درود خدمت شما عزیزان
با توجه به اینکه تکنولوژی وایمکس تازه وارد است و نحوه ی اتصال آن به اینترنت با خطوط ADSL متفاوت است. همچنین نحوه ی خرید آن هم با تجملات خاصی همراه است سوالاتی را در ذهن کاربران که قصد خرید دارند یا اکنون مشترک هستند ایجاد میکنند که مطرح کردن این سوالات که معمولا تکراری است در تاپیک مربوطه فقط تعداد پست ها را بالا میبرد و از ارزش تاپیک میکاهد و کاربران مجبور به مطرح کردن سوال جدید میشوند.
من هم برای سهولت تعدادی از اصلی ترین سوالات رو اینجا جمع آوری کردم و پاسخ زیر ش نوشتم تا حداقل این سوالات در تاپیک ها پرسیده نشوند.
در ضمن سوالات و جوابات مربوط به وایمکس شرکت های ایرانسل و مبین نت است و فقط در سوالات فنی با اپراتور های دیگر اشتراک دارد.
1. آز کجا بفهمم تحت پوشش وایمکس هستم؟
ایرانسل: رجوع به سایت وایمکس ایرانسل و رفتن به پورتال نواحی تحت پوشش یا این لینک
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
مبین نت: رجوع به وب سایت اصلی شرکت و قسمت نواحی تحت پوشش:
کد:
2. مبین نت بهتره یا ایرانسل؟
این سوال خیلی پرسیده میشه در حالی که جواب مشخصی نداره. مبین نت اپراتور سراسری است و مجوز پوشش در کل ایران رو داره در حالی که ایرانسل فقط در 7 استان اجازه دادن خدمات وایمکس داره. هر دو تعرفه های جداگانه دارند و همچنین در قیمت متفاوت هستند.
3. تعرفه های شرکت های ایرانسل و مبین نت به چه صورت است؟
ایرانسل: ارائه سرعت از 128 کیلوبیت تا 2 مگابیت بر اساس درخواست شما و تعرفه ها در لینک زیر:
کد:
مبین نت: سرعت از 128 کیلوبیت تا 1 مگابیت:
کد:
4. چگونه میتوانم مشترک وایمکس شوم؟
ایرانسل: از سه طریق این امکان وجود دارد. 1- مراجعه به وب سایت ایرانسل و تکمیل فرم ثبت نام... 2- مراجعه به دفاتر ارتباطی و نمایندگی ها ... 3- تماس با 0937707000
مبین نت: به 2 طریق: 1- مراجعه به وب سایت 2- مراجعه حضوری به نمایندگی ها
5. سرعت وایمکس بیشتره یا ADSL?
روی کاغذ هر دو یک سرعت دارند اما شرکت های فروش ADSL برای سود بیشتر برای سرویس مثلا 128 کیلوبیت ، سرعت 1 مگ در نظر میگیرن تا حجم شما زودتر تمام شود (سرویس های محدود) . اما در وایمکس در محدود و نامحدود سرعت واقعی و از تقسیم 1 به 8 استفاده میشود. یعنی مثلا سرعت 512 کیلوبیت ، برای دانلود میشود 64KB/s
6. آیا وایمکس برای سلامتی ضرر دارد؟
این سوالی است که افراد زیادی میپرسند و هنوز دانشمندان با قطعیت نه رد کرده اند و نه پذیرفته اند. به هر حال امواج الکترومغناطیسی است و از جنس ماکرویو بسیار ضعیف. اما ضرر آن به اندازه پارازیت ماهواره و موبایل نیست و بهتر است بهش فکر نکنید. البته خود شرکت ها میگویند حداقل 20 سانتی متر از مودم فاصله داشته باشید.
7. امکان جا به جایی وایمکس وجود دارد؟
بله ، در هر نقطه که پوشش داشته باشید میتوانید با قرار دادن مودم در آنجا به اینترنت متصل شوید.
8. آیا وایمکس امکان حرکت دارد؟
به لحاظ فنی بله اما طبق قانون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای حمایت از اپراتور سوم چنین خدماتی ممنوع است و فقط باید مودم ثابت باشد.
9. برای گرفتن سرعت بالاتر از 128 کیلوبیت آیا قانون مربوطه اجرا میشود؟
بله مشترکین خانگی مجاز به گرفتن سرعت بیشتر از 128 نیستند.
10. برای گرفتن سرعت های بالاتر از 128 باید چه مدارکی داشته باشیم؟
باید معرفی نامه سربرگ دار از شرکت ، موسسه ، سازمان و ... داشته باشید و در آن حتما نام شما با سرعت مورد درخواست ذکر شود و نامه باید مهر و امضا داشته باشد. همچنین مبین نت با ارائه کارت دانشجویی هم به شما سرویس میدهد اما برای ایرانسل میتوانید از دانشگاه معرفی نامه بگیرید.
11. آیا امکان استفاده از مودم دیگر با حساب خود وجود دارد؟
بله ، شما با وارد کردن User name و Password خود در یک مودم ثبت شده ی دیگر میتوانید به اینترنت متصل شوید. (خیلی از دوستان به اشتباه فکر میکنند آدرس Mac مودم و شناسه شما حتما باید با هم باشد که چنین نیست)
12. آیا امکان استفاده از بیش از 1 مودم روی یک حساب وجود دارد؟
خیر به لحاظ فنی امکان پذیر نیست.
13. آیا مودم های ایرانسل را در شبکه مبین نت میشود استفاده کرد یا بالعکس؟
خیر مودم ها ثبت شده در شبکه همان شرکت است و همچنین نسخه نرم افزار یا همان Firmware مخصوص همان شرکت است و اجازه اتصال به شرکت دیگر را نمیدهد. برای این کار میتوانید از مودم های 4G وایمکس که در بازار نیست استفاده کنید.
14. مودم ها ساخت کدام شرکت است؟
[COLOR="rgb(255, 140, 0)"]ایرانسل : [/COLOR]مدل های BM632 , BM635 , BM635a , BM330 , BM8301 , BM632W ساخت شرکت Huawei چین است و مدل WIXFBR-105 ساخت شرکت BROWAN است اما با Certificate از همان شرکت چینی.
مبین نت: مدل های BM632,BM635,BM632w,BM8301 مشترک با ایرانسل اما مدل P550 ساخت شرکت Green Packet.
15. تفاوت بین مودم های Wi-Fi در ایرانسل چیست و کدام بهتر است؟
مدل BM632W از استاندارد WiFi802.11 N بهره میبرد اما مدل WIXFBR-105 از استاندارد قدیمی تر WiFi 802.11G .
16. آیا وایمکس با شبکه امن مجازی PN/\ سازگاری دارد؟
بله ، با پورت های P2TP , L2TP , SSTP بدون مشکل کار میکند.
17. از کجا بفهمم سیگنال خوبی دریافت میکنم؟
چراغ های مودم اصلا ملاک نیستند بلکه باید به Status بروید و چند پارامتر در آنجا پیدا کنید. با زدن آدرس 192.168.1.1 در مرورگر وارد تنظیمات اکثر مودم ها میشوید. با زدن شناسه و رمز admin وارد پنل آنها میشوید. در قسمت WiMax Status این پارامتر ها را ببینید: CINR و RSSI
CINR: مقدار نویز موجود در سیگنال دریافتی را مشخص میکند. مقدار استاندارد بین 15dB تا 25dB است اما اگر تا 30dB هم بالا رود خیلی مشکل نیست اما بیش از 30dB تاثیر بدی روی سیگنال میگذارد.
RSSI: مقدار گیرندگی مودم که با فاصله شما از مودم نسبت عکس دارد و معمولا بین -40 تا -75 خوب است. از -75 کمتر باعث افت کیفیت میشود.
18. در سایت ایرانسل ثبت نام کرده ام حالا چه کار کنم؟
شما بعد از اتمام پیش ثبت نام یک SMS حاوی شناسه و رمز عبور دریافت میکنید. بعد وارد سایت ecare.irancell.ir میشوید و در آنجا حساب خود را تایید میکنید و منتظر تماس ایرانسل با شماره 0935100000 میشوید که حساب خود را تایید میکنند و شما پول را واریز میکنید.
19. بعد از واریز پول معمولا چقدر طول میکشد تا سرویس به دست ما برسد؟ (ایرانسل)
بین 24 ساعت تا 5 روز بستگی به مناسبت های مختلف دارد.
20. پورت تلفن روی مودم به دردی میخورد؟
این برای اتصال گوشی تلفن است (نه خط ADSL) و مربوط به سرویس VoIP یا همون تلفن اینترنتی است که هنوز توسط ایرانسل و مبین نت راه اندازی نشده.
21. برای اتصال مودم WiFi به کامپیوتر PC و لپ تاپ چه چیزی لازم است؟
برای PC یک عدد کارت شبکه LAN یا Wireless و لپ تاپ هم به همین صورت و امکان استفاده همزمان هم وجود دارد.
22. پوشش WiFi مودم ها به چه صورت است؟
در فضای باز شعاع 100 متر پوشش میدهند.
23. الان یک حساب 128 دارم در ایرانسل و میخوام یک سرعت بیشتر بگیرم باید چه کار کنم؟
معرفی نامه را به ایرانسل تحویل دهید. از طریق حضوری یا فکس و ایمیل و از ماه بعد میتوانید از سرعت تا 2 مگ استفاده کنید.
24. اگر در اواسط ماه حجم من تمام شود باید چه کار کنم؟
هم مبین نت و هم ایرانسل قابلیت فروش گیگابایت اضافه دارند و حدود هر گیگ 6000 تومان است. ایرانسل از این ها به عنوان بسته افزایشی نام میبرد.
25. آیا مودم USB را میتوان Share کرد؟
خیر هیچ پورتی برای اتصال به روتر ندارد اما میتوان در شبکه خانگی اینترنت را به اشتراک گذاشت.
26. آیا مودم خارجی قابلیت WiFi دارد؟
خیر ، فقط با سیم و سوییچ به کامپیوتر وصل میشود. البته قابلیت اتصال به روتر و اکسس پوینت دارد.
27. من در منطقه سبز رنگ هستم اما خونمون طبقه اول یا دومه و اطراف ما ساختمان های بلند وجود دارد. آیا تاثیری توی گیرندگی مودم دارد؟
بله تاثیر منفی دارد اما اگر در منطقه سبز هستید میتوانید با قرار دادن مودم در کنار پنجره یا امتحان کردن در قسمت های مختلف خانه به بهترین سیگنال دست پیدا کنید.
28. آیا میتوان از یک مودم به چندین حساب وصل شد؟
فقط روی مدل BM8301 (خارجی) این امکان با استفاده از Switch وجود دارد.
29. Ping به چه چیزی بستگی دارد و چیست؟
Ping یعنی مدت زمان ارسال و دریافت دیتا از یک سرور و معمولا در حد چند میلی ثانیه است. در فناوری وایمکس به عواملی چون فاصله شما تا BTS ، ترافیک شبکه ، عوامل جوی ، و سرور مورد نظر بستگی دارد.
30. آیا وایمکس با شبکه Torrent مشکلی دارد؟
مشکلاتی از سوی کاربران مبین نت گزارش شده که به دلیل کمبود پهنای باند ، دانلود از Torent با مشکل مواجه شده اما ایرانسل مشکل پهنای باند فعلا در اکثر مناطق ندارد.