیم قرن اخیر و به خصوص این 20 سال اخیر هست .
    وقتی ما میگیم یک "من" ثابت یا همون "ربات" وجود داره و در داخل ذهن ماست ، علاوه بر این که ما هیچ جور نمی تونیم این ادعا رو اثبات کنیم ، یافته های علمی در زمینه ی روانشناسی و فلسفه و و عصب شناسی به شدت در تضاد با این ادعا هستند.
    بنابراین یک سوالی به ذهن ما میاد ، اگه این ربات یا یک کنترلگر تنها که روی همه چیز تسلط داره وجود نداره ، پس منی که الان دارم این متن رو میخونم چی هستم؟
    اینجاست که جوابی که قبلا دادم معقول ترین جواب به نظر میرسه ، چیزی که به ما توهم "من" بودن رو القا می کنه مجموعه ی انبوه اطلاعات جدیدی هست که در هر لحظه به ذهن وارد میشن ، چه از بیرون بدن و چه از داخل بدن .

13. 9 کاربر از A.M.D.D.E.V.I.L بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jan 2014

پيش فرض

سلام.یه سوالی دارم،میشه من رو هم کنترل کرد؟

15. این کاربر از MƐΛИĪИƓĿƐSS بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

ناظر انجمن علوم انسانی New Ray's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

منم نظریه ای شنیدم که میگه ذهن ( احتمالا همون mind ) مجموعه بزرگتری هست که مغز فقط بخشی از اون هست ... البته فکر میکنم این نظر به مدعیان نیروهای متافیزیکی مربوط باشه ...

در مورد " من " فیلم جالبی هست به نام Source Code که داستان توسط مغز یک سرباز مرده انجام میگیره ( علمی تخیلی ). " من " اول فکر میکنه تمام اتفاقات واقعی هستن و بعد میفهمه داستان چیه .
    اما نکته جالبش آخر فیلم هست که در دنیای ذهنش زندگی میکنه حتی بعد از قطع دستگاهها انگار در عالم دیگری بوده و به موبایل دکتر هم یک پیام میده !

17. این کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

اما همه مون قبول داریم که اون کارها رو خودمون انجام دادیم.

منکر تغییر کردن نیستم، ولی اینکه بگیم این "من" در طول سالیان عوض میشه، یعنی مثلاً من در بیست سال پیش یک کس دیگه ای بودم واضحه که درست نیست.

من که نظرم رو اعلام کردم. منتظرم دلایلی که نشون بده "من" در زندگی عوض میشه ارائه داده بشه.
    اولا: ادعای شما این بود: "من" وابستگی به جسم ما نداره.
    و هر نوع تغییر در اون "من" که حاصل تغییرات جسمی باشه وجود این وابستگی رو تایید می کنه که شما هم بهش اعتراف کردید و این خط بطلانی است بر این ادعای ابتدایی شما.

و در مرحله بعد شما در ابتدا گفتید:

همون چیزی که تعبیر به "من" میشه. همون "من"ـی که در 5 سالگی بوده و الان در مثلاً 30 سالگی نمیگیم اون یه "من" دیگه بوده. با اینکه جسم ما توی این 25 سال شاید چندین بار تمام اجزاش عوض شده باشه.
    یعنی "من" رو طوری تعریف کردید که چیزی است که در طول زندگی عوض نمیشه. و حالا میگید منتظرید دلایلی نشان داده بشه که "من" در زندگی عوض میشه. واضحه چیزی که تعریف میشه "عوض نشدنی است"، یا عوض نخواهد شد یا در اون تعریف صدق نخواهد کرد.

به این کار مغلطه تعریف کردن گفته میشه یعنی شما چیزی که مدعی هستید رو در تعریف یک پدیده قرار میدید و میگید حالا نشون بدید اون چیزی که من تعریفش کردم، در شرایطی که با تعریف من صدق می کنه، اون چیزی که من مدعی هستم رو نداره. این کار واضحه ممکن نیست.

مثال: من تعریف می کنم: سمندون غولی است که دو شاخ دارد، زشت است و واقعا در زیرزمین زندگی می کند ولی نامرئی است. و بعد من بپرسم: من منتظرم دلایلی که نشون میده سمندون زشت نیست نشون داده بشه... هر دلیلی که ارائه بشه من هم خیلی راحت میگم "این که سمندون نیست چون گفته شد زشت نیست و در تعریف سمندون صدق نمی کرد چون سمندون باید زشت باشه". کاری که در پست قبلی کردید یعنی هر چیزی که تغییر کنه رو میگید "تغییر" کرد ولی "عوض" نشد چون "من" عوض نمیشه.

19. 9 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •