من یه چارت دارم که به ترتیب نسخه های لینوکس رو از اول با سال تولیدش رو نوشته...
slackware جزو قدیمی ترین توزیع های لینوکسی هست... که خیلی زیر مجموعه لینوکسی ازش استفاده میکنن
من یه چارت دارم که به ترتیب نسخه های لینوکس رو از اول با سال تولیدش رو نوشته...
slackware جزو قدیمی ترین توزیع های لینوکسی هست... که خیلی زیر مجموعه لینوکسی ازش استفاده میکنن
درسته ...اولین نسخه Slackware 1.00 که روی یه فلاپی بوده در سال 1993 توسط Patrick Volkerding ارائه میشه که الان نسخه های زیادی Slackware Base هستن مثل:
Austrumi,Frugalware,MuLinux,NimbleX,Slackintosh,Sl ax
,...
جالب بود , اینو نمی دونستم ! Patrick Volkerding در مورد این قضیه گفته که آماده کردن و تهیه بسته های دسکتاپ Gnome برای Slackware نسبت به دسکتاپ های دیگه زمان خیلی بیشتری رو نیاز داره و این زمان میتونه برای توسعه بیشتر slackware صرف بشه !
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
قدیمی به نسخه های و95 و93 میگن
ولی برام عجیب بود(حتی خوشحال کننده) گنوم اسلکویر صاحب وبسایت شده
در هر حال تا اون نسخه ای که من نصب میکردم Gnome و KDE و بقیه ارایه میشد.(راستش KDE را یادم نمیاد یا نبود یا بهرحال من باهاش کاری نداشتم
)
در هر حال من از گنوم خیلی خوشم میاد ولی مسلما KDE خیلی قشنگ طوریهدر هر حال QT هم برای خودش مزیتیه در هر حال
چیزی که گاهی که متوجه نمیشم اینه که چرا فکر میکنید میزکار Default پایه قیاس در نظر گرفته میشود؟!شما میتوانید تمام برنامه های پیشرفته دسکتاپی را روی KDE یا Gnome یا . . . نصب کنید بدون اینکه زیاد در مورد توزیع پایه وسواس نشون بدید.شاید فقط دستور خط فرمان متفاوت باشد که آن هم قیاس مع الفارق است.شما حتی این برنامه ها را میتوانید روی خانواده BSD یا Solaris نصب کنید!از نظر گرافیک مثل بقیه لینوکسا نیست (ubuntu,fedora,suse,....) مثلا الان توی چند تا نسخه از کلی وقت پیش تا حالا داره از KDE 3.5 استفاده میشه...وکلا چند تا Desktop داره که بهترینشون (از لحاظ گرافیکی) همین KDE 3.5
یه نکته مهم هم بگم.اصولا اسلک ویر همیشه نسخه پایدار رو منتشر میکنه و یکم هم با وسواس که البته با توجه به هدفش(سرور) کار درستی هم هست بهمین خاطر اصلا نباید به دسکتاپ منتشر شده روی سی دی بسنده کنید و بهتره دسکتاپ مورد علاقه تونو ازسایت های رسمی اش بگیرید و روی اسلک سوار کنید(کاربر السک ویر کاربر Advanced محسوب میشه)
یا حق
خوب این نظر شما هست قانون که نیست(همونطور که خیلیا الان فدورا 4 (تقریبا همزمان با Slackware 10.2)رو قدیمی می دونن !!! )
خوب معمولا وقتی در مورد یه توزیع خاص یه سوال پرسیده میشه منظور دقیقا خود توزیعه نه امکاناتی که بعدا با نصب برنامه های دیگه پیدا میکنه ...خوب معلومه شما می تونید آخرین ورژن KDE رو هم نصب کنید ولی اون بسته هایی که به طور Default روی Slackware نصبه رو جز خصوصیات Slackware میدونن.
Last edited by iphone3g; 19-12-2008 at 17:08.
خب فدورا 4 دیگه به قول یکی مال عهد خواجه وزوزک هست!![]()
فایل سیستم بسته های اسلک چی هست ؟؟
سوال جالبیه :
موقعی که شما داری دیسک رو پارتیشن بندی می کنی با Fdisk (با fdisk داس فرق داره!) کلی Partition Type هست که می تونی نوع دیسک رو از اون نوع تعیین کنی (تقریبا یه صفحه کامل بیشتر از 70 -80 تا!) حتی FAT,NTFS و فایل سیستم های سولاریس و BSD وAIX,Linux,Linux swap,OPUS,Amoeba,...(قابلیت اضافه شدن به fstab رو دارن)
ولی زمان نصب باید برای پارتیشنی که می خواید Slackware رو روش نصب کنید اونو از نوع Liunx تعریف کرده باشیدو یه دونه هم Linux Swap و موقع نصب یکی از اینا رو انتخاب کنی و فرمت کنید:
ext2,ext3,reiserfs,jfs,xfs
Last edited by iphone3g; 19-12-2008 at 19:38.
فکر کنم منظورتون سیستم Package Management این توزیع هست ! بسته های اسلک با پسوند TGZ هستند و ابزاری که برای نصب بسته ها بکار میره Pkgtool هست. بعضی از دستوراتی که برای نصب و حذف بسته های استفاده میشه اینا هستند:
سیستم نصب بسته ها در اسلک نسبت به توزیع های دیگه ضعیفتره ! مثلا dependency ها باید به طور دستی نصب بشه و به طور خودکار شناخته نمیشه ! البته این مسئله تا slackware 12.1 صدق می کنه. نمیدونم توی نسخه 12.2 این مسئله برطرف شده یا نه ؟!
اره منظورم همینی بود که حسین گفت....
پس ببخشید که منظورتون رو متوجه نشدم
من فکر کردم منظورتون اینه:
![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)