سیستم های ما هم مثل شما در حین Idle بدون و بیکاری مقدار Cache اون تقریبا اندازه ی مقدار رم هستش. مال منم حدود 2 و خورده ای گیگ کش میشه.خوب تو این عکس ببینید کچ ویندوز شما فقط 300 مگه در حالی که توی ویندوز من 3 گیگ هست خوب این سه گیگ مانع از اجرای برنامه های من میشه
در ضمن من هم پیش اومده که اضافه از ضرفیت رمم استفاده کنم ولی حرف من این نیست
من میگم چجوری میشه اون 3 گیگ کچ رو اورد پایین مثل مال شما که 300 باشه؟
در زمانی که سیستم رو روشن میکنید این مقدار کش خیلی کمه و کم کم ویندوز وقتی میبینه مقدار Free در رم زیاده اون رو کش میکنه. بعد از حدود 10 دقیقه از روشن بودن سیستم مقدار کش تقریبا تمام رم رو میگیره.
یک مثال میزنم؛ البته شاید زیاد صدق نکنه ولی کمک میکنه.
شما وقتی یک خونه بخرید تمام لوازم منزل رو در یک اطاق میچینید؟ نه؛ اونها رو در تمام خونه میچینید. از جنبه ی زیبایی که بگذریم دلیل دیگه اینه که به اسباب دسترسی راحت تری داشته باشیم. اما وقتی مثلا یک تلویزیون جدید بخرید اون قدیمیه رو میزارید توی انباری (حالا مثال) و جدیده رو به جای اون میزارید. یعنی وقتی خونه لوازم هم داره دلیلش این نیست جا برای چیز دیگه نباشه.
یعنی سیستم از سهم خودش میده به نرم افزارها.
چرا؟
چون برای ویندوز تعریف شده که Programها اولویت دارند به خود ویندوز. یعنی شما فرض کنید یک برنامه 3 گیگابایت رم لازم داره و کلی پردازش میخواد و رم سیستم شما هم 3 گیگابایته و CPUتون هم کفاف این بار سنگین رو نمیده. آیا سیستم به برنامه میگه که از Page File استفاده کنه و مقدار CPU رو با خودش و برنامه بالانس میکنه؟ هرگز. ویندوز اجرای هسته ی خودش رو میفرسته به Page File و پروسه های پس زمینه رو با درصد بسیار پایین پردازش میکنه تا بتونه جای خالی رم رو برای برنامه های شما فراهم کنه و بتونه بدون تاخیر برنامتون رو پردازش کنه. برای همین بعضی وقتها که سیستم ضعیفه برنامه تو هنگ نیست ولی پنجره های ویندوز دیر باز میشن.
اما یک دلیل داره که سیستم این اولویت رو جابه جا کنه.
روی My Computer راست کلیک و Properties رو بزنید.
از بالا سمت چپ گزینه ی System Advanced Settings رو بزنید.
به سربرگ Advanced برین و Settings اولی رو انتخاب کنید.
دوباره به سربرگ Advanced برین.
گزینه ی Adjust the best performance رو روی Programs بزارید.
اگر در حال حاضر روی Programs هستش بزارید روی Background Service و سیستم رو ریست کرده و دوباره بزارید روی Program و سیستم رو ریست کنید.