سلام
اتفاقا نکته همین جاست ...درک گذشت زمان هم نسبی هست...(یک جورپارادوکسه گمونم)هرچندکه با آزمایشات مختلف نظریه نسبیت تاییدشده...اماهنوز کمیت من لنگ میزنه...یادمه درموردمبحث سیاهچاله ها هم استدال ها گنگ بودند(هرچنداولش همه چیزباهم جوردرمیومد)....
یک مثال:
نظریه نسبیت میگه سرعتی بالاترازسرعت نوروجودنداره... اما یکی ازدلایل مخالفان این بود:
اگرکه دومنبع نوری رو روبروی هم قراربدیم دراونصورت مجموع سرعت میشه دوبرابر سرعت نورواین نقض قضیه است...به همین راحتی....
من درحدی نیستم که اینهارو ردویاتاییدکنم...یک سوالی همیشه توی ذهنم چرخ میزد....گفتم اینجاهم جای بدی نیست که مطرح بشه...
درواقع علاوه برتاییدنسبی بودن کمیت ها ...میشه گفت که سرعت نورهم یک کمیت ویا حدنسبی هست...نیست؟
مفاهیمی(پارامترها)یامقادیر ی که ما جهان پیرامونمون رو براساسش تفسیروتعریف می کنیم ...همه نسبی هستند...(حتی اعداد...)خب دراینصورت چرا 2+2=4؟؟ممکنه بشه 5....
این مبحث رو برای این کش دادم که شاید بعضی ها یادشون باشه پروژه ی کارل ساگان رو که یک سفینه رو برای ارتباط با سایر موجودات فرازمینی فرستادن هوا...از مفاهیم ریاضی به عنوان مفهوم اولیه ی ارتباط با سایرموجودات استفاده کرده بودند...
خب استدلال جالبی هم داشتند...:
درهرجای عالم 2+2=4هست
اما من سوالم اینه که ؟آیا فرضیه نسبیت براساس مفاهیم تعریف شده ی ما (دنیای ما)بنا شده ویا براساس مقادیرمطلق؟
بله قاعدتا ازنظر تئوریک انسان جوان می مونه
ولی درمورد اتساع زمان ویا بقول خودم کش اومدن زمان...ازدیدگاه دونفرکه یکی باسرعت نور یانزدیک به اون حرکت میکنه ودیگری ثابته...فکرکنم ...نه ...نسبت به یک مرجع ثابت...فکرمیکنم رویدادها برای شخص اول کندترمیگذره(اگه بتونه که ببینتشون)نکته ی ظریفی داره این موضوع...
درواقع ناظری نمیتونه باشه اگرکه نظریه اتبات بشه...چرا؟
خب ناظر باید کاملا به هردوطرف توجه کنه پس درنتیجه...(باتوجه به نظریه ی نسبیت.. امواج نوری یکی از منابع دیرتر ازاون یکی به چشمش میرسند)...خب پس یک تاخیری بوجودمیادبراش این وسط...ولی به هرحال هردو کندوفرسوده میشند(هرکدوم به نسبت معکوس سرعت حرکتشون)
موضوع جالبتربرای من (باتوجه به سوال شما)اینه که :
چطورساعت بیولوژیک انسان میتونه کندتر بگذره؟
آیااین تداخل قابل قبول هست؟
پس آیا نمیتونیم بگیم که ساعت بیولوژیک ما هم با مفاهیم فیزیک سازگاری داره؟
========
اینجا هست که من کم کم دارم به ارتباط بین زیست شناسی وفیزیک کوانتوم نزدیک میشم...(اما چه جوری؟خودمم نمیدونم!!!)
بحث طولانیه...
یک کمی تمرکزلازم دارم
=========
ویرایش:
bbجان ممنونم...تشکر هزاربار
شرمنده بعدازارسال پستم پست شمارو دیدم
امشب یافردا داون میکنم
مرسی از زحمتت![]()