به دوستان خواندن و حتی یک نگاه اجمالی به این کتاب رو پیشنهاد می کنم:
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
به دوستان خواندن و حتی یک نگاه اجمالی به این کتاب رو پیشنهاد می کنم:
اين مقاله ي pdf رونمي دونم ازكجا دانلودكردم ولي براي اين پست مفيد شايد باشه
اين هم فايل زيپ شده اش كه دانلودش راحت ترهکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Last edited by P A R M I S; 15-08-2008 at 06:18.
مرسی از مطلب ولی قرار نبود سوال بشه !![]()
ببینید در مورد دستورات خیلی اوقات اونقدر دستورات زیاد هستند که نمی شه همه رو توضیح داد، اگر به زبان انگلیسی تا حدی، یا حتی فقط در حد اصطلاحات IT وارد هستید می تونید با یک سرچ در گوگل با زدن نام دستور و کلمه man به نتایج جالبی برسید
در مورد mount
ببینید اصولا هر دستگاه خارجی که به سیستم شما متصل می شه برای اجرا کردن وضایفش نیاز هست سیستم اون رو جزئی از خودش بدونه که فایل سیستم ها هم جزئی از این قضیه هستند.
mount به شما امکان شناساندن آنها رو به شما می ده،
آرگیومنت های مهمش عبارت هستند از
t- که تایپ این فایل سیستم رو نشون می ده مثلا ext3 و یا ntfs-3g و یا ... پس اگر بخواهید یک پارتیشن رو mount کنید باید تایپ اون رو هم به سیستم بگید که با t- انجام میشه.
اگر این آرگیومنت رو ندید به سیستم، خود سیستم برای شناختن به فعالیت در میاد، که ممکن هست شکست بخوره پس همواره اگر از فرمت یک پارتیشن خبر دارید از این دستور استفاده کنید.
n- برای زمانی مفید هست که etc/ شما در حالت فقط خواندن باشه، و شما نتونید چیزی به /etc/mtab اضافه کنید در این حالت از این دستور برای mount شدن بدون نوشتن مطلبی در mtab استفاده میشه.
لینک زیر منبع خوبی برای این دستورات هست
سلام مجدد
این پست روهم قبلا توانجمن اقا حسین گذاشتند من خودم دانلود کردم دیدم خیلی عالی بود
چون موضوعش به این مبحث مربوطه اینجالینکش رومیزارم اگه کارم اشتباه بوداین پست روحذف کنید
Last edited by P A R M I S; 19-08-2008 at 13:54.
بدون استفاده از نرمافزارهای ثالث میتوانید با استفاده از محیط متنی یک تصویر از سیدی با قالب ISO 9660 بر روی دیسک سخت بسازید و سپس تصویر ساخته شده را بر روی سیدی بنویسید. برای این منظور ابتدا یک پایانه باز کنید و دستور زیر را وارد کنید.
mkisofs -r -R -J -l -L -o ~/cd-iso-image-file.iso /media/cdrom
البته ممکن است آدرس انتهای دستور فوق بنا به پیکربندی دستگاه شما، کمی تغییر کند. مثلاً اگر بر روی دستگاه خود، CD Writer دارید، به جای media/cdrom/، باید media/cdrecorder/ وارد کنید. پس از چند دقیقه، یک تصویر از سیدی یا دیویدی با نام cd-iso-image-file.iso در پوشهٔ آغازه ساخته خواهد شد. روی تصویر فوق کلیک راست کرده و «نوشتن در دیسک» را انتخاب کنید.
یک سایت بسیار عالی و جامع برای دستورات خط فرمان :
در این سایت موضوعات مختلف دسته بندی شده اند و شما با کلیک بروی هر کدام از قسمت ها ( System information , Users and Groups , Mounting a Filesystem و ... ) دستورات مربوط به آن موضوع را مشاهده خواهید کرد. پیشنهاد می کنم این مجموعه ی ارزشمند رو از دست ندید !
استفاده از نام های جانشین در خط فرمان
حتما خیلی از شما به طور پیوسته از خط فرمان لینوکس ( shell ) برای انجام کارهای مختلف استفاده می کنید. یکی از راه هایی که باعث میشه بتوانید در وقت صرفه جویی کرده و در حداقل زمان بیشترین کارایی را داشته باشید استفاده از نام های جانشین ( aliases ) برای دستورات طولانی است که به طور متناوب از آنها استفاده می کنید.
برای روشن شدن مطلب چند تا مثال می زنم :
با اجرای هر کدام از دستورهای بالا یک کلمه معادل جانشین آن دستور می شوید و از این به بعد کافی است به جای تایپ آن دستور از کلمه ی معادل آن استفاده کنید. همونطور که میدونید دستور اول ( sudo apt-get install ) برای نصب نرم افزار در توزیع های دبیانی مانند اوبونتو به کار می رود. در اینجا ما به عنوان مثال از کلمه ی ins به عنوان جانشین این دستور استفاده کرده ایم. بنابراین از این به بعد برای نصب نرم افزار ( مثلا kopete ) در اوبونتو از این دستور استفاده می کنیم :
که این دستور معادل دستور زیر میباشد :
در مورد مشابه در دستور دوم که برای پیدا کردن ۵ فایل بزرگ شاخه ی دایرکتوری موجود میباشد , از کلمه معادل و دلخواه findbig استفاده شده است.
نکته بعدی اینکه می توانید با تایپ چند حرف اول کلمه ی انتخابی خود ( findbig ) و زدن متوالی کلید Tab , خیلی سریع آن را فراخوانی کنید.
بنابراین شما می توانید با معادل سازی دستورات طولانی که زیاد از آنها استفاده می کنید , در زمان صرفه جویی کرده و کارهای خود را سریع تر انجام دهید.
منبع : linux2.wordpress.com/2008/09/21/56
Last edited by sudotux; 22-09-2008 at 10:47.
یک نکته خیلی ساده که کار ما رو در ترمینال میتونه ساده تر بکنه اجرای روش زیر هست.
مثلا شما بسته ای رو از حالت سورس در داخل یک دایرکتوری خارج میکنید و به طور معمول برای اجرای فرامین نصب باید به دایرکتوری مراجعه بشه تا دستور های make استفاده بشه.
بعد از اتمام نصب در صورتی که نیاز داشته باشید ۱ مرحله به عقب بر گردید به راحتی میتونید با وارد کردن دستور زیر این کار رو انجام بدید :
(بدون فاصله بین خود نقطه ها)کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
برای من این دستور خیلی جاها کاربرد داشته و داره.![]()
Last edited by Ahmad-Ra; 22-09-2008 at 19:41.
خط فرمان لینوکس - بخش اول
بدون شک قدرتمند ترین بخش سیستم عامل گنو لینوکس رابط خط فرمان ( CLI ) است. خیلی از کارها فقط از طریق خط فرمان قابل انجام هست و همچنین خیلی از اقدامات از طریق آن سریع تر انجام می شود. بنابراین لازم است که توجه ویژه ای به این بخش داشته باشیم. در این ارتباط سایت linuxcmd.org یک از دهها منبع کامل و جامع برای دستورات خط فرمان لینوکس است. در این راهنما که بخش اول آن را مطالعه می کنید قصد دارم بیشتر دستورات اشاره شده در این سایت را با توضیح فارسی مختصر بیان کنم.
قبل از اینکه به اصل موضوع بپردازیم چند نکته را باید بیان کنم. نکته اول اینکه الزاما تمام دستوراتی که اشاره خواهند شد به صورت پیش فرض در تمام توزیع های لینوکس وجود ندارند. بنابراین ممکن است بعضی از دستورات در بعضی از توزیع ها اجرا نشوند. نکته دوم اینکه با اجرای man قبل از دستور مورد نظر ( به عنوان مثال man ls ) , راهنمای کاملی از آن دستور را مشاهده خواهید کرد. همچنین میتوانید با استفاده از دستور زیر یک نسخه ی pdf از مستندات دستور مورد نظرتان را تهیه کنید.
به جای command نام دستور مورد نظر را قرار دهید.
و نکته ی سوم اینکه بعضی از دستورات را باید با کاربر ریشه ( root ) اجرا کنید. برای این کار باید از دستور sudo یا su به شکل زیر استفاده کنید:
بخش اول : اطلاعات سیستم System Information
arch
نمایش معماری سیستم
uname -m
نمایش معماری سیستم
uname -r
نمایش ورژن ( نسخه ) کرنل استفاده شده در سیستم
dmidecode -q
نمایش بسیار کامل اجزای سخت افزاری سیستم
hdparm -i /dev/sda
نمایش مشخصات و ویژگی های دیسک سخت
hdparm -tT /dev/sda
انجام آزمایش خواندن ( reading ) بروی دیسک سخت ! این دستور , سرعت خواندن دیسک سخت را مشخص می کند.
cat /proc/cpuinfo
نمایش اطلاعات CPU
cat /proc/meminfo
نمایش اطلاعات حافظه ی سیستم
cat /proc/swaps
نمایش اطلاعات حافظه ی مجازی یا swap
cat /proc/version
نمایش نام توزیع و نسخه ی کرنل استفاده شده در سیستم
cat /proc/net/dev
نمایش آمار و اطلاعات کارت های شبکه و وایرلس
lspci
نمایش قطعات و دستگاههای متصل شده به پورت PCI
lsusb
نمایش قطعات و دستگاههای متصل شده به پورت USB
date
نمایش تاریخ سیستم
cal 2008
نمایش تقویم سال ۲۰۰۸ میلادی
date 041217002007.00
تنظیم تاریخ سیستم - به ترتیب از چپ به راست : ماه , روز , ساعت , دقیقه , سال , ثانیه
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)