خوب پس با این حساب همون e7300 بهتره درسته؟ (البته برای مادربرد من)
خوب پس با این حساب همون e7300 بهتره درسته؟ (البته برای مادربرد من)
والا من خودم چون مادبردم درپيتي هست اين رو ميگم كه e5200 به علت باس كمتر بيشتر به درد اين مادبرد ميخوره و بيشتر از e7300 ميتونه اوركلاك كنه.
به اعنقاد من ايشون خيلي راحتتر ميتونه e5200 رو رو باس 266 قرار بده(حتي بيشتر) تا اينكه e7300 رو رو باس 333 .فركانس هر دو هم كه تو اين حالت ميشه 3333
اين 60 واسه دماي پردازنده هست (سنسوري هست كه مادبرد اندازه ميگيره)؟معمولا به صورت میانگین حدود 60 درجه در نظر گرفته میشه . ( حرارت پردازنده )
اين tdp رو توضيح ميدي چطور تو 140 وات دماي تحمل كمتر ميشه؟ دماي تحمل يه چيز ثابت نيست؟ضمنا حداکثر حرارت قابل تحمل e5200 در tdp 65w حدود 74 درجه هست . در tdp 140w کمتر میشه .
خب e5200 تو این فرکانس ولتاژ می خواد ، ولی E7300 ولتاژ نمی خواد . مخصوصا که PWM circuit این مینبورد افتضاحه ! اصلا چشم آب نمیخوره بتونه حتی بتونه 140W رو فراهم کنه ! با E7300 توان مصرفی تو اون فرکانس کمتره . حدود 110 وات هست .
آره ، حرارت هسته ها رو شما 5 درجه بیشتر در نظر بگیر . بنده خودم همیشه برای هسته ها حداکثر 60 درجه رو در نظر میگیرم . یه حالت کاملا SAFE هست .
ببین وقتی TDP یه پردازنده 65W باشه ، یعنی اون پردازنده از نظر ایجاد حرارت دقیقا مثل یک Heater 65w کار میکنه .
هر چه این مقدار افزایش پیدا کنه ، حرارت هم افزایش پیدا میکنه ، با افزایش حرارت و نزدیک شدن به ناحیه TJ MAX ، هر چه بیشتر پیش بریم ، مقدار توانی که پردازنده میتونه به صورت گرما از خودش متصاعد کنه ، کمتر میشه ( این مقدار در TJ MAX به صفر 0 میرسه ) .
طبق تعریف خود اینتل :
در واقع حداکثر حرارت تعیین شده برای پردازنده که thermal specification نامیده میشه ، با توجه به حداکثر TDP پردازنده تعیین میشه . خنک کننده پردازنده هم با توجه یه TDP تعیین میشه . برای مثال فن های اورجینال موجود در باکس پردازنده های 65W با پردازنده های 95W فرق میکنه ( البته اگه در ایران توش تقلب نشه ! ) .The thermal specification shown is the maximum case temperature at the maximum Thermal Design Power (TDP) value for that processor
در واقع در وحله اول ، برای جلوگیری از کاهش عمر پردازنده و در وحله دوم برای حفظ پایداری 100% حداکثر حرارت قابل تحمل توسط پردازنده ، بهتره در حالت اورکلاک تا حدود 100 الی 150 وات ، حدودا 10 الی 15 درجه کمتر در نظر گرفته بشه.
این هم 2 تا مثال برای درک بیشتر موضوع :
l Intel Platform (C2Q 6600) l
AMD Platform
والا يكي از بچه ها با همين برد E2160 رو تا باس 300 بالا برده بود و اعتراضش از اين بود كه چرا نميتونه با ECS G31 كه اونم تنظيم ولت نداره نميتونه E2160 رو بالاتر از باس 292 بصورت استيبل بالا ببره خب E2180 تازه 65 نانومتري و TDPش بايد تو اين باس بيشتر از 140 باشه ( راستي چطور حساب ميكني؟)خب e5200 تو این فرکانس ولتاژ می خواد ، ولی E7300 ولتاژ نمی خواد . مخصوصا که PWM circuit این مینبورد افتضاحه ! اصلا چشم آب نمیخوره بتونه حتی بتونه 140W رو فراهم کنه ! با E7300 توان مصرفی تو اون فرکانس کمتره . حدود 110 وات هست .
من هنوز با اين قضيه مشكل دارم تو سيستم اولم Q6600 دماي پردازنده حداكثر به 50 و هسته حداكثر به 70 ميرسهآره ، حرارت هسته ها رو شما 5 درجه بیشتر در نظر بگیر . بنده خودم همیشه برای هسته ها حداکثر 60 درجه رو در نظر میگیرم . یه حالت کاملا SAFE هست .
تو سيستم دومم E5200 دماي پردازنده از 51 نميزنه بالا ولي دماي هسته از 75 هم بيشتر ميشه جالب اينكه فني كه واسش گرفتم zerotherm cf800 خودش يه سنسور داره ولي محل سنسور انقدر خنك بود كه اصلا دور بالا نميرفت منم يه مقدار بهش خمير زدم و با چسب چسبوندمش يه ورودي يكي از لوله ها يه مقدار دورش بيشتر شد ولي بازم به حداكثر (كه قراره تو دماي 55 درجه برسه) نميرسه پس دماي پردازنده درست هست حالا چرا انقدر دماي هسته ها بالا است.
حالا يه چيز جالب ديگه پردازنده قبليم رو همين مادبرد E4500 بود كه tjmax ش كمتره و 85 هست دما هسته كه به 85 ميرسيد ترمال تروتلينگ فعال ميشد درحاليكه دماي پردازنده 55 بود.
خب اين دقيقا شبيه مثالهائيه كه ما تو درس انتقال حرارت تو دوره كارشناسي داشتيمببین وقتی TDP یه پردازنده 65W باشه ، یعنی اون پردازنده از نظر ایجاد حرارت دقیقا مثل یک Heater 65w کار میکنه .
هر چه این مقدار افزایش پیدا کنه ، حرارت هم افزایش پیدا میکنه ، با افزایش حرارت و نزدیک شدن به ناحیه TJ MAX ، هر چه بیشتر پیش بریم ، مقدار توانی که پردازنده میتونه به صورت گرما از خودش متصاعد کنه ، کمتر میشه ( این مقدار در TJ MAX به صفر 0 میرسه ) .
يك منبع توليد گرما يه سنسور داخل اين منبع ( كه اينجا دماي هسته هست) مقاوت حرارتي پردازنده سنسور پردازنده مقاوت گرمائي خمير و هيتسينك و دماي محيط
اگر منظور از 74.1 دماي پردازنده باشه فرمايش شما صحيح هست و دماي تحمل تو توان هاي حرارتي بالاتر بايد كمتر درنظر گرفته بشه چون به علت توليد گرماي بيشتر دفع گرما محدوتر ميشه و اگر دماي پردازنده با دماي هسته مساوي بشه اصلا گرمائي منتقل نميشه
ولي منطقي تر به نظر ميرسه كه اين محدوديت دما مربوط به هسته باشه كه اونجا چون مستقيما دماي منبع گرمائي اندازه گيري ميشه ديگه همين 74.1 واسه هر تواني صادق هست.
حالا مشكل اصلي اينجا است كه كدوم دما نبايد از 74.1 تجاور كنه
خلاصه كنم اگر كسي كه اوركلاك ميكنه ميخواد دما رو با دماي پردازنده چك كنه بايد به توان توليدي پردازنده هم توجه كنه اگر ميخواد با دماي هسته چك كنه نيازي به توجه به گرماي توليدي پردازنده نيست
سلام به همه اساتید
محمد رضا عزیز دانش اورکلاک خودتون رو با یه یوزر معمولی مقایسه نکنید!
منم نظرم رو E7300 هست ارزش اون اختلاف قیمت رو هم داره!
اورش چطوره به نظر شما در مقایسه با 5200!؟
و البته این بالایی ها پایدار هستند!؟
سلام من منظور شما رو خوب نگرفتم منظ.ر شما اینه که در هنگام اور نباید به دمای پردازنده توجه داشته باشی باید به دما هسته توجه داشته باشیم وهنگام اور با توجه به وات سی پی یو اور کنیم؟؟!!!
و به نظر شما من با همین سیستم خودم یک سی پی یو 400 ای ام دی رو تا چه حدی میتونم اور کنم من خودم تا 2.85 اور کردم رم ها نا پایداری می کدند و دیگه نرفتم دنبالش و دماخود سی پی یو از 65 بالاتر نرفت و سیستم کاملا پایدار بود!
حالا بیشتر چقدر جا داره؟؟؟؟
ببين سر اينكه e7300 قابليت اوركلاكش بيشتره حرفي نيست
شما تو همون 2 شكلي كه گذاشتي باس اولي 316 هست دومي 410 حالا واسه مادبردي كه حداكثر باس 333 رو ساپورت ميكنه كدوم پردازنده مناسبتره؟
من میگم آیا نیازی هست هر دو پردازنده رو تا جایی که امکان پایداری داره اور کنیم!؟یا اینکه e7300 رو تا 3.5 اور کنیم جوابگو هست!؟بعد شما اطلاعاتی که برای این کار و صد البته خطراتش رو هم در نظر بگیرید (برای یه کاربر معمولی!)و یه سیستم خنک کننده قوی!
با اون مادربرد و این حد اورکلاک خب بله !e5200
قیمتش هم مناسبه و تو رنج خودش رقیب نداره!ولی در صورتی که سایر قطعات برای این مقدار اورکلاک و ...محدودیت نداشته باشن 7300 هم ارزش اون اختلاف قیمت رو داره!
البته این نظر منه!شما خودت دیگه استادی
![]()
نه واسه يه كاربر معمولي نيازي نيست كه تا 3500 اور كنه ولي به هر حال 3000 رو كه خيلي راحت ميتونه اور كنه
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)