برام جالبه که برای بعضی از ما چقدر راحته کناری نشستن و به همین راحتی کل پژوهش های علمی دهها تیم پژوهشی رو صحیح ندانستن و یا دانستن
شاید در فضای جنگ سرد، چاشنی رقابت ابرقدرتها با هم انگیزه ای برای این پروژه بوده باشه
اما اینکه اهداف علمی اون رو بخوایم نادیده و یا حتی کمرنگ در نظر بگیریم غیر قابل قبوله
آهان چون از نظر شخصی جنابعالی کار اونها در فتح ماه یا سایر پروژه های فضایی اشتباه بوده، پس کار ما هم اشتباهه
چه نتیجه گیری های پی در پی منطقی و زیبایی
شخصا ترجیح میدم وقتی مدرکی برای رد یک اعلان رسمی ندارم، سکوت کنم
ولی خب شما ظاهرا اطلاعات بیشتری دارید . پس لطف کنید و با دلیل و مدرک معتبر، رقم غیر واقعی اونها رو تکذیب و رقم واقعی خودتون رو تبلیغ کنید .
لطفا حرف های من رو نپیچونید.
من اهداف علمی سفر به ماه رو نادیده یا کمرنگ نگرفتم ولی اون پروژه و سرعت عملش و تکرار مکررش و اولویت دادنش نسبت به خیلی پروژه های شاید ضروری تر دیگه در اون زمان به دلایل سیاسی بوده، نه علمی و استفاده از دلایل سیاسی و تبلیغاتی برای چنین پروژه های پرخرجی صحیح نیست، چه برای ما و چه برای هر کشور دیگه. یکی از دلایلی که الان چنین چیزهایی از ناسا نمی بینید هم همین است.
بر اساس خبرها گفته شده بود این رقم هفت میلیارد تومان هزینه "حامل، قطعات و محموله" است. خیلی ساده است درک کنیم تمام هزینه هایی که برای طراحی و اجرای یک پروژه میشه صرفا جمع کردن هزینه های محصول نهایی نیست. من مثال های زیادی زدم که شما هم نقل قول کردید و اون هزینه ها در جمع آوری این رقم در نظر گرفته نشده و اگه به تفکیک سازی هزینه هر پروژه طراحی و توسعه محصولات نگاه کنید "هزینه ساخت و تست محصول نهایی" بخش کوچکی از کل مخارج یک پروژه است.
اگر قرار نیست خودمون بسازیم پس چه کسی قراره برامون بسازه؟!
محض اطلاع جنابعالی، تا بوده همه ی کشورها به ایران به چشم یک گاو شیرده نگاه می کرده و می کنند
دو نمونه از دهها : شیمون پرز طی معاهده ی گل در تهران صدها میلیون دلار پول از شاه گرفت که بمب اتمی تحویل ایران بده و بعد زد زیر معاهده و بعدا اعتراف کرد که سر ایرانیها کلاه گذاشته
روسیه هم چند سال قبل میلیونها دلار پول از ایران گرفت که سامانه ی راکت های دوربرد s300 رو تحویل ایران بده و زیر معاهده زد
جنابعالی هم که در پایان تلویجا دارید امر می فرمایید ایرانیان بجای اینکه خودشون بسازند برن سراغ همون خام فروشی که یک قرن هست در اون تبحر دارند و کلا می فرمایید ایرانی ها رو چه به اینکارها ...
از سیاست بیگانگان بنالیم یا از بی سیاستی خودی ها؟
من نگفتم "نسازیم". لطفا دوباره بخوانید من چی گفتم:
نکته اینجاست که آمریکا و روسیه قبلا بارها این آزمایشات رو انجام دادن و تکرار همون مراحل بعد از چند دهه پیشرفت مناسبی نیست، اگر آمریکا یا روسیه بعد از چندین آزمایش با حیوانات تونستن انسان به فضا بفرستن یا آزمایشات اونها محافظه کارانه بود صرفا به خاطر اینه که برای اولین بار در تاریخ بشریت چنین پروژه ای انجام می شد. الان دیگه قرار نیست همه چیز دوباره تکرار بشه.
هیچ حرفی از ساختن چیزی توسط ما یا سایرین زده نشده. صحبت استفاده از نتایج و تحقیقات دیگران است. اگر آمریکا و روسیه قبلا در یک آزمایش از سوخت جامد به مایع رفته اند، دلیلی ندارد ما هم دقیقا همان را تکرار کنیم. می توانیم از نتایج کار اونها استفاده کنیم و مثلا پیشرفتی که آمریکا در 10 آزمایش داشته رو حالا ما در 2-3 آزمایش داشته باشیم. صحبت این است.
گذاشتن حرفی که من نزدم در دهان من کار صحیح و اخلاقی نیست. خواهش می کنم حداقل وقتی به پستی پاسخ می دید حداقل یک بار بخوانید چه گفته و منظور چیست.