تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: بهترین ترانه‌ی این آلبوم کدام است؟

راي دهنده
51. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • محسن چاوشی - ها

28 54.90%
  • فرزاد فرزین - خیانت

5 9.80%
  • مازیار فلاحی - لحظه‌ها

12 23.53%
  • علی اصحابی - نگاه تو

9 17.65%
  • بابک جهانبخش - دلسرد نشو از عشق

6 11.76%
  • پیام صالحی - به خدا عاشقت هستم

2 3.92%
  • مهدی مدرس - خوابم نمی‌بره

2 3.92%
  • شهاب رمضان - جنون

9 17.65%
  • رضا یزدانی - به دادم برس

32 62.75%
Multiple Choice Poll.
صفحه 2 از 2 اولاول 12
نمايش نتايج 11 به 20 از 20

نام تاپيک: آلبوم خاص

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    [ ღ _ ღ ]

پيش فرض

3 - مازیار فلاحی - لحظه ها

تنظیم : رامین مظاهری

- خاص بعدی ! ... کمی آرامش بعد از هیاهوی دو آهنگ اول ! کمی احساسات بیشتر !

- تنظیم :

- رامین مظاهری کار زیاد سختی رو در پیش نداشت ! یک تنظیم ساده و سبک و استاندارد ! با یک ملودی خوش ریتم !

با این حال سادگی ، مظاهری میتونست بهتر از این ها کار کنه ! خیلی جای کار داشت !

کیفیت صداها و ساز ها اطلا خوب نیست ! انگار آهنگ ماله چهار پنج سال پیشه ! افکت ها کم و زیاد استفاده شدن ! Revreb اون صدای Bongo خیلی بالاست !

ولی تدوین کار خوبه ! صدای مازیار هم خوب میکس و تدوین شده !

با این همه عیب و ایراد ، یه نکته مثبت تویه آهنگ هست که باعث میشه از کل عیب ها چشم پوشی کرد ! و اونم اون نواخت اون فلوتی هست که 30 ثانیه آخر کار هست !

جنس صدای فلوت بسیار زیباست ! و دلنشین ! و هماهنگ با حس و حال آهنگ ! این فلوت ، عجیب منو یاد آهنگ تایتانیک میندازه !

- شعر :

- واقعا به مازیار فلاحی باید احسنت گفت به خاطر نبوغش ! که هم خواننده کار خودش باشه هم آهنگ ساز و هم خواننده !

شعر کار بسیار زیباست! نه که بی عیب باشه ولی در حد عالیه ! شعر حالت دنباله دارش خیلی برام جالب بود!

همینوجوری جملات پیش میرن تا برسه به جمله آخر یعنی " تورو دوست دارم " ... خیلی خوبه در کل !

- خواننده :

مازیار صدای خیلی خوبی داره ! با سلیقه اکثریت مردم جوره و صدای عامه پسندی داره !

ولی حداقل تویه این آهنگ تحریر هاش کمی ضعیف نمایان میشد ! همیشه حس میکنم که اگه کمی مازیار به طرف تحریر های احسان خواجه امیری رو بیاره بهتره !

تنظیم : 10 / 6

شعر : 10 /7

خواننده : 10 / 7

2. 10 کاربر از Majid-6120 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز آرش-19's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2006
    محل سكونت
    کرمانشاه

پيش فرض

منم میخواستم بیام یکم نظر بدم, هی فرصت نمی شد. ولی چه کار خوبی کردی که استارتشو تو زدی آقا مجید.

- تنظیم :

- تنظیم زیبای کوشان حداد ، شاید همه رو غافل گیر کرد ! البته همه " تنظیم کننده ها رو " ... چون بر خلاف سلیقه اونا ، شنونده ها با تنظیم این آهنگ ارتباطی برقرار نکردند ! همه از شلوغی و بی احساس بودن موزیک گله داشتند ! شاید کوشان حداد به خاطر موقعیت حساسی که توش قرار داشت ، یعنی کار مشترک در یک آلبوم با استادی مثل سیروان خسروی ؛ اون رو بر اون داشت که قید جلب رضایت شنونده رو بزنه و فقط قدرت نمایی کنه ! شاید !
    در مورد آهنگ "ها", از نظر شعر و خواننده که خدایی بحثی نیست. دیگه از یکی از بهترین های خوانندگی و ترانه سرایی انتظاری
    غیر از نمیشه داشت. اما تنطیم مشکل داشت, البته مشکل ک نمیتونم بگم چون من در اندازه ای نیستم که بخوام از کارای کوشان
    ایراد بگیرم. به هر حال کوشان از بهترین های تنظیم ایرانه.
    شاید بهتره بگم ترکیبات نامتناجسی با گوش شنوده, گیج کردن شنونده با بالا و پایین هایی که اصلا انتظارشو نداری و در نتیجه جایی که وقتی چاوشی نت بالا آهنگ رو اجرا می کنه به هیج وجه حس شعر منتقل نمی شه. بهتر بگم به نظر من قدرت صدای چاوشی یه جورایی گرفته.
    استفاده از سمپل هایی غریبه با گوش شنونده مثل همون نت های کلیسایی (که خودتم اشاره کردی) که اول آهنگ, ثانیه 40 تا 44 و حدود دقیقه 2 شنیده میشه.
    مثال دیگه, از دقیقه 3:16 تا 3:27 فاصله ای کاملا بی ربط رو میبینیم, که به نظر من اصلا هیچی رو القا نمیکنه!
    شنونده vرو از ضرب آهنگ احساس میندازه یه جورایی به نظر من تو این تیکه اون یه ذره احساس باقی مونده هم اینجا اعدام میکنه.
    البته این ترشحات مغز من نظم نداره همینجوری چیزایی که به ذهنم اومد گفتم. مطمئنا خیلی بیشتر از اینا میشه در موردش بحث کرد.
    به هر حال اینا نظر من بود, و هیچ قطعیتی در درست بودن نظر من نیست. و اینا چیزایی بود که به ذهن منه آماتور در زمینه موسیقی
    رسید که دوست داشتم بگم.

به قول خود مجید، یه جورایی قدرت‌نمایی بود ! اما به چه قیمتی ؟!
    آره اتفاقا اینم یادم رفت بگم که کوروش بش اشاره کرد, یادم افتاد.
    اگه می خواسته قدرت نمایی کنه راه اشتباهی رو رفته. حالا یا قدرت نمایی یا نوآوری هیچ کدوم همیشه نتیجه مثبت نمیده.
    ما ایرانی ها یه چیزی تو خونمونه به اسم ایرانیزیشن (iranization) نمی تونم بگم خوبه یا بد, ولی بیشتر اوقات باید ازش استفاده کنیم. که فکر میکنم موسیقی هم بخشی از
    این معقولس چون وقتی با یک تنظیم خاص طرف هستی باید دله یه ملت رو بدست بیاری نه . . . .
    Last edited by آرش-19; 30-08-2011 at 01:03.

4. 5 کاربر از آرش-19 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

R e b i r t h Kurosh's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    همون جا ! :دی

پيش فرض

در مورد این افکت ناقوس کلیسا که مجید از استفاده‌ی مناسب کوشان تعریف کرده بود، به نظرم تعدادش زیاده تو آهنگ ! یعنی یه جورایی overuse کرده و شورش رو درآورده ... اون یه دونه‌ی ابتدای کار به جا بود، یکی دو تا هم وسط ... دیگه بقیه‌اش اضافیه و به قول آرش صدای محسن رو هم مختل می‌کنه ...

6. 4 کاربر از Kurosh بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    [ ღ _ ღ ]

پيش فرض

4 - علی اصحابی - نگاه تو

تنظیم : کوشان حداد

- نگاه تو واسم یه یه نگاه " خاصه " ! ... تنها آهنگی که تاکید داشت بر واژه " خاص " !

- تنظیم :

کوشان حداد ! ... کمی برای خودم عجیب بود که کوشان حداد دو تا تنظیم از آلبوم رو کار کنه ! چون اصولا آدمایی که اسم و رسم دارن خیلی کلاس میذارن و از این کارا نمیکنن !

تنظیم در کل خوبه ! به " ها " که به هیچ وجه نمیرسه ! ... ولی بد هم نیست ! ... کاملا مشخصه که کوشان تمام فکرش رو رویه کار چاوشی گذاشته بود ! و این کار صرفا یه کار عادی و بیزینسی بود !

شاید موافق حرفم نباشین ولی کوشان حداد تقریبا 60 درصد تنظیم این کار رو ، از رویه آهنگ " زیبایی " محسن چاوشی ساخته ! البته اون هم کار خودش بود ولی به هر حال این میتونه نشون دهنده خالی بودن ایده باشه !

شما به دقیقه 25 : 0 این آهنگ مراجعه کنین ، و خوب به اون صدایی که داره یواش یواش میاد بالا دقت کنین ! حالا آهنگ " زیبایی "رو گوش بدین ، دقیقه 02 : 1 ..... دیدین ؟ همون صداست و همون گام فقط دو تا نت میانشون فرق داره ! حتی افکت های این دو آهنگ رو مقایسه کنین به شباهتش پی میبرین ! اصلا تدوین دو کار کاملا شبیه هم هستن !

ولی در کل عیبی به تنظیم وارد نیست !

- شعر :

شعر خوبی داره . ولی بازم عالی نیست ! بیشتر سعی شده که روی واژه " خاص " تاکید بشه تا با آلبوم هم حرکت تر بشه !

کمی تویه شعر حالت ها تغییر میکنن ... جای کلمات به خوبی ادا نشده ... مصرع " به خدا وجود من خدای احساسه " مناسب نیست و کمی از احساسات شنونده دوری پیدا میکنه !

- خواننده :

علی اصحابی جزو معدود خواننده هاییه که در طول زمان ، زیاد تغییر نکرده و همیشه استایل خودش رو داشته ... البته وارد خوب و بدش نمیشم ! ولی این آهنگ رو خوب خونده ! کمی شعر آهنگ با استایل خوندش جور نیست ! کلا علی اصحابی واسه نفرین نامه ها مناسب تره : )

تنظیم : 10 /7

شعر : 10 /6

خواننده : 10 / 6

8. 7 کاربر از Majid-6120 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز Ssarshar's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

در مورد این افکت ناقوس کلیسا که مجید از استفاده‌ی مناسب کوشان تعریف کرده بود، به نظرم تعدادش زیاده تو آهنگ ! یعنی یه جورایی overuse کرده و شورش رو درآورده ... اون یه دونه‌ی ابتدای کار به جا بود، یکی دو تا هم وسط ... دیگه بقیه‌اش اضافیه و به قول آرش صدای محسن رو هم مختل می‌کنه ...

به قیمت اول نشدن تو این نظرسنجی !!!

ولی بی شوخی ... با احترام به نظر مجید عزیز که به شدت نقد هاشو دنبال میکنم و لذت میبرم ...

اما به نظر من تنظیم آهنگ نقطه قوت آنچنانی نداره ...

دلیلش اینه که از حدود ثانیه 20 که شروع خوانندس تنظیم کاملا الهام گرفته هست از مجموعه ای از آهنگ های چاووشی !!!

من حدس میزنم کوشان میخواسته با این نوع تنظیم که کاملا از تنظیمات کارای قبلی شخص چاووشی نشعت گرفته

به نوعی مخاطب رو راضی نگه داره ... نکته ی جدیدی توی تنظیم ندیدم ...

اما در مورد اون صدای ناقوس کلیسا ...

فکر نکنم جا دادن تمی از ناقوس کلیسا در یه ملودی کار سختی باشه !! خصوصا با آهنگای ترنس که کلا دست تنظیم کننده بازتره ...

درضمن من اولین بار ناقوس کلیسا رو تو آهنگ Lamentos از Uaral شنیدم که به هنرمندانه ترین شکل ممکن نتشو تنظیم کرده بودن ...

حدود 40 ثانیه ای بود فکر کنم تو اون آهنگ ...
    Last edited by Ssarshar; 30-08-2011 at 18:27.

10. 4 کاربر از Ssarshar بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    [ ღ _ ღ ]

پيش فرض

با احترام به نظر مجید عزیز که به شدت نقد هاشو دنبال میکنم و لذت میبرم ...

اما به نظر من تنظیم آهنگ نقطه قوت آنچنانی نداره ...

اما در مورد اون صدای ناقوس کلیسا ...

فکر نکنم جا دادن تمی از ناقوس کلیسا در یه ملودی کار سختی باشه !! خصوصا با آهنگای ترنس که کلا دست تنظیم کننده بازتره ...
    - لطف داری عزیز ... خوشحالم میکنی !

- ببین نقطه قوت که چی بگم ... درسته ... کار چیزه جدیدی نداره ... ولی خیلی کار تاپی هست ! یعنی بی نقصه ! جزو معدود کارهایی هست که کوشان روش خیلی وقت گذاشته ! یعنی کل کار ، کار شده ! چیزه ساده و آماده ای نبوده !

البته نمیتونم منظورم رو واضح برسونم ... حالا توی نقد آهنگ های بعدی چند تا چیز جالب میگم که بهتر متوجه بشی !

- اون صدا هم واقعا سخته ! باور کن ! : دی ... تویه کارهای ایرانی خیلی کم دیده شده ! ... اون صدا به خاطر موج های که آوای گام رو تغییر میده واقعا سخته ! البته اون جنس صدا منظورمه ! چند تا صدای Organ هست که جنسشون با اینی که تویه " ها " هست فرق داره و خیلی کاربردشون راحت تره !

12. 4 کاربر از Majid-6120 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    [ ღ _ ღ ]

پيش فرض

5 - بابک جهانبخش - دلسرد نشو از عشق

تنظیم : انوشیروان تقوی

- " خاص " بعدی ، تضاد ناهمگون مضمون با خاص های دیگر !

این آهنگ از لحاظ مضمونی کمی با بقیه متفاوته ! شاید همین " خاصش " بکنه ! آهنگ یه جور حالت امید دادن داره ! با کمی حالت نصیجت گونه !

- تنظیم :

واقعا انوشیروان خیلی زحمت کشیده تویه این آلبوم ! یعنی تمام قدرتش رو روی کار گذاشته ! این آهنگ هم خیلی خوب تنظیم شده ! حس آهنگ بد نیست و صدا ها هم خوب ترکیب شدن ! فقط کمی قدرت آهنگ کمه !

- شعر :

از حق نگذریم شعر این کار خیلی زیباست !و من شعرش رو جز سه شعر برتر آلبوم میدونم ! واقعا شعر احساس و ترتیب فوق العاده ای داره !

به این بیت کمی با دقت توجه کنید " امروزو مدارا کن ، لبخند بزن بازم / من این تویه غمگینو ، انگاری نمیشناسم " ... چقدر زیبا ! واقعا هیچ نقصی توش نیست !

حالا ببینین چقدر زیبا دنبالش کامل میشه ، بدون اینکه از مضمون بیت قبلی دور بشه " یه زندگی می ارزه ، لبخند تورو دیدن / وقتی که تو میخندی ، دنیارو بهم میدن " ... واقعا شاهکاره ! ولی تموم بشو نیست !

حالا بیت بعدی رو با قبلی از لحاظ کلمات و مضمون مقایسه کنین " لبخند بزن دنیا ، اینجوری نمیمونه / ما سهم همیم اینو ، این فاصله میدونه " بی نظیر !

من نمیشناسم آقای محسن شیرالی رو ولی واقعا بهشون احسنت میگم ! په شعر روون و زیبایی رو گفتن !

- خواننده :

بابک صدای خیلی خوبی داره ! ولی زیاد هوادارش نیستن ! شاید بعضی ها بقولا صدای بابک رو لوس بدونن ! ولی صدای باباک خیلی دلنشینه به شرطی که آدم به خود باباک حس بدی نداشته باشه !

حقیقتش شعر آقای شیرالی در خور صدای بابک بود ! یعنی انتخاب شعر عالیه !

نمیدونم چرا این آهنگ تویه نظر سنجی انقدر کم نمره آورده !

تنظیم : 10 /7

شعر : 10 /8

خواننده : 10 / 7

14. 9 کاربر از Majid-6120 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    [ ღ _ ღ ]

پيش فرض

6 - پیام صالحی - به خدا عاشقت هستم

تنظیم : نیما وارسته

من هیچ نقدی در باره این آهنگ ندارم ... واقعا نمیدونم این آهنگ چه چیز مثبتی داره ؟ حیف بنیامین و احسان خواجه امیری و رضا صادقی که جزو خاص نشدن و اونوقت این آقای صالحی با این آهنگ ....

شعر آهنگ که اصلا قابل بحث نیست ! ولش کن ! ... شعری که تویه هر بیتش داره یه چیزی میگه !

خواننده هم که هیچ چیز مثبتی تو خوندنش نیست !

تنظیم که کولاکه ! ... این Auto Tune که روی صدای خواننده هست ماله آلبوم نفرین چاوشیه !

موزیک رو که ولش کن اصلا ! همش سمپل و لوپ های آمادست ! اصلا این آقای وارسته به خودش زحمت نداده که روی لوپ آماده یک VST کمی اکولایز انجام بده !

برای مثال

اول آهنگ رو گوش بدین ... بعدش اینی که این زیر آپلود کردم رو گوش بدین ! ... چیز خاصی نیست ! یه لوپ ده ثانیه ایه که الان با نرم افزار زدم ( ماله خود فابریکه برنامست : دی )

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    Last edited by Majid-6120; 02-09-2011 at 12:12.

16. 8 کاربر از Majid-6120 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    [ ღ _ ღ ]

پيش فرض

آخرین پست این تاپیک مربوط به 145 روز قبل است و جزو تاپیک های قدیمی انجمن محسوب میشود!
    با این حال چنانچه تمایل دارید در این بحث شرکت کنید میتوانید چک باکس مربوطه را علامت بزنید و پست خود را ارسال کنید
    * به این نکته توجه بفرمایید : ارسال پست های غیر ضروری در تاپیک های قدیمی بر خلاف قوانین سایت میباشد !!
    ببین کوروش چی میگه این : دی

================================================== =====================

خب بعد از تاخیر فراوان و اصرار دوستان عزیز ، چند ترک باقیمونده رو هم نقد میکنیم تا به یه جایی رسیده باشه این تاپیک .

================================================== =====================

7 - مهدی مدرس - خوابم نمیبره

تنظیم : انوشیروان تقوی

-
    نمیدونم چرا مضمون این آهنگ منو یاد اهنگ خیانت محسن چاوشی میندازه . خیلی سعی شده به اون حس و حال برسه . حتی چند بیت اول شعر خیلی شبیه به اون آهنگ هست . البته احساس منه .

- تنظیم :

همونطور که گفتم آقای تقوی خیلی پر و کار پر تلاش ظاهر شده تو این آلبوم . این ترک هم خیلی تنظیم خوب و مناسبی داره . مورد خاصی نیست که بخوام بهش اشاره کنم . فقط به نظرم این تنظیم از دو تنظیم قبلی تقوی تو این آلبوم کمی ضعیف تره .

- شعر :

شعر این کار به نظرم خیلی چیز قابل توجهی نیست . یه شعر خیلی خیلی خیلی ساده و کوتاه . نمیشناسم اقای کاشانی رو . به هر حال زیاد شعر قابل بحث و توجه ای نداره .

- خواننده :

با تمام احترامی که برای اقای مدرس و هوادارانشون قائلم ... به نظرم چیز خاصی تویه صدای اقای مدرس نیست . من به شخصه علاقه ای به صداشون ندارم . و باز هم میگم ... حیف صادقی و بهادری و خواجه امیری که جاشون خالیه تو آلبوم و اونوقت این ...

در دقایق انتهایی اهنگ یه صدایی دیگه دارم شعر رو با حالت زیبا و آواز گونه ای زمزمه میکنه . تنها نکته " خاص " این آهنگ همینجاست . نمیدونم کی هست ایشون ولی خیلی صداش قشنگتر از خود خوانندست : دی

تنظیم : 10 /6

شعر : 10 /5

خواننده : 10 / 5

18. 3 کاربر از Majid-6120 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    [ ღ _ ღ ]

پيش فرض

8 - شــهاب رمـــضان - جـــــــــنـــــــــــون

تنظیم : سیروان خسروی

- همینجوری از ترک مازیار فلاحی به این ور ، کار ها ضعیف و ضعیف تر میشن ... حوصلت سر میره . که ناگهان به ترک هشتم میرسی . بی نقص بهترین واژه برای توصیف " خاص " هشتم هست !

- تنظیم :

- مگه میتونم ایرادی بگیرم ؟ اصلا مگه عیب و ایراد با استادی مثل سیروان خسروی رابطه ای داره ؟

واقعا تنظیم کار بی نظیره . یه کار ریتمیک زیبا و دلنشین . صدا ها عالی انتخاب شدن . بین دو ورس شعر ، ملودی خلوت و ساده ای با روح و فکر آدم بازی میکنه . اصلا وصف تنظیم های آقای خسروی در قالب کلمات میسر نیست !

افکت ها انگار با خط کش میلیمتری تنظیم شدن. هر صدایی در موزیک به قصد خاصی استفاده شده .

جالبه که بعضی صدا ها روی بعضی صدا های دیگه تاثیر گذارند . مثلا Kick کار با Bass رابط داره . هر Kick که زده میشه با چند میلی ثانیه تاخیر ( Delay ) ، بیس از فیلتر خودش ( LB Filter ) خارج میشه و بالا میاد .

- شعر :

- شعر آهنگ هم دست کمی از تنظیمش نداره ! چون اون هم کار یه استاده دیگست ! امیر ارجینی نیازی به معرفی نداره !

جنون ! شعر عاشقانه یک مجنون ! شعر عالیه ... بر عکس شعر های قبلی این شعر زمان و وزن خودش رو تویه تمام مدت اهنگ حفظ میکنه . کلا از خصوصیات شعر های آقای ارجینی هستش .

زبان شعر نه خیلی محاوره ایه و نه خیلی ادبی و پیچیده . شعر با زبانی شیوا و ساده با انسان ارتباط برقرار میکنه .

- خواننده :

- هر چی میخوام از یه قسمت این اهنگ ایراد بگیرم نمیشه .

شهاب رمضان هم شاهکار های شعر و تنظیم رو با صدای زیباش تکمیل کرد . واقعا هر سه عنصر این آهنگ هماهنگی کامل دارن با هم و هیچ تضادی بینشون نیست .

کلا یه شهاب رمضانه و یه احساس " رمانتیک " .

تنظیم : 10 /9

شعر : 10 /7.5

خواننده : 10 /8

وای خدا واسه ترک بعدی خیلی وقت لازمه ... همه هم نظراتوشن معطوفه رو آهنگ بعد ... یکم بیشتر باید تحقیق کنم

20. 5 کاربر از Majid-6120 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

صفحه 2 از 2 اولاول 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •