سلام ...
کاربر گرامی جناب morsadr ، ممنون برای وقتی که در جهت آگاهی برای همه کاربرهای فروم میذارید و برای گفتن اطلاعات ...
لطف بفرمایید نوشتههای قبلی رو دقیق و با دقت بیشتر بخونید ...
تکرار میکنم : تاپیک فقط برای اطلاع رسانی ...
نمیخوام خودم دچار همون اشتباه بعضی از دوستان بشم ، که اطلاع رسانی و گفتگوی مفید ، خدای نکرده تبدیل به بحثهای غیر ضروری بشه ... ولی فقط اینبار برای پاسخگویی ... این رو از الآن عرض کنم سوتفاهم پیش نیاد ، مهمتر از همه اینکه تمام مطالب پایین روی صحبتم با شما نیست ... چون امکان داره خیلی قسمتها در صحبتهای پایین با من موافق باشید ... و اینکه خیلی صحبتها رو ( بویژه در رشته پزشکی ) بهتر از من میدونید ... چون کاربرهای دیگه هم میخونند برای پاسخگویی کلی گفتم :
خیر دوست عزیز علم و دانش شاخه های مختلفی دارد و هرکسی در رشته خاصی میتونه تخصص داشته باشه و اظهار نظر کنه .
گفتم : امروزه علم و دانش در اختیار همه است ... به این معنی نیست که همه پزشک یا متخصص هستند !!! ... همیشه همه جا ( حتا توی همین تاپیک صفحه قبل ) به دوستان مشاوره با پزشک متخصص رو توصیه کردم ...
علم و دانش ( بطور کلی و عمومی ) فقط و فقط در دسترس برای یه کشور یا عده خاصی نیست ( به جز موارد خاص و استثنایی و حرفه ای ) ... نه اینکه همهی افراد در همهی زمینهها متخصص باشند و همه چیز رو کامل بدونند !!! ... ولی دلیل بر بی اطلاعی و نداشتن آگاهی یا آگاهی و دانش کم مردم بطور کلی هم نیست ... به این معنی که این آگاهی و دانش قابل دسترسی هستش و اطلاعات عمومی و دانش کلی و خرد جمعی مردم بالاست ...
علم پزشکی علم تجارب شخصی نیست که یک پزشک محترم بیاید و تجارب خودش را (حتی اگر واقعا درست باشد ) بصورت قانون بیان کند و حکم صادر کند و تشخیص این امر که آیا دارویی مضر است یا نه به عهده افراد و ارگانهای دیگر می باشد و نه یک پزشک . ایشون می تونن این مطلب را به مراجع ذی ربط اطلاع بدهند و خودشان هم اگر تمایل دارند از این دارو استفاده نکنند
این مطلب درسته ولی باز هم عرض می کنم که متولی این امر شخص و ارگان دیگری است و نه من و شما .
این که شد پر از ضد و نقیض :
پزشکی ( حالا بماند که از نظر اندیشمندان و فلاسفه قدیم علم فقط شامل : فلسفه ، ریاضیات و ادبیات ، پزشکی علم نیست دانش هستش ) ... پزشکی خیلی از موفقیتهایی که داشته بر اثر تجربه بوده ، اصلآ هم نمیتونید رد بفرمایید ، چون تاریخچه تمامی درمانها و جراحیها هست ... فرمول ریاضیات محض که نیست ، پس تجربه و اتفاق یعنی چی ... از لویی پاستور و فلمینگ و رازی بگیر تا تحقیقات امروزی ... تحقیقات ، تجربه و مشاهده و نتیجه گیری بسیار مهمه ...
1 - اینکه گفتید افرادی که صلاحیت دارن : بله درسته ولی کجا و کدوم افراد و در چه رشته ای ؟ ... پزشکی در دنیا ، که مشخه سازمان و نهادی خودش رو داره ... آیا اگه مصرف دیازپام ( تحت شرایط لازم و درست ) توصیه شده ، این همون دیازپام ، با همون کیفیت جنس و شرایط ساخت و تولید هستش که بقیه بیماران داخلی مصرف کنند ؟!!! ...
صحبت الآن دقیقآ همینجاست ، که این اون دیازپامی که سازمان جهانی گفته نیست ...
مهمتر از همه اینکه خود این مراجعی که میفرمایید ( داخلی ) ، دچار اشتباه نمیشند ؟!!! ... امکان نداره یه موضوعی رو دیر متوجه بشند ، یا اصلآ متوجه نشند ، و یا اصلآ بماند !!!!!!! ... خوب برای این موارد چکار باید کرد ، اطلاع رسانی یا سکوت ؟!!! ...
دو حالت که بیشتر نداره : یا خبر اشتباست یا درسته ... اگه اشتباه باشه و دیازپام ضرری نداشته باشه بعد از مدتی تحقیقات ( و به تجربه ) پزشکان و دانشمندان متوجه میشند و خبر اعلام میشه ... که معمولآ وقتی اشتباه باشه زود از اخبار علمی و فرهنگی و ورزشی هم میشنویم !!! ... این وسط مصرف خارجی اون بیشتر شده و کمی در مصرف داخلی اون احتیاط ...
اگه خبر درست باشه چی ؟!!! ... کی اعلام میشه و چطوری ؟!!! ... بهتر میدونید و ... ولی مهم اینکه این وسط امکان داره با جان و سلامتی عده ای بازی بشه و سلامتی فرد و خانوادگی و اجتماعی اونها به خطر بیافته ... گرون خریدن یه دارو مهمتره یا سلامت فرد و اجتماع ؟ ...
2 - در حال حاضر نمیدونم در چه مقطعی هستید( رزیدنت ، فلو ، بالاتر یا پایین تر ) ولی اون پزشکایی که گفتند ، بینشون استاد هم بود ... منظورم استادیار یا دانشیار نیست ، استاد ...
3 - الآن مدتهاست که این نمونه و موارد مشابه شنیده میشه ، مهمتر از همه اینکه خیلی اشخصای که دارند میگند ( تجربه خودشون رو در اختیار بقیه میذارند ) پزشکای متخصص در رده بالا هستند ... یعنی همه دارند میگند ، اگه یک نفر بود بله نباید به این زودی تصمیم گیری بشه ... دوم اینکه این تجربه توی یه روستا و شهر دور افتاده نیست ، توی مراکز تحقیقاتی و درمانی هست که چندین پزشک متخصص ، صاحب نظر اونجا هستند ...
و مهمتر از همه اینکه خطر اون رو دارن اطلاع رسانی میکنند ... یه سوال مهم ، همین الآن شما خودتون اگه برای خودتون یا بیمارتون لازم باشه ، دیازپام ایرانی رو ( بعد از شنیدن این همه خبر ) بدون احتیاط تجویز میکنید ؟ ...
اصلآ احتیاط و تجربه فقط این یکبار و به این دارو مربوط نمیشه ... بازم تازیخچه پزشکی : همون پنی سیلین که داروی معروفی هستش و همه میشناسند ، بعد از مدتی توی دنیا مشخص شد که بدن بعضی افراد نسبت به این دارو حساسیت داره و توی شوک میرند و میمیرند ...
خلاصه ، مختصر و مفید : این که دیازپام ساخت ایران خطر مرگ داره ، مطلبی بوده که دکترای متخصص و چند نفر استاد ، به تجربه و اتفاقی رو که افتاده و خودشون دیدن گفتند و مطمئن بودند...
وظیفه اطلاع رسانی بود ... درست یا نادرست بودن یا هر شکل دیگه از این خبر پزشکی ، و ریسک عمل و هر تصمیم گیری استفاده از این دارو و خطر اون به عهده خواننده گرامی میباشد ...
همگی موفق و سلامت و سعادتمند باشید ...