با تشکر از شما دوست عزیز ولی من از سئوال 1 زیاد سر در نیاوردم فقط ج) را فهمیدم !!ایا محاسبش فرمول یا روش خاصی داره؟؟؟
سئوال 3 هم لطفا بیشتر راهنمایی کنید!!
سپاس
تو سوال یک قسمت الف) اگه رقم صدگان قرار باشه زوج باشه پس نمیتونه برابر با رقم صفر باشه چون اونوقت کل عدد ما دیگه سه رقمی نیست و دو رقمی میشه. پس در اون حالت خاص که رقم زوج در صدگان باشه 4 انتخاب از بین 5 رقم زوج موجود بین صفر تا 9 (0 ، 2 ، 4 ، 6 ، 8) خواهیم داشت و برای دهگان و صدگانش هر کدوم 5 انتخاب داریم از بین 5 رقم فرد موجود بین صفر تا 9 (1 و 3 و 5 و 7 و 9)
ولی اگه رقم زوج در دهگان یا یکان باشه محدودیتی برای اینکه اون رقم صفر هم باشه یا نباشه نداریم. پس برای هر کدوم از یکان و دهگان و صدگان 5 انتخاب داریم. همچنین در این حالت جواب در 2 هم باید ضرب بشه چون یه بار ممکنه که رقم زوج در دهگان باشه و یه بار ممکنه که در یکان باشه.
قسمت ب) هم با همین استدلال و اضافه شدن شرط عدم تکرار ارقام حل شده. خودتون روش دقت کنین متوجه خواهید شد.
سوال 3 رو هم خدمتتون عرض کردم. فرمولش رو باز کنین. یعنی از کسری که به عنوان تعریف خدمتتون معرفی کردم استفاده کنین. اولش براتون مینویسم. بقیه ی اثبات به عهده ی خودتون:
بقیه ی مراحل مخرج مشترک گیری و ساده سازی هم به عهده ی خودتون.
موفق باشین.
90/10/24