البته این نوع سکولاریزم که منظور شماست، سکولاریسم سیاسی بهش میگن...
ولی در نوع دوم «سکولاریسم فلسفی» فرد به دین اعتقاد نداره...
من آخر منظور شروع کننده تاپیک رو نفهمیدم...
زنجان امامزاده و حسینیه و آدم مذهبی زیاد داره....
البته این نوع سکولاریزم که منظور شماست، سکولاریسم سیاسی بهش میگن...
ولی در نوع دوم «سکولاریسم فلسفی» فرد به دین اعتقاد نداره...
من آخر منظور شروع کننده تاپیک رو نفهمیدم...
ببین کلا منظور از شهر مذهبی چیه ؟ هر شهری که امامزاده یا کلا یه حرمی چیزی داشته باشه که مذهبی نمیشه .
مثلا الان تهران کلی امامزاده داره و حرم هم دارهولی کجاش مذهبیه ؟ یا همون شیراز و مشهر که اشاره کردند .
مذهبی بودن بسته به مردم یه شهر که کلا تو ایران شهری نیستش که همه توش مذهبی باشند . : دی
---------- Post added at 11:40 PM ---------- Previous post was at 11:40 PM ----------
البته منظورم اطراف تهران بود ها نه خودش![]()
بینید دارید "ی" نسبت رو میچسبونید به کلمه "مذهب" که ماهیتی معنوی دارد و اونو کنار "شهر" میذارید که ترکیبی از اجزایی با ماهیتی مادی (مثل ساختمانها و اماکن) دارد و مردم شهر که متشکل از وجود مادی-معنوی هستند واقعاً چنین نسبت "کلی" دادن یه یک شهر چه توجیهی دارد؟!
باید معیار و مصداق مذهبی بودن مشخص شود، چه چیزی مثلاً در کلیت شهری مثل مشهد است که در شهرهای دیگر نیست(؟).
مثلاً مردم "شهر مذهبی" بیشترشان ظاهری مذهبی(؟) دارند؟ ساختمانهایش بیشتر معماری منسوب به مذهب خاصی است؟ کردار و رفتارشان بیشتر مطابق مذهب خاصی است؟
حتا توی یه خانواده نیز افراد از نظر اعتقادات مذهبی متفاوتند حالا چه برسه به یه شهر!
همان طور که گفتم اعتقاد امر درونیه و نه ظاهری که بشه قضاوت در موردش کرد، مگر این که دستگاهی اختراع بشه که اعتقاد مردمو بسنجه! که این موضوع بیشتر شبیه فیلمهای علمی-تخیلی میمونه!
گاهی ابهام در تعریف و کاربرد یه کلمه و اصطلاح میتونه در سرنوشت مردم کشوری مؤثر باشه! کلماتی مانند "رجال"، "ملت"، "ملیت" و غیره، بخاطر شائبه سیاسی شدن(؟) وارد جزئیات نمیشم!
واقعاً توجه به کاربرد کلمات جاش توی مباحث ایرونیها خالیه؛ بدون اینکه فکر کنیم این کلماتی که بکار میبریم چه عواقبی داره، نمونهاش همین شهر مذهبیه(؟).
به هر حال کسانی که زائر حرم "امام رضا" هستند حال و هوای معنوی خاصی دارند و حرمت معنوی افراد بگمونم جز حقوق افراده، ولی میشه این حرمت را در حریمی تعریف شده مشخص کرد یعنی "حریم معنوی".
این حریم معنوی میشه در محدوده دیداری-شنیداری از نقطه مرکزی (حرم) باشه که در این صورت مساحت زیادی نمیتونه پوشش بده شاید به شعاع چند ده متر. این حریم معنوی منعطف باید باشه مثلاً در ایام عزاداری محرم که دستههای عزاداری صدها متر از خیابونها رو دربر میگیره گسترش میابه ولی در روزهای عادی خیلی محدوده؛ خلاصه، شهری به وسعت حدود 500 کیلومتر مربع نمیبایست تمامش "حریم معنوی" باشه!
مشهد در ویکیپدیا
و در مورد رابطه مذهب و سکولاریسم!کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
خوب قوانین پی.سی.ورلد ورود به بحثها سیاسی رو ممنوع کرده و از طرفی شما وقتی درباره چنین موضوعی صحبت کنی بدون این که بخواهی، گفت و گوی ظاهری سیاسی بخودش میگیره که این کارو مشکل میکنه! هرچند باطناً این بحث عقلی-اعتقادیه! و موضوع درونی (اعتقادی) به هرصورت میتونه نمودی خارجی (متله سیاست) داشته باشه(؟)!
به نظرم طرح موضوع مذهب و سکولاریسم کمی انحرافیه یعنی با موضوع مذهبی(؟) بودن یا نبودن شهرها متفاوته!
ولی برای اطلاع، خلاصهای از مباحث این موضوع در ویکیپدیا فارسی موجوده علاقهمندان میتونند مطالعه کنند.
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Last edited by dusti55; 29-11-2010 at 07:34.
از همه ی دوستان ممنون که پاسخگو هستند
منظورم امام زاده و حسینه و ... نیستمن آخر منظور شروع کننده تاپیک رو نفهمیدم...
منظورم مردمشه
اگه ميزان مردم اون شهر باشهبه نظر من شهر يزد هم جزو خيلي مذهبياس...هرچند كه به نظر من 90 درصدشون تظاهر به مذهبي بودن ميكنن ولي به هرحال مذهبي هستن!
آقا یا خانوم فراماسون که محل سکونت شما همه جاست!! کل ایران مذهبی هستن ولی این مذهبی بودن بعضی جاها بالاتره و بعضی جاها کمتر اتفاقا حسینه داشتن نسبت مستقیمی با مذهبی بودن داره.. مثلا اگر جایی مذهبی باشه بیحجاب و ... نمیبینی... مثلا یزد و زنجان و تبریز جاهای نسبتا مذهبی هستن... همین تهران محلات قدیمی مذهبی هستن... مثلا محله پیروزی خیلی مذهبیه... کلی حسینیه داره و هرچی آخوند معروف هست اونجا برنامه داره...
حیف که اینجا دکمه تشکر نداره.
خوب گفت و گوی به جاهای جدی کشیده شده فقط امیدوارم به جدل منجر نشه و با رعایت قوانین انجمن سودمند باشه!
از نظر برخی دوستان این استنباط میشه مذهبی بودن شهرها نشانههای رفتاری داره و بناها مثل تعداد حسینیه میتونه گویای مذهبی بودن شهر باشه، این یه جورایی پاسخ سؤالهای قبلیم برای مصادیق بود
تردید دارم ظاهر صد در صد بتونه معیار قضاوت برای مذهبی بودن باشه ولی به هر حال عقاید میتونه نمود خارجی داشته باشه که یکیش همین رعایت حجابه ولی عکس اینم میتونه صادق باشه یا نه؟ برفرض، ملاک حجاب را چادر بگیریم اگر بخش بزرگی از خانمای جامعه چادری نباشن آیا نشانه غیرمذهبی بودن آنهاست؟! آیا جوونهایی که به سبک مدلهای روز غربی تیپ میزنند لزوماً غیرمذهبیند؟!
البته در دینها معمولاً یک سری دستورها و رهنمونهای اخلاقی است که جزو تکالیف یا توصیههای مذهبیه و رعایت آنها میتونه نشانه مذهبی بودن باشه ولی عکسشم میتونه درست باشه؟ خوب این شکل سنتی برداشت از اخلاقه که گمون میکنند رعایت اخلاق نشانه مذهبی بودن افراده؛ در حالی که فردی میتونه هنجارهای اخلاقی رو رعایت کنه ولی مذهبی هم نباشه!
میبینید قضیه به همین سادگی نیست!
چون ما داریم در مورد ایران صحبت میکنیم و حداقل اسماً، اکثریت مردم شیعه هستند گویا منظور بیشتر تقید به مذهب شیعه است ولی در مورد سایر مذاهب نیز این قضیه میتونه صادق باشه؟ در کشورهای دیگه چه طور؟ مثلاً مردم لهاسا پایتخت تبت مذهبیترند از...(؟)
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Last edited by dusti55; 30-11-2010 at 00:19.
مرسی واقعا از مطالبتون استفاده کردم
ممنون از همه ی دوستان
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)