دوستان اگه امکان داره چند مورد از این مثالهایی که در اول تاپیک زدم بگین و معنی و مفهوم اون رو هم بگین لطفأ
دوستان اگه امکان داره چند مورد از این مثالهایی که در اول تاپیک زدم بگین و معنی و مفهوم اون رو هم بگین لطفأ
رسش اینجاست که چرا در دنیای امروزی، در قرن 21 با این همه دانش و علم و ارتباطات، باز هم ترویج خرافات رو شاهد هستیم؟
به این دلیل البته ازنظر من : که جامعه ما یک جامعه ظاهرا در جال گذار به مدرنیته هست متاسفانه زیر ساخت ها هنوز سنتی باقی
موندند زندگی ها سنتی هست البته این مساله بیشتر در شهرهای کوچک نمود پیدا میکنه اشخاص از دانشی که از مادر یا پدر بهشون رسیده
استفاده میکنند و همون چیزی که از مادر یاد گرفتند رو به فرزندانشون منتقل میدند .مطالعه ای وجود نداره تا دنیای جدیدی کشف
بشه و یک دریچه جدید رو به افکار اون ها باز بشه . متاسفانه سرانه مطالعه در ایران بسیار پایین هست و حتی اگه اینترنت روهم مجاسبه
کنیم غالب افراد دنبال چت و سرگرمی هستند
با کمال تاسف بنده علم و دانش رو میبینم اما اکثریتی که دنبال علم و دانش باشند رو نمیبینم بنابراین تعجبی نداره که در این جامعه و
با این فاکتورها خرافه پرستی شایع باشه : )
.
.
این تاپیک برای بررسی این معضل هست و نه برای ترجمه این کار.
کسی خرافاتی نیست میشه گفت انسان آگاهیِ؟
میشه اینطور برداشت کرد که هر کسی عالم باشه از چیزی ترس نداره؟ (ترس که در رابطه با خرافات باشه منظورمه)
منشأ تمام خرافات یه نوع ترسِ؟ (تو یک حوزه ست؟ یا نه؟)
ببینید ما تعریفی از "انسان آگاه" نداریم، این یک صفت سابجکتیو است و افرادی که از نظر من آگاه هستند ممکنه از نظر نفر بعدی آگاه نباشند و برعکس. در دید من، خرافاتی نبودن شرط لازم برای انسان آگاه بودن هست، ولی شرط کافی نیست.
منشاء همه خرافات رو نمیشه گفت ترس هست، مثلا بعضی خرافات، مثلا باور داشتن به اینکه افکار مثبت باعث اتفاق های خوب میشن (همون قانون جذب و فیلم راز) فکر نمی کنم ترس باشه، شاید بحث جایزه گرفتن باشه (نقطه مخالف ترس در Motivation theory روانشناسی).
در کل خرافات رو من حاصل یک ذهن می دونم که دید دقیق، صحیح و علمی به دنیای اطراف نداره و قطعا انسان خرافاتی نمی تونه یک انسان آگاه باشه.
آگاه است که از چیزی بدون دلیل انتظار خاصی نداشته باشد...
بطور کلی انسان اگاهی است؟ بستگی دارد از این عبارت چه معنی را متصور میشویم...در هر معنایی که این عبارت بدهد اگر ما عدم اعتقاد به خرافات را یک آگاهی فرض کنیم...پس بخشی از آگاهی کلی رخ میدهد...
نه میتواند به دلایل ذهنی-شخصی درگیر بماند... برای مثال بخاطر ترس یا وسواس فکری نتواند انجام یک حرکت خرافی رو کنترل کند... با اینکه میداند نتیجه ای حاصل نمیشود و اگر میشود بخاطر اعمال وی نیست...میشه اینطور برداشت کرد که هر کسی عالم باشه از چیزی ترس نداره؟ (ترس که در رابطه با خرافات باشه منظورمه)
نه همونطور که دوستان اشاره کردن امید، راحت طلبی، دانش کم در مورد پدیده ها و علتها و ...منشأ تمام خرافات یه نوع ترسِ؟ (تو یک حوزه ست؟ یا نه؟)
که در حقیقت در یک قالب قرار میگیرند..
فرض کنیم شخصی از صدای آذرخش میترسد، به او باوری القا شده که با نشستن پای مجسمه ای گلین و تکان دادن سر و خواندن اوراد این ترس از بین میرود و صاعقه به او آسیبی نمیزند، او به خود زحمت تحقیق در اینباره را نمیدهد یا اگر علل را میداند نمیتواند به ترس یا امید خود چیره شود، پس به کار خود ادامه میدهد...
-پست آرمان گرامی رو ندیدم...کمی تکرار شد...( :
Last edited by Arash4484; 30-10-2013 at 01:14. دليل: -
یک سری از خرافات حکم علت و توجیه و توضیح مسائل رو داره.
در قدیم به علت دانش کم، خرافات ارزش زیادی داشت. چون به نوعی یک پاسخ به حساب میومد. برای مردم پاسخ نادرست بهتر از بی اطلاعی و نادانی بود. در نتیجه خرافه اهمیت بالایی داشت.
امروز هم که اغلب مردم چیز زیادی از طرز کار جهان اطراف شون نمی دونند ( به خاطر کمبود مطالعه )، خرافه گزینه مناسبیه براشون برای توضیح اتفاقات.
نقش مذهب رو هم نباید نادیده گرفت در گسترش خرافه. مذهب از خرافه استفاده زیادی می کنه برای توجیه مسائل و اتفاقات مختلف.
Last edited by Yi Yi; 30-10-2013 at 18:33.
امروز هم که اغلب مردم چیز زیادی از طرز کار جهان اطراف شون نمی دونند ( به خاطر کمبود مطالعه )، خرافه گزینه مناسبیه براشون برای توضیح اتفاقات.
اینو خوب اومدی atheistboy عزیز اما این نکته هم باید پذیرفت که چیزای زیادی هستش که خانواده به فرزنداشون یاد میدن البته اونا هم تقصیری ندارن! فرصتی برا فکر کردن نداشتن که کدوم کار درسته یا غلط .
اگه کاری رو که می خواستن انجامش میدادی دیگه خیالشون راحت بود و تو بچه ی خوب و سر براهی بودی!
متاسفانه باید بگم خرافات توی کشور ما خیلی رایج شده و میتونیم چند تاشو مثال بزنیم:
اگه 6 بار ایت الکرسی رو بخونی خدا میاد پایین
یا مثلا اگه ارتفاع خونت از 8 متر بیشتر باشه خونت جای جن ها هست.
خوب باید بگم منشا تمام این خرافات نشستن پای بحث ها و صبحت ها خرافی است مثلا پای حرف هایی درباره ی جن یا امثال این.
میتونه یکی از دلایل اصلیشم این باشه که ادم فقط میترسه و هیچ وقت یه ذره هم فکر نمیکنه و نمیگه ایا اگه من 6 بار ایت الکرسی رو بخونم خدا میاد پایین همچین چیزی میشه؟؟؟
به نظر من منشا ایجاد توحمم همون خرافات هیچ ادم رو دنیا نیست که توحم داشته باشه مگه این که این خرافات ذهنشو مشغول کرده باشه و خیالاتی شده باشه ما برای مثال قبول داریم جن وجود داره ولی نه به این حدی که شما میگید.
یکی دیگه از علت های ایجاد این خرافه ها مذهب ودینه که ماخرابش کردیم و با افراط وتفریط هامون خرافه ایجاد کردیم.
که متاسفانه بین مردم ما وایران خرافه و خیالات جای خودش رو به علم ودانش داده...![]()
Last edited by Demon King; 30-10-2013 at 19:24.
قطعا تقصیر دارند، چیزی که آدم فرصت نداشته مطالعه کنه تا مطمئن بشه صحیحه چه دلیلی داره به دیگران انتقال داده بشه، به خصوص بچه ای که هنوز قدرت تشخیص و نقد مسائل رو نداره. وقتی به بچه 10 ساله میاد میگه این همه آدم گفتن توی سفر رفتن شما "نه" اومده چون خیلی ها ازتون خواستن نرین و اگه برین شاید اتفاقی براتون بیفته، من نگاه می کنم به پدر و مادر و از خودم می پرسم این مزخرفات چیه که به بچه آموزش داده شده.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)