چرا دیگه کسی توی بحث شرکت نمیکنه؟؟؟!!
دماي خلا رو بايد با ظرفي كه باهاش در تعادل دمايي هست اندازه گرفت
بالاخره گرما كه دارن ديواره هاي ظرف و گرما هم كه براي انتقال از جايي به جاي ديگه ماده لازم نداره الزاما !
همونطور كه از فاصله خلا 150 ميليون كيلومتري ؛ انرژي گرمكايي خورشيد به زمين ميرسه
دمای خورشید توسط تشعشع به زمین میرسه و برای اون ما به یک محیط برای جذب تشعشع نیاز داریم و خلا فقط میتونه تشعشع رو از خودش عبور بده و در ضمن ما برای خلا محیطی رو در نظر گرفتیم که از خودش تشعشع ساطع نکنه...همچنین ظرف نمیتونه با خلا تبادل گرمایی انجام بده چون محیطی برای این کار نیست.
چون خلا کامل باید در یک ظرف انجام بشه ودر هر ظرفی که این عمل انجام بشه بالاخره چندین مولوکول ظرف از بدنه جدا میشه و وارد محیط خلاء میشه.(به علت اختلاف فشار)
این سوال چرا تو بخش شیمیه؟در حالی که یک سوال فیزیکیه!
اول اینکه همونطور که دوستان گفتند ما خلاء کامل نداریم.به جز اینکه همیشه مولکولهایی وجود دارند اصولا در دنیای ما ماده و انر÷ی دائما در حال تبدیل شدن به هم هستند(ذره و ذره ی ضد اون ذره که می تونه نوترینو و انتی نوترینو با شه که همین الان که شما به نوک انگشتتون نگاه کنید 100 میلیارد نوترینو ازش می گذره! یا هر ذره کوانتومی دیگه باضدش)که یه جا خوندم این هم از نتایج اصل عدم قطعیت هایزنبرگه که خلاء کامل نداریم!حالا چرا خودم نفهمیدم!
دوم اینکه دما یک چیز نسبیه که ما تعریف می کنیم و یک واقعیت نیست(definition هست)در واقع مقیاسیه که ما برای راحتی نسبت به یک چیزی تعریف کردیم.مثلا نقطه انجماد اب در شرایط استاندارد رو گرفتیم مرجع و نقطه صفر(در واقع حالت تعادل اب و بخار و یخ رو گرفتیم ) و بقیه رو با اون می سنجیم.در حالی که اون چیزی که ما حس میکنیم گرماست که همون حرکت مولکولهاست که انر÷ی جنبشی اونها همون انر÷ی گرماییه که می تونه انتقال پیدا کنه.پس در جایی که مولکولی واقعا نباشه و هیچ انر÷ی هم نباشه مسلما دما (بر اساس تعریفی که ما دما رو بر اون اساس تعیف کردیم)-273.16 درجه سلسیوس یا صفر کلوین هست.ولی توجه کنید که فضا پر از ذرات بار دار در حال حرکت هستند و این همه ستاره که تشعشع و .. دارند.پس هیچ وقت دما به این مقدار نمی رسه!
اصلا مهم نیست با دماسنج اندازه بگیریم یا چی و اینکه ماده دماسنجی با چی برهمکنش می کنه
دوستان من در این مورد از یکی از استادهای خودم نظر خواستم.جوابشون تقریبا من رو قانع کرد.میخوام بدونم نظر شما چیه و میتونه شما رو هم قانع کنه؟
گفتن که رسیدن به خلا کامل مثل رسیدن به صفر مطلق هست.اگه ما به خلا کامل برسیم دمای اون صفر مطلق میشه که این 2تا هیچکدوم امکان ندارن...
دوستان شما میدونید چرا نمیشه به خلا کامل رسید؟!!!
سلام
از آنجایی که رسیدن به خلا با تکنیک های امروزی بسیار دشوار است (فکر کنم کمترین فشار 18-^10 هست) دمای خود خلا را نمی توان اندازه گرفت چون اصلا ساخته نشده. محدودیت فیزیک را هم نمی دونم وجود داره یا نه
اما برای اندازه گیری دمای فضایی که در اون مولکول کمه تابش زمینه اون فضا را اندازه می گیرند و با تابش جسم سیاه مقایسه می کنند و دمایی اون را اندازه می گیرند. به همین دلیل به فضاهای دوردست دمایی در حدود 2.7 (اگه اشتباه نکنم) نسبت می دهند
خلا کامل جایی که حجم صفره!در صفر مطلق هم حجم صفر میشه!جایی که حجم صفر میشه هیچی وجود نداره !از اونجایی که جایی نیست که هیچی توش نباشه پس میشه گفت خلا کامل هم نداریم!
در مورد اندازه گیری دمای خلا نظراتتون رو خوندم! دماسنج منفجر میشه از همه جالب تره!
ولی فکر کنم دما رو در مورد این چیزی با طیف سنجی اندازه گیری می کنن!مثلا دمای ستاره هارو از این روش می فهمن!
از اونجایی که من تازه ترم 3 ام چیز زیادی از طیف سنجی نمی دونم!!!!
بحث خیلی جالبی بود می خام دنباله دار شه
در مورد اینکه چرا نمیشه خلآ ایجاد کرد خلآ یعنی هیچ هیچم توی بعد سه غیر ممکنه منظورم رو متوجه شدید ؟(چه که خودم نفهمیدم)
سلام دوستان
تشکر از مطالبی که درج کردین
بنده هم سوالی دارم در همین مورد :
اگر یک ظرف شیشه ایِ مکعبی با ابعاد یک متر در یک متر در یک متر ( یک متر مکعب) با ضخامت 20 سانت درست کنیم و از داخل با تکنیک نانو طوری ساخته بشه که به هیچ وجه هیچ مایعی بهش بچسبه .
بعد در مرکزش یک دما سنج نصب کنیم
حالا کاملا از آب خالص با دمایِ صفر درجه پرش کنیم . یعنی آبی که تا حد ممکن سرد شده باشه .
بعد با یک پمپ بسیار قوی تمام آب داخلش رو تا قطره ی آخر تخلیه کنیم و هی که آب داره تخلیه میشه مکعب رو سردتر کنیم تا از بخار شدن آب بدلیل کم شدن فشار جلوگیری کنه و در آخر , محل خروج آب رو با شیشه ی مذاب ببندیم که دیگه ماده ای نتونه واردش بشه , در این مکعب خلأ بوجود نمیاد ؟
================================================== ===============
در مورد دمای داخلش بر فرض اینکه بتونیم خلأ ایجاد کنیم , گرمایِ بیرون میتونه به صورت تابشی ( اشعه ی مادون قرمز ) به درونش نفوذ کنه و دمای دما سنج رو بالا ببره .
حتد اگر گاملا هم تیره باشه اما باز اون بدنه گرما رو جدب میکنه و با تابش مادون قرمز از داخل به دما سنج منتقل میکنه .
درسته ؟
با تشکر از وقتتون
Last edited by MOHAMMAD_ASEMOONI; 13-07-2012 at 20:46. دليل: تصحیح
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)